- 20 Haziran 2012
- 5.039
- 4.358
- 448
Bende yardim alicam gibi duruyor, artik yapmakta zorlaniyorum.. :/ Birde bebek dogunca kiyafetleri filan utulenicek.. Kv yardimci gibi gorevlendiremem cok ayip olur kadincagiz bebege bakicak, yemekte yapar e gun biter zaten..
Annem basinda duracagi icin icime sinecek :) kiyamam anneme her ne kadar genc de olsa, enerjisini bebis geldikten sonrasina saklasinCanım erken ama ne zaman doğacakları belli degil. Başkasına yaptıracaksan geç yaptır. Ben hiç başkasına yaptırtmadım. İçime sinmiyor. Annem ben yaparım dedi onunda kolları sakat azıcık iş yapsa günlerce agrısını çekiyor onada kıyamadım. Daha agırlaşmadan dip bucak temizliğimi yaptım.insan anne olunca kendi annesinede kıyamıyor
2 sene korunmadığım halde bende hamile kalamamiştım...hiç bir sorun yoktu sebepsiz infertilite dedi doktor eşimede test yaptılar ondada sorun yoktu ... doktor hamile kalmamı hızlandırmak için yumurta takibi yaptı 4. ayda oldu. bi ara bebeğim hiç olmicak sandım .yaşım 29 diye millet beni stres ederdi çocuk yok mu diyee bakışları bi tuhaf gelirdi kimseyi görmek istemezdim insan içine kapanıyor ...insan çok isteyince mi olmuyor bilmiyorum. ama sonunda oldu o gün hastanede doktor gözün aydın dediğnde çok mutlu olmuştum ferahladım sanki . tedaviler ilaçlar hastanelere ayda 2 kere git geller alttan muayeneer olmicak artık diye çok sevinmiştim sanırım en mutlu günümdü. sezaryan normal doğum fark etmez sağlıkla al kuçağına seninde 8. denemende olmuş sen baya bi güçlüsün ve sabırlısın ben yumurta takibinde bıkmaya başlamıştım .Bizimki tüp bebek ve 8. denemede tutan tüp bebek kiymetli gebelik diye geçiyor kayıtlara ve doktorlar normal doğuma yanasmiyorlar eşimde öyle tabi onlara karşı gelip normal diye tutturmak istemiyorum sonra Allah muhafaza bir sıkıntı olursa vicdan azabından kurtulamam bende yoksa normal düşünürdüm ben bana kalsa.
Maşallah bebeginiz kac haftaliksinizcnm pozisyon degistirdiginde devam ediyorsa, belli araliklar gelip gelip duruyorsa drunu aramanda fayda var.
geciyorsa yalanci sancidir
bende bir kac haftadir var
ya cnm hatirliyormusun bizim bebisler ayni gidiyordu boy kilo.
simdi benim ki 3kg 48 cm
nerde hata yaptim acaba
sag salim alalim da kuzularimizisimdi cektigim agriya sanciya raziyim
Canim panik olma parazitten kaynaklanan solucani andiriyor dedigin.. Ama yediklerinlede alakali olma ihtimali var.. Bence bir daha olursa doktora gotur lab'da incelesinler..kızlar azcık paniğim
yaaa nasıl anlatsam size nasıl ifade etsem bilmıyorum, ne olur kusuruma bakmayın
az önce wc de iken dışkıda sümüksü koyu renkli birşeylerde geldi,
20 yaşındayım ilk defa gördüm ve nette araştırdım ama anlayamadım ne olduğunu bilen varmı
doğumla alakası falan varmıdır
Canim panik olma parazitten kaynaklanan solucani andiriyor dedigin.. Ama yediklerinlede alakali olma ihtimali var.. Bence bir daha olursa doktora gotur lab'da incelesinler..
Bir sorun olmaz bence. Cunku ben tum raporlarimi fotosunu cekip whatsupdan gonderdim :)Herkese merhaba
bugun kontrolum vardi 30+6 da 1825gr olmus bebegim.ters durdugu icin yuzunu goremedik.tansiyonum biraz yuksek cikti 14+8. kafasi iki hafta onden gidiyor kilosuda normale gore biraz yuksek dedi
size sormam gereken birsey var.calisabilir raporu icin 4 ocakta gitmem lazim ama kontrolum 9ocakta. ordaki gorevliler 4ocakta bizi arayin biz raporu duzenletip size mail atalim dediler.aslini da 9 ocakta geldiginizde alirsiniz dediler.ben bu maille gelen raporu İK ya versem sorun olurmu acaba? bilgisi olan var mi
Bende de iki ay önce olmuştu. peceteme gelmişti. nişan sandim hatta.ama vajinal enfeksiyon geçiriyor musum[/QUOTE="huzurunmeraklisi, post: 44314278, member: 707437"]yok solucan değildi farklı bir madde perşembeye randevu aldım muhakkak soracağım
Oyle tipler genelde cocuklarinin mukemmel oldugunu kesinlikle yalan soylemeyecegini dusunen insanlar. Valla simdiki cocuklar cin gibi benim kizim 2bucuk yasinda isine geldigi zaman duymamazliktan geliyor isine geldigi zaman lafi degistiriyor ama ben bi ogretmen olarak bazi velilerin cocuklarini kor cahil bi sekilde savunmasi beni deli ediyor once bi dinleseler cocuklariyla da duzgun bi sekilde konussalar sorun cozulecek
Canım 32. haftadan sonra 8 hafta iznin oluyor mesela ben 8 ocakta çalışamaz alicam 8 mayısa kadar düzenli maaş alıyoruz döner sermaye sabit ucretide yatıyor sonra 36 gün yıllık iznim var onu alicam sonra 40 gün rapor hakkım var onu alicam bu arada hep maaş alicam izin rapor bitip ücretsiz izne ayrılacağın vakit önceden kuruma dilekçe veriyorsun maaşlar yapılmadan olsa iyi olur çünkü biz maaşı ve doneri çalışmadan alıyoruz hesabına para yatirmiyorlar ama ücretsiz izin bitip ise başlayacağın ay peşin maaş alıyorsun . Bu arada yıllık iznin varken ücretsiz izne ayrilabilirsin sıkıntı olmuyor devlette ama ben 2 yıllık ayrılacağım için izin rapor hicbir şey bırakmayacağım geride
Ben 2 farklı hastaneye gidiyorum ikisindede ücretsiz nst
Kizlar ben de bugun koltuklarimi yikattim. Oyle kirlenmis ki mis gibi oldu. Kurusun hemen ortu ortucem. Halilarimi verdim yikamaya. Yarin kayinvalide gelip mutfagi temizliycek. Diger gun esimle beraber banyo tuvaleti yapicaklar. Saliya da insallah annem gelip tulleri yikayip camlari silicek. Yatak odasini bebisin besigi icin duzenliycez. Bebek odasibi daha almadik ama onun icin calisma odami bozucam. Masayi kaldiricaz kitapligi salona tasiycaz. Oraya kuzumun dolabini ve sifonyerini koyucaz. Odayi anneannemiz alicak sag olsun. Ayy temizlik gibisi yok valla. Oyle bir yuktu ki uzerimde. sanki hepsini ben yapicakmisim gibi. Sag olsunlar yardim edicekler
Kizlar bu genel temizligi dogum icin mi yapiyorsunuz. Erken degil mi? Ben ocak ortasinda hatta sonlarina dogru yaptiririm diye dusunuyorum gec mi kalirim bilemedim
Bizde 3yıl. Hatt daha düşünmüyorduk ama mahalle baskısına dayanamadıkBuhranlar girme kısmı bana da çok oluyor canım. Şimdi yeni yılda sinemaya giderdik, çocuk olunca şunu da yapamiycaz bunu da yapamiycaz vs. Vs. Biz 4 yıl çocuk düşünmedik. Biraz rahat edelim dedik sanırım rahata fazla alıştık..
Bi de benden anne olur mu konusu var. Altından kalkamama korkusu.. Bakalım yaşayıp gorucez. Bunları düşününce de vicdan yapıyorum sonra. O sağlıkla gelsin de Her şey güzel olur inşallah.
Bence sorun olmazHerkese merhaba
bugun kontrolum vardi 30+6 da 1825gr olmus bebegim.ters durdugu icin yuzunu goremedik.tansiyonum biraz yuksek cikti 14+8. kafasi iki hafta onden gidiyor kilosuda normale gore biraz yuksek dedi
size sormam gereken birsey var.calisabilir raporu icin 4 ocakta gitmem lazim ama kontrolum 9ocakta. ordaki gorevliler 4ocakta bizi arayin biz raporu duzenletip size mail atalim dediler.aslini da 9 ocakta geldiginizde alirsiniz dediler.ben bu maille gelen raporu İK ya versem sorun olurmu acaba? bilgisi olan var mi
Özel mesajla aldığım yerleri ve ayrıntıları ileteceğimÇok hoş olmuş canım ellerinize sağlık. nerden siparis verdiniz peki kalıbı falan ? kolay mı peki yapılışı ben de yapmak istiyorum:)
Çok sevindim aranızı düzeltmenize :)Slm kizlar
Esimle konustuk anlasma yaptik. Sirf sinir yuzunden ve 3. Kisiler yuzunden huzursuzluk yapmayacagim. Oda oyle soyluyo onemli olan biziz dio.
Umursamamaya calisacagim artik ama onada kurallarimi koydum oda tabi. Neyse hayirlisinolsun hepimiz icin
Sıvı deterjan alıcam ve bi kalıp sabun :)).. Kaka mama makinede çıkmıyomuş zaten, elde çitilemek lazımmış.. Ay ben ve elde yıkamak, annem görse ağlardı sevinçten heralde
Of uzun süre kalacak olmaları sıkıntı. Ben zorlada olsa alıştırdım evde sigara içilmemesini.Kızlar, benim.bir sorunum vareşim ve ben sigara kullanmiyoruz . ama bize gelenler halalar, eniste, kp ve annem sigara kullanıyor. Bebek yok diyoruz hanı balkonda çamaşır yokken için ama bebekten sonra ben evimde sigara içilmesinj kesinlikle istemiyorum. Çünkü mutfağın kapısı yok orada icilse koku direk salona. Balkon kapısı salona açılıyor orada icincede kokusunu alıyorum.. İnşanlar bizim için gelicekler ve ben kırıcı olmam istemiyorum. Ya merdiven boşluğunda için dicem bina 9 katlı geniş merdiven boşluğu veya hemen yanımızda yangın merdiveni var oraya kulluk küçük bir sehpa aticam orada icsinler.. Yada hiç içmesinler onlarda biraksinlar canım sigarayı
Galiba bir ben kaldım çantası hazırlanmayan. Ayyy benim pijamam damyok dahaBende çantamı hazırladım sonunda
Kızlar çanta hazırlarken size tavsiyem doğumdan sonra ilk giyeceginiz pijama iç çamaşır çorap ve pedi bir poşete koyarak çantanıza koyun.
Bebeginiz için hemşireye vereceginiz 1 tane bez -üst zıbın-alt zıbın- çorap - kıyafet (alt.üst.eldiven.şapka) ve 1 tane battaniye... bunlarıda bir poşete koyarak çantanıza koyun. Hastaneye gittiğinizde sizin içinde kolaylık olur. O sırada telaşla ay ne verecektim falan düşünmezsiniz. Doğumdan önce yanınızdaki kişiye söylersiniz. Benim için kıyafet isteyince bu poşeti verin bebek için kıyafet istediklerinde bu poşeti verin diye
Aaa bende görümceler oturmaya geleceklerdi, saati belli diye mutfakta geçirdim günümü, tüm kaşıklar bardaklar makinaya attım, az çamaşır suyuyla yıkattım. Çekmecelri elden geçirdim falan :)Ilk defa bu hafta sonu evdeyiz. Kocayla mutfağı temizledik. Dolaplar ve fayanslar yağlanmış sagolsun dip köşe sildi. Banyo ve wc de bana yikadi bende diger odaları dip köşe sildim temizledim. Simdi uzanıyoruz ohh miss gibi oldu ev :)
daa açızzz yemeği kim yapacak
Of çok stresli düşünceler bunlarcanım o bende de var şimdiden çevremdekilere diyorum şapır şupur öpmek yok diye inat gibi yok öperiz bebek özledik biz diyorlar ayy nasıl sinir oluyorum.sanırım baya mücadele edecez bu konuda.şimdiden akıl verende çok yok kıyafetini ütüleme öyle alıştırma diyen bebeği her yerde uyut gürültüye alıştır diyen şu bezi kullan şunu giydir ben şöyle yaptm böyle oldu çocuğuma bakta seninkide buna benzesin......yaaa sanane kardeşim benim çocuğum bana benzesn seninkine niye benziyor ayrıca ilk bebeğim niye her olumsuzluğa alıştırmaya çalışıyım ki onu bn onun için en iyisini isterim
Canım ya eşimde bir kere o tarz birşey yaşamıştı.yok solucan değildi farklı bir madde perşembeye randevu aldım muhakkak soracağım
Ooo masallahhhhh canjm. Kaçıncı haftadasin
35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluMaşallah
Maşallah bebeginiz kac haftaliksiniz
Canım yaa belki de hiç dikişin olmayacakKendine guveniyorsan normal konusunda cok sanslisin ben guvenemiyorum cunku dikis altta olacak. Drumla konustum cati muayenesi yapalim dedi bir sorun yasarsak cok kasilirsan sezeryane aliriz dedi ben normal sansim varsada epidural istiyorum siddeti dayanilacak derecede olmali agrinin ☺
Benim de var. Kilo aldığım dönemlerde olurdu. Sanırım burnumdaki polipler büyüdü. Hatta çok komik. Sağa dönünce sol burnum yavaş yavaş açılıyor. Nasıl desem böyle resemen açılırken hissediyorum :)35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluilk duyan soka giriyor
ya kizlar bende iki haftadir burun tikanikligi problemi var. sadece geceleri yatarken tikaniyor. ya da gunduz yatarken. yani yatarken diyeyim
uyanikken yok bu sorun. uyurken oldugu icin bogazim kuruyor, yutkunamiyorum sonrasinda
sizde var mi boyle bir sey?
Oyle kayinvalideler var mı yaKizlar ben de bugun koltuklarimi yikattim. Oyle kirlenmis ki mis gibi oldu. Kurusun hemen ortu ortucem. Halilarimi verdim yikamaya. Yarin kayinvalide gelip mutfagi temizliycek. Diger gun esimle beraber banyo tuvaleti yapicaklar. Saliya da insallah annem gelip tulleri yikayip camlari silicek. Yatak odasini bebisin besigi icin duzenliycez. Bebek odasibi daha almadik ama onun icin calisma odami bozucam. Masayi kaldiricaz kitapligi salona tasiycaz. Oraya kuzumun dolabini ve sifonyerini koyucaz. Odayi anneannemiz alicak sag olsun. Ayy temizlik gibisi yok valla. Oyle bir yuktu ki uzerimde. sanki hepsini ben yapicakmisim gibi. Sag olsunlar yardim edicekler
Benimde yatarken burnum tıkanıyor canım, bruno nun spreyini aldım hamilelerin kullanabildiği, hiçbir ise yaramadı.. Kesin horluyorumdur35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluilk duyan soka giriyor
ya kizlar bende iki haftadir burun tikanikligi problemi var. sadece geceleri yatarken tikaniyor. ya da gunduz yatarken. yani yatarken diyeyim
uyanikken yok bu sorun. uyurken oldugu icin bogazim kuruyor, yutkunamiyorum sonrasinda
sizde var mi boyle bir sey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?