2016 Şubat Anneleri

hahah iyiymiş ya, etraf toplama işini ben artık işten görmüyorum bile. alışkanlık olmuş farkına varmadan toparlıyuorum
valla senin işin zor canım. benimki öyle değil. arada bir hasta olur onda da biraz nazlı olur o kadar. Dağınıklık desen erkeklerin geninde var zaten :)

Gecen almanyada mühendis olarak calışan bi adamla karşılaştık ücretli babalık izni bilr 9 aymış dedim biz insan değiliz o zaman anneye ne kadar verirler düşünün öğretmen olunca yada normal devlet memuru olunca rapor heyet az biraz daha uzatılıyo ama eğer özel yada sözleşmeli çalışıyorsan bide izin aktaramadıysan 2 aylıkken bırak diyorlar sonra neymiş ilk 6 ay sadece anne sütü özür diliyorum ama hele bide buyukşehirde yaşıyorsan zor yetr o süt izni... Devletin bu anne doğum cocuk politikalarına akıl ermiyor rezalet tam.. 6 ay anne sütü der izin vermez sanki eve hat cekecen... Normal doğum zorunlu der ama normal müdahalesiz doğumu uygulanmaz.... Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.. Sırf bu konuda ev hanımı olmak varmış... Mutlaka zor ama en azından cocugum ne olacak diye düşünülmez heralde..Ben dağın basında çalışıp yasıyorum izne ayrılamıyorum tek olduğum için bakıcı bulmam da cok zor sansıma yerime calışacak hemşire buldum bakıcı parasının iki katını veriyorum ama çocuğuma kendim bakmış olacagım.. Şükür böyle bir sansım oldu.. İmkanı olmayanlar napacak? Devletin umrunda mı...

Benim hastanemde de nst ücreti 12 tl , muayene ücreti 20 tl. Değişebiliyor hastaneye göre ama 40 baya fazlaymış.
Benim hastanede de 20 tl nst . Ya geçen sene arkadaşım Memorial Hastanesinde doğurdu 135 tl aldılar nst.de yaa şaka gibi onlarda vermişler sonradan dınkladı şikayetçi oldular sağlık bakanlığına şikayet ederiz falan dediler indirim yaptılar o yüzden kafayı yemiş bu sağlık sektörü nefret ediyorum bu ülkenin sağlık politikasından

Evet normal dogum 1750 zorunlu sez 2300 isterse bağlı sezaryen 3500 epidural artı 500 tl ödüyorsunuz ama fiyatlar yılbaşından sonra değişiyor :)
Yuh ne diyorsunuz.Onlar başka şekilde mi doğurtuyorlarmış.bizim hastane epidural normal 1200 normal 1000 sezeryan 1000 nst de 10 tl kontrollerde 30 tl

nst neden ücretli anlamadım. çok saçma değil mi yaw. bizim kontrol 105 tl, doğum 2250 tl, nst ücretsiz.

Yuh ne diyorsunuz.Onlar başka şekilde mi doğurtuyorlarmış.bizim hastane epidural normal 1200 normal 1000 sezeryan 1000 nst de 10 tl kontrollerde 30 tl
benim kontrolüm 175 tl :) Allahtan doktorum özel sağlık sigortasıyla %100 anlaşmalı da para vermiyorum hiç :) yoksa batmıştım.

Muayneye bi 75 ödüyoruz bi 85 bende anlamadım ki.. :)) hangi hastaneye gidiyorsun
Ya bu hastaneler birbirinden ne kadarda farklı.. nst ye ücretmi olur ya hepi topu bir kagıt veriyor. Seni ne muayene esiyor ne bişey söylüyor. Yok artık ya
Evet ben merak etmiştim çok şükür ki ucretsizmis bizimkinde
Canım sen sordunmu ücretsizmi diye?? Ben ilk doğumumda ücret vermiyordum ama hastane sahibi degişmiş. Ben doktorun yanına girerken odadan çıkan acil hastasına serum vermişti. Serumdan sonra bir daha nstye gireceksin ama ücret verme dedi.
Demekki ücretli.. acaba ne kadar fazla olmasa bari

Onlar bence doğan bebegi altın suyuna batırıp veriyorlar bu ne ya hakikaten..

İnşallah canimmm, aminnnn

Birde kızlar bana belki deli bu diyeceksiniz de ben doğuma kıllı gideceğim diye çok çekiniyorum ya hani birden su falan gelirse deliyim di mi

Gecen annem anlatti benim dogumumu. Kimse yokmus yaninda. Babami aramis gelmis hemen. Hazirlik falanda yok. Babam dogum cantasi hazirlamis. Bez falan koymus kiyafet falan. Annem hemen dusa girmis temizligini yapmis. 2saate ancak cikmislar evden. Diyor hazir bebek bezi varmis bilmiyordum ben. Normal bez utuleyip koyduk

Diyor cahillik iste cantayi neden hazirlamadiysam ama daha doguma 3hafta vardi, aklima gelmemis, calisiyordum diyo

Sonuc olarak uzun bir surede hastanede beklemis. Suni sanci falanda vermisler ama acilmasi olmamis. Suyu bittigi icin mecburen sezeryan olmus

Ki annem babam ogretmen oyle dusunun. Internet gercekten buyuk nimet. Onceden bizim bildiklerimizi ancak buyuklere sorup ogreniyorlarmis. Gurbette oluncada, zor iste kendi kendine

Cnm esimin hastanede calisan akrabasi vardi onun vasitasiyla ki 3 yil onceydi.simdi napicaz bilmem
Yaa bende aslında belden ameliyatlıyım onun için beyin cerrahından almayı düşünüyorum heyet 1 ay hastaneden.Zaten mazeretim var yani :) bi bakalım inşallah 2 ay uzatırlarda gerek kalmaz.

Onlar bence doğan bebegi altın suyuna batırıp veriyorlar bu ne ya hakikaten..
Alemsin vallahaklısın cnm mecburdur diye iki buklum fiyatlar

bende sabah hazırlıyorum işte işe getirmek için.Sütü yumurtayı evde yiyorum yol uzun olunca burdada 2. kahvaltı yapıyorum.Aynen benim biraz işkence oluyor ama alıştım.nNormaldede kız yatırmıyor zaten :) neyse az kaldı 1 daha dayanacaz artık :) bi avantajım süt izinlerim 1 gün olacak saatlik olmayacak.4 gün çalışacam 3 gün evde olacam :) yol uzun olunca haftada 1 gün veriyorlar bize :)

Ahahha benimde sancidan falan korktugum yok yeter ki temiz gideyim sağlıkla gelsinlerde başka birşey hatirlamayacagiz nasılsa

Demekki çok acil bir durum olmadıktan sonra hazırlık süremiz oluyor rahatladım valla Allah korusun acil birseyde de oramizi dusunecek halde olmayız sagsalim gelsin kuzular

Mersinde o kadar ulaşım sorunu da yok aslında canım ilçeye felan mı gidiyorsun? Cok zor hergün öyle yol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…