2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Aksa
Senin kilo alimin gayet normal bence ideal. Valla siskinlikler bende de başladı. Büyük ihtimal hareketsizlikte arttırıyordur bu durumu. Aslında fırsati olanların düzenli yuruyu SD yapmadı lazım. Bide az tuz bol su tabi. Bende işten dolayı çok oturduğun için özelikle ayaklar cook gidiyor. Akşam uyarınca sabah bakıyorum inmiş baya sonra tekrar sisiyor gün içinde. İste bir öyle bir böyle.
Akşam uyuyunca yazacaktim da tablet sağolsun kendi kendine benim yazmadiklatimi yaziyor t9 dn dolaştı.

Bi
Kızlarrr merhabaaa bende az önce doktordan geldim 1 hafta geriden geliyormuş bebişim. Biz de eşimle minyonuzdur ama benim gibi bebeişi de minnak olan var mı? Eğer bi sıkıntı olsaydı haraketaiz olurdu ve suyu az olurdu ama suyu da hareketleri de normal dedi. Haftaya ayrıntılı yaptır dedi bakalım artık ne yaparız.
Bir hafta ileri veya geri olmasının bir sıkıntı yaratmayacağını söylüyorlar. Çünkü yumurtanın döllenme surelerinde farklılıklar oluyor. Bence iyidir kafana hiç takma sonra dengeliyor o merak etme

Kızlar merhaba. 18+3 haftalığım herkes kıpırdıyormu hissediyormusun diye soruyor ama ben bisey hissetmiyorum, arada iğne batıyor geriliyor gibi oluyor o kadar. Sorum şu: bu haftada artık hissetmem gerekiyor mu ve nasil bi sey onu anlatirmisiniz :)

Bi

Bir hafta ileri veya geri olmasının bir sıkıntı yaratmayacağını söylüyorlar. Çünkü yumurtanın döllenme surelerinde farklılıklar oluyor. Bence iyidir kafana hiç takma sonra dengeliyor o merak etme
Birde sen yinede yemeklerine dikkat et sağlıklı beslenmeye çalış. Ceviz badem fındık. Süt yoğurt hatta kefir çok iyi. Kemik duyu öneririm çorbasını yemeğini yap buda doping. Ve pekmez . benim enlerim bunlar. Beslenmenin iyiyse gerisini merak etme bir hafta gayet normal dediğim gibi

Kızlar merhaba. 18+3 haftalığım herkes kıpırdıyormu hissediyormusun diye soruyor ama ben bisey hissetmiyorum, arada iğne batıyor geriliyor gibi oluyor o kadar. Sorum şu: bu haftada artık hissetmem gerekiyor mu ve nasil bi sey onu anlatirmisiniz :)

canım pıt pıt seğirme gibi hissediyorsun ya da mısır patlaması gibi yani ben öyle hissediyordum,şimdi daha net hissediyorum,16.haftada başlamıştım hissetmeye,sende hissedersin,belki hissediyorsundur ama anlamıyosundur öyle de olabilir :)

22. Haftaya kadar hissetmemek normal. Ki o hareketlerini hissetmemek korkusu eskidendi. Çünkü ultrason vs yok oyule bizim gibi düzenli kontrol yok. Tek belirti o minik tekmelerdfi onlar için. Ama canım doktorun ultrason la bakıp iyi dediyse kalp atışları normalse sıkıntı yok. Bu aralar hissetmeye başlarsın her an bir pıt gelebilir. Sagveya sol kasiginda göbeğin alt taraflarında çok ufak pıt pıt diye baloncuk gibi şeyleri hissediyorsun. Bende öyle oldu.

Birde sen yinede yemeklerine dikkat et sağlıklı beslenmeye çalış. Ceviz badem fındık. Süt yoğurt hatta kefir çok iyi. Kemik duyu öneririm çorbasını yemeğini yap buda doping. Ve pekmez . benim enlerim bunlar. Beslenmenin iyiyse gerisini merak etme bir hafta gayet normal dediğim gibi
Hemen eve geldim bende kemik suyuna çorba yapıp içrim yoğurt yedim zaten yemeye çalılıyodum artık sürekli yerim heraldee teşekkür ederim canım. İçimi çok sıkmamaya çalıştım ama genede sizinle paylaşıp biraz rahatladım:)

cnm hissetmen senin kilona ve plasentanın duruşuna baglıymış, kilolu isen geç hissedersin ve plasenta göbek cevrendeyse hissetmeyebilirsin, benim arkadaşım 25 haftalık hissetmiyor plasentası göbek çevresinde olduğu için, ben zayıfım ve plasentam aşağıda 18. haftada hissetmeye başladım

Hemen eve geldim bende kemik suyuna çorba yapıp içrim yoğurt yedim zaten yemeye çalılıyodum artık sürekli yerim heraldee teşekkür ederim canım. İçimi çok sıkmamaya çalıştım ama genede sizinle paylaşıp biraz rahatladım:)
Yok hiç sıkma canını gayet normal bir durum yanı tek belirti 1 hafta gelişimde gerilikse başka bir sorunun varlığından bahsefilmemisse herşey yolunda demektir. Gerçekten ben genelde rahat insanların hayatta herşeyi rahat anlattığını gördüm. Yani elinden geleni yaparsın gerisi kafa rahatlığı. İyi dusun iyi olsun

Birde arkadaşlar bu kilo meselesi dışında nebiler bu haftalarda anne sesini duyuyor artık hatta dış sesleri de almaya başlıyor. Elbette ne dediğimizi anlamaz ama güven veren sakin bir sesle onunla konuşmak bebeğin ruhsal gelişimini etkiliyor. Sadece bu değil tabi klasik müzik gibi sakin dinlendirici huzur veren müzikler dinlemek lazim. Mozartin çok güzel valla bebiyi bilmem de ben mest oluyorum. Beni duyduğum duygusal gelişimi etykilyor bnlar ama öyle zekasini falan etkilemez. O yüzden şimdi herkes acsin sakin bi r Mozart klasiği bebiler huzurlu olsun;-)

Ben bütün gün klasik müzik dinletiyorum bir kaç haftadır, gerçi benim birazcık uykum geliyo ama olsun, cidden rahatlatıcı bir etkisi var :KK48: doğduktan sonra bebeğe dinlettiğinde kendini anne karnında hissediyomuş ve sakinleşiyomuş, o yüzden çok faydalıymış :KK39:

Başlangıç normal senin ben 62 yle başladım zaten bir fazlalık vardı yani. Ben hiç hareket edemiyorum akşama kadar isteyim sıfır hareket sonra yemek falan zaten zaman kalmıyor ve işin yorgunluğundan halinde kalmıyor. Doğum iznine ayrılınca artık bol bol yürürüm bende. Bunlari azalttiysan ve ekmeği pirini ve pateteside sinirlar hatta neredeyse kederden kilo alimin yavaslar. Tabi basarabilne ben pek uyamiyorum . zaten hayattaki bütün güzel şeyler yasak napalim:-)

Öyle valla yaa, bari hamileyken her şeyi yeme özgürlüğümüz olsaydı keşkee :KK53:

Kızlarrr merhabaaa bende az önce doktordan geldim 1 hafta geriden geliyormuş bebişim. Biz de eşimle minyonuzdur ama benim gibi bebeişi de minnak olan var mı? Eğer bi sıkıntı olsaydı haraketaiz olurdu ve suyu az olurdu ama suyu da hareketleri de normal dedi. Haftaya ayrıntılı yaptır dedi bakalım artık ne yaparız.

Son kontrolde doktorum 25. Haftalara kadar bebegin 1-2 hafta ileri yada geei olmasinin yumurtlama tarihiyle alakali oldugunu, o haftalardan sonra genetik durumun ortaya cikacagini soyledi. Iciniz rahat olsun

Ooooooof. Çatlıycam sinirden. Devlete işin düşmesin amannn.! Hastanesi ayrı dert vergi dairesi ayrı dert, evraklar bilmem neler ayrı dert.! Bi taraflarını kaldırıp 12 gündür 5 saniyelik yoklamaya gelemediler. Yazıklar olsun..

22. Haftaya kadar hissetmemek normal. Ki o hareketlerini hissetmemek korkusu eskidendi. Çünkü ultrason vs yok oyule bizim gibi düzenli kontrol yok. Tek belirti o minik tekmelerdfi onlar için. Ama canım doktorun ultrason la bakıp iyi dediyse kalp atışları normalse sıkıntı yok. Bu aralar hissetmeye başlarsın her an bir pıt gelebilir. Sagveya sol kasiginda göbeğin alt taraflarında çok ufak pıt pıt diye baloncuk gibi şeyleri hissediyorsun. Bende öyle oldu.
Evet doktorum herseyin normal oldugunu söylüyor ama iste cevreden boyle alırlar vb seyler gelince bende sabırsızlanıyorum. Demekki herkesin degisik oluyor sonucta ilk bebegim bende anlamıyor olabilirim :) tesekkurler

Back
X