Ilk dr.um da cok yogundu hatta su an cok yogun oldugundan baska dr.a gidiyorum ama her doguma geliyordu kadin calismayi cok seviyordu simdiki dr.um normalde ne yapar bilmiyorum ama ikiz oldugundan sez olacak o yuzden istedigi vakit alacak bi sorun olmazsa ins.çok cabuk yorumlarla hastahane ve dr dan soğuyorum ankarada ki akropole gidecektim çok olumsuz yorumlar ve yeni doğan ünitesinin olmaması beni geri çektirdi, lokman hekim çok itici , kocam da umursamıyor aklı devletteartık sıkıldım kocama patladım herseyı ben araştırıyorum bari bunu da sen araştır bul diye yalancıktan iki yer baktı kem küm etti
Evet canim daha iyi. Ben gecen yaz sezeryan oldum pijamayi giyemedim bileYıne de rıske atmamak lazım sezeryan ıcın gecelık daha ıyı bence.
Hıçkırıktır o canım :) Bazen karnıda oynatıyor, bazen derinlerde hissettiriyor kendini..Ayy gunaydin kizlar sabaha kadar uyumadim masallah kizim cok haraketli kizlar bi sey sorucam benim bebegimin haraketleri bazen kalp atisi gibi oluyor o normalmi sizdede oglemi nasil anlatsam bilemedim bogle guclu bi haraketinden sonra aniden kalp atisi gibi vurmaya basliyo karnima?
V
Valla derdimiz birebir aynı bende eşim olmadan uyuyamıyorum tedirgin oluyorumbebek olunca napıcaz bilmiyorum
Bebek olduktan sonra hiçbişeyi umursamazsınız merak etmeyin. Sagda solda biryerlerde heran sızıp kalabilirsinizKim nerde uykusu gelirse sizacak artik..:))
Canım doktorlar gece ötle kolay kolay gelmezler. Çünkü doğum zamanında bile kaç saatte doğacagın belli olmaz kimi 1 saat sancı çeker kimi 10 saat. Ablamın 4 doğumundada hastanedeydim. En son doğumunda sabah 9 da taktılar suni sancıyı akşam 18 de doğurdu. Öncekinde 3 saat çekti sancı... diyecegim gece gittiğinde hemen gelmezler açılmalarına bakarlar 8.10 cm olduğunda hastaneye gelirler. Çünkü ne zaman doguracagın tam bir muamma... gündüz bile olsa senin başında beklemiyorlar. Doğumhanede sancı odalarında sancılarını açılmalarını ebeler takip ediyor. En son anda seni doğumhaneye alıp doktorunu çağırıyorlar. Yani hiçbir doktor sancın boyunca senin başında beklemezCanım bugun biraz endişelendirmek istedim dr u kasılmalarımı ve şeffaf akıntımı söyledim hiç öyle diğer kızların doktorları gibi hemen gelseydın falan demedi gayet rahattı tüm olumsuzluklarımı söyledim alttan ultrasonla baktı rahmi uzunluğuna 39 mm cıktı cok iyi dedı erken dogum riskim suan yokmus. Ben acil bir durumda ne yapıcam dedim direk hastaneye gel dedi gece olursa dedim nöbetçi doktorlar ilgilenıyor dedi hastaneyi kıtlemıyoruz deyip bide espri yaptı :) ben bilemiyordum sanki. Yani benim demek istedgm ' sen gelecekmisin gece vakti ' di o anladı işine gelmedi.. Peki dogum dedim yine hastaneye geliyormusum 8-10 cm açıklık olup beni doğumhaneye aldıklarında arıyorlarmış öyle gelıyomus. annem de geldi benimle bazı konularda annemle zıtlastı falan pek hos tepkiler vermedi bu sordugum sorulara verdiği cevaplarda ki hali pek hoşuma gitmedi. Yani muayneye gittiginde bir dene hoşlanmayacağı birşey sorarsan ne demek istedgmı anlarsn o ne derse o yani :/ asistanını bir kere gülümsetmek için tahlıllerimi kaybetmıs olmasına ve o rahat tavrına ragmen , pek uğraştım ama kız heryere negatif elektrik saçıyor insan bi özürdiler dimi kusura bakmayın der tırnaklarını çıkaracaksın ki işin görülsün bunu anladım . ne yapacağımı bilmıyorum normalde acil bir durumda gece doktorun hemen gelmesi gerekırmı yoksa nöbetcı dr mu ilgilenir dogumhane sürecine kadar gelmemesi normalmi bunları bilmıyorum ve tecrubeli anneler bilenler aydınlatırsa benımde bizimde içimiz rahatlasın.
Canım çalışacaksan ihtiyaç olur ama evde duracaksan duruma göre alırsın. Hiç kullanmayan var. Ben gögsüm yara olduğunda emzirirken canım acıyor diye almıştım. Birkaç kere kullandım ama sonra öğrendimki iyileşmesi için bebegi emzirmek gerekiyormuş. Sagmadım zorla emzirdim gerçektende 2.3 günde iyileşti.. bir daha da kullanmadım. Acelesi olmayan bir ürün benceGünaydın kızlarrr.. Bende erken uyanıyim dedim, alışverişte son eksiklerime bakıcam.. Süt sağma makinesi önerebilicekler varmı acaba? Elektirikli almayı düşünüyorum, ama ilk önce doğumumu beklesem sütüm gelicekmi gelmicekmi bilmiyoruz kiSanki şimdilik beklesem daha iyi..
Bencede ya, şimdilik diğer elzem şeyleri halletsem daha iyi olucakCanım çalışacaksan ihtiyaç olur ama evde duracaksan duruma göre alırsın. Hiç kullanmayan var. Ben gögsüm yara olduğunda emzirirken canım acıyor diye almıştım. Birkaç kere kullandım ama sonra öğrendimki iyileşmesi için bebegi emzirmek gerekiyormuş. Sagmadım zorla emzirdim gerçektende 2.3 günde iyileşti.. bir daha da kullanmadım. Acelesi olmayan bir ürün bence
Günaydın kızlarrr.. Bende erken uyanıyim dedim, alışverişte son eksiklerime bakıcam.. Süt sağma makinesi önerebilicekler varmı acaba? Elektirikli almayı düşünüyorum, ama ilk önce doğumumu beklesem sütüm gelicekmi gelmicekmi bilmiyoruz kiSanki şimdilik beklesem daha iyi..
gittim gece acile aciklik yok hersey normal dedi magnezyum ve kalsiyum takbiye kullaniyorum doktor vermisti ilaclari... devam ediyorum ama 2 gundur sag kalcamdan ayak bilegine kadar agri oluyor... topalliyorum agridan... az kaldi dayancaz artik...Canim kalca agrisi bende de var ama dayanilmayacak olcude degil.sanki hamlayip da birden spor yapmisim gibi kas agrisi seklinde. Acaba mg eksikliginden mi diye dusunuyordum ben de. Son gunlerde dr.a gittin mi acikligina falan bakti mi baktiysa bi agri kesici agrini keser ama icin rahat etmiyorsa git bir an once
Heryerde sistem aynı canım gece ebeler acilmana bakar 7-8 cm olunca doktora haber verirler o sadece bebeği çekip çıkarır normal doğum düşünenler hastanenin dogumhanesinide araştırmalı o yüzdenCanım bugun biraz endişelendirmek istedim dr u kasılmalarımı ve şeffaf akıntımı söyledim hiç öyle diğer kızların doktorları gibi hemen gelseydın falan demedi gayet rahattı tüm olumsuzluklarımı söyledim alttan ultrasonla baktı rahmi uzunluğuna 39 mm cıktı cok iyi dedı erken dogum riskim suan yokmus. Ben acil bir durumda ne yapıcam dedim direk hastaneye gel dedi gece olursa dedim nöbetçi doktorlar ilgilenıyor dedi hastaneyi kıtlemıyoruz deyip bide espri yaptı :) ben bilemiyordum sanki. Yani benim demek istedgm ' sen gelecekmisin gece vakti ' di o anladı işine gelmedi.. Peki dogum dedim yine hastaneye geliyormusum 8-10 cm açıklık olup beni doğumhaneye aldıklarında arıyorlarmış öyle gelıyomus. annem de geldi benimle bazı konularda annemle zıtlastı falan pek hos tepkiler vermedi bu sordugum sorulara verdiği cevaplarda ki hali pek hoşuma gitmedi. Yani muayneye gittiginde bir dene hoşlanmayacağı birşey sorarsan ne demek istedgmı anlarsn o ne derse o yani :/ asistanını bir kere gülümsetmek için tahlıllerimi kaybetmıs olmasına ve o rahat tavrına ragmen , pek uğraştım ama kız heryere negatif elektrik saçıyor insan bi özürdiler dimi kusura bakmayın der tırnaklarını çıkaracaksın ki işin görülsün bunu anladım . ne yapacağımı bilmıyorum normalde acil bir durumda gece doktorun hemen gelmesi gerekırmı yoksa nöbetcı dr mu ilgilenir dogumhane sürecine kadar gelmemesi normalmi bunları bilmıyorum ve tecrubeli anneler bilenler aydınlatırsa benımde bizimde içimiz rahatlasın.
Bende çok beğenerek aldım minderi yumuşacık bebisi ayakta sallamam gerekirse ayağımın üstüne onu koyup bebeği öyle yatırırim sırtı acımaz diye düşünerek aldımEnglısh home un alt açmasını arkadasım almıştı bayıldım ona yumusacık yorgan gibi de kalın koltugun üstüne falan koy bebeği yani:) ben bi ugrayamadım Yarn erkenden gideyim bakayım. Bu arada bebegım 39 cm ve 1580 gr mış. Eller yine yüzündeydi doktorun bu huyunu sevıyorum ultrasonda doyana kadar detaylıca gösteriyor:))
Canim cok uzuluyorum hala istifra ettigini duydukca bana 1-2 ay cok zor gelmisti Allah yardimcin olsunIyi sabahlar herkese. Saat 5 e geliyor ve hala yatamadım. Bu saate kadar istifra edip durdum boğazım tahriş oldu hep
Oğlum da 11 ay sürdü kırkım çıkana kadar ikizlerde malesef ki o yolda gidiyor.
Ayağa kalkacak halim yok gücüm kalmadı. Her geçen gün kilo kaybediyorum. Oğlum da 11 kilo vererek doğuma girdim. Bakalim ikizler de ne olacak.
Öğürmekten karnıma ağrı girdikorkuyorum artık.
Benim de oturup kalkinca ilk basta oluyor biraz topalliyorum sonra geciyor senin butun gun mu surutor agringittim gece acile aciklik yok hersey normal dedi magnezyum ve kalsiyum takbiye kullaniyorum doktor vermisti ilaclari... devam ediyorum ama 2 gundur sag kalcamdan ayak bilegine kadar agri oluyor... topalliyorum agridan... az kaldi dayancaz artik...
2 gece ayrı uyuduk, dün akşam dayanamadım beraber uyuyalım diye.. ama ben uyuyamadım tabii si :)V
Valla derdimiz birebir aynı bende eşim olmadan uyuyamıyorum tedirgin oluyorumbebek olunca napıcaz bilmiyorum
Bebek bugün pek bi hareketlihareketli olmaya tamam da hiç bir pozisyonda yatışı onaylamıyor kendisi ve son birkaç gündür de garip ama mesela özellikle sola yattığımda oluyor bu: simit bölgesi Dediğimiz bel çevresinde,hafif arkaya doğru yani Sırt yönüne doğru olan kısmında da bebek hareketlerini hissediyorum.orada da karnımdakiyle aynı anda hareket halinde ve kımıl kımıl hareketlilik var.sola yatınca üstüne yatıyorum oranın.çok uzak bir mesafe ikisi arası çok takıldı kafama ne alaka yani..Göbek deliği Çevresindeki hareketle resmen sırtıma yakın yerin ilişkisi nedir? Böyle olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?