- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
Allah kabul etsin canım.namaz konudunda da uygun olan ayakta baslayip ilk rekattan sonra oturur pozisyonda devam etmek ve kalkmadan bitirmek. hem bu şekilde bir daha kalkma ve secde için egilme.tek fark secde icin biraz fszla egil ruku icin daha az egil.fatiha filan okurken oturdugun yerde ellerini göğsüne koy.ruku yaparken ellerini dizine koy az belini buk.secdede bunun biraz daha fazla bükük hali yeterli.sandalye kullanabilmemiz icin belimizi hic bukemememiz gerekiyor.sandalye yastik koltuk tarzi seylere secde yapmak diye birsey yok malesef.bizim ulkemizin teyzeleri alistirdi cemaati muslime :) bu konuda danismak istediklerin olursa yardimci olmak ister imMaşallah Can'ım Allah kabul etsin..
Ben de Meryem suresi, inşikak suresi ve Yasin okumaya çalışıyorum tablete program yükledim yüksek sesle açıyorum bebeğim de dinlemiş oluyor :) inşallah bebeğimize de doğumumuza da faydası olur.
Namaz konusunda da ne yazık ki ben uzun zamandır secde kısmını sandalyede yapıyorum. Obez hamile kaldığım için secdeden ayağa kalkarken çok zorlanıyorum. Hele şimdi bu göbekle mümkün değil yapamam inşallah Allahım kabul ediyordur :/ zaten ara ara vakit atlıyorum kör topal ibadet etmeye çalışıyorum işte Allahım affetsin :/
Oyy.. Aha uyandim simdikk. Basım ağrıyor boğazım agriyor.Ben de her gun oldugu gibi gene uykusuz geceler modundayim en son 4 oldu o donmeler de baydi kalktim. Ne zamandir tartilmiyordum korkudan tartildim 16 kilo almisim 88im. Elimde de bir kase bol pekmezli yogurt :) yedim afiyetle ama sonumu dusunemiyorum. Tecrubeli anneler soylermisiniz dogumdan hemen sonra ilk etapda kilolarin ne kadari gidiyor
Değilmi amaaa :) ben şimdi kalktim ama baş ve boğaz agrim varCnm bnde eşime kahvaltı hazırladım yatakta yuvarlaniyorum.Bugün pek bi enerjgiz dediğin gibi kim demiş hamileler hantal olur diye aynı işleri yapıyoruz.
Canım mumkunse bana gönderebilir misin? Simdiden tesekkürlerbuarada tekrar yazayım yarın gece 12ye kadar geçerli, e-bebekte 125 tl ye 40 tl indirim kuponum var. İsteyen olursa gönderebilirim iyi geceler
Bizde eşimle doğma büyüme istanbulluyuz canim ama o kadar bunaldi ki eşim evlenir evlenmez kactik bu tarafa.. 5yili gecti. Burasi da kalabaliklasmaya basladi gerçi:) insallah sizde dilediginiz hayata geçersiniz en kisa zamanda
Benimde son bi haftadir uyuşuyor
Yurtdışında yokmuş öyle birşey.. Benim dr da 36dan sonra yapıyor,sezeryana yönlendirmek icin desem adam sezeryanci da değil..gerci benim bebek iri gidiyor belki ondan yapacaktir..
50 mm candir yaaa.cok severim
Allah kabul etsin canım.namaz konudunda da uygun olan ayakta baslayip ilk rekattan sonra oturur pozisyonda devam etmek ve kalkmadan bitirmek. hem bu şekilde bir daha kalkma ve secde için egilme.tek fark secde icin biraz fszla egil ruku icin daha az egil.fatiha filan okurken oturdugun yerde ellerini göğsüne koy.ruku yaparken ellerini dizine koy az belini buk.secdede bunun biraz daha fazla bükük hali yeterli.sandalye kullanabilmemiz icin belimizi hic bukemememiz gerekiyor.sandalye yastik koltuk tarzi seylere secde yapmak diye birsey yok malesef.bizim ulkemizin teyzeleri alistirdi cemaati muslime :) bu konuda danismak istediklerin olursa yardimci olmak ister im
Kızlar,
Normal doğumu kolaylaştırıcı bilgiler paylaşıp hep beraber uygulamaya çalışsak ne güzel olur..
İnternette normal doğuma destek olan şeyleri aratınca yürüyüş nefes dışında doğru düzgün bir bilgi yok. Olanlar da hep doğum koçları eğitimleri yok doula lar, pilates kursları, yoga kursları, suda doğumlar, özel odada doğumlar almış başını gidiyor.
Ancak bazı konularda gerçekçi olmak lazım. Herkes bu imkanlara sahip olamıyor. Herkesin bunları karşılayacak maddi durumu da yok veya tercih de etmiyor olabilir.
Devlet hastanesinde doğum yapacak birinin bırakın yanına doğum koçu girmesini eşini, annesini bile almıyorlar.
Kendi kendimize en güçlü şekilde kendimize en güvenir şekilde Nasıl doğuma gidebiliriz bunların alıştırmasını yapabilsek keşke burada hep beraber.
Önceden normal doğum yapmış arkadaşlar ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarıyla bi liste oluştursak her gün o listeyi uygulamaya çalışsak ne güzel olur...
Yani ben böyle düşündüm :)))
İnş canım
Canım merdiven inip çıkma.. onu son doğum zamanı bazı doktorlar tavsiye ediyor. Normal sancın gelsin kolay doğum olsun diye.. annemde der hep eskiden doğum sancıları başlayınca merdiven indirip çıkartırlarmış. düz yolda yürü
Anneler ile ilgili ne güzel hadisler var. Ayy inş yaa
Canım gün içerisinde kendini takip et yalanvı sancılar artabilirdüzensizse problem yoktur
İnş canım haklısın. Doktoruna söyle o zaman bakalım ne diyecek.
Kötü düşünme canım bende en başından beri hareketleri az hissetiyorum ve Allah a şükür bir sorunu yok.. Tembel benim oğlum diyorum:) tabi uzun süre hissetmezsen sağlık ocağında kalbini dinleyebilirsin için rahat eder..merhaba arkadaşlar,
allah nasip ederse benimde bir kızım olacak ama kızım hareketleri çok yavaş. 35. haftamdayım yine de çok az hissediyorum kızımı. dr bir sorun yok diyor ama ben kötüyü düşünmekten kendimi alamıyorum. sizce bir skıntı olabilir mi?
Günaydın canım:) geçmiş olsun. Annem bana yakın oturuyor her sabah kahvaltıya ona kaçıyorumKızlarrrrr günaydınnn:)) gribim büyük ölçüde azalmış bugun baya mutluyum bu sebepten .. Allah kimseyi sağlığından düşürmesin ufacık bir hastalık bile insanın bütün keyfini hevesini alıyor.. Kahvaltı hazırlamaya üşenen kaç kişiyiz :)
Bugun de Teyzeme davet ettirdim kendimi kahvaltıyanapıyım ya iki canlı insanm yazık günah
Bakıp ona gore krar veriyorlar heralde benm arkadasm bebegin suyu bttgi için suni sanciyla doğum yaptı bi o zaman bakmslar uygn mu degl mi dyeCanım zaten normal doğumdan korkuyorum bide onun stresini yaşamak istemiyorum doğum sırasında zaten sancıdan pek hissetmem gibi geliyor.ama doktor ne diyecek bakalım özeldekiler çatın dar demeyi seviyo malum istisnalar hariç :) bende hiç bakmasın diyorum bu yüzden
Bende 34+1deyim bugn bizim beyfendide dönmedi bazen donuyo heralde diyorm totosunu kafasını ittiriyo bsyler yapiyo bi bakyrm hala kafa yukarda top gbigünaydın kızlaarr.. herkese güzel haftalar,musmutlu bebişler..ben gebeliğimin 33+6 haftasındayım fakat bizim yaramaz kız henüz dönmedii. .sizde durumlar nasıl? doktorlarınız konu hakkında neler diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?