- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #91.181
Masada gozu 5 ay bitti. 5.5 aylikken basla dedi. Seftali elma yanina ya armut ya kayisi az az 5. Gunde bir seftali 3 yada 4 kayisi pure. Yazdi uzun uzun 1. Gun 2. Gun diye. Yiyebildigi kadar bir ogun yapiyor. Cam rende normal rendeden biraz daha sulu oluyor. Bana basini hafif arkaya dedi. Tam dik oturunca kusuyor gercekten. Kasik mamasi verince tam dik zor oldu. Tam mideye baski yapiyor herhalde . Kucakta belki.Gece hafta gitmistik 4aylik kontrole,sadece anne sutu veriyorum cok guzel gidiyor gelisimi.
Su an gerek yok baska seye ama eger bebek senin eline, yedigine bakarsa,agzini sapirdatirsa biseler yemeye hazirdir,sebze ya da meyve puresindenverebilirsin dedi. Su an 4.5aylik. Su an icin gunde 2-3kez 2-3 en kucuk boydaki kasikla,ve de bi kacgun ayni seyi vereceksin ki onun tadina alissin. 3-4gun boyunca surekli kayisi puresi mesela..hem hemsireler,Siteler boyle oneriyor.
Dikkat edilmesingereken sey yiyecegin guzel sekilde akiskan olmasi..
su an baslarsan alerji olma riski 6aylikken basladigindan daha az olurmus,bir de oyle diyorlar.
Kati gidalara gecis: bebek gunde 4 ogun yemeye basladiginda. Yani 4ila 6aylik arasinda her an olabilir. Basini duzgun sekilde dik tutacak,su dilini one cikarip duruyor ya o refleks kaybolacak. Cunku bu sayede bebek agzindakini istedgi zaman tukurebilir,istedgi zaman agzinda tutabilir. Tabi severse
Arastirmalarimdan edindigim bilgiler boyle cnm
valla o çünkü..yü çok merak ettım.Çünkü ......
Neyse yazıp da ban yemeyeyim
Bana da takmasın
Kimisi ilk sebzeden baslatiyor. Bizimki meyve puresinden. Belki bebekten bebege degisir. Benim oglum kabizlik vardi. Ve mama agirlikli besleniyor. Meyveyi bir oğün olarak alacak. Once bagirsaklari alistiralim dedi meyve puresiyle baslatti . Sadece seftali yada kayisi kabiz yada ishal yapar dengelemek icin bir cok meyve karisacak. 6. Ay kontrolunde ek gidaya gecilecek. Liste verecek. Aciklama yapinca icine sinerse yapiyorsun. Diger turlu tereddutte kaliyorsunDimi cnm hepsinde illa ki ufak tefek farkliliklar var,normal de aslinda ama bizim icin olumsuz biraz. Ins guzel bi doktor bulursunaslinda birine bagli kalmak cok guzel,ayri bi bag olsuyor guven duygusu falan
Geçen evim savaş yeri gibiydi iftardan sahurdan kalan tüm tabaklar tezgahtaydi. Merdivenden düştüğünden beri kuyruk şokunun ağrıyı k.v nasıl oldum diye bakmaya geldi o hali görünce dayanamayıp mutfağa girdi üstelik tüm ısrarlarınaGelsin kaynanan evi temizlesin misafirlik yapcagina
Sur biliyor musun ben ilk oglumda onu yaptım 4 aylıkken yogurtla başladım videolar şarkılar oyuncaklar eşliğinde zar zor yedibenımkı haytta öyle emmez. mamayı o sekılde verıyorum. tvden istemıyor telden açıyorum bebek şarkılarını
Geçen evim savaş yeri gibiydi iftardan sahurdan kalan tüm tabaklar tezgahtaydi. Merdivenden düştüğünden beri kuyruk şokunun ağrıyı k.v nasıl oldum diye bakmaya geldi o hali görünce dayanamayıp mutfağa girdi üstelik tüm ısrarlarınarağmen eliyle yıkadı iki günlük bulasigi
Sur biliyor musun ben ilk oglumda onu yaptım 4 aylıkken yogurtla başladım videolar şarkılar oyuncaklar eşliğinde zar zor yediriyordum ve inanır misin oğlum 2,5 yaşında hala video ile yiyiyor. O yüzden bunda blw yi denemek istiyrm kendi yesin istiyrm insallah
Cisrik ya sen bana kızdın sandım bende elleyemiyom seni..bi ara ağlamaklı idin bende accık gül diye bohunu cıkardımPembedon5 ulen dun nerdeyse kendi topuguna skmissin gunah cikarta cikarta yoneticiyi mi buldun git kv ne cikart haha hem senle kustum beni hic sormuyon artikin tabii gittin izmire,gezdin ozlem giderdin burdaki gurbetteki garibani unuttun
Canim bir hafta sonra mi yaptı atesi yoksa ilk bir iki gün mu?benımkı 4. ay aşısı ateş yaptı. 9 gün sonra biz de olcaz
Iki tavsiyesi neydi canım merak ettim bende yine mecbur ata sagliga gidicem artık ,muayeneyi güzel yaptı bizdede ama biraz ilgisizdi sanki yada ilk gitmemdi ondan ikincide anlayacağım bakalımbetts canım çınarlıdaki yeni doktora gittik perşembe
Çok ayrıntılı muayene etti aslında o bakımdan memnun kaldım ama iki konudaki tavsiyeleri yüzünden gitmeme kararı aldım
Arkadaşlar medicalde bertan karaboğayı önerdiler
Onu da denemyi düşünüyorum.senin de önerilerine açığım
Kadıncağız bana karsi iyi de nedense benim yıldızım barismiyor onunla bir turlu . Diğer gelinlerine pek yapmaz mesela. Düğün zamanı çok kirilmistim bu bir sebep.nazar değmesin maaşallah bu zamanda böylesi çok zor
Hasbam
Haklısın.canım önce bebegın bagırsaklar hazırlanması lazım. tek tek vermesı daha dogru. kıyma şuan kullanmaması gerek bildiğim kadarıyla
Ölsünnn ölüsssnn ölüşsünSenin mesajları okurken gülüyom eşim kimw gülüyosun diyoo pembeye dedim
Seni tanımayan ölsün pembee
maşallah afıyet olsun. 1-2 hafta sonra 1 kaseye ulasıcaz inşallahHaklısın.
Ama benim doğuştan gurme tosbigim kiyma tadi olunca yiyor bu pureleri :))
Zaten bu misket kadar kiymanın mercimek kadarını bile yemiyordur.
Kontrollu olarak minik gurmemin damak tadına gore beraber ayarliyoruz menulerimizi
Bugün kıymalı patatesli irmikli corbayi beğendi topagim (beğendi dediğim 3 çay kaşığı yedi)...
ilk gün . allah allah hanı 2-3 günü bilirim de 1 hafta sonrasını ilk defa duydumCanim bir hafta sonra mi yaptı atesi yoksa ilk bir iki gün mu?
Benimki asidan 6-7 gün sonra atesleniyor.
İlk kizimda bu 1 kase olayı beni strese sokmuştu.maşallah afıyet olsun. 1-2 hafta sonra 1 kaseye ulasıcaz inşallah
aslında 1 kase derken yıyebıldıgı kadar manasında dedım. tabii ki takmamak lazımİlk kizimda bu 1 kase olayı beni strese sokmuştu.
Hiçbir zaman o bir kase bitmedi.
Bu yüzden şimdi ne kadar yedigini cok da dert etmeden ne yedigini onemseyecegim canim.
Evet canim.ilk gün . allah allah hanı 2-3 günü bilirim de 1 hafta sonrasını ilk defa duydum
aşıdan oldugundan emın mıısn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?