Ben ikizlere hamileyim 34de gel gerekirse igne yapariz demisti umarim ihtiyac kalmaz senin neden erken dogum riskin varBenim de erken doğum riskim olduğu için yaptılar. Risk varsa yapılıyormus ve doğumdan 24 saat önceye yetişirse cok etkiliymis diye duydum. Risk yoksa zaten yapmıyorlar herkese durduk yere. Ve sanırım 34. Haftadan önce yapılıyor.
Cok kolay yaptimDaha önce bilenler vardır belki. Ekteki görseli İnstagramda görmüştüm o zmnlar arkadaşım hamileydi ve doğum öncesi denemişti. Gerçekten de yapamamıştı. Sanırım açıklığın verdiği bir durum. O yüzden yapılamıyor hareket.
Ben sizlerle de paylaşmak istedim :)
Kocakarı yöntemi diyebilirsiniz tabiki. Görüşüne mantığına uymayan varsa da lütfen polemik konusuna çevrilmemesini dilerim :) Eki Görüntüle 1725918
Canim tekrar deneyince yazar misin buraya? Ben de ondan almayi dusunuyordum.Bende aynısından aldım canım ama geçen gün kendi ıslak mendilim bitmişti makyajımı silmek için ondan alayım dedim fena halde yüzümü yaktı hatta yıkamak zorunda kaldım yüzümü,neden öyle oldu anlamadım tekrar deneyeceğim eğer yine yanarsa yüzüm kullanmayacağım sanırım 3 paket almıştım birde
Benimki sallanarak uyumadi hic Allah tan kucagima alip oturuyorum uyuyo :) Ama bazen damari tutuyo delirtiyo beni.Ayakta sallamakta cok zor hele ki biraz buyuyunceSu an ben de oyleyim 1saat uyutmaya ugrastim kizimi. Butun uyutma yontemlerini deniyorum sirayla. Bu siralar ayagimda salliyorum en az yarim saat her yerim agriyor
Ay benim esimin tarafi da musriflik ne gerek var bi yasin okut pilav tatli yeter diye adami gaza getiriyorlar sonra adami ikna etmek bana dusuyorbayadır gıremedım cok sayfa gecmıs hepsını okuyamadım .
erken dogum yapmıs bır arkadas varmıs sanırım cok uzuldum onu gordum goz ucuyla kac gundur dua edıyorum umarım bebegı ıyıdır.
cuma gunu kontrolumuz vardı bızımde bebegım ters donmus yahu kac gundur poposu sandıgım yerı basıymısDDD
annemde kalıyorum suan bızım ev temızlenecek de besık fln kurulacak da evde çekim yaptırcaz da dıy dıy da dıy dıy
bı rahatlık var ustumde bı Allahın kulu halımı sormadıgı ıcın(annem harıc tabıkısı) hepten saldım gıttı
60 adet kolonya sısesı yaptım bı kısmını hastaneye goturcem
lavanta kesesi için de kumas almıstım vazgectım yapmıcam ya kızkardesım aklıma gırdı ne ugrasıyosun sankı mıllet anlıyo mu oyle seylerden dedı . sizin mevlitleri bilmiyorum ama bızımkıler oyle entel olmuyo ya
tavuklu pilav tatlı fln oluyo ve cok kalabalık oluyo .
ay ben de isterdım soyle masamı kurayım suslerımı yemeklerımı koyayım ama yok anacım bizim akrabalar anlamaz oyle ıslerden .
bugunku ruh halım sudur son olarak
umarım hepınız ıyısınızdır :)
Eki Görüntüle 1726047
Sen yazınca tekrar denedim yüzümde anlamıyorum neden oluyor belki benimle ilgili bir durumdur bilmiyorum ama dudaklarımın üstü ve elmacık kemiklerim yine yandı sanki ateşin çıkarda içten içten hissedersin ya yüzünde harareti o his gibi. Ben sanırım kullanamayacağım üzerinde de pamuk ve saflaştırılmış su yazıyor en iyisi pamuk zeytinyağı ve su sanırım başlardaCanim tekrar deneyince yazar misin buraya? Ben de ondan almayi dusunuyordum.
Benimkisi almis canim dun dr soyledi zaten bende tekmelerini hep yukarda hissediyorum.Bebişleriniz doğum pozisyonunu aldı mı tahmini ne zaman döner acaba?
Tamam canim. Tesekkur ederimSen yazınca tekrar denedim yüzümde anlamıyorum neden oluyor belki benimle ilgili bir durumdur bilmiyorum ama dudaklarımın üstü ve elmacık kemiklerim yine yandı sanki ateşin çıkarda içten içten hissedersin ya yüzünde harareti o his gibi. Ben sanırım kullanamayacağım üzerinde de pamuk ve saflaştırılmış su yazıyor en iyisi pamuk zeytinyağı ve su sanırım başlarda
Ama ben kendimi böyle avutuyordum. ne diyelim artık yapacak birşey yok çatlarsak çatlayacağız. bu mankenker falan nasıl çatlamıyor ya ben ona şaşırıyorum :)Bence bu tamamen yapısal birşey. Doğuma girerken 1 tane bile çatlağım yoktu. Doğum sonrasi inceledik ne kadar sevindim çatlaksız atlattığım için. Aradan 3 gün gibi bir süre geçti baktım ki göbek deliğimin hemen üstünde 2 tane çizgi kıpkırmızısadece o kadarla kaldı allahtan. O yüzden haftanıza güvenmeyin. Karın zaten 35 ten sonra gerilmeye başlıyor. H heridigine
Istersen ilk zamanlarda kullanma canim ben o saf yazanlara da guvenmiyorum bide cok hassas oluyo ciltleriBen unibaby yenidoğan saf su+pamuk olandan aldım canım
bende gun asiri butun vucudunu yaglicm zeytinyagla zeytinyagininda asitini yok etmek lazm yoksa agir gelebilirKizimda da ayni seyi yaptim yine oyle yapmayi dusunuyorum bi kapta suyla zeytinyagini karistirdim pamuklari bu karisima batirip batirip sildim bebegimi ikizlerime de aynisini yapmayi dusunuyorum en azindan 1-2 ay
Canım benim de öyle sanki içerden birşeyler kopuyor gibi hem de bayadır çekiyorum artık ne sorsak normal dedikleri için ben de doktora hiç sormadımkızlar tam mide hizası yani göğüs altı iyice sertleşti ve sanki yara varmış içeride gibi acıyor. sanki içimi ksmişler. normal mi ? biri demişti bikez yara var gibi acıyo diye ama
Canim sana daha pratik birsey soykiym aybi zeytinyagi ve suyu karistirip sprey kutusuna koy bebisin poposuna skıp pamukla sil boyle daha kolay oluyor :) hem israf olmuyo pamuk cok cekio hemde pratik. Tabi bu benm.onerm ikiz oldugu icin isin kolaylassin die soylym dedim :)Kizimda da ayni seyi yaptim yine oyle yapmayi dusunuyorum bi kapta suyla zeytinyagini karistirdim pamuklari bu karisima batirip batirip sildim bebegimi ikizlerime de aynisini yapmayi dusunuyorum en azindan 1-2 ay
bence, özel kremlerle hergün masaj yaptırıyorlar.Ama ben kendimi böyle avutuyordum. ne diyelim artık yapacak birşey yok çatlarsak çatlayacağız. bu mankenker falan nasıl çatlamıyor ya ben ona şaşırıyorum :)
Peki senin durumun ne oldu ekstra bisey yaptilar mi kalple ilgiliCanim ilk basta kucukse gorememis ya da dikkatini cekmemis olabilir.
Benim ayrintida herseyimin normal oldugunu soylediler. Sonra ki randevumda kalbinde sag aortik arc oldugunu soyledi doktorum. Yani iki damari kesismesi gerekirken paralel gidiyor. Hemen capa ya fetal kardiyolojiye gitmemi istedi. Konseyde 5 prof tekrar baksin baska damarda bir sorunda olabilir ben o kadar detayli kontrol edemiyorum bu cihazla dedi.
Ardindan Capa dan randevu aldik ama o bekleyis esnasinda da ayrintiliya gittigim doktora tekrar gittim. Hersey normal dedi tekrar. Dedim doktorum sag aortuk ark oldugunu soyledi diye, o zaman bakti ve evet dogru falan dedi. Malesef gozden kaciriyorlar ve bu durum cok aci. Benim ayrintili yaptirmamin hic bir anlami yokmus yani malesef. Ordaki damari goruyor ama bir gariplik oldugunu dusunmuyor demek ki. Aklona falan gelkiyor heralde oyle bir anomalinin olup olmadigi.
Belki sende de buna benzer bir durumdur. Ilk basta cok ufak ise farkedilmemis olabilir. Doktoruna guveniyorsan onu dinle derim ben. Ve baska bir doktorada git.
bişi olmaz inşallah canım. bende böyle bişi yoktu ama dr. a sormuştum boynunda kordon falanmı diye korkma yok demişti. olsada bu normal demişti. böylede doğuyor demişti. ama tabi ileri boyutta dolananlar var böyle durumda müdahele ediyorlarmış. içini ferah tut canım. risk olsa dr. müdahele ederdiç.Evet cnm
Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. ne güzellermiş onlar bayıldım.minnoşumun askılarıda geldi ayy çok mutlu oldum.Eksiğimiz kalmadı en azından ilk etap içinayy insan daha çok heyecanlanıyor.Rabbim hepimize sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah
internette bebektasarımları diye bir siteye hemende gönderdilerAllah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. ne güzellermiş onlar bayıldım.
nereye yaptırdın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?