2016 Şubat Anneleri

Ben amerkadayim. Data onceki dogumum turkiyede sezeryan oldu. 21 ay once oldu. Burada normal dogurmayi deneyeceklermis. Dogumds aksilik olursa sezaryan dediler. Cok fazla plan birseymis by burada.ama Ben biraz tirsiyuorum.
Hayirlisi olsun insallah.maalesef burada bu furya bi basladi arkasi geliyo

sen 15ınde maas alıyosun ama calıstıgın ayı mı yoksa calısacagın ayı mı alıyosun. Ozelde calıstıgın ayı alıyosun mesela. Aslında soyle kabataslak senın dogum ıznın dıyelımkı 30 nısanda bıttı ya, sen bıter bıtmez zıraat bankasına gıdıp 4 aylık maas alacaksın. Maası toplu alıyoruz bankadan aylık degıl

sut ıznınden sonra rapor alabılırmısın bılmıyorum. Kurumun sorun cıkarmasın ucretsız ızınden once rapor almana. Onu bır sor ıstersen. Ben de dogum ıznım bıtınce yıllık ıznımı kullanıp sonra ucretsız ızın talebınde bulunucam

3 ay uzretsız ızın sut ıznınden dusuyor dıye bırsey yok. sut ızınlerı calıstıgın zaman gecerlı sen 3 ay zaten calısmıyacaksın. dıyelımkı ucretsız ıznın de bıttı sen bebegın 8 aylıkken ıse dondun, 4 ay daha sut ıznı hakkın var

Benim bugün son iş günüm izne çıkıyorum Valla bugün hiç gelmeyecek sandım hergün 3 saat yol çekiyordum bi de İstanbul trafiği bundan sonra da hazırlıklar beni bekler kızıma ciciler yapıcam

Hayırlı olsun o zaman:) Ben de hergun sabah aksam toplam 4 saate yakın yol gıdıp gelıyorum. Sen 32de ayrıldın sanırım ızne. Aslında maddı olarak ıhtıyacım olmasa ben de ayrılırdım ama mecbur 1 ay daha burdayım en az

Offf Allaaahimmm...
1 haftadir ohh iyi geceleri uyuyorum diyordum ki yine uykusuz bir gece. 3 gundur yine kabizim tik yok karnim tas gibi bagirsaklar tas gibi aglayacagim artik. Şrup ictim bekliyorum bakalim.

Canım kronık kabız olarak ve 1 adet hereoıd, ve makat catlagı olan bırı olarak sana onerım gun ıcınde armut ye. 1 bardak kefır ıc mutlaka. Kayısı,ıncır bana fayda etmıyor .

Pırasa yemegı
Armut
kefır

Bunları eksık etme bır kac gune duzelırsın

teşekkür ederim canım ben daha 4 aylık memurum önce özeldeydim gerçekten prosedüre alışmak zor kafam karışıyo
ben çalışacağım ayın maaşını alıyomuşum

anladım canım, teşekkürler. biraz daha araştırayım, büyük ihtimalle bundan alıcam.

ozka82 canım nolur kusura bakma da şeyi tam anlamadım süt izni toplamda analık izni bitince 12 ay değil mi?
6 ay 3 saat 6 ay 1.5 saat
peki diyelim ki bebek 6 aylıkken işe başladım 9 ay süt iznim mi kalıyo?

Arkadadim bi konuda kafam karisti. Ben ik ciyim. Bildigim kadariyla oncelikle raporun onaylanmasi yani bitmesi gerekiyor ki maasini alabilsin. Aslinda 4 ay biyunca maasini normal aliyor 4 ayin sonunda maas kesintisi gelecek aylardwn yapiliyor. Bir de ucretsiz izin kullanabilmek icin zaten hic yillik izin kalmamasi gerekiyor once onu kullandirirlar son olaraak da sut izni bir haftada sadece toplu alinabilir yoksa hepsi toplu verilmez. Benim bildigim bu sekilde. Ama ben devlet isciyim 657 icin durum bu midur bilemem. Ama pek cok konuda ayni.

Hanımlar bu emzirme sütyeni yerine yarım atlet kullansak nasıl olur
Gogus pedi veya kalkan kullanilacagi icin hic fark etmiyor pedin kalkanin dusmesini engellesin yeter ama atletle daha rahat etmistim ben tabi kisiden kisiye degisir

Maas kesintisini kurum yapacak kisi ziraatten cekecek parayi.

yani benim maaş her ayın 15inde düzenli mi yatacak (657 kadroluyum)
ayy ben de az önce korkmuştum ya zor geçiniriz diye
hayırlısı olsun inş

Geçen haftaya kadar yüzüklerim oluyodu bu hafta ayak bileklerim şişti, ellerim tombişleşti yüzüm bile değişti sankiiii :))) Allah'ım bu ben miyimmm diyorum aynaya baktıkça :)
Benim ayakta durdugum ve yururken elimi kolumu salladikca sisiyor bi iki defa yuzuk sonradan sikistirinca bi daha takmadim

[QUOTE="kiskiskis, 44284829, member: 6nşallah soyadiniz kisadir bana isim çok uzun geldi . Hayırlisiyla doğarlar inşallah [/QUOTE]
Kısa :) Ümmühanın yanina isim ararken bilge veya sevdeyi düşündük sonra ilbilge olabilir dedik. Tam olarak 2. isim belli degil. Sizce ne koyalim :)

sabah sabah cok guldum gece nasil gecti giristin mi adama

yani benim maaş her ayın 15inde düzenli mi yatacak (657 kadroluyum)
ayy ben de az önce korkmuştum ya zor geçiniriz diye
hayırlısı olsun inş
Vanim benim bildigim oyle. Raporun bittikten sonra kurumunun personel bolumu sgk ya ait sistemden raporunu onaylar yani kisinin raporu bitti der. Ondan sonraki surecte maasindan kesinti yapilir o da tumu degil onun ayri bir hesabi var ortalama 2 2,5 maasina denk gelir onu da ziraatten cekiyorsun. Ama sen bugun yine de personel biriminle bunu konus. Sana pasa pasa cevap vermek zorundalar. Ve ayrica bunlari sen bilmek zorunda degilsin cekinme yani sorarken en dogal hakkin

[QUOTE="kiskiskis, 44284829, member: 6nşallah soyadiniz kisadir bana isim çok uzun geldi . Hayırlisiyla doğarlar inşallah
Kısa :) Ümmühanın yanina isim ararken bilge veya sevdeyi düşündük sonra ilbilge olabilir dedik. Tam olarak 2. isim belli degil. Sizce ne koyalim :)[/QUOTE]
Biz de ikizlerden birine bilge koycaz ama ikincisine karar veremedik eski turk isimlerini siz de mi seviyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…