- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #107.661
Doğru söylüyorsun canımaah o çevredekiler ,,verem eder adamı..eninde sonunda yürücek bu çocuklar ..ama emin ol zihinsel ve sosyal gelişimi birinci sırada benim için.ben bu konuda daha hassasım..sebebini buraya yazmıcam ama fiziksel gelişimi boyu kilosu da önemli ama bu benim için ikinci planda,,bebişini öp benim yerime ,en kısa sürede anneciğini sevindirir inşallah
Bizimkide bakiyor eliyle daha isaret edemiyor. Ses cikariyor anladigi belli. Genelde anliyor ya anlayacagi kadar. Baba atta gel dede. Suya bu diyo. Mama genelde bagirma halinde sinirlenince saydiriyor anlamsiz. Buraya bi kus konmus bu tutmus tekerlemesi varya onu yapmaya calisiyor. Oyuncaklarindan bile kiskaniyor beni .kızlar bebişlerimiz 11 aylık oldu..bu ay gelişimde işaret ederek gösterir yazıyor..benim paşa,sorduğum şeyleri gözlerini dikerek gösteriyor.bu aslında anladığını gösteriyor ama eliyle işaret yok daha..daha mantıklı kelimesi yok..hala babıldamada,dedede,bebebe,bababa,ayayay ..su,baba,abi,,al,ver,at,tut,ısırma ,meme,ayakkabı,çorap,telefon,cıs,gel,başbaş,baybay,çak ay başka anladığı kelime varmı unuttum ,,bunları anlıyor ama söylemedi daha..sizler ne alemdesiniz?
Ay yurusun mu ki boyle mi iyi acabayürümeye öyle bşlıyor zaten canım.bir ay içinde profesyonel olur kuzucuk maşallah,,
Bizdede agzindan cikan anlamli bi kelime yok baba dede gel memme mamma ciss caya uf diyo kopek gorunce hiik diye bi ses cikariyo onun disinda biseyler soyluyo ama hic anlamiyormkızlar bebişlerimiz 11 aylık oldu..bu ay gelişimde işaret ederek gösterir yazıyor..benim paşa,sorduğum şeyleri gözlerini dikerek gösteriyor.bu aslında anladığını gösteriyor ama eliyle işaret yok daha..daha mantıklı kelimesi yok..hala babıldamada,dedede,bebebe,bababa,ayayay ..su,baba,abi,,al,ver,at,tut,ısırma ,meme,ayakkabı,çorap,telefon,cıs,gel,başbaş,baybay,çak ay başka anladığı kelime varmı unuttum ,,bunları anlıyor ama söylemedi daha..sizler ne alemdesiniz?
Yerim onu yaa bizim icinde butun hayvanlar hiik boylendegsk bi ses cikariyo geriye kalanlarda cıssboncuklu gelin masallah canim,anladigini bilmek dedigin gbi en onemlisi,az daha dursun daha fazlasini d yapar. Bizimki su an 10 ay 20gunluk,baba anne dede gel hadii diyor,atladigim var mibilmiyorum ama sanmam. Cak yapar,el sallar,bay bay yapar,agzina vurup bababababa yapar,bi de ogrettim birden bese kadar hollandaca sayiyorum,isaret parmagimla diger parmaklarini gosteriyorum dokunup. Een twee (1,2)e derken o da hemen kendi parmagina yapiyor. Disarida hayvan gordugundr de taniyor kedi ve kopegi. Su siralar her sey onun icin 'gel ve hadi'.
Yerim onu yaa bizim icinde butun hayvanlar hiik boylendegsk bi ses cikariyo geriye kalanlarda cısssabah ufoya dokundu kapaliydi köşeye koydm dun yanarken ciss demstk dokunmamisti sabah dokundu yanima geldi otrdu kucağıma ciss cis biseyler daha diyo dedadadedada neyse bu favorimiz heralde siz ciss dediniz ben dokundm degl mi demek istiyo acaba
evet, kızamık aşısı. baya agır gecıyormus öyle dıyorlar.Suriyeli muhabbetinden erkene çekilen aşı dimi o ? Bizde yaptırdık 9. Ayda. 12. Aydada mecbur yapılır heralde bikaç doz oluyor bildiğim kadarıyla. Off yine aşı muhabbeti,stres bastı..
doğumgününden sonra yaptırayım bari garibim huysuz olmasın..
1 yaş aşıları 3 ya da 4 taneymısKkk (kizamik,kizamikcik,kabakulak) malesef tek bir asi, ayri ayri 3 asi degilmis yani, yaptirilacak...benimki birini gecirdigi halde yaptirmak zorundayim mesela.. yaptirmamak daha risk bence, cunku cok agir atlatir yakalanirsa birine
evet.Ben 9. Ayi yaptirmadim. Ama 1. Yaş kkk kizamik kizamikcik kabakulak . 9 .ay sadece kizamik degilmi
İki tane diye biliyorum kkk bir asi bide su cicegi1 yaş aşıları 3 ya da 4 taneymıs
insanlar cocuk buyutmeyı unutuyorlar bence. her seyın ön hazırlıgı var ve süre ne zaman olur orasını allah bılıyor işte.Canım bnm ki 7.5 aylıkken elimizden tutarak kanepeler den tutunarak yürüyor. Halen de öyle tek başına yürümüyor. Çok erken yürüyecek bu dediler nazar öı değdi ne.
bilemiyorum artık . içine edeyım hepsının. içeriklerine baktım cenine varana kadar varİki tane diye biliyorum kkk bir asi bide su cicegi
Yanlislikla sildim ben kaldi oyleHepünüz somut renkleerrrr voşş
Dağılın ...
maalesef bende o riske gıremem. birazdan aşıların içeriklerini atıyorumHastaliktan korkuyorum agir atlatabilir daha da kotusu olabilir. Ben yaptirma taraftariyim. Zaman kotu birsey olur ilac bile bulamayiz hersey aklima geliyor. İmkan varken yapilmali bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?