- 20 Haziran 2012
- 4.931
- 4.226
- 448
benim 75 gr toklukta 147 çıktı.ama doktor çok sorun etmedi. ya da ben bayıldığım için bunun üstüne çok gitmeyelim dediler
Canım çoooookkk güzel olmuş, bende çok özendim şuan, inşallah becerebilirim :)Kızlar birmax.comdan sipariş verdim
Kargo ücreti 5 tl
Silikon ve silikon tabancası 10 tl
Tavşan şeker sepeti 10 tl
1 kg badem şekeri 11 tl
Geri kalan malzemeler(kuş tüyü, tül, 100 mıknatıs, 100 bebe arabalı süs, 20 mt kurdele) 19 tl
100 şeker 55 tlye malolucak inş, çok uygun
Ben sivastayım burda hazır şekerin tanesine en kötü 2 lira diyolar
Aa bu arada bismillah dedim başladım umarım becerebilirim ilk şekerime bakın:) sonra çıktı alıp zımbalıcam "hoşgeldin yasemin ela" diye
Canım ben yaklaşık 1-1,5 aydır normal tuvalet kullanamıyorum, bence senin de fırsatın varsa klozet kullanKızlar hepinize merhaba...Biz iyiyiz her şey yolunda şükür. Ctesi randevumuz var. Umarım hepiniz iyisinizdir. Bir sıkıntım var benim. Ben okulda alaturka wc kullanıyorum ve çok zorlanıyorum. Karnım ağrıyor. Alafrangada aynı şeyi yaşamıyorum. Bi sorun yoktur umarım sizler de yaşıyor musunuz bu durumu
Canım bende şu sıralar yeni atlattım, aile hekimim ilaç vermedi, ateş yada ağrım da yoktu, sadece 3 gün istirahat verdi, bende evde bol limonlu ıhlamur içtim, şimdi geçti gibi, geçmiş olsun sanadakızlar aranızda grip olanlar oldu değil mi, ben de grip oluyorum sanırım burnum tıkandı başım ağrıyor ve boğazım acıyor
doktora gideniniz oldu mu grip sürecinde, herhangi bir şey kullanmamıza müsade var mı
çoook güzel ya..... ben daha hiç bişey almadım erken diyeKızımın cicileri toplu planı eşimin teyzesi yurt dışından getirmiş sağ olsun rabbim cümlemize hayirlarla giydirmeyi nasip etsin inşallah
Canım çok geçmiş olsun, Allah korumuş, benimde ayrıntılı da suyum biraz fazla diye 75 gr ogtt istemişti doktor, kendi doktoruma sordum artık yapmıyoruz dedi, sadece açlık, tokluk ve üç aylık şeker değerine bakılan hba1c ye bakıyoruz dedi, aslında ona rağmen yaptırsam mı diyordum, ama senin durumunu öğrenince vazgeçtim, zaten dikkat ediyorum şekereKizlar ben geldim.ne uyumuşum ama. Oncelikle seker yuklememden sonra hastane ortasında bayıldım. tansiyonum düşmüşbaşımda herkes sağolsun hamileyim diye endişe ettiler hemen ilgilendiler.ama ayaga kalkar kalkmaz yine bayıldım acile aldılar. zorla uyuttular.esim telaş yapmış kaza ediyormuş nerdeyse. Sonuçta hastanede bekle bekle sonuclarimi aldim. Tokluk biraz yüksek çıktı ama doktorum cok problem etmedi.hamur isi az ye dedi.dusunce tek düşündüğüm sey kızım di.annelik duygularimiz başlamış gerçekten. ama yavrum benim beni anlamış gibi tum gun hareket etti ben iyiyim der gibi :*
Evet canım dikkat et benim 100 luk yüksek çıktı ve 3 gündür diyetteyiz oğlumla. Aslında daha sağlıklı besleniyoruz suan ama hep fren hep fren. Psikolojik olarak yipratacak gibi. Hamilelikte böyle olacağını hayal etmiyordum. Öbür hamilelere ozeniyorum şimdiden.
Bi yandan iyi bi yandan kotu agirlastim simdiden ikizler cok yoruyor beni. Kalkisim hareket edisim zorlasti bazen gobegimi unutuyorum dolap kapagini kapatiyorum gobegime carpiyorannelik çok güzel bir duygu kızlar değil mi ? o hareketlerini hissetmek, hep onu düşünmek, bebeğime şimdiden nini söylüyorum, dinletiyorum güzel şeyler. bunlarda bile gözlerim doluyor. çok büyük sevinç aynı zamanda bişey olursa korkusu vs.
Allah hepimize sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin
Aynen canım :))) az kaldı ama bn baya bittimSubati iple cekiyorum
Diyetisyen kalori hesabı yaptı listeyi canım. 1900 kalori.geçmiş olsun canım sana da. Ne yapalım.. Başka sorunlar, skintilar olmasın. Bebisler sağlıklı olsun. Yeter.. Buna sükur.. benim iş yerimde ki hamile.arkadaş öyle yerdi ki maşallah.. Sen diyince aklıma geldi :)/canım nasıl bir beslenme tablosu Çıkardin. Biraz yazabilir misin merak ettim
Pardon canım yanlış olmuş. Sonuçları atmisim yanlislikla. Diyet listem sugeçmiş olsun canım sana da. Ne yapalım.. Başka sorunlar, skintilar olmasın. Bebisler sağlıklı olsun. Yeter.. Buna sükur.. benim iş yerimde ki hamile.arkadaş öyle yerdi ki maşallah.. Sen diyince aklıma geldi :)/canım nasıl bir beslenme tablosu Çıkardin. Biraz yazabilir misin merak ettim
İnşallah canım cümlemize teşekkür ederim ayrıcahepsi de çok güzellllllllllllllll
Allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin inşAllahhh
Ben ultrasano girdiğim gün resmen idrar torbam aşağıya düşecek gibi hissediyordum. Tekme olduğunu düşünmemeiştim hiç. Meğer bebişim secde pozisyonunda yatıyormuş.ayaklar eller benim idrar torbayla oynuyor :) doktora söyledim böylvöyle vajinamdan idrar torbam düşecek gibi oluyor diye, bebek hareketidir dedi:) sizinde içiniz rahat olsun bence :) bebişler çıkış kapımızın yerini biliyorlarbenim bebeğimde genelde hep aşağıyı tepikliyor tedirgin oluyorum bende
Heh işte sonunda da ver listeyi eline, veya hamur işi yeme, şekerli tüketme de yolla milletiYaa inanmiyorum tatlim yaaCook gecmis olsun, sacmalik bu uygulamayi biran once durdurmalari lazim!!! Ya duserken sana yada bebegine birsey olsaydi, ya o seker bebegine birsey yapsaydi.. vucut boylesi bir tepki verdigine gore kesinlikle zararli bir yontem! Nokta! Kesinlikle karsiyim ve yaptirmamanizi tavsiye ederim! .. eee ne oldu bunca iskence fazla hamurisi yeme demek icinmiydi? Pehhh saka yapiyorlar heralde!
Allahim ya bana olmus gibi sinirlendim simdi!
Geçmiş olsun canım benim.. Dr um aclik tokluk kan degerlerine ve 3 aylik seker duzeyime bakti yükleme istemedi.. Ama detaylı yapan perinatolog olur mu oyle şey senin gobegin cok büyümüş şeker vardir sende 75lik yükleme yaptir dedidetaylıda bi de hersey normal çıktı neden oyle dedi bilmiyorum
canım bu avent yenidoğan seti ile ilgili bişey sorucam. Sanırım iki farklı model var. SCD290-01 ve SCD371/60 yazıyor . Ne farkı var acaba ikisinin?Aynen canim bende senin gibi kuvet takimini toparladim bir de emzirme sutyeni aldim..hepsini gozum tutmadi
Hepsiburada da aventin yenidogan naturel serisi takim halinde 119 tl mi neydi...oradan aldim bende.. e bebekte 169 tl idi..bana uygun geldi... eger ilgileniyorsan bakabilirsin
Pardon canım yanlış olmuş. Sonuçları atmisim yanlislikla. Diyet listem su
Çok sağol canım ben de öyle diyeyimbiz ayrıntılı diye hep gittik ama renkli zaten oda. 4 boyutluydu bizimki :) ne desen doğru olur bence
Amanin diyet dusmani senin yediklerin. Insallah cikmaz sekerin. Bilmiyorum ki canım kacamak serbest mi. Daha hic yapmadım öyle şeyler.Himm gordum canım listeni.. Ben iş yerindeyken yemek büyük sorun çünkü hiç güzel yemekler.çıkmıyor . karbonhidrat karbonhidrat .. Mesela bugün patates köfte kızartma ve makarna. 2-3/kaşık yoğurt koymuşlar, çorba ve meyve. Salatası, sebze yemeği hiç yenmiyor bile..
Evdeyken birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ara da bir kaçamak da serbest değil dimi
Bizim iş yeri de aynıHimm gordum canım listeni.. Ben iş yerindeyken yemek büyük sorun çünkü hiç güzel yemekler.çıkmıyor . karbonhidrat karbonhidrat .. Mesela bugün patates köfte kızartma ve makarna. 2-3/kaşık yoğurt koymuşlar, çorba ve meyve. Salatası, sebze yemeği hiç yenmiyor bile..
Evdeyken birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ara da bir kaçamak da serbest değil dimi
He ya bi de prof olacak göbeğime laf ediyor.. 1 ay sonra aclik tokluk tekrar bakilacak zaten simdiden yememe dikkat ederim son 3 ay kaldı.. Dr umu dinleyeceğim hamurisi şeker yok demişti yükleme de yapsam aynı şeyi diyecek dedigin gibiBen ultrasano girdiğim gün resmen idrar torbam aşağıya düşecek gibi hissediyordum. Tekme olduğunu düşünmemeiştim hiç. Meğer bebişim secde pozisyonunda yatıyormuş.ayaklar eller benim idrar torbayla oynuyor :) doktora söyledim böylvöyle vajinamdan idrar torbam düşecek gibi oluyor diye, bebek hareketidir dedi:) sizinde içiniz rahat olsun bence :) bebişler çıkış kapımızın yerini biliyorlar
Heh işte sonunda da ver listeyi eline, veya hamur işi yeme, şekerli tüketme de yolla milletizaten şekeri aşırı yüksek çıkan ve insülin kullanması gereken insanlar kendilerini farketmeliler diye düşünüyorum.
İlla ki normalden farklı günler yaşıyor olacaktırlar.
Mesela bu gün aşırı su tükettim, hani öyle böyle bir hararet değil. Şekerimi ölçtüm, normalde tokluk 100-110 çıkarken bugün 127 çıkmıştı. Demek bu hararet şeker biraz da olsa yükseldiği için oldu dedim gittim biraz yoğurt yedim, su içmeye devam. Yapacak birşey yok zaten...
Hamileyim bi zahmet göbeğim olmasın mı, içerde can var cannn diyeydin
Hba1c işin özet kısmı zaten, içine kurt düşürmesin boşuna
Hee zaten yükleme yaptırsan da sonuç; 'hamur işi yeme/ şekerli gıdalardan uzak dur'dan ileriye gitmeyecek.
Zaten onlardan uzak durmalıyız
Bu arada yükleme yaparken bayılan arkadaşa çok geçmiş olsun
senin durumun gerçekten zor arkadaşım. 3 çocuk hiç kolay değil ama olsun iyi tarafından bak :) evde hep bi şenlik :) ikişzler tedavi falanmı yoksa ailede mi var. bende çok istemiştim ikiz ama tek oldu. ailede var. bende 3 çocuk istiyorum nasipse hatta sen gibi olsa ne iyi olur. bidaha gebelik doğum süreçleri olmaz. benim şansıma gebeliğim rahat geçiyor. başından beri hatta :)Bi yandan iyi bi yandan kotu agirlastim simdiden ikizler cok yoruyor beni. Kalkisim hareket edisim zorlasti bazen gobegimi unutuyorum dolap kapagini kapatiyorum gobegime carpiyorbazen bir an once gecsin su bi kac ay hayirla saglikla gelsinler diyorum bazen de 3 cocukla ne yapcam diyorum dursunlar karnimda diyorum en iyisi su onumuzdeki 3 sene bir an once gecsin de butun cocuklar okula baslamis olur
Dedigin gibi patateslerin ici bos kac kere kizarttilarsa dondurulmus hazir patatesleri hangi yagda kizartiyorlarsa benim midemi alt ust ediyor yedikten 2-3saat sonra reflu gibi yaniyor midem ve yemek borumBizim iş yeri de aynıkeşke o kızartma patates patates olsa da yense 5gün suda beklemiş nişastası gitmiş sünger parçası
Aç kaldığım için yoğurt+galeta tarzı şeyler yiyordum, son bir ayda 2kilo aldım.
O yüzden bu ay daha düzenli yemeye çalışıyorum. Akşamdan yaptığım yemekten götürüyorum iş yerine. bence sende öyle yap. En azından çorbayı içer yanında da yemeğini yersin :/ yoksa sonumuz fena. 'Çubuk kraker gibi şeylerle açlık bastırılması kilo olarak dönüyor ne yazıkki
Yok canim tedaviyi birak iki gebeligim de ilk aydan oldu cok sukur tabi ama bundan sonra surekli hamilelik korkusu yasicamsenin durumun gerçekten zor arkadaşım. 3 çocuk hiç kolay değil ama olsun iyi tarafından bak :) evde hep bi şenlik :) ikişzler tedavi falanmı yoksa ailede mi var. bende çok istemiştim ikiz ama tek oldu. ailede var. bende 3 çocuk istiyorum nasipse hatta sen gibi olsa ne iyi olur. bidaha gebelik doğum süreçleri olmaz. benim şansıma gebeliğim rahat geçiyor. başından beri hatta :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?