2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet, tuz ve acı olmadıgı sürece sorun yok artık bence
Ben gecen urfadan gelen isot, osmaniyeden gelen nane ile karistirdigim yogurdu tattirdim, bayıldı minnosum :)
Ekmegi batirip agzina verdim 5 lokma kadar.
Ben de artik hemen hemen herseyi veriyorum. Kahvaltida yumurta sarısı, bazen biraz da beyazı, kasar peyniri, (ekmegi suyuna batirdigim) ev yapimi ayva/cilek reçeli, zeytin, menemen, gözleme, eser miktarda ablasinin balli sütünden bile... ...artik Allah ne verdiyse :)))
Yalniz ne uzatiyorsam adini söylüyorum, anliyor kokos, istemedigine agzini acmiyor.
Maksat ne yedigini bilsin... ... Bir yıl sonra nasıl beslenecekse oyle beslemeye çalışıyorum.
Bugün kuskus pisirdim. Çok beğendi. Kuru fasulyesi de çok sevdi. Duduklude pisirdigim havuclu kabak yemeğini de beğendi. Kıymalı patatesli bezelyeyi de... Hepsini duduklude pisiriyorum. Yarim kesme şeker büyüklüğünde, agzina alıp ogutmeye bayılıyor.
Biz ona ayrı yemek yapmiyoruz artik. Zaten 5 yildir az tuzlu yediğimiz yemeklerimize ortak ediyoruz. Birtek herseyi biraz daha yumuşak pisiriyoruz. Dışarı ciktigimizda hipp muhallebi ya da şeftali puresi yediriyorum.
Zayifiz, çok az yiyoruz, ama pilav makarna patates kızartması abur cubur dışında bisey yemeyen zamane çocuklarından olmayacak biliyorum.
Çünkü yukarida saydığım besinler gibi beslenme alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyorum.
Benim ek besin maceramin en büyük amacı bu ışte..

Kilo veremeyince mutsuz oluyoruz . İhmal etme. Bende tahlil yaptirdim saglik ocagina gidemedim endokrine bi. Tsh yuksek. Hem kilo veremedim hemde cok üsuyorum .
Evet canım ya hemde ne mutsuzluk bir hafta dikkat ettim baktım gr gitmemiş
Sağlık ocağına gittim yarın çıkacak sonuç
Bende üşüme yok

Selam anneler

Uzun zamandır giremiyorum. İşe başlayınca maalesef zaman bulamadım. Biz bugün itibari ile 8 ay 23 günlüğüz.
Ek gıda ağır aksak ilerliyor. Zar zor birşeyler yedirebiliyoruz. Hala emiyor ve biberon almıyor.
7. ve 8. ay boyu uzamadı ve kilo almadı. Fontamalt ve infatrini mama yazdı doktorumuz 8. ay kontrolunde.
Cumartesi günü başka bir doktora gittik 20 günde 225 gr almış ve boyu 2,5 cm uzamış, heralde etkisi oldu.
alttan 2 dişimiz çıktı, üstten 4 diş aynı anda geliyor dedi doktor. Bu günlerde zaten iştahsız olan kızım iyice iştahsız olabilir demek oluyormuş bu 3 tüp kan alındı tetkikler için, idrar tahlili istedi ama hala veremedik. Yapışkandan mahvoldu kızımın kukusu Biraz ara verdik denemeye, düzelince tekrar vereceğiz.
Demir 5.5 ayken 95 ti, şimdi 31 e düşmüş, demir kullanmıyordum doğru dürüst. Hal böyle olunca hemen düşmüş.

Bizden böyle, sağlıcakla kalın.

Geçen Perşembe bende rejime başladım ,bakalım inşallah gitcek kilolar:)

maşallah minnoşa

Geçen Perşembe bende rejime başladım ,bakalım inşallah gitcek kilolar:)
Sen isede başladın verirsin canım evde tüm gün onunlayim artık daha fazla ilgi istiyorlar
Biliyorsun diyetisyen gittim iki kilodan fazla verdim uydum listeye çorba salatası Etli sebze yemekleri cacık ayran hepsini yaptım
Ama şimdi kızımın ek gidasi ev akşam yemeği çok zor oluyor
Sen neler yapıyorsun
Ne yiyorsun prenses nasıl Neslihan soruyorum hep nasıl bebusler diye

Maşallah her şeyi yemeye başlamış senin bebişin. Çok fazla pipiriklenmekten yana değilim bende artık. Balığı mesela hiç ona göre ayarlamadim. Biz nasıl yediysek öyle veriyorum. Zaten iştahsız iki lokma yediği şey.
Ama siz isot falan bayag ilerlemissiniz. Yanık sesli olucak yavrucak patlativerir bi türkü

Ay zaten gözü bizim yemeklerde yağlı tuzlu yeri gelir baharatlı
Doyurduk sofraya onunda masasını çektik..
Önüne oyuncak koyduk..kabak dolmasının kabağını yedi
Ama 5 dk önce ona has kerevizli sebzeli çorbasını zar zor yedirdiydik
Bence bunlar yicek yicekte bizim gibi yicekler

Ütüye gerek kalmıyor mu ne sirkesi
Detay istiyorum. Ütüsü hiç bitmiyor minnoşun
bende hep sirke kullanıyorum.
koku da olmuyor.

hayırlı olsun o halde. :)

aşımızı olduk. ilk defa az agladı. 8.5 kilo 74 cm boy
günde 4-5 kez kaka yaparsa kilo alamaz tabii ki dişler de yakında patlarmıs.
geçmişler olsun. :)

Kesinlikle. Bulamaç ve kaşıktan sıkıldılar bence. Zira dudaklarını kitleyen kızçem elimle bişey uzattığımda kuş gibi ağzını açıp öne eğiliyor almak için

Bu arada has kereviz ne oluyo pembe bizim kerevizler çakma mı yoksam?

Yoruldum

Ben bebe bisküvili devam sütü hazırlıyorum canım

Canım kızıma bende bu undan mamalar yaptım, tadı güzel oluyor ama tavsiye etmem.. Çocuk iyi kilo alıyor ama ileride ince kemikli zayıf ve kansızlık yaşayan bir çocuk oluyor. Ayrıca kabızlık ta cabası. Aslında senin tariflerin çok güzel, bence una ihtiyacın yok. Ben şimdi o kadar pişmanım ki, kızım çok zayıf. Bu yüzden mi diyeceksin, evet bu yüzden, oh ne güzel kilo aldı felan derken olayı abarttım ben

Kız ne bilem..zaar herşeyde olduğu gibi kerevizde adı gibi bizi üç kağıda getiren çakmadır..hey gidi çin malı kereviz

Cnm bende diyetisyene gittim bir liste oluşturdu, kalori hesabı bir diyet. Tatlı yok, makarna, pilav, patates, şeker hiç yok. Tatlı meyve bile yok. İnşallah gidecek kilolar. Evet işe başladım nerdeyse 2 ay olacak. İşe başlamak iyi geldi çok bunalmıştım.
Prenses iyi şuan annem bakıyor. Yeme problemimiz var işte, cok zor besliyoruz. Onun dısında çok zevkli, emekliyor. Tutunup kalkıyor. ben ayaktayken bacagıma tutunup kalkıyor. Yakında yürür diye bekliyoruz. Senin bebiş nasıl

Canım başladım diyete .şu an ikimnci günü.şimdilik iyi gidiyo.emzirdikten sonra acıkma bende de var.bi de ücretsiz izinde olduğum için evde oturmaktan da çok yiyorum sanırım.kilo hakiketen yaşlu gösteriyo.inşallah biz de zayoflayabiliriz.
Bugün ara öğünde elmayı dildim
Üstüne tarçın ve ceviz koydum
Tatlı isteğimi bastırdı bayas

pitii pitii pitii :) ayni durumdayim. Herseyin caresi var, bir kac gun uzuldum ama cozulmeyecek bisey yok aslinda. Belki anneleriyle minnoslarin daha fazla zaman gecirmeleri icin bir firsattir bu... tek maas ve ev kredisi oduyoruz bizde, zorluyor, bakalim ne yapacagiz...

aşımızı olduk. ilk defa az agladı. 8.5 kilo 74 cm boy
günde 4-5 kez kaka yaparsa kilo alamaz tabii ki dişler de yakında patlarmıs.
Gecmis olsun, ben yaptirmamaya karar verdim asiyi, 1 yasinda tek doz yaptiracagim. Su disler patlasa artik ya, gecen gun 14 aylik yeni patlatan bile duydum sur korkuyorum
Bal kabagi ciktimi gormedim ben. Biz sutlu muhallebisini yapiyoruz. Minnoşa devam sutle yapacagim. İcine oekmez ve ceviz.
cikti canim aldik hemen :) yedirdik. Hatta 3 gun kurali falan yapmadim bir ufak dilim hasladim yedirdim hemen

muş üniversitesinden selamlar ...

Eve gittim minnoşuma balık aldım eve bıraktım bir bardak çayla peynir ekmek yedim sınıfa geldim
ooo hadi hayirli olsun allah zihin acikligi versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…