benim de kolestrolüm yüksek, protein değerim ve bir değerim daha düşüktü. sonucu aldığımda çok üzüldüm ama
aile hekimi de kendi doktrumda endişelenme dedi. Gebelikte oluyor ama çocuğa zararı yok dedi. (protein alımını arttır dedi)
gebelik sonrası düzene girer dedi.
Hayirdir kuzum ne nisani cok erken, kasilmalarinmi basladi?? 28. Haftadan itibaren cogalicakmis canim panik yapma.. Ama nisan koyu kivamli kahverengi kirmizi tonlarda oluyormus yanlis bilmiyorsam..
Gunaydin anneler ve bebekleri :) kizimi gordum dun reklide kocaman dudaklari var fornik de bir burnu babasina benziyor :))) cok sukur saglikli kuzum ama cok nazli ve yaranaz dangir dungur oyle bir cakiyor ki tekmeyi kirk bin kere masallah
Bende normal dogum yaptim ne idrarim kaciyor ne de cinsellikte sorun var.Birde genelleme yapilmamasi taraftariyim.Herkesin sartlari,vucut yapisi,dr u hemsiresi farkli.Ne sezeryan ne normal birbirinin alternatifi degil.Sartlara gore degerlendirilmeli kimi normal dogurur cok memnundur tavsiye eder,kimi sezeryan olur onu iyi bulur.Kaldi ki devlet hastaneleri bile birbirininden o kadar farkli ki sahsen ben genelleyemiyorum.
Bende onu anlatmaya calısıyorum ilk mesajımda yazdım doğum şekilleri kıyaslanmamalı diye ve insanlarda öyle bit tabu oturtmaya calısıyorlar ki sezaryen cinayet... Ne olursa olsun normal doğum diye sonra kadınlar zorunlu Sezaryene girerken bile istemiyorum diye cığlık atıyor... Bunlar hep sağlık politikası 10 yıl sonra belkide bambaska konuşacaklar... Nasıl avrupada 60_70 li yıllarda mama teşviki yapılmış kadınlar cocuklarinı emzirmemiş mama vermek için bir nesil öyle yetişmiş maksat işçi bulmakmış aslında... Emziren kadın işçi olamayınca
Bebeğim iyi çok şükür büyüdü ve hareketleri daha çok netleşti hissediyorum. Ama bi de çalışıyorum ofisteki arkadaşlarım çok kilo aldın faln diyorlar. iyi de napabilirimki yani vitamin ilaçları da kullanıyorum onalrda kilo yapıyor. ayrıca hamur işi hiç yemiyorum. normal besleniyorum sağlıklı besleniyorum. ona rağmen kilo almışım. işte... insanlarında yediğime bişey demesine sinir oluyorum nasıl başedeceğimi şaşırdım artık
Hatırlatma.. :) kızlar göğüs ucukremi kullanırken göğüs uclarınızı cok. Fazla uyarmamaya calışın cünkü salgılanan hormon nedeniyle kasılmalar sıklaşabiliyo hatta bazı kılturlerde doğumu baslatmak içim göğü ucuyla oynatıyorlar... Doğumdan sonra emzirenlerin cabuk toparlanma sebeplerinden biride bu bebek emdikçe rahim kasılıyor ve eski halini aliyor :)
Gunaydin anneler ve bebekleri :) kizimi gordum dun reklide kocaman dudaklari var fornik de bir burnu babasina benziyor :))) cok sukur saglikli kuzum ama cok nazli ve yaranaz dangir dungur oyle bir cakiyor ki tekmeyi kirk bin kere masallah
bende renkli görmek istiyorum ya 2 hafta sonra da benim muayenbem var çok merak ediyorum şuan ne durumda diye. benimki de maşallah tekmeleri iyice netleşti büyüdü herhalde anasının paşası =)
Hayirdir kuzum ne nisani cok erken, kasilmalarinmi basladi?? 28. Haftadan itibaren cogalicakmis canim panik yapma.. Ama nisan koyu kivamli kahverengi kirmizi tonlarda oluyormus yanlis bilmiyorsam..
Sabah kan gordum ve çok urktum. Hemen oğlum anne iyiyim diye bir tepik attı ama ben merak ettim doktora gittim korktum
Sukur her şey yolunda. Alttan da muayene etti. Ne olur olmaz diye. Ve ben normal doguramam sanırım sukur hiç kasilmam yok. 28 haftaya uyumluymusum
Teşekkürler arkadaşlar bnm bu ikinci ins bi oğlum var 3300 doğmuştu bu şimdi kız. Bakalım birde sezeryan olacağım dan 38 de alınırsa 3000 kg olsun en azından hani. Esimde bnde orta boyluyuz aileler de aynı o yüzden minnak olucak galiba. 7.aydan sonra buyur diye düşünüyor um daha . Suyum da fazla çıktı ayrıntılı da . Bu arada sabahları hala midem bulanıyor kusuyorum genelde sabah oluyor. Oy oy bazen geçmiyor sanki vakit bi an once kucagima alayım diyorum bi yandan 32 aylık oğlum var bebek dogunca ne yaparız diyorum...
Teşekkürler arkadaşlar bnm bu ikinci ins bi oğlum var 3300 doğmuştu bu şimdi kız. Bakalım birde sezeryan olacağım dan 38 de alınırsa 3000 kg olsun en azından hani. Esimde bnde orta boyluyuz aileler de aynı o yüzden minnak olucak galiba. 7.aydan sonra buyur diye düşünüyor um daha . Suyum da fazla çıktı ayrıntılı da . Bu arada sabahları hala midem bulanıyor kusuyorum genelde sabah oluyor. Oy oy bazen geçmiyor sanki vakit bi an once kucagima alayım diyorum bi yandan 32 aylık oğlum var bebek dogunca ne yaparız diyorum...
ayy hala kusuo musun canım yaaa kıyamam az kaldı dayan artık.. bende kusma olmadı hiç rahat geçiyor ama şuan hareketlerim zorlaşıyor. ee senin bi de küçük oğlun var senin için daha zor tabi dayancaksın artıkk her güzel şeyin bi zorluğu war. Allah sağlık versin yeterki =)
Sabah kan gordum ve çok urktum. Hemen oğlum anne iyiyim diye bir tepik attı ama ben merak ettim doktora gittim korktum
Sukur her şey yolunda. Alttan da muayene etti. Ne olur olmaz diye. Ve ben normal doguramam sanırım sukur hiç kasilmam yok. 28 haftaya uyumluymusum
Canim cok gecmis olsun.. :) Kasilma konusunda 20. haftadan itiberen oluyormus ama 28. haftadan itibaren hissedilmeye basliyormus.. ben ara ara hissediyorum kasilmalari, ama bebisimin poposunu disariya cikarmasini hala anlamis degilim Onuda arastirdim esniyormus bebek ve sag tarafta disa dogru bir popo gorurseniz sebebi bu kizlar