Fiyatı iyi ama mamselin tadı çok kotuymus kullanan arkadaşlar zorla içiyoruz şekeri az dediler humana nin tadı çok güzel oysaki ama humana piyasada pek yok var olan yerlerde de pahalı malesef yinede ben içmesi kolay diye humana still tea alacağım bulamazsamda internetten sipariş vereceğim ücretsiz kargo 29 tl ye gördüm n11 deKızlar eczaneden humana still tea alcaktım firma isim değiştirdi dediler bunu aldım:) 19 tl imiş, pahalı geldi bana, sizce nasıl fiyatı? Başka alan var mı? (firkan canım sen de mi bundan aldon, kaç tl?)
Hani hurma süt yapıyor ve doğuma az kala hurma tüketin bol diyorlar ya. Ama bir yandan da doğumu tetikliyor diyorlar :)
O yüzden sordum. Acabaa diye
Bundan sonra sezeryana ait bilgileri de biriktiriyorum malum
Herşeye hazırlıklı olmak lazımmış meğer
Ben 5 sene önce içmiştim içinde kış çayına benzeyen ot olduğunu hatırlıyorum.Otlar mi? ben Granül Granül, suya katınca kırmızı renk çıkartan bir çay hatirliyorum.
Ben kendim kokulu taş hazırladım. Tavsiye ederim kokuku taş veya sabunBebiş şekerlerini hazır olarak netten sipariş eden var mı? Varsa sitenin ismi nedir? Gitti gidiyorda buldum bir tane içi kum dolu şişe,üstü mantarla kapalı.bir de magnet istiyorum ama çok klasikler,bulamadım değişik bişey...
Bir de magnet,Şişe ve çikolata yaptırsam bu üçü yeter mi? Siz naptınız? Bu hafta sonu da bunları halletsem ne güzel oluuuur !!!
Bende ilk duyduğumda şaşırmıştım. O zaman arabistanda hep erken doğum olur diye :)hazırlıklı ol sen ama normal doğum düşüncenden şaşma ben hurmanın doğumu tetiklediğini hiç duymamıştım. Benim doktorum ilk hamilelik dönemimden itibaren günde 2 hurma yememi tavsiye etmişti. Kurandada meryem suresinde geçiyor hurma yemek. Hz. Meryem kendi başına doğum yapacagı zaman Allah ona hurma yemesini söylüyor. Bir hurmada bütün vitaminler varmış. Ben hergün 2 tane mutlaka yiyorum fazlasını bilmem
Ben 5 sene önce içmiştim içinde kış çayına benzeyen ot olduğunu hatırlıyorum.
sadevehuzurlu canım sen kutuyu açtınmı içinde ne var. Ot mu granül mü?
Bebiş şekerlerini hazır olarak netten sipariş eden var mı? Varsa sitenin ismi nedir? Gitti gidiyorda buldum bir tane içi kum dolu şişe,üstü mantarla kapalı.bir de magnet istiyorum ama çok klasikler,bulamadım değişik bişey...
Bir de magnet,Şişe ve çikolata yaptırsam bu üçü yeter mi? Siz naptınız? Bu hafta sonu da bunları halletsem ne güzel oluuuur !!!
Yaniiii... o zaman doktor bana hergün yiyeceksin demezdi. 2 tane yiyorum valla ben. Ne bileyim sancıların başladığında bırak erken doğum olur falan derdi. Bence 2 tane ye hiiç bişey olmaz. Son zamanlarda ise daha çok yersin. Mesela 38.39.haftalarda da günde 7.8 falan artırırsın.Bende ilk duyduğumda şaşırmıştım. O zaman arabistanda hep erken doğum olur diye :)
Doğru bilgi de olmayabilir. Doğumu kolaylaştırdığından sonra erken doğuma sebep oluyor Söylentisi de olabilir:)
Ben 3.trimestera geçtiğimden beri yemiyorum.
Halbuki çok severim hurmayı
Şimdid de trabzon hurmasına taktım kafayı
Kısmet işte canım. İyiki almışsın.Allah'tan ben dogum oncesi cogu seyi hazirlamisim... esim premature bezi ve humana still tea aldi... fiyatlari piyasa fiyatinin baya ustunde :)) cayi uzerinde de yaziyormus 29.90 satiliyormus... aciklamasi bu :))
bu seyleri esime birakmadigim iyi olmus... ufak tefek seyleri siparis vermistim kargom bugun gelmis... bebeklerim daha aceleci davrandi... hali almistim onlarda dun geldi... yolluk alcaktim onlarda 40 mevlutune artik...
öyle mi:) sen yaptın sandım. ne kadara yaptırdin canım?canım ben emek harcamadım :) instagramda cicilikece diye bir kullanıcı var. ona yaptırttım :)
Daha ne olsun :)Yaniiii... o zaman doktor bana hergün yiyeceksin demezdi. 2 tane yiyorum valla ben. Ne bileyim sancıların başladığında bırak erken doğum olur falan derdi. Bence 2 tane ye hiiç bişey olmaz. Son zamanlarda ise daha çok yersin. Mesela 38.39.haftalarda da günde 7.8 falan artırırsın.
Hurmanın faydalarını buldum netten.
Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda ve hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:
*Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
*Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum, beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.118
*Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur.
*Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
*Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayanmagnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir.119
*İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.
*Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Hurma,betakaroten açısından da son derece zengindir.120Betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği vardır.
*Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurmaprotein de içermektedir.121 Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle böyle bir dönemde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.
Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.
Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalı
Kısmet işte canım. İyiki almışsın.
Bak yukardaki yazıda da yazıyor. Hurmanın süt yapma özelliğide varmış. Sende bol bol ye canım. Sütünden miniklerede geçer inş.
http://www.haciserif.com.tr/cikolatalar/bebek-cikolatalar/ canim buraya goz atabilirsiniZ 10tl.ustude kargo bedavaymisBu sorulara cevap veren olursa bsna da bildirrrrr :) isme karar versek sipariş vereceğim
ne güzel bak kilo almış maşallah. Daha da alır inşallah. Astımla nasıl alakalı benimde astım var ama kilosu normal. Kullandığın ilaç mı etkiliyor acaba.Bugün gittik canım 2100 gram olmuş astım dan dolayı zayıf olabilir dedi
Ben yikadim canim sonrasinda battaniyeyle ustune yatiririm ama en azindan kokusu gitsin sonrasinda kustukca yikarimBen pusetin ve ana kıcağının kılıflarını da yıkamayı düşünüyorum. Abartıyor muyum ki :/
Önce pusetinkini yıkamayayım dedim ama sonra port bebe olarak kullanırım belki dedim, yıkansın dursun dedim.
Canim bebislerin kuvezden cikti mi iyiler di miAllah'tan ben dogum oncesi cogu seyi hazirlamisim... esim premature bezi ve humana still tea aldi... fiyatlari piyasa fiyatinin baya ustunde :)) cayi uzerinde de yaziyormus 29.90 satiliyormus... aciklamasi bu :))
bu seyleri esime birakmadigim iyi olmus... ufak tefek seyleri siparis vermistim kargom bugun gelmis... bebeklerim daha aceleci davrandi... hali almistim onlarda dun geldi... yolluk alcaktim onlarda 40 mevlutune artik...
http://www.haciserif.com.tr/cikolatalar/bebek-cikolatalar/ canim buraya goz atabilirsiniZ 10tl.ustude kargo bedavaymis
Astım çok fazla kilo aldırmıyor olabilir dedi belki canım ama çok şükür almış bebeğim kiloyu sen kullanıyorsun demi astım ilacını canımne güzel bak kilo almış maşallah. Daha da alır inşallah. Astımla nasıl alakalı benimde astım var ama kilosu normal. Kullandığın ilaç mı etkiliyor acaba.
pembemsi morumsu grabul seklinde. kokusu baya yogun. drm dogumdan once icme, sut uyarimi erken doguma ve sanciya neden olur dedigi icin tadina bakmadim. ama merak etmiyor da degilimhazırlıklı ol sen ama normal doğum düşüncenden şaşma ben hurmanın doğumu tetiklediğini hiç duymamıştım. Benim doktorum ilk hamilelik dönemimden itibaren günde 2 hurma yememi tavsiye etmişti. Kurandada meryem suresinde geçiyor hurma yemek. Hz. Meryem kendi başına doğum yapacagı zaman Allah ona hurma yemesini söylüyor. Bir hurmada bütün vitaminler varmış. Ben hergün 2 tane mutlaka yiyorum fazlasını bilmem
Ben 5 sene önce içmiştim içinde kış çayına benzeyen ot olduğunu hatırlıyorum.
sadevehuzurlu canım sen kutuyu açtınmı içinde ne var. Ot mu granül mü?
cnm bebeklerin nasillar? her duamda varsiniz. iyi hberlerinizi almak cok guzel olacak. ben humana still teayi interetten aldim daha ucuzdu. hangi siteydi suan tam hatirlamiyorum amaAllah'tan ben dogum oncesi cogu seyi hazirlamisim... esim premature bezi ve humana still tea aldi... fiyatlari piyasa fiyatinin baya ustunde :)) cayi uzerinde de yaziyormus 29.90 satiliyormus... aciklamasi bu :))
insallah canim sag olasin.İnsallah tatlimm hayirlisi olsun bebisin gdurumu ve sen iyi ol yeter
Allah yardımcın olsun canım. Bak ne güzel doktor demiş 2 hafta daha tutarız diye demekki doğum başlamamış. İnş daha dayanacak hiiç telaşlanma. Dualarımız seninle...
Allah razi olsun canim insallah dedikleri gibi olur. Dun 2095 gramdi. Yanilmasi varfir tabi. İnsallah hayirlisi olsun
Teşekkür ederim kızlar. Çok şatafatlı ve kalabalık şeyleri sevmiyorum sade ve tatlı olsun istedim. Keçe bebek süslerimlede uyumlular
Daha güzelleri sizin olsun inş.
dr im biraz rahat. Arada kalkip dolasabilirsin dedi. aslinda rahat olmasi az cok beni de rahatlatiyo. O oyle dese de ben yaticam insallah . Ne zaman cikacagimi da soylemedi. Umarim kontrolunde cok guzel seyler soyler sana da cnimNe güzel canim bak endişeli değiliz demiş. Allah hepimizden razi olsun. İğnelerin de tamam. Artık hep yatacaksin kalkmak yasak. Doğuma kadar dinlenmece. Benim de 2 gün sonra randevum. Biraz korkuyorum bakalım ne diycek. Yine moralimi bozmasa iyi şeyler dese bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?