2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum iznini sizlere kısaca özetlemeye çalışacağım.
doğum izni yani kanundaki adıyla analık izni, her halükarda 16 hafta yani erken doğum yaparsanız kalan doğum öncesi izniniz doğum sonrasına aktarılıyor. yani öncesi ve sonrası toplam 16 haftadan az olamaz. eğer ki 40. haftayı doldurdunuz ve hala doğum yapmadıysanız 40. haftanın bitiminden sonra geçen süre doğum sonrası analık izninizden düşülmez.
raporu da 32+0 da almanız gerekiyor ama o tarihin hafta sonuna gelmesi gibi durumlarda 31+6 32+1 de alabilirsiniz. eğer daha geç alırsanız yada rapor almadan çalışırsanız dahi o günler çalışmış olarak kabul edilmiyor.

Bende sizin dedğiniz gibi biliyordum erken doğum olabilir kullanmadık diye izinlerin boşa gitmesi çok sacma olurdu kaldı k biz burda birgun daha nasıl uzatırız diye düşünürken.peki doğum gec oldugunda 41 hafta gıbı o aradakı ıznı nasıl yapıyoruz analık ıznınden dusmuyor ya dokto ayrı bir belge fılan mı verıyor

devlet memurları genel tebliği.
devlet memurları Kanunu'nun uygulamasını ayrıntılandıran mevzuat bu. sen nerde çalışıyorsun hangi kanuna tabisin ki?
%49 devlet %51 halka arz diye geçiyo. hem ssk hem özel sigorta kullanıyorum doktora gittiğimde de. normal memur statüsündeyim çalıştığım yerde ama mesela bu tatillerde biz dahil olmuyoruz. şirket onayıyla izinli sayılırsak çıkıyoruz en son 29 ekimde öyle oldu son güne kadar mail bekledik. ondan acaba bizimki farklı mı dedim ööyleyse boşu boşuna erken ayrılmış olucam :(

ne zaman doğdu canım yeğenin .?
benim yeğenimde 31 aralık saat 23.30da doğdu ama 1 ocak yazamayız dediler çok uğraştı onun için mesela..
20 Aralık 2013'te doğdu. Hatta ablamın doğum günü 4 Ocak olduğu için eniştem bebeği de 4 Ocak 2014 doğumlu yazdırmış. Senin yeğenin kaç yılında doğdu?

"31 dolmalı 32yi çalışmamış olmalısın" saçmalığını yaşayan tek ben miyim? :KK62:
sgk sayfasından kaynaklı falan diyolar. o kadar insan nasıl 32+1'de alıyor peki forumda yazıyorlar diyemedim :KK34:
1 hafta=1400 tl. (hastanemin farklı uygulamasının bana bedeli)

%49 devlet %51 halka arz diye geçiyo. hem ssk hem özel sigorta kullanıyorum doktora gittiğimde de. normal memur statüsündeyim çalıştığım yerde ama mesela bu tatillerde biz dahil olmuyoruz. şirket onayıyla izinli sayılırsak çıkıyoruz en son 29 ekimde öyle oldu son güne kadar mail bekledik. ondan acaba bizimki farklı mı dedim ööyleyse boşu boşuna erken ayrılmış olucam :KK43:
canım kendi statünü en iyi sen bilirsin. memur musun, sözleşmeli misin vs vs. Ama DMK'ya tabi isen durum bu. Her şeyin cevabı mevzuatta var zaten.

Bende sizin dedğiniz gibi biliyordum erken doğum olabilir kullanmadık diye izinlerin boşa gitmesi çok sacma olurdu kaldı k biz burda birgun daha nasıl uzatırız diye düşünürken.peki doğum gec oldugunda 41 hafta gıbı o aradakı ıznı nasıl yapıyoruz analık ıznınden dusmuyor ya dokto ayrı bir belge fılan mı verıyor
40 haftanın bitiminde dr rapor veriyor tekrar

kızlar ben doktora sordum 32de izne çıktık diyelim ki ben öyle yapıcam 32+0 16 kasım benim ve izne çıkıyorum :)
neyse 32de izne çıktık diyelim doğumuda 36da yaptık o kalan 4 haftayı sonraya ekleyemezsiniz dedi bunun için yasa çıkartmaya uğraşıyolarmış ama şimdilik durum bu dedi adama sürekli aynı soruyla geliyolarmış. yani eğer çok zor durumda değilseniz hiç boşuna yormayın kendinizi derim
Slm 657 yonetmeligine baktinmi mudurun seni yanlis yonlendiriyor 2011 yilindan beri dogum oncesi kullanilamayan izinler eklenir diyor yani benim dogum sonrasi iznim dogum yaptigim tarihten itibaren degil 12 ocaktan itibaren basliyacak kwndiniz yonetmelige iyice bakin arkadaslar kimse bizim isimizle ugrasmaz gecen yil arkadasim 3 hafta erken dogum yapti 3 haftayi eklettirdi

40 haftanın bitiminde dr rapor veriyor tekrar
benim raporum 39 bitip 40a girdiğimde bitmiş olacak işte. doğum tarihime daha varken doğum gerçekleşmedi diye rapor verecek tekrar doktor.
şimdiye kadar geri dönüş olmadı hep böyle veriyoruz diyorlar bir de. şimdiye kadar kimse açıp kanuna bakmamış heralde :63:

Slm 657 yonetmeligine baktinmi mudurun seni yanlis yonlendiriyor 2011 yilindan beri dogum oncesi kullanilamayan izinler eklenir diyor yani benim dogum sonrasi iznim dogum yaptigim tarihten itibaren degil 12 ocaktan itibaren basliyacak kwndiniz yonetmelige iyice bakin arkadaslar kimse bizim isimizle ugrasmaz gecen yil arkadasim 3 hafta erken dogum yapti 3 haftayi eklettirdi
evet önceden erken doğumda kalan süre eklenmiyordu ancak son yasa ile bu durum lehimize düzeltildi.

benim raporum 39 bitip 40a girdiğimde bitmiş olacak işte. doğum tarihime daha varken doğum gerçekleşmedi diye rapor verecek tekrar doktor.
şimdiye kadar geri dönüş olmadı hep böyle veriyoruz diyorlar bir de. şimdiye kadar kimse açıp kanuna bakmamış heralde :63:
evet eğer doğum gerçekleşmemişse dr. rapor verecek. ancak ilave alacağınız rapor doğum sonrası 8 haftalık izninizi etkilemeyecek.

Canim ben orkid in gece olanını almıştım ama hastanede hep hastaneden verdiklerini kullandım reglinin ilk günlerinden biraz daha yoğun oluyor benim normal doğumdu bu arada hani belki farkeder eve gelince de orkid geceyi kullandım 20.günde bitmişti bu arada sonrasında spiral taktirmayi düşünüyorsanız ki ben ilkinde öyle yaptım ikinciyi yapana kadar 4 sene vardı çok memnunum doğumdan sonra 40 gün ilişkiye girmiyorsun zaten en az 20 gün kanaman oluyor 40.gün gidiyorsun aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz takiyorlar eğer ilişkiye girersen adet olmayı beklemen gerekir o da kim bilir kaç ay sonra oluyorsun aklınızda olsun yani

teşekkürederim

evet çok mantıklı daha geç yapmak o açıdan.. ama daha geç yapınca da bebek görmeye gelirler :KK70: ben bebek görmeyle birlikte topluca aradan "çıkarttırsam" mı diye de düşünüyorum açıkçası :KK70:
çift taraflı bantlar kapıda iz bırakmaz mı ya. kızmasınlar bize :KK47:

bırakmaz ya bısey olmaz :)

ya da doğumdan önceki 3 hafta için verilen rapor ve izin belli bir tarih belirtmeden "doğuma kadar" diye mi veriliyor acaba?
Canım haftalar çok net bu rapor konusunda. Toplamda 16 haftalık raporumuz var (bir ara 17'ye çıkacaktı ama çıktı mı bilmiyorum), şöyle ki: bu 16 haftalık rapor süresini 32. haftada veya 37. haftada başlatma hakkın var sağlık durumuna göre. Diyelim ki 37. haftaya kadar çalıştın (36+6) ve 37+0'da doğurdun, o evde dinlenerek geçirmeyi planladığın 3 haftayı ekleyip 19 hafta izin kullanamıyorsun. 16 hafta 16 hafta olarak kalıyor. Böyle olursa çocuğunla 3 hafta fazladan vakit geçirmiş oluyorsun. Ya da diyelim ki 36+6'da izne çıktın ve bebiş tembel çıktı 42+0'da doğdu, bu durumda da bebişle istediğinden 2 hafta daha az vakit geçirmiş oluyorsun.. Ben bunların hesabını çok yapmıştım ilkimde ve oğluşum 40+0'da gelmişti tam beklenen tarihinde.

%49 devlet %51 halka arz diye geçiyo. hem ssk hem özel sigorta kullanıyorum doktora gittiğimde de. normal memur statüsündeyim çalıştığım yerde ama mesela bu tatillerde biz dahil olmuyoruz. şirket onayıyla izinli sayılırsak çıkıyoruz en son 29 ekimde öyle oldu son güne kadar mail bekledik. ondan acaba bizimki farklı mı dedim ööyleyse boşu boşuna erken ayrılmış olucam :KK43:
Ayrilml erken ben sali gidicem doktora calisabilir raporu almaya ama acikcasi hic halim yok hep yatasim var esimde ikide birde neyin var niye moralin bozuk diyince iyice sinir oluyorum evin isleri bi yandan ise git bi yandan cocuk neyse madem 2 cocuk istedik biraz fedakar olucz diye sakinlestiriyorum kendimi

Canım haftalar çok net bu rapor konusunda. Toplamda 16 haftalık raporumuz var (bir ara 17'ye çıkacaktı ama çıktı mı bilmiyorum), şöyle ki: bu 16 haftalık rapor süresini 32. haftada veya 37. haftada başlatma hakkın var sağlık durumuna göre. Diyelim ki 37. haftaya kadar çalıştın (37+6) ve 38+0'da doğurdun, o evde dinlenerek geçirmeyi planladığın 3 haftayı ekleyip 19 hafta izin kullanamıyorsun. 16 hafta 16 hafta olarak kalıyor. Böyle olursa çocuğunla 3 hafta fazladan vakit geçirmiş oluyorsun. Ya da diyelim ki 37+6'da izne çıktın ve bebiş tembel çıktı 42+0'da doğdu, bu durumda da bebişle istediğinden 2 hafta daha az vakit geçirmiş oluyorsun.. Ben bunların hesabını çok yapmıştım ilkimde ve oğluşum 40+0'da gelmişti tam beklenen tarihinde.
en güzeli tam vaktinde gelsin bu minnoşlar :)

Back
X