Hihi evet insan allakbullak oluyor 9 ay adet olmayınca alışıyor insan..Hemen adetmi oldun? Vay arkadasss :)) ayy birde ona alismak var dimi.. her ay her ay
İnş herkesibki az dikiş olur birkaç sene öncesine kadar dikişsiz yaptırıyorlardı. Ama son zamanlarda neredeyse yok denecek kadar azaldı. Hangi arkadaş doğum yaptıysa hep dikiş var. Kesi atmayan nadir doktorlar kalmış. İnş herkesin doğumu gönlüne göre olur.Ben ilkinde normal yaptım dikisim vardı.. Hastanenin verdiği pedle ama bayağı büyük ve kalın sadece 2 gün kullandım sonra normal orkide geçtim gece olanından..
Ayrıca normal doğumda illa dikiş olacak değil.. Bazı normal yapanlarda dikiş yok yani doktor o anda kesmiyor bile..
Mesela ben normal dusunuyorum ve ilkinde kesik olduğu için 2.sinde doktor yapmayız bile dedi.. :))))
Canım dediğim gibi herkes bir olacak diye birşey yok ama şimdiden almayada gerek yok. Belki hastanen vercek pedleri sen direk orkide geçeceksin bilemezsinki.. isteyen alsın koysun çantasınaOha popoya kadar mı ay anneeeeeee korkunçççççç
Benim tek Dikiş gören yerim diş etimdi.
Şimdi dişim kuşum başım hep Dikiş olabilir yani
O zaman ihtiyaca göre o an yapılır birşeyler bilemedim ki napsak
Canim bazen oluyor vajinada baski ezilmis gibi gecen hafta adet sancisi gibi oluyordu simdi yok arada geliyrAynen nerdeyse bi ay sonra yanımızda olcak severz artk bol bol sancin oluyo mu hic
Çok doğru canım. Bundan kaçış yok öyle yada böyle hiç acı çekmeden olmayacak bu doğum. Allah yardımcımız olsun inş en az zararla atlatırız.zaten birinde karın kesiliyor. diğerinde de sancı ağrısı çekiyorsun ikiside korkutuyor .ama sonunda nur topun geliyor. hayırlısı ne ise o olsun ... sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
Benimde ara ara oluyo başı aşağıda mi peki benimki daha dönmediCanim bazen oluyor vajinada baski ezilmis gibi gecen hafta adet sancisi gibi oluyordu simdi yok arada geliyr
Popoya kadar mı
evet canım magnezyum
Decavit veya elevit multivitaminDecavit ne ilacı canım bende gynoferon kullanyrm ishal yapiyo surekli tuvaletteym
Kilosu çok iyi maşallah bizimkide olmusmudur ki en son 2 kiloydu 3 hafta oldu
Ay dün ben de çok Ağladım :))Dun kusturasiya kadar aglatti sonrada gelip yapisiyor acemiyim hamileligin konusunda diyor kendinede suc buldugu yok bi naz bi naz yeter artik dedim zaten ailem kimse yok yanimda ustume gelme dedim ailesine sikayet edecektim sonunda cocuk gibi ya benle ugrasiyor kafayi yedirtcekti bugun iyiyiz biraz daha Dun koyunca tepkimi
Benim bünye farklıAy popo derken?
Ben popo denince afedersiniz ama dışkılama kısmını düşünüyorum. Eee zaten popo ile vajina arası ne kadar ki ?
Ay yoksa bir tek benim mi çok yakın birbirine. tuhaflık bende mi
Zaten kesi atmalarının sevebi yırtılma sırasında makat yırtılması oluşmaması adına önlem değil mi? Ay ben mi yanlış biliyorum hep.
Bir de arkadaşın da dediği gibi yırtık veya kesi olmadan da normal doğum olabiliyor.
Eskiden ebeler yağlayıp allayıp masajlayıp yırtılmayı önlerlermiş.
Dikiş atmaktan daha kolay geliyordu demek ki...
Neyse şimdi de o masajları yapmayı öneriyorlar şimdiden esnetmek amaçlı.
Allah bir kolaylık verir gözünüz korkmasın
Evet işte içmiyorum onu
Haftada bir aklıma gelince içiyorum. Ve o gece kramp giriyor. Yok böyle bir tuhaflık. Zaten sevmem normalde ilaç vs içmeyi :)
Decavit veya elevit multivitamin
Gynoferro ise demir ilacı. Ve şuan şok oldum demir ilacı için ishal olman bence güzel birşey :)
Ben kabızlık yapıyor diye (4-5günden uzun sürüyor çıkamama) içmiyordum. Allaha şükür içmesem bile kan değerim 13.4. Hct de 38.5bunlar doğuma götürür bizi dedi doktor :)
Kabızlıktan kaytardım :)
Oo maşallah ne yedin ne içinde bu kadar kilo almsCanim benim de 3 hafta önce 1700 dü. Olmuştur seninki de gunlerimiz yakın. :)
bende yeni postaladın onu anneciğine. annesi doldururdur onu şu anBide esimle kavga ediyoruz sinir ediyor beni hamile benmi o mu anlamadim
bendede var idrar mı acababende de var o canim nemli devamli bi kaç gündür böyle. akıntı da değil ter mı onu da anlamadım
Benim bünye farklızaten normaldede çok cikarm günde 3 kez felan smdi tuvalette otyrm resmen
Oo maşallah ne yedin ne içinde bu kadar kilo alms
Aman yapmasın zaten artk korkudan kabız olursam ikinamiyorm bile:) ben de öyle. Kan ilaci beni kabız yapmıyor. Bazen 3. Ü de geçiyor :) bir muzdan kabız olurdum ona da vücut alıştı sanırım.
Bende eşim sayesinde yapiyorm salata seviyo usendgmden yapmyodm yap diyo.her seferinde yapyrm yems oluyormHiçbir şey diğer zamanlara farkla. Cok dengesiz besleniyirum. Çalışınca yemek yapmak çok zor geliyor. Ama su ara havuç,turp,karalahana yı rendeleyip salata olarak yiyorum hergun. Belki de onun faydası oldu.
benimde aynı canın kimsem yok burada. bi babam ablalarım var yurt dışında . şikayet etsem babam panikler üzülür. ablalarıma anlatmam onlarda üzülür. kv deye sölesem oğluşu hep haklı.Bizim de aynen öyle canim. Burda kimsem yok. Bunu bilmesine rağmen hiç ruhumdaki geçişleri anlamıyor. Allah yardım etsin canim...
Benim de mide tarafı ÇukurlaştıYa benimki daha dönmedi bile hatta karnimin altı bomboş ust tarafinda
Ben hic yurumyrm yaa nasl olcaksaKızlar düzenli yürüyüşlere baslayan varmı aramızda ? Ben bugun fazla gezdim fakat yorulacak pek birşey yapmadım ama yürümek işkence gibi şu 1 haftadır ya Bebek baya büyüdü yada bünyem sinyal veriyor taşıyamıyorım sizi diye
Bu haftadan sonra bolca yürümeye basla dedi doktor annneeemmmm Nasıl yürüyeyim bacaklarımı küçük küçük atmam gerekıyor bide bir o yana bir bu yana yalpalama da basladı.. Desen 9ay 10 günlük hamile
Allah yardımcımız olsun .. Eski günlerimize kolaylıkla dönelim inşallah...
Ya bende gecen girdim ama bebim bebeis cok tepki verdi bagladiklari yuvarlak seye surekli vurdu gobegimin isindigini farkettim sizdede oldumu? Bebek tepki verdimi vurdumu?Bak bak hazırlan :) ya bu ikinci girişim benim. Geçen de girdim de bu sefer niye böyle yaptım bilemedim. 32 de aldı beni doktor nts ye ilk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?