tmm cnm carsamba randevum var sorcam bakalimCanım benim de olmuştu doktor bir krem verdi procto-glyvenol adı hemoroid için çok iyi geldi sorup kullanabilirsin.
sevindim cnm simdiden hayirli dogumlar... :))Biz de kontrolden geldi. Yine gostermedi yuzunu bizim kerata :) dogumca goruruz artik ne diyelim :) 1566 gram boyu da 40 cm cikti. Bu doktora ilk defa gittim ve cok memnun kaldim. Herseyimle detayli bicimde ilgilendi ve sonunda dogum yapacagim doktora karar verdim :)
Aynen.. ama ya akintim beyazdi kuzum ya, kahverengi olsa yine suphelenirdimde.. sanirim kurumus vs silerken bile yapmis olabilirim.. ama yani normalde hic olmaz, hamileligin en stresli doneminde boyle birsey olmasida insani korkutuyor haliyle..Ederdi bence de canim.kanamanin kaynağını tam bulsan daha rahat ederdin ama orayı gormemiz de iyice zorlaştı artik
aynen oyle sinirim bozuldu... kabiz da olmadim bebekler agirlasinca olsu sanirim... dun oldu ve carsamba sorcam doktora dedigin gibi zeytinyagi en iyisiCanım birkaç gün önce bendede oldu,çok can sıkıcı birşey gebelikte oluyormuş karşılaşan çokmuş acaip canım yandı tuvalete çıkarken,oturup kalkarken. Acılı,baharatlı yiyecekler yememeye,kabız olmamaya dikkat et. İnternette okumuştum mümkünse oluşan memeyi parmağınızla içeri ittirin diyordu acıyı azaltıyormuş,pamuğa zeytinyağı döküp o bölgeyi silmekte işe yarıyormuş bir de sıcak suya oturmak ama hamilelikte kasları gevşettiği için çok önerilmiyormuş. Doktoruna bildir ilaç versin kullan canım ilerlemeden önce,doğumdan sonra düzeliyormuş genelde geçmiş olsun canım çok zor ve sinir bozucu gerçekten
Aaaa cook cici olmus, ellerine saglik.. seninde yildizlar cok zaman almis gibi duruyor :)))
çok güzel maşallah. Eline sağlik
saol cnm ins gebelikten sonra gecer... carsamba doktora sorcam... krem verirse kullanirim...Epiduralle spinal arasında teknik olarak fark var ama ben bize yansımasını şöyle anlatayım spinalde belden iğne yapılıyor ve işte anestezistin ayarlamasına göre 2 saat 3 saat uyusuk kalıyor belden aşağısı sonra hissetmeye başlıyorsunuz dolayısıyla ağrıyı da:).. Epiduralde aynı serum gibi belde bir hortum bırakılıyor ve ihtiyaca göre oradan sürekli ilaç verilebiliyor duruma göre belden aşağısını uyuşturmak ve ameliyat sonrası ağrı kesici desteği olarak ki bu sekilde oldugu zaman bebek etkilenmiyor bubsebeble normal doğumda sancıyla göre ayarlanabiliyor ilaç ve uyuşukluk miktarı.. Bu işlemler yapılırken sakat kalma yanlış yere olması Vs söz konusu bile değil artık diyebilirim... Ama hareket etmemek dr u dinlemek işlemin bir defada yapılması için önemli yoksa aynı koldan kan alırken damar bulunmaz tekrar denenir ya öyle tekrar denemek gerekir.. Bunun da bir zararı olmaz.. Zaten normal iğneden daha az acıtan bir işlem... Tek gördü ğ m sıkıntı spinalde de epiduralde de eğer sonrasında bol su ve kafein tüketilmezse şiddetli baş ağrısı olabiliyor.. Sezaryen için söylüyorum genel anestezi olursa uyandığın itibaren acı hissetmeye başlıyorsunuz ağrı kesiciler anında etki etmiyor.. Korkanlar için söyleyeyim spinal ve epidural yapılıp sizi böyle sersemletip normal uykuya daldıracak ilaçlar yapılıyor bebek doğduktan sonra.. O yuzden sakın ben uyanık korkarım diye genel anestezi diye diretmeyin.. Anestezi uzmanınızı dinleyin.. O en konforlu olanı sunacaktır :) öncelikle bizim için :)
hamilelikte varis oluşumu artıyor bebiş sürekli baskı durumunda olduğu için belden aşağı damarlarda.. Hemoroid de o bölgede varis oluşması demek... Hamilelikte artıyor bide üzerine hamilelikte kabızlık muhabbeti oluyor oda arttırıyor tek önlem kabız olmamak için bol lifli beslenmek meyve Vs bol su içmek cok baharatlı yememek... Bide o bölgeye sürülebilen hamilelikte dede kullanılabilen merhemler var dr A yazdırabilirsiniz rahatlatır... Genellikle hamilelikten sonra da normale dönüyor rahat ol canım
Ben lazere basladım evlenince yarım kaldı benim de hep ağdaya gittim sonra aynı kadına... Gebeliktr tüylenme azaldı biraz şükür bi ağdaya gidiyorum biraz cıkınca seyrek cıkıyor artık tras yapıyorum biraz idare ediyorum sonra tekrar ağdaya gidiyorum yani 2 ayı buluyor ağda.. Acıtma noktası aynı geldi bana gebelikten önceyle.. Sadece çok sıcak ağdaya dikkat et o bölgede koyulaşmaları sabitlenebiliyor o yuzden yapan kişi çok önemli.. Sonrasında da 2 gün bepanten tarzı bişeyler sürüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.. Zaten yapan kadın en son göbeğimi seviyordu sürekli hemen bitti :) en iyisi ağda ama temiz kalıyor.. Şimdi bende mumkun olduğu kadar erteleyim de doğumdan hemen önce gideyim diyorum :)
kimseyi kendinden önce düşünme derim... Yuzustu bırakmayım felan deme onlar senin yerinde olsa böyle düşünür mü? Bence kendini ve bebeğini düşün ben olsam öyle yapardım :) işler yürür her zaman bir şekilde.. Ama senin sıkıntılı olman onların umrunda olmaz..
Çok tatlı olmuş canım. Oğluşlarımızın adı aynıOğlumun kapı süsünü bitirdim :)
anne eli değmiş gibi ^_^
Üsteki bulutta Said yazacağım altında ki şimdilik boş :)
Allaha şükür ona gidiyor. Yoksa yanmıştım 86 ile hamile kaldım benKesinlikle oyle vücutlar değişkenama ben çok sağlıklı beslenemiyorum gibi o yüzden normal dedim zaten :) sizin maşallah ya ne guzel hep bebislere gidiyor kilolari :)
Olıyor canım ayakları ile ittiriyorlar ve çok can yakıyor. Öksür biraz. Soluna yat. Biraz karnından dürtükleBişey sorucam
Bir kaç haftadır bebiş sağ kaburgamı alttan itip duruyo
Veya vuruyo
Çok rahatsız edici
Aynını yaşayan var mı? Ne yapmak gerek
Çok tatlı olmuş canım. Oğluşlarımızın adı aynıinş. Emir Said olacak bizimkide
İnş canım inş. Bir ara Ahmed Said diyordun. Ne oldu eşinin fikrimi degişti yine.. ama Benavda olsa sıkma canını sen Said diye seversin.Allah razı olsun canım benim, babamız benav said de ısrarlı ama biz şimdilik sadece said diyoruz,
günlerimiz de aynıymısinşAllah isimleri gibi hayırlı kutlu müslüman olurlar oğluşlarımız :)
artik erken dogum nedeniyle kullanamadigin izni de aktariyorsun cnm...canım ben de öğretmenim ve günümüz aynı. Ben de 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım. Şu 5 haftayı da atlatsak hayırlısıyla. Aklıma takılan şu; erken doğum gibi bi durum olursa 15 ocakta izne ayrıldık mesela ve 16sında doğum oldu diyelim, bu çalıştığımız 5 haftayı sona ekletebiliyoruz. Ama kalan 3 haftamız ne oluyor?
İnş canım inş. Bir ara Ahmed Said diyordun. Ne oldu eşinin fikrimi degişti yine.. ama Benavda olsa sıkma canını sen Said diye seversin.
CNim yalnız altta küçük bir yazı var. 5oo TL alışveriş üzerinde geçerli diye. Eğer o kadar yapmayacaksn alışverişi dikkatli ol .. Ben ilk yanlış anladım. Uyarım dedim senideTam da yarın e bebeğe gidecektim malum yeni başladım daha :) :) :)
Evet bende duydum canım hurmanin doğum için iyi geldiğini hatta ilerleyen haftalarda başlayacağim bende yemeye.. Şimdi biraz cekiniyorumda yemeye açıkçası.Hurmanin doğumu kolaylaştırdığını duymuştum son haftalarda yemek gerekiyormuş.. Belki erken yemek doğumu tetikler diye geldi aklıma.. Söylemek istedim
Ee eşinde istemiyorsa koymayın hiç işte..ne güzel sadece Said koyun olmazmı?ben hiç ahmed said demediğim için oda ısrar etmedi, şair ismi ekleyecektı said in yanına
ama gecen o kadar tatlı bi şekilde benav olsun biz said diye severiz dedi ki, tebessüm edip itiraz edemedim
ve dediğin gibi o isme artık takılmıyorum artık o da said diye seviyor oğlumuzu
Gördüm canım :) esimede gösterdim bizimki 1000 i bulur dediCNim yalnız altta küçük bir yazı var. 5oo TL alışveriş üzerinde geçerli diye. Eğer o kadar yapmayacaksn alışverişi dikkatli ol .. Ben ilk yanlış anladım. Uyarım dedim senide
Ayy bende bi günde catladim resmen kasık bölgesinde solda bolca( görünce şok oldum çok aniden oldu ya moralim de bozuldu. Sanırım beyaz tenliler için kaçınılmazmış.
Fark yoktu canım 5 sene önce hastaneye 550 vermiştim o kadar. O zamanki sezeryn fiyatı oydu. O zaman nst de ücretli degildi. Ama şimdi nst de ücretliymiş. Ne kadar bilmiyorum ama ücret armış.. normal doğumda epidural yapıyorlarmış duruma göre müdahale etmek için spinal sadece sezeryan için geçerli.. birde narkoz daha çok geçiyor bebege.. spinal epidural hiç geçmiyormuş
Benim sıpa da kaburgamı acıtmayı seviyor, sanki açık yara gibi sızlıyor.Bişey sorucam
Bir kaç haftadır bebiş sağ kaburgamı alttan itip duruyo
Veya vuruyo
Çok rahatsız edici
Aynını yaşayan var mı? Ne yapmak gerek
Kizlar odum koptu ya.. kanamam var sandim.. ben devamli pecete koyarim kiloduma kuru kalsin diye her toilete girdigimdede degistiririm.. iki tane minik kan damlasi vardi, aha dedim kanamam basladi.. neyse sonra siliyim dedim vajina cikisini ayri ust kismi ayri olmak uzere sildim.. vajina kismindaki akintida anormallik yoktu, ama ic dudaklarin bulundugu kisimda azicik kan geldi, tabi bu sefer silikti.. Sonra toiletimi yaptim sildim ciktim.. yarim saat sonra kontrol ettim, akintim beyazdi.. kanamam olsa kanama izleri devam ederdi degilmi? .. kuruluktan yada silerken ben yapmis olabilirim gibi geliyor bana :/[/QUO
Aynısı banalda olmuştu 8 hafta önce ben koşarak doktoruma gitmiştim. Herşey normaldi.
Eve döndüğümde tekrar sıldım vajına gırısınde başı yoktu ıdrar kısmında vardı. Baya kanamıştı ama ben kan sulandırıcı kullanıyorum.
Gecen hafta yıne oldu iyice kontrol edince orda büyük sıvılce var. Arada dolup patlıyor.senınkıde öyledir sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?