- 31 Ağustos 2010
- 767
- 1.866
- 113
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #85.281
Sadece mama vere
Daha önce bıraktım canım bebiş ağlamıştı mama yedirmeye gitmiştim sonra da uyutup yattıydım. sadece bulaşıkları çalkalayıp tezgaha dizmişlerdi. Makinede öğlenki bulaşıklar vardı boş yerler de vardı ama dizmemişlerdi sabah yerleştirdiydim. İlk kez geldikleri için çekindiklerini düşündüm.
Anne sutu mu veriyorsun sadece .kasinti baslayip huzursuz oldumu yemiyor.meme emmiyor.istahsiz oluyo.oncee kasiyorum sonra yediriyorum yada emziriyorumBenimki herseyi isiriyordu bir ara. Simdi de herseyi eli de dahil cuk cuk emiyor. Ya aslında ben emzige 3.ayda alıştır dim emzik tutmuyordu. Sonunda bir emzik buldum ve mucize gibi tuttu emzigi. Birkaç gün sonra da beni emmek ıstemedi ben de emzige bagladim. Emzik ten olmaz diyorlar. Dis için de erken diye düşünüyordum. Ama deneyeceğim söylediklerini inşallah ise yarar.
Golden goat i bende kullandim keci ye hormon veremedikleri icin iui o yonden.besleyici mama.Ama mama agirlikli beslendigimiz icin ilk uc ayda gaz cok yapti.simdi kaka da duzeldi .bozulmasin duzeni diye kullanmadim tekrar.6 aydan sonra devam sutu keci mamasina gecmeyi dusunuyorum. Yogurdu peyniri keci vercem kismet olursa.Goldengoat diye bir marka var o da iyiymis bir arastir isteraen keci sutu ondan kullanan arkadaslar
memnun
Biraz okumustum ama hep olumlu yorumlari gormusum sanirim. Soyledigin iyi oldu tesekkur ederimBemde ikisi arasinda kaldim. Ama aventinkinde ebebekte yorumlarda bi şikayet gördüm. Ordan okuyabilirsin. Su haznesi açılmıyormus. Dolayısıyla iyi temizleyemiyormussun. Pis yerde duran su buharlasinca da nasıl pisecekler bilemedim.
ODa bayagi bir patavatsizmis yani Afedersin amsBugun eski is yerime ugradim bi kahve iceyim dedim. Eski patronum "eline cocuk hic yakismiyo" dedi
Esin evdeyken soylesin kardesine yengene yardim et bebekle ugrasiyor bulasiklari diz diyeEvet aramızda altı yaş var bekar benden küçük. Evde de çok çalışkan biri değildir zaten her işi annesi yapardı. Elinden bir çay içmişliğim yoktur.Doğrusu ondan birşey beklememeyi geleceklerini öğrendiğim günden bu yana kendime telkin ettiydim bebekle ilgileniyor gezdiriyor, beşiğini sallıyor hatta bugün uyuttu. *Bunu dahş beklemiyordum) Bunları yaptığı için ev işi yapmasa da olur benim için. Ama tabi ben orda bebek uyanmadan yanına gitmwk için çırpınırken oturup beni izlemesi de kaldırması zor bir durum.
Bizimkide bu ara biberon almiyo emzgi zor aliyo nyeyse24 saat memede yaşayabilir ama gel gör ki emzik biberon almıyor anne göğsü hissi veren mimijumi biberon aldım o kadar para verdim koro eşliğinde ziplata ziplata 30 cc anne sutunu zor içti ya ne inat kız tam oğlak.
Tabi zor olur canm aman emsinler tekAlsam 9dan sabah 7ye kadar sanirim 6kez uyandi emdi.. Benimki de masallah seviyor emmeyi,emmemesi daha zormus
Ben direk "okuz" desem ?ODa bayagi bir patavatsizmis yani Afedersin ams
Bende haklısın desemBen direk "okuz" desem ?
canım el işte naparsın. ben sezeryanla dogum yapmıstım benım annem 1 hafta kalabıldı sonra kaynanam geldı ben daha amelıyat agrılarımdan kurtulmadan kendımı mutfakta buldum bana yardım etmesı gerekırken ben hızmet ettim çok sinirleniyorum aslında kendımızı cok ezdiriyoruzKızlar kaynanamşa görümcem bebeği görmeye geldiler biz başka şehirdeyiz üç hafta kadar bizde kalacaklar. Beş gündür bizdeler. Sabah öğlen akşam dört dörtlük sofralarını hazırlıyorum. Gerçekten seve seve yapıyorum tabi oğlumu uyuttuktan ya da doyurduktan sonra ancak yapabiliyorum. Yiyor içiyor çekiliyorlar çekilmelerini de anladım da ben mutfapı alel acele topluyorum (kuzum uyanırsa koşturup gideceğim) mutfakta masa başında oturup beni izliyorlar. Görümcem sadece masadan tabakları alıp tezgaha koyuyor o kadar. Bebeğim uyurken telsizi malesef ayak ucuna koydum ki kıpırtısına koşayım sallayım uyanınca uyumuyor çünkü. İki kere kıpırdadı gittim geldim devam ettim sandim kalanı yerleştirirler makineye aama bıraktığım gibi duruyordu (ve de hala mutfakta oturuyorlar) yalan yok canım sıkıldı o değil kaynanam diyorki tencerenin dibinde yemek vardı onda mı kalacak? Sanki onla uğraşacak zamanım varmış gibi... bebeğim uyanacak kalsın zaten ocağı da silecem sonra hallederim dedim odama çekildim. Eminim çay bekliyorlar uykum da yok doğrusu ama içeri geçmek de gelmiyor içimden. Şurdanhepi topu bir iki hafta kalacaklar evime ilk defa geldiler kırmak, ağızlarına laf vermek istemiyorum. Ayrıca ameliyatım onların oldugu şehirde olmuştu annem de vardı onlarda kaynanamın bir kötülüğünü görmedim bunların hatrına katlanıyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum?
evet duydum . keşke onu alsaydım. neyse bu bitsin ondan alırım bundan sonra.Goldengoat diye bir marka var o da iyiymis bir arastir isteraen keci sutu ondan kullanan arkadaslar memnun
ben yatırdım gece uykusunaBenim sıpa hala ayakta yaa iyice alıştı böyle geç yatmalara. Bi de gece 3 te 4 te kalkar 2 saat oturur
neyi huy edınıyorlarsa öyle devam edıyor benımkı aksam 7de uyuyor sabah 5 e kadar emmeye kalkıp tekrar uyuyor birde sallanan bebekler uyumak bılmıyor kızlar benden demesiBenim sıpa hala ayakta yaa iyice alıştı böyle geç yatmalara. Bi de gece 3 te 4 te kalkar 2 saat oturur
molfix güya 3+ boyu küçük benceCanbebe biri yazmış kalın oluyor diye. Ben molfix 4 kullanıyorum. Pampers premiumcare kullandım. hepsı bacaklarını sıktı. Anlamadım. Herkesınki boylemi. Çok hareketli bacak kol devamlı çalışıyor. Kayıyor bezi ondan mı acaba anlamıyorum Molfıx bıraz daha iyi geldi bize.
neyi huy edınıyorlarsa öyle devam edıyor benımkı aksam 7de uyuyor sabah 5 e kadar emmeye kalkıp tekrar uyuyor birde sallanan bebekler uyumak bılmıyor kızlar benden demesi
ben sallamıyorum :) cok korkuyorum alısır dıye
yanlış yapan kaynananlar, ee işte herkes insan olamıyor maalesef.Kızlar kaynanamşa görümcem bebeği görmeye geldiler biz başka şehirdeyiz üç hafta kadar bizde kalacaklar. Beş gündür bizdeler. Sabah öğlen akşam dört dörtlük sofralarını hazırlıyorum. Gerçekten seve seve yapıyorum tabi oğlumu uyuttuktan ya da doyurduktan sonra ancak yapabiliyorum. Yiyor içiyor çekiliyorlar çekilmelerini de anladım da ben mutfapı alel acele topluyorum (kuzum uyanırsa koşturup gideceğim) mutfakta masa başında oturup beni izliyorlar. Görümcem sadece masadan tabakları alıp tezgaha koyuyor o kadar. Bebeğim uyurken telsizi malesef ayak ucuna koydum ki kıpırtısına koşayım sallayım uyanınca uyumuyor çünkü. İki kere kıpırdadı gittim geldim devam ettim sandim kalanı yerleştirirler makineye aama bıraktığım gibi duruyordu (ve de hala mutfakta oturuyorlar) yalan yok canım sıkıldı o değil kaynanam diyorki tencerenin dibinde yemek vardı onda mı kalacak? Sanki onla uğraşacak zamanım varmış gibi... bebeğim uyanacak kalsın zaten ocağı da silecem sonra hallederim dedim odama çekildim. Eminim çay bekliyorlar uykum da yok doğrusu ama içeri geçmek de gelmiyor içimden. Şurdanhepi topu bir iki hafta kalacaklar evime ilk defa geldiler kırmak, ağızlarına laf vermek istemiyorum. Ayrıca ameliyatım onların oldugu şehirde olmuştu annem de vardı onlarda kaynanamın bir kötülüğünü görmedim bunların hatrına katlanıyorum. Sizce yanlış mı yapıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?