Mg iciyorum zaten canim 1-2 gun icmeyi unutsam hemen kramp giriyor zaten yefi bitirdi bu zilliler beni simdidenDokttora gittiğinde soyle mutlaka canım mg eksikliğin olabilir. Büyüdükçe bizde aldıklarıda haliyle artıyor. Bazen yetiremiyoruzahh ahh fil bunlar fil maşallah
Canım bir ultrason fotolarını koyarmısın çok merak ediyorum nasıl duruyorlarMg iciyorum zaten canim 1-2 gun icmeyi unutsam hemen kramp giriyor zaten yefi bitirdi bu zilliler beni simdiden
Benim evim buyuk dubleks ama kizimin su an hem yukarda yatak odasi var hem de asagida oyun odasi. Kaldi ki oyuncaklarini tek odada toplasam da o uyanik oldugu surece butun ev onun oyun odasi oluyor ikizler de gelince heralde ya onlar beni mahvedecek ya da ben butun oyuncaklari yakicamAynen canim ya Allah yardimcimiz olsun. Ben daha buyuk esyalari almadim ivir zivirlari pusetleri banyo malzemeleri kiyafetleri derken evin her tarafi onlarjn esyalariyla doldu bile :) bi de evim kucuk ve her gun biseyleri atmaya basladim :) masraf dersen cabasi. Saglikla dogsunlar da herseye katlaniriz ne yapalim
Evet zahmetli benimde annem dikerim dedi. Ona yaptıracagım yoksa yapmazdım. Arkalarına magnet aldım. Buzdolabu süsü gibi olacak.
Kızlar ilk kıyafetleri çok almayın çünkü bebişleriniz tombik olursa hiiç giydiremezsiniz. Birkaç parça alın doğduktan sonra alırsınız. He kıyafet alacak yerim yok uzak çıkamam derseniz bilemem. Yaz çocugu olsa hergün yıkıyorsun e yıkayıncada kirlenmesede kıyafet degiştiriyorsun ama kış bebeklerni herzaman yıkayamayacagız. Anca kakası çıkarsa yada kusarsa degistirilecek. Mendilleri düzenli kullanırsak ve kakasını sık kontrol edersek kıyafetler çok degişmiyor. 0.3 ay degilde 3-6ay kıyafetlerinden almak lazım.ama bebişlerin ne kadar hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. 0.3 ay kıyafetler elinizde kalmasın.
Bence niye bu kadar almisim diyorum bide cinsiyet degisikligide dahada coknzor oluyor hani kiz yaaa bide vicdan yaparmiyim oğluma temiz amabkziima onlari kullnamm ama 0 3 ay bence az alin kizlar hemn buyumus eskilere gittim yaaaCanım senın bıze soylemen gerekmezmı asılsen deneyımlısın ılk 3 ay mı cok alınmalı yoksa 3-6 ay mı? Ustlerı cabuk kırlenıyormu? Ben arkadan cıtcıtlı mendıllerden aldım boynunu gevsek bıurakarak takarım sureklı dıyorum hem de sut salya vs aktıgında sureklı kıyaet degıstırmeyız . Ben sımdılık fazla almıycam ıhtıyac oldukca alıcam
0-3 ay ıcın
1 10'lu hastane cıkısı( 2 pantolon ,1 tulum, bır ıc zıbın bır dıs zıbın ,1 cıtcıtlı atlet var)
1 5'lı hastene cıkısı(1 ıc zıbın bır dıs zıbın bır pantolon)
2 ınce 2 kalın battanıye
8 corap
2 patik
1 yelek
1 polar alt ust takım
2 cıtcıtlı badi
2 alt ust takım(uzun kollu)
2 uzun kollu tulum
1 kısa kollu tulum
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3-6 ay ıcın
1 polar tulum
3 kısa kollu cıtcıtlı badi
2 uzun kollu cıtcıtlı badi
2 uzun kollu alt ust takım
2 havlu
2 nevresım takımı
1 cıtcıtlı polar kundak
2 alt degıstırme
sadece bunları aldım canım ben
Bende az once ona vurgu yaptim o kadar cok ki minicik seyler. Hemende buyumus dedim kendimeEvet zahmetli benimde annem dikerim dedi. Ona yaptıracagım yoksa yapmazdım. Arkalarına magnet aldım. Buzdolabu süsü gibi olacak.
Kızlar ilk kıyafetleri çok almayın çünkü bebişleriniz tombik olursa hiiç giydiremezsiniz. Birkaç parça alın doğduktan sonra alırsınız. He kıyafet alacak yerim yok uzak çıkamam derseniz bilemem. Yaz çocugu olsa hergün yıkıyorsun e yıkayıncada kirlenmesede kıyafet degiştiriyorsun ama kış bebeklerni herzaman yıkayamayacagız. Anca kakası çıkarsa yada kusarsa degistirilecek. Mendilleri düzenli kullanırsak ve kakasını sık kontrol edersek kıyafetler çok degişmiyor. 0.3 ay degilde 3-6ay kıyafetlerinden almak lazım.ama bebişlerin ne kadar hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. 0.3 ay kıyafetler elinizde kalmasın.
Herşeyi almışsın bence. Benimde kafama takılanlar var. üstüne zıbın kıyafet yelek giydirilirde alt kısmına zıbın altlar tek satılmıyor. Üst üste 2 tanemi alt giydirsek.Ben daha 0-3 ay ıcın bısey almıycam canım. 3-6 ay alırım onu da hosuma gıttıkce netten alırım dıyorum.
Eksık gordugun bısey varmı 0-3 ay ıcın
ayrıca eldıven ,sapka, onluk vs de var yeterınce
Canım bir ultrason fotolarını koyarmısın çok merak ediyorum nasıl duruyorlar
Son resimler cok net degil ama ikisi bir arada olan ender resimlerden biri kafa kafaya vermisler simdiden dedikoduya baslamislarCanım bir ultrason fotolarını koyarmısın çok merak ediyorum nasıl duruyorlar
Tamamen benim kafamdan gecen şeyler kimse birşey demiyor yoksa... Ben bir sürü yeni doğum yapmış insan görüyorum o etkili olabilir topuk kanları lohusalık takipleri felanKendin mi üretip düşünüyorsun bunu yıksa birisi senin aklına soktu da sen mi derine indin? Annem çok yapar da bunu bana :) geçen Çarşıda bebeğime Kıyafet bakarken baya bi söyledi aynı, senin yazdıklarının aynısı.hayatın bitti artık,kendin için birşey yapamıcaksın falan dedi.amaan sağlıklı olsun da zaten o içten gelerek hayatım olacak deyiverdim.kafanı dağıt,cici şeyler düşün.sorumluluğu çok evet ama ilk 3 ay hani o karşılıksız gibi görünen dönem geçip de sana gülücükler atmaya başlayınca dünya senin olacak:)
Benim de kizimdan kalan hediye gelip de kucuk diye hic kullanmadigim o kadar cok sey var ki 0-3aylik olanlari koskoca bi bavula koymustum kullanmadigim hediyelerle birlikte yeter bi tek bunlar kis bebegi olacagi icin 0-3 ay kadife tulum alcam kizimin tulumlari genelde buyukKizlarrrr oglumun ceyizini döktüm bebeklik o oadar cok seyi var ki kullanmadigim coraplar yelekler hirkalar(tabi hepsi ara renkler) önlüklr. Tek altlar var .ben kzima bi hastane çıkışı aldim tulum corap ve alt üst birkac takim aldim..daha ne alacagim kafam karıştı. .ilk 0.3 fazla bisey almak israf gibi geliyor bana..bana yardim edin ogluma ne cok alışveriş yapmışım. .
Oyy sevsinler onlarıSon resimler cok net degil ama ikisi bir arada olan ender resimlerden biri kafa kafaya vermisler simdiden dedikoduya baslamislar
Canım nie gitmedin doktorumun dediği gün gittim tam 28 haftalıkken vuruldumKızlar ben uyuşmazlık iğnesi için bugunde gidemedim Dr a
Pazartesi gidicem 28+5 oluyorum ama geç kalmış olur muyumçünkü Dr 28 de gel geç kalırsın demişti
Bu iğneyi vurulan hamisler, doktorunuz size bu iğne için bi tarih aralığı vermiş miydi tedirgin oldum ben yine
Önlem amaçlı canım bebek büyüdükçe risk artıyormuş o yüzden bn oldumKizlar sizin uyuşmazlık testi sonucu kötü mü çıkmıştı yoksa iyi çıktı da önlem amaçlı mi vurulacaksiniz igne
Bn vuruldum canım bnm doktorum vurulmam taraftarıydıKızlar merhaba uzun zamandır giremiyorum nasılsınız? Ben iyiyim cok sukur bu hafta kontrole gittik 1250gr olmus kizim. Ona alışveriş yapiyoruz her fırsatta.kan uyuşmazlığı olan arkadaşlara bi sorum var 28.haftada igne olacak sanıyordum ama doktorum bu ignenin suanda bi ise yaramadığını zaten anneyle bebegin kanlarinin karismadigini bu yüzden dogumdan sonra bebeğin kan grubuna gore igne yapılacağını söyledi. Kanama gibi bi sikayetin olursa da gelirsin yapariz ama suanda gereksiz dedi. Sizin doktorunuz ne dedi acaba? Bu konuda iki gorus varmis bizim doktor böyle düşünüyor bazıları her ihtimale karsi yapiyormus kafam karıştı
Aynen canım daha var günümüz hayırlısı ile geçerCanim iyiyim ama artik zorlanmaya basladim desem hayırlısı ile 12 haftam varbgecseydi
Maşallah tatliliga bakınBugun 26+4 günlük 1040 gr olmuşuz... Gelişimimiz bir hafta önde imiş.. 7 kilo aldım dr gayet iyi kitabi gidiyor dedi 68 le kalmıştım.. Kocaman dudaklarımız var hiç yerinde durmuyor sürekli ağzını acıp kapayıp su içiyor ki ac gitmiştim.. Transvers yani yan duruyor açıkcası yan gelip yatmış keyfi yerindeymiş diğer kontrol 1 ay sonra... Demir decavit ve omega 3 e devam arada aklıma geldikçede magnezyum öyle işte suratını ekşittiği fotoları koymadım çirkinin :)
bu konuda dr. lar farklı görüşlere sahip canım. şöyleki benim hafif lekelenmem oldu ve 6. haftada bile tedbir amaçlı ben bu iğneyi oldum.Kızlar merhaba uzun zamandır giremiyorum nasılsınız? Ben iyiyim cok sukur bu hafta kontrole gittik 1250gr olmus kizim. Ona alışveriş yapiyoruz her fırsatta.kan uyuşmazlığı olan arkadaşlara bi sorum var 28.haftada igne olacak sanıyordum ama doktorum bu ignenin suanda bi ise yaramadığını zaten anneyle bebegin kanlarinin karismadigini bu yüzden dogumdan sonra bebeğin kan grubuna gore igne yapılacağını söyledi. Kanama gibi bi sikayetin olursa da gelirsin yapariz ama suanda gereksiz dedi. Sizin doktorunuz ne dedi acaba? Bu konuda iki gorus varmis bizim doktor böyle düşünüyor bazıları her ihtimale karsi yapiyormus kafam karıştı
ay ne güzel maşallah :)Bugun 26+4 günlük 1040 gr olmuşuz... Gelişimimiz bir hafta önde imiş.. 7 kilo aldım dr gayet iyi kitabi gidiyor dedi 68 le kalmıştım.. Kocaman dudaklarımız var hiç yerinde durmuyor sürekli ağzını acıp kapayıp su içiyor ki ac gitmiştim.. Transvers yani yan duruyor açıkcası yan gelip yatmış keyfi yerindeymiş diğer kontrol 1 ay sonra... Demir decavit ve omega 3 e devam arada aklıma geldikçede magnezyum öyle işte suratını ekşittiği fotoları koymadım çirkinin :)
Çok güzel anlattın canım bende katılıyorum sanabu konuda dr. lar farklı görüşlere sahip canım. şöyleki benim hafif lekelenmem oldu ve 6. haftada bile tedbir amaçlı ben bu iğneyi oldum.
28. haftada yine olucam. yani ben şunu gerçekten anlamıyorum. bunun hiç bir garantisi yok. anne ve bebeğin kanı karışmaz diye bir şey yok. karışma ihtimali var herzaman var. küçücük bir iğneyi olmakla önlemini alacaklar. ceplerinden para çıkmıcak. nedir yani bu anlamıyorum. evet bebekle senin kanın aynı olabilir. ve gerek yoktur ama bebek pozitifse ve kan karışırsa antikor oluşuyormuş. ve bebğin kanını tahrip etmeye başlıyormuş. bebekte ciddi anlamda kansızlık ve kalp sorunu ortaya çıkıyormuş. ya sürekli kan verip kanın karışmadığına bakılcak. ya da iğne verilecek. bunun test,i var karışıp karışmadığı anlaşılyor. ama nezamana kadar ve kaç defa kan vereceksin. bence git bir devlet hastanesine durumunu anlat. anında verirler. benim dr. um verecek zaten uğraşmıcam ama sen devlete git birde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?