- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 37
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #81.241
Insallah :)Çook geçmiş olsun. Bebekken anneyi yoranlar büyüyünce çok akıllı çocuklar olurmuş. Tesellin olsun :)
oto koltukları bebeklerın yapısına göre yapıldı. o yüzden için rahat etsin biz kullanıyoruz.Kızlar oto koltuğu kullanıyor musunuz bebek arabasi daha almadim oyo koltugu kullannak istiyorum ama bebek için oturusu zararlı görünüyor ben de bir kez kullandım
Dikkat et canm usutme terletme daha da artarsa buhar verirsin biz hataneye yattik ciktik hastane ortami kotuYa benmkininde kakasinda mukus var farkettm de oksuruyo öyle aşırı derece de degl ama hasta olmuş sanırım
Evet balgami sokuyo benimde seninki gibiydi oksdukce ksuyodu zaten kusmuguda sumuksuydu ventoin damlasini verdi yatarken 8 damlabir de buharini verdi buhr cok faydali ama korkma bebeklerimizin bagisiklik sistemleri olusuyoCanm sıkma canını sağlıklı olsun kilo mühim değil daha önümüzde uzun bir maraton var . Inan bu yolculukta birçok kez kılo alıp veriyorlar
Doktora goturdm canm biraz balgam var dedi ventolin şurup verdi. Onu kullandım sabahları öksürük iyice arttı . Söküyo galiba balgami . Anlayamadım ki
Masallah 3cocuk cok guzel ama zor daha benim ilk calsiyoum ikinci ne vakit olur bilmemBenimki 8 bucuk olacak canim
Benim etrafimdakiler hep sikayetciydi komsularim nasil catlamiyor bu cocuk diyorlardi gece sabaha kadar sabahtandan aksama kadar uyumuyordu iki cesit ana dizi 2 besik bir hamak almistim yok en fazla 2 saat sakonlesiyordu sonra yine ayni en sevdgi sey arabada gezmekti arabadan ininceye kadar uyurdu sonra yine ayni komsularim uyuyamiuoruz diye sikayet ederlerdi ev sobali mecburen o odada yatiyordum hayalet gibi geziyordum nasil dayandim bilmiyorum ama allah guc veriyor. Benimde 3 cocugum var ilk bebek asla susmayan bebekti bide 1 bucuk yasindayken 2. Kardes dogdu dahada cildirdi allahtanki 2. Oglum uslu idi ben kucuge degilde daha cok buyuge kalkardim geceleri 4 sene tamamen uykuyu unuttum uyudugumdada 5 dk da buyuk kucuge bisey yapti endisesiyle firliyordum cok zor gunlerimdi. Simdi 3. Cocugum 2 bucuk aylik ve somdi gece uykusuzluga dayanamiyorum ilk oglum kadar huysuz degil ama yinede zor geldi allah dagina gore kar veriyor tasiyamayacagindan fazla da yuk vermiyor emin olun galiba cok uzun yazdim :)
Gecms olsn Canm ben çok kalın giydirmyrm normalde kvdeyle gorumcem geçen hafta 3 kat gydrdiler kundak yaptılar ustune bide kalın battaniye orttuler o gün çok terlemsti ordan da eve geldk arabayla ama dışarı çıktı soncta cock huysuzlasti uzun uzun akıllı akıllı dururdu smdi en fazla 15 dkDikkat et canm usutme terletme daha da artarsa buhar verirsin biz hataneye yattik ciktik hastane ortami kotu
benim evde sabah güneşi alıyor. ikindiye doğru serinliyor.
ben hala kıştaki gibi giydiriyorum. ince olunca hemen üşüyor çocuk ya.
geçen gün kv çıktık. onlar artık yakmıyor doğalgazı. örtüsüne sarılırdı ama üşüdü orda kesin. çünkü ertesi gün hem çok fena gaz sancısı çekti hem kustu durdu hep.
çok fena alıştırdım galiba ben bu çocuğu..[/QUO
valllahi bende senin gibiyim usuto diye korkuyorum ama gercekten hem usuyolar yani.ben gundu petekleri kapatyorum iki tene ince ust gydoyorum ayagindada iki tane oluyo hemen soguyo ayagi ve gazi oluyo.Acaba bir ksa kol ustube bir badi altada tek esortman giydrsek usurmu?
Bi doktora gittik kakasiyla beraber, alerji bakilsin demistim, Parazit bakmislar gerizekalilar, bol lolosit ve 14-15 eritrosit goruldu yaziyo, doktor bu kadar ufak kani nasil farkettin dedi. Senin lafini soyledim anayim ben ana... Sadece anne sutu aldigi icin gereksiz buldu alerji icin tahlili, ee dedim cilek yiyorum bal yiyorum. Hala diyoki, bal 1 yasin altina vermiyoruz... Doktor bey ben yiyorum bennnn dedim. He o zaman kesmeyi deneyebilirsin dedi, vallahami dedim bagirsaklari dugumlenmis olabilir bir an evvel ona baktirin dedi ultrason ile... o benimde kafami kurcaliyodu rota sonrasi, gittigimiz hastanede pazar diye kimse yoktu, kolana gidin dediler gittik.. adamlar madem bagirsakci diye... Kaninda enfeksiyon cikti antibiyotik, ishal kesici toz verdi. 38,5 ates vardi gittigimizde. 200 gram vermis rota asisindan olamaz diyor israrla. Ne icin gittik ne ile geldik, elimde ilaclar kafamda deli sorular, findik butun hastaneye gulucuk saciyodu kahkaha bile atti ilk defa... Bu nasil ates? Cocuk nasil bu kadar iyi? Allah belasini versin bu ulkedeki saglik sisteminin.
4240 doğdu bebeğim 41. Haftadaydik 3 ay 1 haftalikken 6330 geldi.1 ayda 700 gr almış son ay sadece anne sütü ile bu 700 gr i aldı. Doktor çok iyi dedi anne sütüne devam dedi. Bugün bi 60 cc mama vereyim dedim buberonla yıktı ortalığı biberon emmeyi de unutmuş anladigim kadariyla şu son 1 ayda.ne yapacağım bakalım. İşe baslamasam sıkıntı değilde ağustosta ise başlıca ve sagdigimda sütum az geliyor.ama bebek emince ona yetiyor.kafamda deli sorular.Bayanlar bebeklerinizin 3 aylik kontrolunde kac kilo almis...dogum kilosuyla 3 aylik kilosu ne kadar acaba bi yazarmisiniz
Rota diye bi virüs var ishal yapıyor bunun için rota aşısı tavsiye ediliyor. Devlet kapsamında değil özel yaptırılıyorCahilligimi hos gorun biri su rotayi aciklayabilir mi
Nasıl 3 kat yaa yok artık valla ben bugun uzun kollu citcitli body altına pijama ve çorapla tutuyorum tek kat yani alt üst. Yine bile sıcak çok sıcak öf bende pisiyorum yaGecms olsn Canm ben çok kalın giydirmyrm normalde kvdeyle gorumcem geçen hafta 3 kat gydrdiler kundak yaptılar ustune bide kalın battaniye orttuler o gün çok terlemsti ordan da eve geldk arabayla ama dışarı çıktı soncta cock huysuzlasti uzun uzun akıllı akıllı dururdu smdi en fazla 15 dk
Istanbuldaysaniz Şişli Memorial da Ercan bey var doçent ve yenidogan uzmani oranın.evime uzak olmasa aylık kontrollere hep oraya götürcem ama maalesef evime çok uzak.aklınızda olsun çok iyi bir doktordurSende bizim gibi olmussun canim
Bizde gecen ay oglum mukuslu kaka tapiyordu sadece ama surekli agliyordu gazmi karin agrisimi hazmedemiyomu diye dr gittik ilk gittigimiz dr karni agriyor cildi kuru alerjik bunyeli kolik bu cocuk dedi gaz ilaci losyonlar falan verdi kan ve kaka tahlili istedi lokosit falan yok temiz cikti sukur ama alerji icin bisi baktirmamis sma mama almistim arada sutum olmassa takviye yaparim diye at onu bebelac ak duzenli ver dedi kilo alimi iyiyken baskasina gittik oda bakti kulaklari cok kirli zari goremuyorum ondan agliyordur dedi kaka ya falan bisi demedi antibiyotik verdi cok agliyordu caresizce kullandim ama 2 gun sadece 2. Gun kanli kaka yapmaya basladi dr aradik antibyt kes pzrts gel dedi pzrts kaka tapti sukur kan yoktu muayene etti makatta catlak vardir dedi krem veedi antbyt Devam dedi 1 olcek verdim daha yine kakasinda kan basladi kestim kan kayboldu 1 hafta sobra rekrar gittim antbyt kullanmadigimi soylemedim kulaklari gecmis dedi ve ilacın prospektoginde yan etkilerinde kanli ishal yazdigi halde ilac yapmamis makatta catlak vardir dedi
Sonuc olarak o gunden bu gune gelene kadar değişen hic bisi olmadığı gibi birde kanli kaka eklendi hayatımıza simdi gercek nedenini bulmak icin cebellesip duruyoruz
Keske antibiyotigi kullansaydin, bosuna vermezler diye dusunuyorum, kan tahlilinde crp'si (enfeksiyonu) yuksekse veriyolar genellikle. Oda bu kadar kucuk bebekler icin verilmesi gerekiyo demekki. Asil baslayip birakman kotu olmus, soyle dusun; iyi askerlerle kotu askerler savasiyo, sen ona iyi asker yollamaya basliyosun, sonra yolda kaliyolar. Vucutda sapitiyo... Ben anlamadim. Butun bebekler mi ayni anda ayni belirtileri vermeye basladi? .... Adam gibi bi doktor bulamadik.... bebek iyiyse suan besin alerjisi icin bi baktir istersen, kanli kakada ozellikle inek sutu alerjisi belirtisi dediler.. 1 hafta kullaniyim bende su antibiyotigi ve ishal tozunu, gecmezse yaptiricam. Kakadan besin alerjisine bakiliyo diye biliyodum, kaptim kakali bezi hemen gittim labaratuara dedilerki kanda bakiliyoSende bizim gibi olmussun canim
Bizde gecen ay oglum mukuslu kaka tapiyordu sadece ama surekli agliyordu gazmi karin agrisimi hazmedemiyomu diye dr gittik ilk gittigimiz dr karni agriyor cildi kuru alerjik bunyeli kolik bu cocuk dedi gaz ilaci losyonlar falan verdi kan ve kaka tahlili istedi lokosit falan yok temiz cikti sukur ama alerji icin bisi baktirmamis sma mama almistim arada sutum olmassa takviye yaparim diye at onu bebelac ak duzenli ver dedi kilo alimi iyiyken baskasina gittik oda bakti kulaklari cok kirli zari goremuyorum ondan agliyordur dedi kaka ya falan bisi demedi antibiyotik verdi cok agliyordu caresizce kullandim ama 2 gun sadece 2. Gun kanli kaka yapmaya basladi dr aradik antibyt kes pzrts gel dedi pzrts kaka tapti sukur kan yoktu muayene etti makatta catlak vardir dedi krem veedi antbyt Devam dedi 1 olcek verdim daha yine kakasinda kan basladi kestim kan kayboldu 1 hafta sobra rekrar gittim antbyt kullanmadigimi soylemedim kulaklari gecmis dedi ve ilacın prospektoginde yan etkilerinde kanli ishal yazdigi halde ilac yapmamis makatta catlak vardir dedi
Sonuc olarak o gunden bu gune gelene kadar değişen hic bisi olmadığı gibi birde kanli kaka eklendi hayatımıza simdi gercek nedenini bulmak icin cebellesip duruyoruz
Bende deniyeyim yakinim. Muayene ucretleri nedir? Tahliller falan? Zaten minnosa ozel saglik sigortasi yaptiracagim bu gidisle.Istanbuldaysaniz Şişli Memorial da Ercan bey var doçent ve yenidogan uzmani oranın.evime uzak olmasa aylık kontrollere hep oraya götürcem ama maalesef evime çok uzak.aklınızda olsun çok iyi bir doktordur
Aynen öyle terlyincede kvdem diyoki çocuğu usutmussn nasl terlems diyo anne benide o kadar giydirsen bende terlerm ne ustmesi dedim o kadar giydirip bide penye battaniye ye sarıp üstüne kalın battaniyesi örttulerNasıl 3 kat yaa yok artık valla ben bugun uzun kollu citcitli body altına pijama ve çorapla tutuyorum tek kat yani alt üst. Yine bile sıcak çok sıcak öf bende pisiyorum ya
Canım ben Neslihan Korkmaz'a götürüyoeun çocuğu ve çok memnunumCanim rotadan sonra ishal olmasi bile normal diyor doktorlar. Benimkinin uzerinden 15gun gecti, o yuzden rotadan degildir dedi 2 doktor, 1 i de rotadandir dedi. Acibadem fulyada calisan tanidiklarin var o halde bile gitmiyorum acibademe. Paragoz olmayan hastane mi var?Devamli farkli doktora gidiyorum. Sisli osmanoglu hastanesi, turkiye hastanesi, kolan hospital, derindere hospital. Bunlarin hicbirinde adam gibi doktor yok. Sirayla is dustukce deniyorum iste... Florance var yakinimda orasida paragoz diye gitmiyodum en son hamilelikten evvel bas agrisiyla acile gitmistim sebebini bulamayinca en son 300u bayilip emar cektirirken buldum kendimi. Adam gibi doktor bulursaniz banada soyleyin parasinda degilim aslinda zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?