- 29 Nisan 2010
- 4.289
- 2.805
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #11.201
bende ilk hamile oldgmu ogrenncd 73.5 tum yarin 12.haftamiz olacak ve ben 75.5 um 3 ayda 2 kilo almisim iyidir diye düşünüyorum karnimda okdr belli degil. ama suda var evdeysem az yiyorum komsuda veya disardaysam fena yiyorum :) ama ne olursa olsn bazi zamanlar gece 12 de ole bi aclik gelioki 7 yildir dogru duzgub ekmek yemeyen ben yarim ekmek arasi yiorum korkuodum kilo cok alicam die ama bence normal.daha doktrum hic tartmadi ben evde tartiliorum :)gebelik Sürecinde hiç kilo aldın mı? Bide mesela en çok neye dikkat ediyorsun ben 2 ayda 5 kilo aldın diyetisyene gittim oda çok almışsın dedi fakat bana bi diyet listesi verdi ben günde o kadar yemiyorum o listeye uysam daha çok kilo alacağım napacağım bilmiyorum birde Ramazan geldi eşim iftara orunca mecbur onunla oturup yiyorum tek kalmasın diye sahur desen yine aynı ama mesela sahurda ben masaya oturup ya 1 bardak süt içiyorum yada 1 elma yiyorum ama iftarda dayanamıyorum 1 kase Çorba yarım tabak yemek yiyorum sence çok mu ne yapmam Lazım bilemedim çok da tedirgin oldum diyetisyen 9 kilo ile doğuma gidenler var sen 5 kilo almışsın bile deyince
Aayyy bende kirilirim.o huyunu torpulemesi lazim.zor isler ya.duzgunce anlat iste ne anlarlar kizmaktan bagirmaktan.benimde abim oyle.Biz simdi annemdeyiz anne baba ayrı..annemde somuttur suratını çekip konuşmaz..napıyorsun yeter artik diyebilir bu kız hamile..annemde söylese gene benimki susmaz ki ille savunacak ille dediğini ikna edecek diyecek..5 dk sonra da hic bir şey yokmuş gibi davranacak..hic kini yok ama..karşıdaki insan kırılıyor..hep diyorum ailendeki gibi değilim herkes bağırıp bağırıp konusuyor hararetli tartışıyor sonra da hic birşey yokmuş gibi..hic güzel tatlı konuşma yok..bu sabah ta kalkmış karnımı öpüyor beni opuyor..tut çeneni ben konuşuyorsam konuşma o zaman dedim..zaten gerginim üzmeye hakkin yok dedim..onun annesine onun ailesine benzemek hic istemiyorum..onlar gibi bağırıp bağırıp sonra bir şey yokmuş gibi gülmek konuşmak çok ters bana.hemen kiriliyorum ben
Ciktimi sonuclarin cimcim sucicegi.olanİnş cnm inş
Biraz bu huyu annelerinde kaldık yaa geçen 3 hafta ondan azdı gene galibaAayyy bende kirilirim.o huyunu torpulemesi lazim.zor isler ya.duzgunce anlat iste ne anlarlar kizmaktan bagirmaktan.benimde abim oyle.
Şimdik bayanlar aklıma öncelerde takılmayan ama ÇOK BİLEN arkadaşım tarafından beynime kazınan bir durum var. Gebelikte özellikle yaz aylarında MUTLAKA 3 lt su tüketilmesi gerekiyormuş. Ben önceden 3 gün su içmesem eksikliğini hissetmezdim.. Şimdilerde ise günde en az 1,5 lt içiyorum benim için mükemmel bişey, kaldıki sıvı gıdalarda tüketiyorum meyve suyu gibi. Amaaa o çok bilen arkadaşıma göre 3 lt altında olmamalıymış. 1,5 litre sadece vucudumu temizleyip idrar atılmasını sağlıyormuş aman efendim bir sürü bilimsel şey. Hiç içemeyen arkadaşlarım var, gayet de sağlıklı minikleri çok şükür.. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ?
Sen cinsiyeti öğrendinmi canım? Benimde canım neler neler çekiyoda frenliyorum kendimi. Ama şükür rüyamda Allah'ım yediriyo beni. Eşim diyo ki şapur şupur napıyon sen diyo. Sabah çok güldüm ya :)))sakın hele bu aydan sonra kilo vermeye çalışmak iyi değil.kilo almamak iyi tabiki ama rejim yapmamak lazım.Gerekli şeyler yenmeli aşırıya kaçılmamalı.Ben kilo konusunda artık master yapıcam hayatım rejim ve diyetisyenlerle geçti.Hala fazla kilom var ama diyet yapmıyorum.Sadece dikkat ediyorum.Sende sadece dikkat et.arada canımın çektiğinide yiyorum açıkçası :)
ayy sadece bende olmadıgına sevındım
evet sol taraf sag taraftan daha şiş
ayy hadi inşallah allah söylettı sanaallah önce saglıklısını sonra gönlümüze göre olanını versın :=)
senin bulantıların nasıl?
ben aynı durumdayım tatlım göbek mi bebek mi anlamadım hamile kalmadan önce böyle değildi ama , şimdi resmen hamile oldugum belli. üç ayda belli olmaz diyolrar karın bu niye böyle anlamadımMerhaba kızlar,
bu sıralar çok giremiyorum. Bugün doktordaydık, iki hafta önce yaptırdığım kan testi sonuçları ve ense kalınlığı ölçümü de gayet iyi çıktı çok şükür. 11+6 imişiz :)
Darısı sonuç bekleyenlerin başına
Umarım hepinizin hamişliği rahat geçiyordur, bulantısı olanların bulantısı geçmiştir
Ben 12 haftada 2 kilo almışım ama karnım şimdiden çıktı benim, bayaaa ayva göbeğim oldu, pantolonlarım olmuyor artık, böyle olan var mı?
ben aynı durumdayım tatlım göbek mi bebek mi anlamadım hamile kalmadan önce böyle değildi ama , şimdi resmen hamile oldugum belli. üç ayda belli olmaz diyolrar karın bu niye böyle anlamadım
Aynen ben bursadayim burdada oyle dogum icin bile univer.yonlendirmiyolar anlasmali hastaneleride acibadem falan bi dgun 8 10 bin liraBenim doktorum da öyle ama üniversite de hoca kendi muayenesine gidiyorum..ama hic üniversiteye yonlendirmiyor..kanamam olduğu zaman bile özel hastaneye gidin gece dedi..anlaşmalı olduğu doğumu yaptığı özel hastaneye..neredeymiş o hoca izmirde uygulamıyorlar onu pek..
:))) en azından yalnız değilim bu da bişeydir
Ben bir kaç kilo fazlayla hamile kaldım zaten biraz onun etkisidir sanırım ama bir de iç karın diye bir şey varmış, geniş olanda göbek geç çıkarmış, dar olanda erken.
benim de son bir haftada birden fırladı göbeğim, aynen bebek mi göbek mi karmaşası yaşadım:) ama bütün tanıdıklarım hayır gayet hamile göbeği dediler. Onlara inanmayı tercih edip mutlu oluyorum
şarkıyı çok beğendim tam benlikkkSen yemeden durabiliyormussun o da bir şey. Ayy ben onu da yapamiyorum. Ac duramiyorum yeyince de rahatsiz ediyor. Bulansa da yiyorum napim sonra başlıyorum kendime uyarladigim şarkıyı söylemeye:
Kussam olmuyor, kusmasam olmaz.
Midem bulanıyor, yemezsem olmaz..
Kocam usandı baska beste yap diyo
2 isim düşünüyorum kızımın da iki ismi var birini babası birini ben koydum :)bu aradaaa bebişine isim düşünenler var mııı ??
geçmiş olsun bebis ler imiz sağlıkla dogsun lar inşallah2011 de İkizler de çok uçuk bir para vermiştim gene doktor bir labaratuvara yönlendirmişti gene korktum sgk anlaşmalı bir yere yaptircaktim..bu doktorun muayenesine geldiler kani mi aldılar bu sefer 50 tl deyince eşimle zıpladık hemen..O kadar çok herşeye para verdiğimiz için..Çok uygun bir rakamdı..mesela perşembe günü serklaj için 1500 bayilcam
kolay gelsin cnm benimkarışmazlar mı hiç bu iki isim durumu hep ondan oluyor bence
Canım malesef ben ilk gebeliğimden beri kanamam vardı sürekli yattım sadece yemek ve ihtiyaç gidermek için Kalktım tabi dürüs olmak Lazım ilk zamanlarda zaman Geçmiyor diye sürekli yemek yiyordum sonra kilo aldığımı görünce kıstın bakalım son 1 haftadır dikkat ediyorum hiç beyaz ekmek yemezdim zaten eskidende bakalım artık ne olacak bugün doktorum kanam odaklarımın yok denecek kadar azaldığını söyledi hatta progestronumu kesti fakat yinede 2 hafta dikkat çünkü ilaçları kestim dedi heralde inşallah 3 ayımı doldurunca ben ancak yürüş yapabileceğim canım sanırsam birazda ondan kilo Aldım1 kilo aldım ben .yediğin çok değil.doktorun verdikleri çok değil bize öyle geliyor kalori olarak yediklerimizden daha az inan hem sağlıklı beslenmiş olusun.her yemekten ye ara öğünlerde meyve,kuru meyve ceviz,badem ,süt ,yoğurt gibi şeyler tüket.Ekmek çok önemli beyaz ekmek yeme hem doyurucu değil fazla yeniyor hemde kabızlık sorunu yaşatıyor.Çavdar tam buğday ekmeği ye tabi abartmadan.Zaten sana verilen listede de bunlar vardır büyük ihtimal .Ben fazla kilo alabilirim diye korkuyorum çünkü tehlikeli bir hamilelik geçiriyorum hareket yasak temizlik vs. yasak yatıyorum hep .Eğer senin hamileliğinde bir sorun yoksa yürüyüşü ihmal etme tabi çok hızlı değil yavaş yavaş yarım saat mesela hem doğumada yardımcı oluyor
tatlım çok geçmiş olsun, serklaj ne bilmiyordum şimdi konusmada geçince merak edip googledan baktım. Allah kolaylık versin canım benim ..Yarin bana gene serklaj uygulancak..
Benim doktorum her gittiğimde ölçüp not alıyor canım evde de ben tartıyorum kendimi artık çok kafama takmayım diyorum ama yinde artık yediklerime dikkat edeceğim... Neyse bebeklerimiz sağlıklı olsunda hiç bir şeyin Önemi yok bende 50 kilo ile başladım 54.8 çıkıyorum artık her tartıya çıktığımda maşallah deyip iniyorumbende ilk hamile oldgmu ogrenncd 73.5 tum yarin 12.haftamiz olacak ve ben 75.5 um 3 ayda 2 kilo almisim iyidir diye düşünüyorum karnimda okdr belli degil. ama suda var evdeysem az yiyorum komsuda veya disardaysam fena yiyorum :) ama ne olursa olsn bazi zamanlar gece 12 de ole bi aclik gelioki 7 yildir dogru duzgub ekmek yemeyen ben yarim ekmek arasi yiorum korkuodum kilo cok alicam die ama bence normal.daha doktrum hic tartmadi ben evde tartiliorum :)
Babam oğlak çok buyuk konuştum oglakla evlenmem diye..bırak evlenmeyi nasip olursa kızım da oğlak olcak..kız ile erkek arasında farklı oluyor diyorlar ama oğlak kız arkadaşlarım da var inat yani onlarda..
benide güldürdün :)Sen cinsiyeti öğrendinmi canım? Benimde canım neler neler çekiyoda frenliyorum kendimi. Ama şükür rüyamda Allah'ım yediriyo beni. Eşim diyo ki şapur şupur napıyon sen diyo. Sabah çok güldüm ya :)))
Yok hayatım 26 sında arıcam çıkmışmı diye biraz uzun sürüyor istanbula gonderiyorlarmış testiCiktimi sonuclarin cimcim sucicegi.olan
sen zaten zayıf hamile kalmışsın.ama tabi ki genede dikkat et sonra vermesi zor oluyor . kiloyla hep mücadele ettiğim için :)Benim doktorum her gittiğimde ölçüp not alıyor canım evde de ben tartıyorum kendimi artık çok kafama takmayım diyorum ama yinde artık yediklerime dikkat edeceğim... Neyse bebeklerimiz sağlıklı olsunda hiç bir şeyin Önemi yok bende 50 kilo ile başladım 54.8 çıkıyorum artık her tartıya çıktığımda maşallah deyip iniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?