- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #101.641
Ben gecen urfadan gelen isot, osmaniyeden gelen nane ile karistirdigim yogurdu tattirdim, bayıldı minnosum :)evet, tuz ve acı olmadıgı sürece sorun yok artık bence
Evet canım ya hemde ne mutsuzluk bir hafta dikkat ettim baktım gr gitmemişKilo veremeyince mutsuz oluyoruz . İhmal etme. Bende tahlil yaptirdim saglik ocagina gidemedim endokrine bi. Tsh yuksek. Hem kilo veremedim hemde cok üsuyorum .
Lollapollosaa canım diyete basladinmi nasıl gidiyor ben yapamıyorum az yediğim halde kilo gitmiyor yarın sabah sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptircam
Bide onlara bakilsin iki ay önce fln çok az TSH biraz sınırın uzeriydeydi iki hafta sonra yeniden kan ver dedi gitmedim
Kızımı emzirdikten sonra dahada acikiyorum ya bıktım bu kilolardan bunalimdayimkilo insani olduğundan yaşlı gösteriyor
maşallah minnoşaBen gecen urfadan gelen isot, osmaniyeden gelen nane ile karistirdigim yogurdu tattirdim, bayıldı minnosum :)
Ekmegi batirip agzina verdim 5 lokma kadar.
Ben de artik hemen hemen herseyi veriyorum. Kahvaltida yumurta sarısı, bazen biraz da beyazı, kasar peyniri, (ekmegi suyuna batirdigim) ev yapimi ayva/cilek reçeli, zeytin, menemen, gözleme, eser miktarda ablasinin balli sütünden bile... ...artik Allah ne verdiyse :)))
Yalniz ne uzatiyorsam adini söylüyorum, anliyor kokos, istemedigine agzini acmiyor.
Maksat ne yedigini bilsin... ... Bir yıl sonra nasıl beslenecekse oyle beslemeye çalışıyorum.
Bugün kuskus pisirdim. Çok beğendi. Kuru fasulyesi de çok sevdi. Duduklude pisirdigim havuclu kabak yemeğini de beğendi. Kıymalı patatesli bezelyeyi de... Hepsini duduklude pisiriyorum. Yarim kesme şeker büyüklüğünde, agzina alıp ogutmeye bayılıyor.
Biz ona ayrı yemek yapmiyoruz artik. Zaten 5 yildir az tuzlu yediğimiz yemeklerimize ortak ediyoruz. Birtek herseyi biraz daha yumuşak pisiriyoruz. Dışarı ciktigimizda hipp muhallebi ya da şeftali puresi yediriyorum.
Zayifiz, çok az yiyoruz, ama pilav makarna patates kızartması abur cubur dışında bisey yemeyen zamane çocuklarından olmayacak biliyorum.
Çünkü yukarida saydığım besinler gibi beslenme alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyorum.
Benim ek besin maceramin en büyük amacı bu ışte..
Sen isede başladın verirsin canım evde tüm gün onunlayim artık daha fazla ilgi istiyorlarGeçen Perşembe bende rejime başladım ,bakalım inşallah gitcek kilolar:)
Maşallah her şeyi yemeye başlamış senin bebişin. Çok fazla pipiriklenmekten yana değilim bende artık. Balığı mesela hiç ona göre ayarlamadim. Biz nasıl yediysek öyle veriyorum. Zaten iştahsız iki lokma yediği şey.Ben gecen urfadan gelen isot, osmaniyeden gelen nane ile karistirdigim yogurdu tattirdim, bayıldı minnosum :)
Ekmegi batirip agzina verdim 5 lokma kadar.
Ben de artik hemen hemen herseyi veriyorum. Kahvaltida yumurta sarısı, bazen biraz da beyazı, kasar peyniri, (ekmegi suyuna batirdigim) ev yapimi ayva/cilek reçeli, zeytin, menemen, gözleme, eser miktarda ablasinin balli sütünden bile... ...artik Allah ne verdiyse :)))
Yalniz ne uzatiyorsam adini söylüyorum, anliyor kokos, istemedigine agzini acmiyor.
Maksat ne yedigini bilsin... ... Bir yıl sonra nasıl beslenecekse oyle beslemeye çalışıyorum.
Bugün kuskus pisirdim. Çok beğendi. Kuru fasulyesi de çok sevdi. Duduklude pisirdigim havuclu kabak yemeğini de beğendi. Kıymalı patatesli bezelyeyi de... Hepsini duduklude pisiriyorum. Yarim kesme şeker büyüklüğünde, agzina alıp ogutmeye bayılıyor.
Biz ona ayrı yemek yapmiyoruz artik. Zaten 5 yildir az tuzlu yediğimiz yemeklerimize ortak ediyoruz. Birtek herseyi biraz daha yumuşak pisiriyoruz. Dışarı ciktigimizda hipp muhallebi ya da şeftali puresi yediriyorum.
Zayifiz, çok az yiyoruz, ama pilav makarna patates kızartması abur cubur dışında bisey yemeyen zamane çocuklarından olmayacak biliyorum.
Çünkü yukarida saydığım besinler gibi beslenme alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyorum.
Benim ek besin maceramin en büyük amacı bu ışte..
Ay zaten gözü bizim yemeklerde yağlı tuzlu yeri gelir baharatlıMaşallah her şeyi yemeye başlamış senin bebişin. Çok fazla pipiriklenmekten yana değilim bende artık. Balığı mesela hiç ona göre ayarlamadim. Biz nasıl yediysek öyle veriyorum. Zaten iştahsız iki lokma yediği şey.
Ama siz isot falan bayag ilerlemissiniz. Yanık sesli olucak yavrucakpatlativerir bi türkü
bende hep sirke kullanıyorum.Ütüye gerek kalmıyor mune sirkesi
Detay istiyorum. Ütüsü hiç bitmiyor minnoşun
hayırlı olsun o halde. :)Lollapollosaa Doğru tahmin canım, iş mevzu. Pembedon5 senin aklına geleni biliyorum kız zilli, merak etme hamile değilim.
Çalıştığım kurum doğum izni mevzundan dolayı beni darlayıp duruyordu, ben de dersin başlayacağı tarihe kadar iznimi kullanmak için direttim bugüne kadar. O esnada epey bir takıştık, zaten hiç ama hiç işe dönmek gelmiyordu içimden. Ona da güvenerek hiç geri adım atmadım, sadece kadrom boşa gitmesin diye döneyim diyordum, neticede tek maaş zor filan diye ama bir yandan da içim kan ağlıyordu. En sonunda kurum rest çekti, ben de "aman tamam be" dedim. İşe dönmüyorum!
Bir yandan biraz ürküyorum tek maaşla İstanbul, insanı korkutuyor elbette ama içimde de tarifsiz bir sevinç, kızım bana kaldı, ben kızıma. Allah pişman etmesin
geçmişler olsun. :)aşımızı olduk. ilk defa az agladı. 8.5 kilo 74 cm boy
günde 4-5 kez kaka yaparsa kilo alamaz tabii kidişler de yakında patlarmıs.
Ay zaten gözü bizim yemeklerde yağlı tuzlu yeri gelir baharatlı
Doyurduk sofraya onunda masasını çektik..
Önüne oyuncak koyduk..kabak dolmasının kabağını yedi
Ama 5 dk önce ona has kerevizli sebzeli çorbasını zar zor yedirdiydik
Bence bunlar yicek yicekte bizim gibi yicekler
YoruldumPestilim çikti
Perde çikar yika tak...
Camlari sil.. Pimapenlerin kasalarini sil (camlarin hepsi boydan sürgülü fransiZ balkon zikkimindan)
Koca kisisi ise gidecek yemek yap..
Eymen kaka yapti altini degistir..
Eymen acikti doyur..
Camasir at ser topla katla.. Yerleri süpür sil ..
Koltuklari koca kişisine sildirdim..
Benim kiş temizliğim bitti...
Bi dolaplara giremedim
Bi pazar böyle geçti..
5 kilo verdim galiba bugün
Sirke derken canım. Ne işe yarıyor bizede söyle.Vernel kullanmiyorum. Durulama yada kisa programda vernel gozune sirke koyuyorum.ilk bir ay vernel kullandim cok koku geldi. Birde allerjik olunca. Bazi kiyafetlerini gunde on sefer degistiriyorum. utu yapmama gerek kalmiyor sirke koyunca .
Ben bebe bisküvili devam sütü hazırlıyorum canımKızlar günün çoğunu dışarıda geçirince beslenme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben çok zorlanmaya başladım. Yanımda kaşık mamasi taşıyıp yediriyorum ama sebze meyve corba gibi şeyler zor. Vicdan yapıyorum yediremiyince de
Bu ek gidali dönem en zor dönem sanki yaa. Tamamen normal beslenmeye gecseler sokak işi daha kolay olacak sanki. Biz ne yersek girdiğimizde bi restauranta onlarda yiyecek mesele kalmayacak.
Canım kızıma bende bu undan mamalar yaptım, tadı güzel oluyor ama tavsiye etmem.. Çocuk iyi kilo alıyor ama ileride ince kemikli zayıf ve kansızlık yaşayan bir çocuk oluyor. Ayrıca kabızlık ta cabası. Aslında senin tariflerin çok güzel, bence una ihtiyacın yok. Ben şimdi o kadar pişmanım ki, kızım çok zayıf. Bu yüzden mi diyeceksin, evet bu yüzden, oh ne güzel kilo aldı felan derken olayı abarttım benkızlar, hani analarımızın yaptıgı klasık tereyaglı un kavurma var? ondan yaptım dolaba koydum. hemen muhallebı yaptım bayıldı benımkı. cocuk beyaz unu ilk defa yıyor :=) esmerle azcık karıstırdım ama yogunluk beyazdı tabii.
her seyıne kullanıcam. isteyen varsa yapsın.
Kız ne bilem..zaar herşeyde olduğu gibi kerevizde adı gibi bizi üç kağıda getiren çakmadır..hey gidi çin malı kerevizKesinlikle. Bulamaç ve kaşıktan sıkıldılar bence. Zira dudaklarını kitleyen kızçem elimle bişey uzattığımda kuş gibi ağzını açıp öne eğiliyor almak için
Bu arada has kereviz ne oluyo pembebizim kerevizler çakma mı yoksam?
Sen isede başladın verirsin canım evde tüm gün onunlayim artık daha fazla ilgi istiyorlar
Biliyorsun diyetisyen gittim iki kilodan fazla verdim uydum listeye çorba salatası Etli sebze yemekleri cacık ayran hepsini yaptım
Ama şimdi kızımın ek gidasi ev akşam yemeği çok zor oluyor
Sen neler yapıyorsun
Ne yiyorsun prenses nasıl Neslihan soruyorum hep nasıl bebusler diye
Canım başladım diyete .şu an ikimnci günü.şimdilik iyi gidiyo.emzirdikten sonra acıkma bende de var.bi de ücretsiz izinde olduğum için evde oturmaktan da çok yiyorum sanırım.kilo hakiketen yaşlu gösteriyo.inşallah biz de zayoflayabiliriz.Lollapollosaa canım diyete basladinmi nasıl gidiyor ben yapamıyorum az yediğim halde kilo gitmiyor yarın sabah sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptircam
Bide onlara bakilsin iki ay önce fln çok az TSH biraz sınırın uzeriydeydi iki hafta sonra yeniden kan ver dedi gitmedim
Kızımı emzirdikten sonra dahada acikiyorum ya bıktım bu kilolardan bunalimdayimkilo insani olduğundan yaşlı gösteriyor
pitii pitii pitii :) ayni durumdayim. Herseyin caresi var, bir kac gun uzuldum ama cozulmeyecek bisey yok aslinda. Belki anneleriyle minnoslarin daha fazla zaman gecirmeleri icin bir firsattir bu... tek maas ve ev kredisi oduyoruz bizde, zorluyor, bakalim ne yapacagiz...Lollapollosaa Doğru tahmin canım, iş mevzu. Pembedon5 senin aklına geleni biliyorum kız zilli, merak etme hamile değilim.
Çalıştığım kurum doğum izni mevzundan dolayı beni darlayıp duruyordu, ben de dersin başlayacağı tarihe kadar iznimi kullanmak için direttim bugüne kadar. O esnada epey bir takıştık, zaten hiç ama hiç işe dönmek gelmiyordu içimden. Ona da güvenerek hiç geri adım atmadım, sadece kadrom boşa gitmesin diye döneyim diyordum, neticede tek maaş zor filan diye ama bir yandan da içim kan ağlıyordu. En sonunda kurum rest çekti, ben de "aman tamam be" dedim. İşe dönmüyorum!
Bir yandan biraz ürküyorum tek maaşla İstanbul, insanı korkutuyor elbette ama içimde de tarifsiz bir sevinç, kızım bana kaldı, ben kızıma. Allah pişman etmesin
Gecmis olsun, ben yaptirmamaya karar verdim asiyi, 1 yasinda tek doz yaptiracagim. Su disler patlasa artik ya, gecen gun 14 aylik yeni patlatan bile duydum sur korkuyorumaşımızı olduk. ilk defa az agladı. 8.5 kilo 74 cm boy
günde 4-5 kez kaka yaparsa kilo alamaz tabii kidişler de yakında patlarmıs.
cikti canim aldik hemen :) yedirdik. Hatta 3 gun kurali falan yapmadim bir ufak dilim hasladim yedirdim hemenBal kabagi ciktimi gormedim ben. Biz sutlu muhallebisini yapiyoruz. Minnoşa devam sutle yapacagim. İcine oekmez ve ceviz.
ooo hadi hayirli olsun allah zihin acikligi versinmuş üniversitesinden selamlar ...
Eve gittim minnoşuma balık aldım eve bıraktım bir bardak çayla peynir ekmek yedim sınıfa geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?