Ben internetten okudum ama en kisa zamanda d&r gidip masal kitaplari alacagim. Eger onunda kitap sever yetismesini istiyorsam elimde kitap gormesi de gerekiyor.
Mesela uyumak isteyen tavsan ve bebekler icin kucuk prens almak istediklerimin basinda ayrica bez kitapta alacagim
tatildeyken şöyle bir tablo ile karşılaştım
sonuçta tatil dimi
eğlenme dinlenme keyif bla bla...
hele çocuklar içinnn... okuldan kaçış ,oynama, su,havuz deniz ,çığlık, patırtı ,gürültü
ötesi yok değil mi?
peki ben ne gördüm. otelden havuza doğru ilerleyen 2 çocuklu bir aile.
aramızdaki mesefa azalınca farkettim ki biri 12 yaşlarında erkek biride neredeyse 8 yaşlarında kız çocuğu.
2 sininde ellerinde kitap

deniz tarafına doğru ilerliyorlar
şaşırdım sevindim imrendim
helal olsun dedim . çünkü anne babadan onu görmüş tatilde bile elde kitap . ama derin düşününce birazda empati yapınca doğru olmadığına kanaat ettim
neden mi? çünkü... şuan çoğunlukta benimde yaptığım bir hata var ki bebeklerimizden bile bazen bizim gibi davranmalarını istiyoruz.ağlamasınlar gece deliksiz uyusunlar vs vs... çocukken herşeyi gerektiği zamanda yaşamalarına izin vermeliyiz çocukların...
sonuçta tatil dediğin nedir üç gün beş gün bitecek çocuk öyle ortamı üç aylık tatilde bi daha bulamayacak imkan varsa günde bi saat park belki...
yaz boyunca vakti çok bol olur... zaten aylarca ağır müfredatlı bol sınavlı bol yarıştırmalı bi eğitim sistemimiz var
bunalıyorlar... eğitiminde bi dozu sevdirmeninde bi dozu olmalı