Gunaydinn HeraaKurak bir Bodrum sabahindan Hera günaydın der :) Eki Görüntüle 1729723
bende izne çıkınca kendmi hergün bi yere davet ettiricem inşallahKızlarrrrr günaydınnn:)) gribim büyük ölçüde azalmış bugun baya mutluyum bu sebepten .. Allah kimseyi sağlığından düşürmesin ufacık bir hastalık bile insanın bütün keyfini hevesini alıyor.. Kahvaltı hazırlamaya üşenen kaç kişiyiz :)
Bugun de Teyzeme davet ettirdim kendimi kahvaltıyanapıyım ya iki canlı insanm yazık günah
Günaydın keryneia ablasıGunaydinn Heraa
akli olarak düşünülünce mantıklı olan bu gibi geliyor. ama ibadetlerde bizim düşünemediğimiz şeyler olabiliyor. fıkıhta sandalye ile namaz kılmak için sadece başını kullanabilme yeteneğine sahip olman gerekiyor. sandalye üzerinde bel bükme gibi birşey yok demek istediğim. biz mesela sadece secde yapamıyoruz ve kalkamıyoruz. o zaman ayakta başlancak ilk rekat rukusu normal yapılacak sonra dizlerimizi bükebiliyorsak bükük diz üzeri oturup beli kırarak secde edeceğiz. bu nortadan sonra kalkabiliyorsak kalkılıp devam edilir. ama kalkılamıyorsa diğer rekatlar yine oturarak devam edilir ve bitirilir. fatihada eller göğse bağlanır rukuda biraz bel bükülür secdede çok bükülür rukudan doğrulunca bel doğrulur eller salınır. bu şekilde olanı uygundur. sandalye kişiyi secdeden uzaklaştırıyor.diğer türlü secdeye en yakın şekil alınıyor. umarım anlatabilmişimdir.Ben her rekatta ayağa kalkıyorum, rükuyu da normal yapıyorum ama secdeye gidecekken sandalyeye oturuyorum. Eğilebildiğim kadar eğilip dizlerimin üzerinde secde yapıyorum. Böyle olması daha iyi değil mi? Sonuçta tamamını oturarak kılmaktansa sadece secdelerde oturmuş oluyorum :/
Kızlar,
Normal doğumu kolaylaştırıcı bilgiler paylaşıp hep beraber uygulamaya çalışsak ne güzel olur..
İnternette normal doğuma destek olan şeyleri aratınca yürüyüş nefes dışında doğru düzgün bir bilgi yok. Olanlar da hep doğum koçları eğitimleri yok doula lar, pilates kursları, yoga kursları, suda doğumlar, özel odada doğumlar almış başını gidiyor.
Ancak bazı konularda gerçekçi olmak lazım. Herkes bu imkanlara sahip olamıyor. Herkesin bunları karşılayacak maddi durumu da yok veya tercih de etmiyor olabilir.
Devlet hastanesinde doğum yapacak birinin bırakın yanına doğum koçu girmesini eşini, annesini bile almıyorlar.
Kendi kendimize en güçlü şekilde kendimize en güvenir şekilde Nasıl doğuma gidebiliriz bunların alıştırmasını yapabilsek keşke burada hep beraber.
Önceden normal doğum yapmış arkadaşlar ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımlarıyla bi liste oluştursak her gün o listeyi uygulamaya çalışsak ne güzel olur...
Yani ben böyle düşündüm :)))
Pekmezi yoğurda karıştırmak pekmezdeki demirin bağlanmasına sebep olur. Hiç bir faydasını alamazsın canımOyy.. Aha uyandim simdikk. Basım ağrıyor boğazım agriyor.pekmezli yogurt güzel oluyr mu canjm.. Bebise yarar mi :) yuruyus yapâbilme imkânın var ise başla derim
Kızlar ya sizin de ayaklarınız şişti mi ?
Ben de her gun oldugu gibi gene uykusuz geceler modundayim en son 4 oldu o donmeler de baydi kalktim. Ne zamandir tartilmiyordum korkudan tartildim 16 kilo almisim 88im. Elimde de bir kase bol pekmezli yogurt :) yedim afiyetle ama sonumu dusunemiyorum. Tecrubeli anneler soylermisiniz dogumdan hemen sonra ilk etapda kilolarin ne kadari gidiyor
Hayirli sabahlarr annisler. Az once bana sut yardimiyla ilgili msj geldi kartim cikmis :) size de geldi mi? Kocaelideyim ben burada karta para yukluyorlarmis galiba. 41 kart diye geciyor. Bilen eden var mi nerelerde kullaniliyor ne kadar yatiyor falan diye
Arkadaşlar bir yakınım doğumdan 2 3 hafta önce still tea kullanmamı önerdi...sizce önceden başlamak doğrumudur..o sezeryan olduğu için süt gelmesi konusunda çok zorluk çekmiş..bence süt artırıcı still tea kullanmaya şimdiden başla dedi..kullanmayı düşünen var mı?
Oyy.. Aha uyandim simdikk. Basım ağrıyor boğazım agriyor.pekmezli yogurt güzel oluyr mu canjm.. Bebise yarar mi :) yuruyus yapâbilme imkânın var ise başla derim
Usene usene yaptim bende kahvaltimi..benimde burda halam yengem var ama bu kiz iki canli calisiyo yoruluyodur diyip birgun olsun ne yemege nede kahvaltiya cagirmadilar.bugun bos gunum evdeyim.iyi etmissin kendini davet ettirmekle:)Kızlarrrrr günaydınnn:)) gribim büyük ölçüde azalmış bugun baya mutluyum bu sebepten .. Allah kimseyi sağlığından düşürmesin ufacık bir hastalık bile insanın bütün keyfini hevesini alıyor.. Kahvaltı hazırlamaya üşenen kaç kişiyiz :)
Bugun de Teyzeme davet ettirdim kendimi kahvaltıyanapıyım ya iki canlı insanm yazık günah
buarada tekrar yazayım yarın gece 12ye kadar geçerli, e-bebekte 125 tl ye 40 tl indirim kuponum var. İsteyen olursa gönderebilirim iyi geceler
Canoncu gördüm seni canım :)) Canon iyidir :)rica ederim canim ne demem vakit 600D tavsiye ederim. 4 yil kullandim ve cokda isime yarayan bi makine dusunebilirsin :)
Bu duruma bişey deniyormuş yuva yapma mı ne tam hatırlayamadım normalde hareketler azalmışken son aylarda artmaya... Anne adayı hayvani içgüdülerle sürekli hareket ve hazırlık halindedir felan yazıyordu...Cnm bnde eşime kahvaltı hazırladım yatakta yuvarlaniyorum.Bugün pek bi enerjgiz dediğin gibi kim demiş hamileler hantal olur diye aynı işleri yapıyoruz.
Canoncu gördüm seni canım :)) Canon iyidir :)
Günaydn kızlar bebek bezini 0 mı yoksa 1 numaramı aldınız biz akşam 1 numara aldık eşimle bu sabah instagramda dolaşırken yeni doğum yapan bi anne 0 almıştı acaba büyük mü geliyor 1 ilk doğduklarında biz kızım şuanda 2250 kg olduğunu düşünerek 1 aldık
Ben ozelde calisoyordum ciktim isten 1bucuk yil oldu. Saglik ocagina gittigimde ebe soyledi sana msj geldimi falan diye yok dedim. Kaydini gireyim ben sut yardimi icin dedi. Bu sabah da msj geldi kartiniz cikmistir gelip alabilirsiniz diye. Ama nerede kullanacagim ne zamandan sonra yatmaya baslayacak hicbir fikrim yokcanım her zaman olmuyor aşırı olmamak kaydıyla akşamları ayak bileklerimin şiştiğini farkediyorum tuzlu yeme, bol su iç, yürüyüş yap:)
canım her zaman olmuyor aşırı olmamak kaydıyla akşamları ayak bileklerimin şiştiğini farkediyorum tuzlu yeme, bol su iç, yürüyüş yap:)
canım pekmezli yoğurdun hiçbir faydası yok, ikisini ayrı ayrı zamanlarda tüket bence, aynı anda pekmezin demirinden yoğurdun kalsiyumundan faydalanamazsın
canım 657li memur musun, özelde misin? bu süt parası ne oluyor? ben memurum alabiliyor muyum?
detaylı bilgi verecek yok mu?
canım ben de dün sordum bu soruyu, ben alığ hastane çantasına koymak istiyorum hatta dün de markette doğa phyto lac diye bi süt çayı gördüm acaba nasıldır bilemedim ki alayım
canım ballı süt,pekmezli süt ve pekmezli yoğurt tavsiye edilmiyor
ayrı ayrı tüket
demir ve kalsiyum birlikte alınmamalı hiçbi faydası olmaz
canım pekmezli yoğurdun hiçbir faydası yok, ikisini ayrı ayrı zamanlarda tüket bence, aynı anda pekmezin demirinden yoğurdun kalsiyumundan faydalanamazsın
canım 657li memur musun, özelde misin? bu süt parası ne oluyor? ben memurum alabiliyor muyum?
detaylı bilgi verecek yok mu?
canım ben de dün sordum bu soruyu, ben alığ hastane çantasına koymak istiyorum hatta dün de markette doğa phyto lac diye bi süt çayı gördüm acaba nasıldır bilemedim ki alayım
canım ballı süt,pekmezli süt ve pekmezli yoğurt tavsiye edilmiyor
ayrı ayrı tüket
demir ve kalsiyum birlikte alınmamalı hiçbi faydası olmaz
Günaydn kızlar bebek bezini 0 mı yoksa 1 numaramı aldınız biz akşam 1 numara aldık eşimle bu sabah instagramda dolaşırken yeni doğum yapan bi anne 0 almıştı acaba büyük mü geliyor 1 ilk doğduklarında biz kızım şuanda 2250 kg olduğunu düşünerek 1 aldık
Ben ilkinde içmiştim ama doğduğu gün başlamıştım. Aslında birkaç gün önce başlama fikri güzelmiş. Ama bu kadar erken degilde. 38.39 da başlanabilir bence :) birde şimdiden gelmesinArkadaşlar bir yakınım doğumdan 2 3 hafta önce still tea kullanmamı önerdi...sizce önceden başlamak doğrumudur..o sezeryan olduğu için süt gelmesi konusunda çok zorluk çekmiş..bence süt artırıcı still tea kullanmaya şimdiden başla dedi..kullanmayı düşünen var mı?
0 numara prematureler için canım. Çok küçük olur. 1 yeterli..Günaydn kızlar bebek bezini 0 mı yoksa 1 numaramı aldınız biz akşam 1 numara aldık eşimle bu sabah instagramda dolaşırken yeni doğum yapan bi anne 0 almıştı acaba büyük mü geliyor 1 ilk doğduklarında biz kızım şuanda 2250 kg olduğunu düşünerek 1 aldık
Usene usene yaptim bende kahvaltimi..benimde burda halam yengem var ama bu kiz iki canli calisiyo yoruluyodur diyip birgun olsun ne yemege nede kahvaltiya cagirmadilar.bugun bos gunum evdeyim.iyi etmissin kendini davet ettirmekle:)
hımm memur için değil demekki cnm inş sen alır kullanırsın :)Ben ozelde calisoyordum ciktim isten 1bucuk yil oldu. Saglik ocagina gittigimde ebe soyledi sana msj geldimi falan diye yok dedim. Kaydini gireyim ben sut yardimi icin dedi. Bu sabah da msj geldi kartiniz cikmistir gelip alabilirsiniz diye. Ama nerede kullanacagim ne zamandan sonra yatmaya baslayacak hicbir fikrim yok
Günaydın canım:) geçmiş olsun. Annem bana yakın oturuyor her sabah kahvaltıya ona kaçıyorumzavallı kadın kurtulamadı benden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?