- 21 Ağustos 2015
- 1.432
- 1.315
- 53
- 35
Kızlar bir şey sorcam ya biliyorum hareket etmeyince stres yapıyoruz o yüzden saçma olabilir. Ama benim bebeğim çok hareketli karnımda resmen art arda dalgalanmalar oluyor. Karnim titriyor resnen.Ve çok oluyor. Ders anlatırken bile okulda durmuyor bazen. Bir gece uyuyor sağ olsun sanırım. Onun dışında uyanık olduğum her an kıpır kıpır nerdeyse. Bu normal mi? Bazen feci vuruyor canım aciyor. Bir ay önce doktora gittim. Haftaya gideceğim doktora çok merak ediyorum.
aynen tamı tamına aynı durumdayız o kadar istiyorlardı güyaYa ufak tefek şeyleri bi ben mi takiyorum bilmiyorum :/ eşimin ailesinin sanki umrunda değil KV arar napiyon nediyon oldu gorusuruz. Yanı insan sormaz mi bi eksiğiniz var mi bilmem ne diye ağız ucuyla da olsa bebekle ilgili hc bi muhabbet yok. Onların onuncu torunu benim ailemin ilk . annem beşiğini kıyafetini vs aldı . ay bilmiyorum kendimi doldurmak istemiyorum da yani hiç tık yok kimseye muhtaç değilim öyle böyle eksiklerini alıyorum Çocuğumun çok sukur ama insan bi sorsunlar diye bekliyor .
Tabiki öyle kimse bilemez beni bu kadar tepkili olmam aslında insanlar Biraz bişeyleri görüp ayırt etsinler ve olması gerekeni isteyip almaya calışsınlarki insanlarda kafalarına göre takılıp meslek ahlakından, doğru olandan uzaklaşmasınlar özellikle sağlık sektöründe...yinede tüm doktorları tüm ebeleri genellememek lazım nitekim göreceğiz şartlar neyi getirecek belki ben kesileceğim sen normal doğuracaksın şimdiden çok kafa yormaya gerek yok herkesin isteği düşüncesi değişkenlik gösterecek elbette :)..
Muhtemelen suyun çok iyi o yuzden bebegın kıpır kıpır diyecek bana aynısını söyledi :) bakalım seninki ne diyecek
Rabbim herseyin iyisini hayirlisini bilir tabi ki ama baya eziyet cekecegiz coxuklar buyuyene kadar Allah yardimcimiz olsun
Kızlar bir şey sorcam ya biliyorum hareket etmeyince stres yapıyoruz o yüzden saçma olabilir. Ama benim bebeğim çok hareketli karnımda resmen art arda dalgalanmalar oluyor. Karnim titriyor resnen.Ve çok oluyor. Ders anlatırken bile okulda durmuyor bazen. Bir gece uyuyor sağ olsun sanırım. Onun dışında uyanık olduğum her an kıpır kıpır nerdeyse. Bu normal mi? Bazen feci vuruyor canım aciyor. Bir ay önce doktora gittim. Haftaya gideceğim doktora çok merak ediyorum.
neyi tartışoıyorsunuz dünden beri anlamış değilim gerçekten. zaten bizim ülkemizde son yıllarda normal doğuma ağırlık verilmedi mi ? sezeryanla gözü neden korkuyo insanların anlamadım. bugüne kadar normal doğum sayısı azdı. ayrıca dediğinize katılmıyorum. neden normal doğum yapanlar idrar tutamama ve cinsellik konusunda sorun yaşıyor ? etrafımda bir sürü arkadaşım var, arkadaşı geçtim normal doğum yapan teyze vs. hiç birinde böyle bir sorun görmedim ben. kadınlarda başka sebeplerdende bu rahatsızlıklar oluşabiliyor sonuçta. yıllardır normal doğum normal doğum diyip durdular, şimdi sizde çıkıp seve seve kesilirim diyorsunuz ben bu durumu gerçekten anlamış değilim :)Bakın normal doğum la sezaryenin kıyaslamasına karsıyım amacım bu değil... Benim anlatmaya calıstıgım insanların gözünü sezaryenle korkutarak normal doğum oranını arttırmaya calışacaklarına NORMAL doğum yaptırsınlar... Siz özel hastaneye gittiğiniz için dr unuZla konuşabilirsiniz ki bu konuda yorum yapmayacağım devlet hastanelerinde durum içler acısı maalesef ve ülkemizde doğum yapanların coğu bu yanlış denilebilecek uygulamalara maruz kalıyor su an bir tasra da görev yapıyorum aylık 7-8 gebem doğum yapıyor hepsi devlette ve hepsinin maruz kaldıklarını ben biliyorum özellerde de ancak dr una düşerseniz...! Bende özele gidiyorum çok ilgili bir doktorum var eşim dr oldugu için ayrı bir samimiyetimiz de var o halde bile böyle bir pazarlığa girmedim çünkü dr ları tanıyorum sistemi biliyorum....Bende şahsi olarak hayatım boyunca cinsellik, idrar tutamama Vs konularda sorun yaşayacagıma seve seve kesilirim tertemiz ... ( sayısız sezaryene girdiğimi belirteyim bunu söylerken)
Canim cok normal. Benim karnımda öyle 7/24 hareket. Gece de uyumuyor nedense. Dalsamda uyanıyorum ama o kadar harekete dalamıyorum da zaten. Aslında bir kaç saat uyuyor olmalari lazım ama bende yok öyle bir süre. Dr ölçüm bile alamiyor hareketlerinden dolayi. Oğlum da böyleydi nst ye bağlanırdim 2 saat sürerdi. Durmazdi kalp atışları düzensiz çıkardı.
Vallahi bu işe ne denir gece gündüz harekwtli olacak demek ki Doğunca yazariz yine birbirimze maşallah ..Çok merak ediyorum umarım öyledir. Yanı normalde biz hareket yaparken onlar uyuyor olmalıydı ben yoğun olduğum zaman bile tepik yiyorum. Bir de beni korkutan sanki karnim titriyorbazen düz uzanıyorum o zaman cosuyor tabii ki. Genelde sagima yatiyorum.
Canım bu ağrılardan korkmayın doğum sancısı çok başka... aralıklı birşekilde gelmesi gerek ve ıkınma gibi bir his getiriyor insana... bütün kemiklerimiz genişliyor özellikle legen kemiği.. hatta doğumdan sonra ben yataga düz yatıyordum gögsüme bakıyordum. Resmen kaburga kısmım bile genişlemiş gibi geliyordubende bugün baya korktum canım. aslında normaldir diye düşünüyorum çünkü artrık 7. aya giricez ve vücudumuz çok değişti. ama işte insan evham yapıyor. bende neredeyse bugün gidiyordum kasık ağrısından dr.a ama yakata kalınca olduğunu farkettim. aklımdan bin tane kötü şey geçti. ya erken doğarsa vs. diye. bende birde kalça bacak ağrısı vardı. mg işe geçti. ağrılara alışmamız gerek :)
Cannım bayagı yüksek çıkmış senin.. ben olsam yaptırırdım. Çünkü 100 lükde yüksek çıkarsa sıkı bir diyet verebilir.kizlar merhaba seker yuklemesi yapan var mi aranizda?ben bugun yaptirdim 50gramlik yuklettm 178 cikti. Dr.um 100gramlik yukletmem gerektigino soledi bu kez yaptirmalimiyim kafam iyice karisti?
Yerim ben onun poposunuBir tarafta toplaniyor sanirsam ayaklarina filanmi dokuyo agzinami almaya calisiyor nedir, bir bolgede sertlesiyor, sirti yada poposu elime geliyor sonra elleyince duzeltiyor pozisyonunu.. Pek rahat durmuyor yavrucak :) Rahim kasilmasi gibi birsey degil bu, bebek rahat durmuyor..
Ayy işte ben.. doktoruma sordum hatta kontrolde bile kıpır kıpırdı. Habire tepikliyordu. Hareketlerini de görmüş oldum dans eder gibi omuzlarını çeviriyor kollarını kaldırıyor bacaklarını açıp kapıyor. Ayagını açıp itiyor resmenKızlar bir şey sorcam ya biliyorum hareket etmeyince stres yapıyoruz o yüzden saçma olabilir. Ama benim bebeğim çok hareketli karnımda resmen art arda dalgalanmalar oluyor. Karnim titriyor resnen.Ve çok oluyor. Ders anlatırken bile okulda durmuyor bazen. Bir gece uyuyor sağ olsun sanırım. Onun dışında uyanık olduğum her an kıpır kıpır nerdeyse. Bu normal mi? Bazen feci vuruyor canım aciyor. Bir ay önce doktora gittim. Haftaya gideceğim doktora çok merak ediyorum.
Vallahi benimkide seninki gibiydi haftasina göre gelisimde sorun yok dedi doktor ama burada duyduhun 850 gram filan onlarin 1 hafta ileriden giden gramlar bende gec döllenme oldugu icin ki seninde oyledir belki senin kilonla hicccc alakası yok. Sağlıklı şeyler yesende senden ona geçen yada bebegin iriligi degismiyor yapı ve döllenme farkı kesinlikle. Benim 21. Haftada 450 gramdi burda 650 diyenler oldu o hafta sonra 750 oldu burdakilerin 950 yani standartin alt çizgisini geciyo böyle giderse 40. Hftada 3kilo uzeri olur ama 3.5 uzeri olmaz standaetlar böyle giderse benimkiHayırlı cuma lar arkadaşlar 24 olduk şükür . Şali kontrol vardı 623 grm bebeğim bi sorunumuz yok ama suyu biraz falan yine artık Rabbim e bıraktım hayırlısı ile kucağıma alayim insallh. Bnde aynı haftada olup bebeği 700 850 oLanka var. Diyorum ne yiyorsunuz bnde aynı şeyleri yiyorum. Masallh bebekler Tombik. Bn kilo almadım şimdiye kadar 3 kg almadım herhalde bundan diyorum. Sizler in nasıl bebisler
haklısın canım. kaburgamda baskı bende hissediyorum. artık gebeliği fazlaca hissediyorum. çok rahat 5 ay devirdim ama son zamanlarda zorlanmaya başladım. helede o dönmeler ve sola yatma takıntısı ne uyku kaldı ne bişi :) dön Allah dönCanım bu ağrılardan korkmayın doğum sancısı çok başka... aralıklı birşekilde gelmesi gerek ve ıkınma gibi bir his getiriyor insana... bütün kemiklerimiz genişliyor özellikle legen kemiği.. hatta doğumdan sonra ben yataga düz yatıyordum gögsüme bakıyordum. Resmen kaburga kısmım bile genişlemiş gibi geliyordutabiki böyle bişey yok ama diyecegim ağrılara çok takılmayın. Yatış pozisyonumuzdan dolayı bile agrı çekebiliyoruz. Hergün sola yatarken bir akşam sola yatmak beni öldürüyor. Kasığım sırtım feena agrıyor. Bebişin pozisyonu sagolsun
Cannım bayagı yüksek çıkmış senin.. ben olsam yaptırırdım. Çünkü 100 lükde yüksek çıkarsa sıkı bir diyet verebilir.
Yerim ben onun poposunuseninkide fena benimki de çok kıpırdıyor ama toplanmıyor ben kilolu olunca yeri bol herhalde
Ayy işte ben.. doktoruma sordum hatta kontrolde bile kıpır kıpırdı. Habire tepikliyordu. Hareketlerini de görmüş oldum dans eder gibi omuzlarını çeviriyor kollarını kaldırıyor bacaklarını açıp kapıyor. Ayagını açıp itiyor resmenDediki suyun çok çok güzel maşallah. Yeri rahat bırak hareket etsin. Bu çok saglıklı ve mutlu olduğunu gösterir dedi. Çok hareket etmesi anormal degil. Etmezse kork dedi zaten birkaç hafta sonra yeri daralacak bu hareketleri özlersin.
annenin kilosuyla hiç ilgisi yok canım. bende sadece 3 kilo aldım ama bebek 24+4 te 780 gr dı. seni tedirgin etmek için yazmıyorum sakın yanlış anlama. bebek zayıf diye kilo almaya çalışma diye yazıyorum :) sen zayıf kalmaya devam et boşver her bebek aynı olacak diye bişi yok. bazısı minik doğar bazısı iri. artık genlerde işin içine giriyor epey ilerledik. bu saatten sonra bebekler artık genlere görede gelişecek. bende minicik doğmuşum mesela :) dr. sorun yok dediyse takma :)Hayırlı cuma lar arkadaşlar 24 olduk şükür . Şali kontrol vardı 623 grm bebeğim bi sorunumuz yok ama suyu biraz falan yine artık Rabbim e bıraktım hayırlısı ile kucağıma alayim insallh. Bnde aynı haftada olup bebeği 700 850 oLanka var. Diyorum ne yiyorsunuz bnde aynı şeyleri yiyorum. Masallh bebekler Tombik. Bn kilo almadım şimdiye kadar 3 kg almadım herhalde bundan diyorum. Sizler in nasıl bebisler
Aynenn canim. Benimki de orgu falan oruyor sen bisey alma ben alacagim diyor aldigima niyealdin diyor e anne hadi alacaklarini alalim artik da benden de kaygısı gitsin diyorum ne acele ediyon diyor. Sonucta sinir olan yine ben oluyorum.Kızlar kv yok ama aramamaları daha iyi. Hele şunu alıcaz bunu alıcaz demeeleri ve uzun süre almamaları daha iyi :) boşverininsanın yüreği sıkılıyor o alıcam dediği şeyi alana kadar.
Zaten onlara göre bizim şuan aldıklarımıza ne gerek var gözüyle bakıyorlar. Daha doğuma var nasılsa diyorlar. Çnkü onların zamanında bir bez parçası alınırdı evde kendileri dikerdi zıbını battaniyeyi bilmem neyi.
Evet ilgi istiyor insan, torunlarına şimdiden iyi baksınlar isteniliyor ama şöyle de bir şey var ki ne yazıkki el kızıyız biz :/
Doğunca da biz onlara göstermeyiz
Kizlar bu göğüs ucu kremlerini artik kullanmaya baslasak mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?