2016 Şubat Anneleri

Kızlar,
Normal doğumu kolaylaştırıcı bilgiler paylaşıp hep beraber uygulamaya çalışsak ne güzel olur..

İnternette normal doğuma destek olan şeyleri aratınca yürüyüş nefes dışında doğru düzgün bir bilgi yok. Olanlar da hep doğum koçları eğitimleri yok doula lar, pilates kursları, yoga kursları, suda doğumlar, özel odada doğumlar almış başını gidiyor.
Ancak bazı konularda gerçekçi olmak lazım. Herkes bu imkanlara sahip olamıyor. Herkesin bunları karşılayacak maddi durumu da yok veya tercih de etmiyor olabilir.
Devlet hastanesinde doğum yapacak birinin bırakın yanına doğum koçu girmesini eşini, annesini bile almıyorlar.

Kendi kendimize en güçlü şekilde kendimize en güvenir şekilde Nasıl doğuma gidebiliriz bunların alıştırmasını yapabilsek keşke burada hep beraber.
Önceden normal doğum yapmış arkadaşlar ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarıyla bi liste oluştursak her gün o listeyi uygulamaya çalışsak ne güzel olur...

Yani ben böyle düşündüm :)))

Allah kabul etsin canım.namaz konudunda da uygun olan ayakta baslayip ilk rekattan sonra oturur pozisyonda devam etmek ve kalkmadan bitirmek. hem bu şekilde bir daha kalkma ve secde için egilme.tek fark secde icin biraz fszla egil ruku icin daha az egil.fatiha filan okurken oturdugun yerde ellerini göğsüne koy.ruku yaparken ellerini dizine koy az belini buk.secdede bunun biraz daha fazla bükük hali yeterli.sandalye kullanabilmemiz icin belimizi hic bukemememiz gerekiyor.sandalye yastik koltuk tarzi seylere secde yapmak diye birsey yok malesef.bizim ulkemizin teyzeleri alistirdi cemaati muslime :) bu konuda danismak istediklerin olursa yardimci olmak ister im

Arkadaşlar bir yakınım doğumdan 2 3 hafta önce still tea kullanmamı önerdi...sizce önceden başlamak doğrumudur..o sezeryan olduğu için süt gelmesi konusunda çok zorluk çekmiş..bence süt artırıcı still tea kullanmaya şimdiden başla dedi..kullanmayı düşünen var mı?

Oyy.. Aha uyandim simdikk. Basım ağrıyor boğazım agriyor. pekmezli yogurt güzel oluyr mu canjm.. Bebise yarar mi :) yuruyus yapâbilme imkânın var ise başla derim

Cnm bnde eşime kahvaltı hazırladım yatakta yuvarlaniyorum.Bugün pek bi enerjgiz dediğin gibi kim demiş hamileler hantal olur diye aynı işleri yapıyoruz.
Değilmi amaaa :) ben şimdi kalktim ama baş ve boğaz agrim var buhar makjnasj almak lazım mi yaa. Bebis için.

İnsallah canım. En güzelini yapmissiniz

sessizyazar ek olarak.. nikon gece cekimlerinde canon ise gunduzde daha iyidir.. alicagin makine super profosyonel olmayacagi icin (maddi olarak zorlayacagini soylemissin) ilerde kaliteli bir lensle telafi edebilirsin.. body zaten her turlu degistirirsin zamanla.. gibi gibi :)

Ben her rekatta ayağa kalkıyorum, rükuyu da normal yapıyorum ama secdeye gidecekken sandalyeye oturuyorum. Eğilebildiğim kadar eğilip dizlerimin üzerinde secde yapıyorum. Böyle olması daha iyi değil mi? Sonuçta tamamını oturarak kılmaktansa sadece secdelerde oturmuş oluyorum :/

Aynen canim, maddi olarak zaten yeterince masraf yaptik ve yapmayada devam ediyoruz.. ben yoga yapmistim zamaninda, ama hamileler icin nasildir hic bir fikrim yok..

Suan icin gunde yarim saat yuruyus yapiyorum, ise yolumu uzatarak.. ama buda bir yerde yeterli degil..

Ben arastiricam ve iyi birsey bulursam paylasirim :)

Tamam kuzumm sağol :*

Kötü düşünme canım bende en başından beri hareketleri az hissetiyorum ve Allah a şükür bir sorunu yok.. Tembel benim oğlum diyorum:) tabi uzun süre hissetmezsen sağlık ocağında kalbini dinleyebilirsin için rahat eder..

Kızlarrrrr günaydınnn:)) gribim büyük ölçüde azalmış bugun baya mutluyum bu sebepten .. Allah kimseyi sağlığından düşürmesin ufacık bir hastalık bile insanın bütün keyfini hevesini alıyor.. Kahvaltı hazırlamaya üşenen kaç kişiyiz :)
Bugun de Teyzeme davet ettirdim kendimi kahvaltıya napıyım ya iki canlı insanm yazık günah

Günaydın canım:) geçmiş olsun. Annem bana yakın oturuyor her sabah kahvaltıya ona kaçıyorum zavallı kadın kurtulamadı benden

Bakıp ona gore krar veriyorlar heralde benm arkadasm bebegin suyu bttgi için suni sanciyla doğum yaptı bi o zaman bakmslar uygn mu degl mi dye

günaydın kızlaarr.. herkese güzel haftalar,musmutlu bebişler.. ben gebeliğimin 33+6 haftasındayım fakat bizim yaramaz kız henüz dönmedii..sizde durumlar nasıl? doktorlarınız konu hakkında neler diyo
Bende 34+1deyim bugn bizim beyfendide dönmedi bazen donuyo heralde diyorm totosunu kafasını ittiriyo bsyler yapiyo bi bakyrm hala kafa yukarda top gbi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…