- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #96.121
AnaaaaaaaaKizlar uzun zamandir giremedim kkya anneme geldim. 6. ay asisi gecikmeli olacak bi hafta kadar. Nasıl gecti sizin bebislerinizin. Stres oldum
Dördüncü ay aşısını sağlık ocağında yaptırdım ateşi 37.5 geçmeden fitil atma dedi ateşi çıktı fitil etkisini gösterene kadar 38.4 kadar çıktıAnaaaaaaaa
Ben resmen unutmuşummmm
1 ağustos bizimde aşı varrrr
Offf
Kıyamam annelik zor işte onlar 3 çekiyor Biz 10 çekiyoruz Rabbim ağrılarını acılarını göstermesin inşallah herkes kolay atlatır şu aşı olaylarınıDördüncü ay aşısını sağlık ocağında yaptırdım ateşi 37.5 geçmeden fitil atma dedi ateşi çıktı fitil etkisini gösterene kadar 38.4 kadar çıktı
Ağladım onu öyle görünce ilk bebek aldık acile götürdük ateşini ölçütuler evdeki ateş ölçer guvenmedim aynı çıktı fitil etkisini gösterir dediler
Tekrar yükselir 39 çıkarsa getir dediler
Altıncı ay aşısını hastanede yaptirdik Dr anlattım eve gidince tam fitil ver dedi çok şükür atesimiz çıkmadı
Inşallah sizde atlatirsiniz atessiz
Tam emzik yapmış memeyi zilli, çekeyim ama süt gelmesin. Ah bu kızlar ah, meme kıymeti bilmediler zillilerbenimki gece ne biberon aliyor ne de meme. Tamamen kesti gece beslenmesini, bende odasini ayirdim. Uyaniyo devamli, disten gibi durmuyo, ac da degil neden oldugunu cozemedim belki alismaya calisiyodur.. Gunduz bazen meme vermeye calisiyorum, sut gelene kadar cekiyo, gelince birakiyo cadi.sagip veriyorum bende, artik gittigi yere kadar...
Kızlar selam Uzun bi aradan sonra girdim tekra klube,ocak da dogum yapacagım kısmetse ikinci kuzumu.. Burasımı ocak anneleri yoksa güncel olan baska sayfa varmı yardımcı olurmusunuz
Mecbur sagiyorum miss, hic emmiyor artik... Az zaten, daha da azalirsa yapabilecegim baska bisey yok artik, kilo bile veremeye calismiyorum onun icin.. Bende dun gece odasindan cikarmadan yerde salladim on dakika. Besikte yuzume siritmaya baslamisti bi ara :)Sa
Sagmakla azaliyor sut, eger sutun azsa. İnsallah azalmaz. Gece beslenme olmamasi iyi bence. Zaten aslında kesmekeri lazim ek gidayada gectik. Cekiyorsa sutu gec getirtsen ya agliyor mu ki. Bi ara benimkide agliyordu açlık dısindada agliyirdu . Donemsel degisiyor ruh durumlari bence. Ta atak ya disi ya sancisi. Gecede ayakta salliyorum bazen
Ilk dogum yaptigimda karnima kadar indi, sezaryen dogum olmasina ragmen sut patlamasi yasadim resmen, o ara cok deforme oldu, pentiden minimizer aldim, 85d ancak olmustu, sonra sut azaldikca 80d tam oldu. Simdi bollasma var muhtemelen 75d taksam olur ama hala berbat durumda. Hey gidi... Ne cibim memelerim vardi, slikon mu diye sorarlardi kadinlar... Simdi d bedene dustuTsorttede bolu sevmiyorm ki ben saklamanin bi yontemi yok mu.kucuk sutyen takiyorm bilerek buyuk takarsam iyice belli olur diye
Yemedi :) olsun yine de tesekurler :) sebze olmadan yapayim birde...Bana buradan bir arkadaş verdi tarifi sana veriyim fakat ben içine bir kaç bişey daha karıştırıyorum
1 yemek kaşığı pirinç yada ruşeni önceden haşla
Pirinçle beraber rendelemişim yarım kapak ve yarın patateside haşla
2 yemek kaşığı yoğurdu yumurta yarısı ile çırp ayran kıvamına getir içine bir tatlı kaşıdı tam buğday unu koy önceden haşladığın pirnç yada ruşeni kabağı patatesi karıştır ocakta kaynatmana kadar pişir pişince cAm kaseye koy soğunca 1 çay kaşığı gerçek zeytin yağı ekle bayılıyor eğer alerjisi varsa keçi yoğurdu kullan
Afiyet olsun minnoşa
Emzik yapmis desem, o da degil, artik emzigide almiyor piti :) onu da birakacak neredeyse :) tamam kizim... Kasikla ye o zaman? O da yok... Ayarsiz ya.. Dunyanin sutunu bitirdi dik sacli, inatci keci.Tam emzik yapmış memeyi zilli, çekeyim ama süt gelmesin. Ah bu kızlar ah, meme kıymeti bilmediler zilliler
Tabi yazmayi unuttum birde atak zamani yine.. 4 gunumuz kaldi sukur... Bakalim tutacak mi?...Sa
Sagmakla azaliyor sut, eger sutun azsa. İnsallah azalmaz. Gece beslenme olmamasi iyi bence. Zaten aslında kesmekeri lazim ek gidayada gectik. Cekiyorsa sutu gec getirtsen ya agliyor mu ki. Bi ara benimkide agliyordu açlık dısindada agliyirdu . Donemsel degisiyor ruh durumlari bence. Ta atak ya disi ya sancisi. Gecede ayakta salliyorum bazen
Öfffff canim birden ayran corbasi cekti... Yapan olsada yesek soguk soguk...Yogurt, un, yumurta sarisi tariflerinizi bekliyorumyani miktar olarak ayarlayabilmek icin.. yogurt corbasi tarifi ariyorumda
Annelik kolay degilIlk dogum yaptigimda karnima kadar indi, sezaryen dogum olmasina ragmen sut patlamasi yasadim resmen, o ara cok deforme oldu, pentiden minimizer aldim, 85d ancak olmustu, sonra sut azaldikca 80d tam oldu. Simdi bollasma var muhtemelen 75d taksam olur ama hala berbat durumda. Hey gidi... Ne cibim memelerim vardi, slikon mu diye sorarlardi kadinlar... Simdi d bedene dustu
Her gün mutlaka çamaşır makinesi çalışıyor ütü oluyor tabi DolayısıylaKızlar o kadar çok anneme ihtiyacım varki kucak istiyor kızım sürekli annem yanımda olsa alır güzel bir düzen olurduAtom heart mother evet çorbaya hasret kalacagimi kırk yıl dusunsem aklıma gelmezdi
Annem çalışıyor kayinvalide yaşlı
Eşim eve gelince hangi işi yapacacagimi şaşırıyorum çamaşır hiç bitmiyor
Yinede çok şükür kızımın canı sağolsun sağlığı yerinde olsun şu arka arkaya anne olan annelerin psikolojisine hayranım. ..
Aynen bende öyleyim kollarim bileklerim ağrıyor isyan etmiyorum tövbe ha saHer gün mutlaka çamaşır makinesi çalışıyor ütü oluyor tabi Dolayısıyla
yere dökülen tutam tutam saçlardan dolayı her gün süpürge açılıyor
tabi makine açıldığında Bizimki resmen çıldırıyor ve kucağımda tutarak evi sürmeye çalışıyorum
yıkanan çamaşırları asmak tam bir kabus
odadandan gidersin beni görmeyince yine yaygarayı koparır
Bu yüzden yine bir yerde bebek diğer Elde tek elle çamaşır asmaya çalışırım
yemek keza öyle yine uyuduğu anda başlarım tam yemeğin ortasında uyanır ağlamaya başlar
birgün yakacağım diye çok korkuyorum zaten
yine bir elimde minnoş diğer elimde kaşık yemeği yapmaya çalışıyorum
kaç defa yemek yaktım hatırlamıyorum
tuvalete falan gitmek zaten onlardan bahsetmiyorum unutuyorum Onları artık
Açıkçası ben de bazen gerçekten Keşke diyorum
Annemin sağlığı yerinde olsaydı da yanımda olsaydı En azından 15 dakika bir tutss bana kafi olurdu kafamı dinlerdim zor gerçekten zor ifade etmekte zor
Bugün aynı şeyi ben de aklımdan geçirdim Aslında ben hep diyordum ki iki çocuk arası yaş çok yakın olsun Biri doğduktan sonra kısmetse hemen diğerine niyetlenmek istiyordum ama bugün gerçekten ciddi ciddi düşündüm yani heralde O durumu çok fazla bünyem kaldırmaz ya da büyük konuşmak istemiyorum yani bilemiyorum ama gerçekten çok zor olur Aynen dediğin gibi Allah araları kısa 2-3 evlat sahibi annelere yardım etsin
Etraftan banada öyle diyorlar bırak aglasin bırak üzerini dk bir değiştirme tabi bitmez çamaşırinAslında bugüne kadar da çok şükür hiç kimseye ihtiyacım olmadı hiç bir konuda
ama çocuk büyütmek çocuk bakmak çok başka
o sorumluluk çok farklı
bakmayın Bir de biz gerçekten iyi anne olmaya çalıştığımız için bu kadar çok fazla yıpranıyoruz
bazen bana söylüyorlar Bırak çocuk ağlasın ağlayacak tabi gibilerinden hemen koşma hemen Ne istiyor diye ilgilenme diye
Ama öyle olmuyor bizim bahsettiğimiz iki üç çocuklu anneler çocuklar kendilerini de parçalasa dönüp bakmıyorlar Ben bunu birkaç kere deneyimledim Çocuk da artık bir süreden sonra anneye ihtiyaç duymuyor yani çünkü bakıyor anneden cevap gelmiyor ona O da artık çağırmaktan ve istemekten vazgeçiyor diye düşünüyorum gözlemlediğim o şekilde Zaten başka türlü de gerçekten mücadele edilmez İnan samimi bir şekilde söylüyorum ki bugün sen bunu yazmadan önce bu sahnelerin hepsi gözümün önünden geçti acaba dedim bu her yıl hamile kalıp doğum yapan insanlar nasıl mücadele ediyor psikolojisi nasıl dayanıyor ama tekrar söylüyorum yine gözlemlediğim kadarıyla hep biraz boşvermişlik ve çok çok çok fazla rahatlık var yoksa zaten gerçekten baş edilemez başka türlü
Ayni şeyleri yaşıyorum kızlar sizinle her gün makina çalışıyor is bitmiyor evde bikiyorum her gün ayni is bosveremiyirum da illa yapilacak is bebis de öyle çok yorucu bir süreç gerçekten ben de iki çocuk düşünemiyorum amaa yas 28 oldu hayırlısı bakalım bazen bunalıp anneme gidiyorum bir nefes alıyorum yine de onların yüzündeki gülümseme herşeye degiyor benim pasa zaten sürekli gülüyor en mutsuz olduğum anlarda bile bana bir gülüyor dünyalar benim oluyor annelik boyle birşey sanırım çok şükür onları bize vereneHer gün mutlaka çamaşır makinesi çalışıyor ütü oluyor tabi Dolayısıyla
yere dökülen tutam tutam saçlardan dolayı her gün süpürge açılıyor
tabi makine açıldığında Bizimki resmen çıldırıyor ve kucağımda tutarak evi sürmeye çalışıyorum
yıkanan çamaşırları asmak tam bir kabus
odadandan gidersin beni görmeyince yine yaygarayı koparır
Bu yüzden yine bir yerde bebek diğer Elde tek elle çamaşır asmaya çalışırım
yemek keza öyle yine uyuduğu anda başlarım tam yemeğin ortasında uyanır ağlamaya başlar
birgün yakacağım diye çok korkuyorum zaten
yine bir elimde minnoş diğer elimde kaşık yemeği yapmaya çalışıyorum
kaç defa yemek yaktım hatırlamıyorum
tuvalete falan gitmek zaten onlardan bahsetmiyorum unutuyorum Onları artık
Açıkçası ben de bazen gerçekten Keşke diyorum
Annemin sağlığı yerinde olsaydı da yanımda olsaydı En azından 15 dakika bir tutss bana kafi olurdu kafamı dinlerdim zor gerçekten zor ifade etmekte zor
Bugün aynı şeyi ben de aklımdan geçirdim Aslında ben hep diyordum ki iki çocuk arası yaş çok yakın olsun Biri doğduktan sonra kısmetse hemen diğerine niyetlenmek istiyordum ama bugün gerçekten ciddi ciddi düşündüm yani heralde O durumu çok fazla bünyem kaldırmaz ya da büyük konuşmak istemiyorum yani bilemiyorum ama gerçekten çok zor olur Aynen dediğin gibi Allah araları kısa 2-3 evlat sahibi annelere yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?