- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.986
- 498
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #95.481
Been zayiflamaya calisiyorumKızlar emzirirken kilo vermeye çalışan var mı ben 68 ile hamile kaldım 14 kilo aldım şuan 71 72 gidip geliyorum. 62 63 e düşmek istiyorum ama nerden başlasam bilemiyorum
o dediğin ne demekmiş ki.
bize yüzdeli konuşmadı. elindeki çizelgeye göre söylüyor. bizede verdi. o çizelgeye göre tam sınırdaymış.
ultrason istedi, bakıldı. normal, bişey çıkmadı. hareketleri falanda normal, sorun yok. ama hala büyük diyor, bir nöroloji de görsün dedi.
anladım.Persdntil gelisiminin seviyesini gosterir yani kafasi o ayda olan cocuklarin yuzde 95inden buyuk demek
ama açlığından uyanmıyor mu çocuk.. emzirmeden aç aç geri uyur mu ki...Kızlar, işlerim yoğunlaştı pek bakamıyorum buraya
6. Ay kontrolumuzu paylasayım istedim
6. Ay aşıları yapıldı, suan iyi çok şükür
Kilo 7630 kg, (480 gr almış)
boy 66,5 cm, (2 cm uzamıs)
baş çevre 42,5 cm
Herşey yolunda annesütü ve tadımlara devam edecegiz
Bu arada ilk 3 gün sebze ile başladım sonra 3 gün kendi mayaladıgım yogurdu tattırdım suratı superdi
simdi avakado ve muzu birlikte sığdırabildiğim kadar fileye koydum hosuna gıttı.
Dr. Uyku eğitimi şimdi bu ayda yapmazsan sonra gec kalırsın dedi. Bizimki son 2 aydır odasında yatıyor zaten birtek kendi kendine uykuya dalmayı ögretmem gerek, emerken uyuyor çünkü.
Arada gece uyanınca emzirmeden pıspısla uyumaya devam etsin dedi.
Benden şimdilik bu kadar
Sevgiyle kalın...
ama açlığından uyanmıyor mu çocuk.. emzirmeden aç aç geri uyur mu ki...
Maşaallah bu arada yavrunuza.
Yuho dediğin ne demekmiş ki.
bize yüzdeli konuşmadı. elindeki çizelgeye göre söylüyor. bizede verdi. o çizelgeye göre tam sınırdaymış.
ultrason istedi, bakıldı. normal, bişey çıkmadı. hareketleri falanda normal, sorun yok. ama hala büyük diyor, bir nöroloji de görsün dedi.
o zaman benimki alışmış mı.. bu ara daha sık uyanıyor çünkü.Yok aslında oglum bir sıkıntısı yoksa sabaha kadar uyuyor. 8-9 saat emmeden uyuyabiliyor.
bazen işte geceleri uyandıgı oluyor bende calıştıgım ve yorgun oldugum için hemen meme ile tekrar uyutuyorum ama emzirmemm gerekiyormuş alışıp hep uyanırmış.
o zaman bizim doktor harbi takmış çocuğun kafasına. babası haklı galiba.Yuhpersantil kendisiyle ayni ayda bulunan 100 bebekteki siralama demekmiş doktor böyle açikladı
Yani 100 bebek içinde 5. Sirada demek..
Sorma bizim misafir yatağın sahiplerinden birini çoktan kovdu yataktanöğrenci evi gibi herkesin bi odasi var evde artık
o yüzden bu durumu fazla uzatmak istemiyorum. Adam işe giderken giyinmeye geliyor odaya ses yapma diyorum kiyafetlerimi de ayırın oldu olacak diyor
anladım.
ama dediğim gibi bize çizelge üzerinden açıkladı. ona görede büyüklğün sınırındaymış işte.
eşimde diyor, böyle cins tipleri nasıl buluyorsun. çekiyorsunuz herhalde birbirinizi
o da taktı çocuğun kafasına diye kızıyor. herşeyi normal sorun yok diye.
Benimkide 3/4 saat uyanir hep. Ac olmazsa almiyor biberonu acikiyor demekki. Bu ayda hepsi biykedir bencedir. Ac olmazsa icmez biberon. Anne sutunu bilmiyorum. Emzij yada rahatlamak yada aliskanlik olabikir. Gunduz oyle dolu tabak ek gida yemiyor. Bence kalkmasi normal. Daha tam ogunlere gecmedilerki.ama açlığından uyanmıyor mu çocuk.. emzirmeden aç aç geri uyur mu ki...
Maşaallah bu arada yavrunuza.
ŞU açıklamanın kıymet değeri ne yüksek yaaaDil bağı dilin aktif kullanımını biraz engelleyen, dilin altında dili tutan bir zar gibi bir şey. Dil ileri fazla çıkamıyor, meme ucunu da tam kavrayamıyor bebek. Dolayısıyla isteksiz oluyor. Doktorlar onu operasyonla kesiyorlar. Bende ve iki çocuğumda da var bu ve bebeğim emme konusunda zorlandığı için o geldi aklıma
çok sağol canım
enfeksiyon.......Kızlar bebeği yıkamaktan bahsetmişsiniz fakat alıntı yapamadım şuanda kulağına ağzına burnuna su kaçmasın diye ben bebeği yüz üstü kuçağıma yatırıyorum eskiden bu kadar hareketli değildi başını çok oynatmıyordu ama şimdi bizimkide bir anda kafasını çeviriyor ben ona su ördeği aldın kucağıma yatıyorum su ördeğini tam onun görebileceği yere koyuyorum o ona bakarken ben başını yıkamış oluyorum bu şekilde bir çözüm buldum çünkü bu dönemde enfeksiyon kapma olayları çok oluyor
offfkızlar mayo aldım benımkınezilli mayosu
Wc bile gidemiyorum artık. ....bayramdan 1 hafta önce annemlere gıtmıstım, gelırken yegenımı de getırdım
nerden baksan 1 ay boyunca cok olmasa da rahat sayılırdım. yegenım bugun döndü evine ve ben kendımle baş başa kaldım
tekrar edıyorum; yanında yardım eden bırılerı olanlar gercekten sanslı
Gozleri Açık renkli değil ama ışıkla ilgili saniyorum
73 kilo ile hamile kaldım 84 kilo ile doğuma girdim hayatımın son beş Yılında da 73 kilolarda seyrettim ve şu anda 65 kiloyum ama ne ile ilgili bilmiyorum gerçekten çok yoruluyorum ve yipraniyorum bazen tüm gün hiçbir şey yemiyorum . Daha doğrusu yiyemiyorum Çünkü şimdiye kadar hiç bir zaman yanımda beni Pofpoflayan aman Sen ye diyen biri olmadı Ve kendimde beSlenemedim ne yazık ki uykusuz kalıyorum temizlik takıntısı olan bir insan olduğum için bebek de Biraz huysuz ve yalnız kalamayan bir bebek olduğu için sanırım hepsi toplam etken oldu zayıflamayaKızlar emzirirken kilo vermeye çalışan var mı ben 68 ile hamile kaldım 14 kilo aldım şuan 71 72 gidip geliyorum. 62 63 e düşmek istiyorum ama nerden başlasam bilemiyorum
Benimki de her 3 saatte bir uyanıyor gece ağlıyor ama ağlayarak uyanıyor açlıktan uyanıyor emzirmeSen kıyameti koparır bu sefer tam anlamıyla uyanır Yapamam diye düşünüyorum denemekten de Korkarım açıkçasıYok aslında oglum bir sıkıntısı yoksa sabaha kadar uyuyor. 8-9 saat emmeden uyuyabiliyor.
bazen işte geceleri uyandıgı oluyor bende calıştıgım ve yorgun oldugum için hemen meme ile tekrar uyutuyorum ama emzirmemm gerekiyormuş alışıp hep uyanırmış.
O zaman bende kendi cabalarimla baslim canim sagol tabi senden tecrubelerini isteyerek =) sen neyle baslamistin bana musait oldugunda yazarmisin vaktini cok almadanbu cocuk hep sütle beslenmeyecek ve barsakları alışması gerek
ek gıda başlangıcı çok zaman alıyor aklında bulunsun canım. her seyı teker teker 3 gün vereceksın düşün işte..
bebegın ek gıda zamanı gelmiş
geç başlatanların çoğunlugun ortak derdı aynı; yemiyor!
Bazi bebekler genetik olarak iridir bazilarinin kafasi buyuktur bazilarinin gobek cevresi tabi devasa bir buyukluk varsa arastirilir ama drlara da guvenemiyor insananladım.
ama dediğim gibi bize çizelge üzerinden açıkladı. ona görede büyüklğün sınırındaymış işte.
eşimde diyor, böyle cins tipleri nasıl buluyorsun. çekiyorsunuz herhalde birbirinizi
o da taktı çocuğun kafasına diye kızıyor. herşeyi normal sorun yok diye.
Kendince aransın dursun.. Ban yiyecek malzemeyi vermeyerek en iyi cevabı verebilirsiniz.. Kendi sinirini bozsun ozaman,siz keyfinize bakın..O cumlenin bir muhatabi vardi muhtemelen okuyunca anlamistir. Hepimiz bu fisratsizlik icinde yasarken, bu kisinin ozelikle kib yapmak icin sinsice burda dolasmasi bizim sinirimizi bozuyor.
Kendi dilimin altinda bariz belli. Google da gorsellere baktim, sonra cocugun dilinin altina baktim, bisey yok gibi geldi. Birde doktora kontrol ettiririm bakalim, tarttirmak icin goturmek istiyodum zaten..
Canım bende 74hamile kaldım 80 kiloyla doğuma girdim doğumdan 10gun sonra 70 kiloya düştüm sonra 84.500 kadar çıktım diyetisyen gidiyorum 8gunde 2.500 kilo verdim 1.400 yağdan devam edeceğim altmislari gorene kadar devamKızlar emzirirken kilo vermeye çalışan var mı ben 68 ile hamile kaldım 14 kilo aldım şuan 71 72 gidip geliyorum. 62 63 e düşmek istiyorum ama nerden başlasam bilemiyorum
Çok iyi bende vermek istiyorum gün içinde dikkat ediyorum ama akşam yemeğinde kendime hakim olamıyorum malesefCanım bende 74hamile kaldım 80 kiloyla doğuma girdim doğumdan 10gun sonra 70 kiloya düştüm sonra 84.500 kadar çıktım diyetisyen gidiyorum 8gunde 2.500 kilo verdim 1.400 yağdan devam edeceğim altmislari gorene kadar devam
ben meyve suyuyla başlamıştım. sonra püreye döndü, sonra sebze tadımlıklarına, sonra corba püreleri derken aştıkO zaman bende kendi cabalarimla baslim canim sagol tabi senden tecrubelerini isteyerek =) sen neyle baslamistin bana musait oldugunda yazarmisin vaktini cok almadan
bandana yaptırdım 5-6 tane, takınca elı hemen kafasına gıdıyor ve agzına kadar ındırıyorCok hareketliyse durmaz kafada dogru benimkide tutmaz kafasinda onu ceker atar hemen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?