- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Yani yara olursa kalkan gerekli şuan için almaya gerek yok dimi canım ben lansinoha başladım göğüs pedini hemen giyinmem gereken durumda takıyorum çamaşırımı leke yapmasın diye birde emzirme atleti alınca ayrıca emzirme sütyenine gerek yok değil mi ben evde sadece atletle dururum diye düşünüyorum dışarıya çıktığım zamanlar içinde bi emzirme sütyeni bulundursam mıÇok geçmiş olsun canım inş önemli degildir.
Gögüs pedi süt akınca dışarı çıkmasın diye. Birde uçları çok belli olmasın diye güzel. Kalkan tamamen farklı onunla dışarda gezmek eziyet zaten. Ben gögüslerin yara olduğunda almıştım. Evdeyken onu koyarak gögsü kapatıyordum damla damla süt akıyordu o iyileştirdi yaraları...
Ben lansinoh kreme başladım göğüs uçlarım çok kuru olduğu için çatlayıp yara olmaz umarım cildim normalde de aşırı hassas zaten benimkalkan geeksı bence ya.kızlar bıde gögüs yara olacak ya arastırdınız mı nasıl yapmak gerek hangı krem iyi?
İnşallah iyidir meleğin canım. ben iş yaptıgımda kendimi yorduğumda oluyor marketten eve poşet taşıdığımda felan o kadar da olur diyordum. Normal günlerde iyiyim ama şimdi yine marketten geldim nefesim sıkıştı önceden taşıdığım poşeti taşıyamadım. Dediğin gibi yormamak lazım kendimizi bizden sebep erken gelirse çok üzülürüm. Sonrasında ağrıyı yaşayınca da şunu yaptım ondan mı acaba, artacak mı diye korkuyorum. En iyisi dinlenmek. Sende yorma kendini yemeğini yap 2 gün gidecek şekilde yapmadığın gün süpürürsün başka gün silersin üst üste yapma canım. İlk bebek olunca insan tecrübesiz de oluyor sancıları ayırt edemiyor ama inşallah vaktinde gelirler korktuğumuz gözümüzde büyüttüğümüz sancı, acı, doğum Allahın izni ile rahat geçerde kucaklarımıza alırız yavrularımızı. Allah kurtarsın hepimiziben de senin gibi dağınıklığa, evin pis olmasına hiç dayanamam ama kendimde güç bulamıyorum artık. Azıcık iş yapsam yoruluyorumsağol canım hamilelik güzel gidiyordu son haftaya kadar. Bu ara biraz sırt ve bel ağrısı yaşıyorum. Burda arkadaşların bahsettiği kasılmalar bende de oluyor sanırım karnım geriliyor sertleşiyor uzun sürmüyor ama bazen çok rahatsız ediyor. Ctesi kontrolümüz var umarım iyidir herşey. Sen nasılsın?
Canım geçmiş olsun öncelikle içini ferah tut bu mübarek günde inşallah şimdi gittiğin hastaneden iyi sonuç alırsıngünüm çok kötu geciyo sabah kontrole gittigimde bebeğimin başinin altinda su birikintisi varmiş dr beni başka hastaneye perinatoloji bölümune gonderdi simdi sira bekliyorum zorlukla ayakta duruyorum
Siz yine iyisiniz bir yaklaşık 3-4 aydır ayrı odalarda yatıyoruz. yoksa bir dakika gözümü kapatamıyorum nefes sesine bile takıyorum.Bende böyleyim yaaa gece uyurken adamın elinin degmesini bile istemiyorum. Elini çek az öteye git demekten adamı bunalttım.Allahtan sabırlıda anlayış gösteriyor. Ne yapayım zaten uyuyamıyorum. Birde bir yerleri degince orama baskı yapıyor sanki... ne olacak bizim bu halimiz
Dun aksam aldim cok sukur.. son 2-3 haftada olusacagini hissediyorum, cunku gobegim cok buyudu ve gerildi.. yag filan zor yani :) Ama sut ve suya devam..Zeytin yağı sürün o da iyi gelir hiç sürmemekten iyidir.
Canım adet sancısı gibi oluyormuş bazen karında sertlik olması da yaklaştığını gösteriyormuş. Zaten doğum sırasında ağrımız belimiz kasığımız karnımız 3 yerden acı çekiyormuşuz. Sancın pozisyon değiştirdiğinde geçmesi lazım veya geçtiğinde tekrar tekrar gelirse gerçek doğum sancısı oluyormuş. Benim bi kere geldi o sancı 10dk sürdü aynı şiddette pozisyon değişip geçmesini bekledim geçti daha da olmadı mesela onun gibi.Kizlar benim kasik agrilarim oluyo adet agrisi gibi cuma gunu kontrolm erken dogum yapan arkadasta var ya hem aklim da onu dusunuyorm agrim olunca ve edirgn oluyorm sizi hissediyorm bazen kasigimda kasilma nasil bisey acaba
ben ikisini de aldım gögüsüm yara olduğunda kalkan kullanmayı düşünüyorum çünkü kremi sürdüğünde hava alması lazım ucunun. kalkanda gögüs ucuna geçirdiğinde ucu dışarda kalıyor o kısım kremli oluyor zaten üzerine de kalkanın kabını kapatıyorsun o kabın üzerindede delikler mevcut üst kısmında, alt kısmında yok süt akarsa orada birikiyor. Südyenin altındada rahatlıkla kullanılabiliyor sıkıntı yarattığı durum yok. Pedi normal zamanlarda südyenim kirlenmesin diye kullanacağım az süt damlası vs muhakkak akacak.firkan Canım şu göğüs kalkanı ve göğüs pedi olayında ikisinide almaya gerek var mı ben kalkan almadım sadece göğüs pedi aldım kalkan lazm mı illa ki ?
Evet canım kalkan gerekli birşey degil. Belkide hiç yara olmaz. Atlet yeterli gögüs uçları belli olmasın diye ped de koyarsın tamam. Atleti giymediğinde emzirme sütyeni takarsın. İkisine birden gerek yokYani yara olursa kalkan gerekli şuan için almaya gerek yok dimi canım ben lansinoha başladım göğüs pedini hemen giyinmem gereken durumda takıyorum çamaşırımı leke yapmasın diye birde emzirme atleti alınca ayrıca emzirme sütyenine gerek yok değil mi ben evde sadece atletle dururum diye düşünüyorum dışarıya çıktığım zamanlar içinde bi emzirme sütyeni bulundursam mı
Diyorum ya adamlar ne çekti bizdenSiz yine iyisiniz bir yaklaşık 3-4 aydır ayrı odalarda yatıyoruz. yoksa bir dakika gözümü kapatamıyorum nefes sesine bile takıyorum.
Canım allah yardımcın olsun hiçbir şeyi olmayanlar için bile yeterince zorken bu haftalar bir de üstüne kum dökme çok zordur. bir an önce allah şifa verir inşallah.Herkese Günaydın gerçekten agirlastik ben çok seri hareket ediyordum kesinlikle hamile gibi degildim ama 3 gundur nene gibi oldum ayyyy ayy ayy vayy vayy vayy vayy ..
Birde üstüne kusma ve kum dökme eklenince allah yardimcimiz olsun
Hic bir guc bana o kalkani kullandiramaz.. nedir Allah askina yaw, ortalarda Zeyna gibi dolasamam benfirkan Canım şu göğüs kalkanı ve göğüs pedi olayında ikisinide almaya gerek var mı ben kalkan almadım sadece göğüs pedi aldım kalkan lazm mı illa ki ?
Bende doktora sezeryan olursa nasıl olur diye sordum spinal sezeryanı zorunlu tutuyoruz dedi canımBebisin iyi olmasina sevindim...yalniz doktorlar geneli pek onermez paniklersin kolayci bir yorum..sakinlestirmek onun ve ekibinin isi..ben doktoruma ben vok korkuyorum ama hemde spinal istiyorum dedigimde oo kendine hic dokundurtmayan hastalar var onlarida spinal yaptik bisey olmaz vs diyor...genel olmayiz insallah agrisi derdi cok bebisi goremiyosun
Allah Kandil yüzü suyu hürmetine Sevgili Habibi yüzü suyu hürmetine Allah şifa versin.. Aklına kötü şeyler getirme belki doktor iyi görmemiştirgünüm çok kötu geciyo sabah kontrole gittigimde bebeğimin başinin altinda su birikintisi varmiş dr beni başka hastaneye perinatoloji bölümune gonderdi simdi sira bekliyorum zorlukla ayakta duruyorum
Yani yara olursa kalkan gerekli şuan için almaya gerek yok dimi canım ben lansinoha başladım göğüs pedini hemen giyinmem gereken durumda takıyorum çamaşırımı leke yapmasın diye birde emzirme atleti alınca ayrıca emzirme sütyenine gerek yok değil mi ben evde sadece atletle dururum diye düşünüyorum dışarıya çıktığım zamanlar içinde bi emzirme sütyeni bulundursam mı
Ben lansinoh kreme başladım göğüs uçlarım çok kuru olduğu için çatlayıp yara olmaz umarım cildim normalde de aşırı hassas zaten benim
Ritmik olunca sıkıntı diyorlar. Of bilemiyorum ki. Bugün daha iyi gibiyim. Artarsa aricam doktorumu. Allah şu 1 ayı en azından bitirmeyi nasip etsin. Zaman ne kadar agirlasti.canım dikkat et. bol su tüket ve kendinden şüphelendiğinde doktora gitmeyi ihmal etme. Erken doğum ihtimalin var zaten. bol dinlenmeler sana
Cnm artık hepimizin sona yaklaştığını resmidir gece uykusuzluğu.saat 3 olmadan dalamiyorum bende.ama kaç kere dönüyorum sabaha dek.Birde korkuyorum ki bebeğin boynuna dolarım kordonunu diye dönmek bile işkence.Heran tetikleyim
Çok sağol canım aminn..Canım allah yardımcın olsun hiçbir şeyi olmayanlar için bile yeterince zorken bu haftalar bir de üstüne kum dökme çok zordur. bir an önce allah şifa verir inşallah.
Sular soguktan donmus olabilir canim.. ama fotograf sahanee.. cikip guzel temiz hava almak var simdi.. soba varsa ustunde kestane yapmak, ufak ufak ekmekler pisirmek, ayyy cok hosuma gitti..Uyuma konusunda rakip tanımıyorum bıraksanız 24 saat uyuyabilirim yastıkla yastıksız falan hiç fark etmez.. Nede olsa surda bir ay sonra uyuyamıcam diyorum eşime yatıyorum..
2 gündür ne sağlık ocağında ne evde ne köyde su yokhava buz ötesi ama kar yok... Bugun de bir soğuk fotoğraf atayım size...
Seni getircem buraya bi:)) lojman kaloriferli allahtan soba derdi yok... Suları da durup durup soğukta değişecekleri tuttu köyün suları şimdiye kadar arsenikliydi temiz su gelecek inşallah...Sular soguktan donmus olabilir canim.. ama fotograf sahanee.. cikip guzel temiz hava almak var simdi.. soba varsa ustunde kestane yapmak, ufak ufak ekmekler pisirmek, ayyy cok hosuma gitti..
Soba harika oluyor yaaa.. soba bulun bana orda yoksa hayatta gelmem.. onunde oturucam benSeni getircem buraya bi:)) lojman kaloriferli allahtan soba derdi yok... Suları da durup durup soğukta değişecekleri tuttu köyün suları şimdiye kadar arsenikliydi temiz su gelecek inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?