2016 Şubat Anneleri

Kizlar kuzum gecen haftadan bu yana kilo almamış. dr olur ölçümler sasar dedi ama bn endiselendim.yasayan vsr mi bu durumu

gecmıs olsun canım Allah sıfa versın ınsallah

Cnm bebis kilo alsın istiyorsan yap aksama.iyi kilo aldırıyor bulgur karnimizdaki bebiklere
hiiiii o zaman bulgur pilavida yok :)) .. ya bayagi kilo almis zaten, yani hadi ultrason cihazi yanilsa 3kilo olsa oda cok.. artik yavas kilo alsin istiyorum ben..

Ay canim cok gecmis olsun, su siralar fena salgin var.. aman dikkat et, bol su tuketmeyi unutma su gunlerde..

Sut cok iciyorum, ona devam o zaman.. rezenede cepte..

Canım benimde ilk ama bildiklerimi sayıyorum: rezene , hurma, su, süt, soğan, bulgur, yaş üzüm, eğer yoksa kuru üzüm, kuru incir,dereotu (günde 2,3 defa bir tutam çiğnenecek) şimdilik bu kadar biliyorum :))

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım annein gelmesi iyi olmuş, bu aralar pek yoksun zaten farkettim

Tecrubeli anneler.. ne sut yapar neler iyi gelir neler kotu gelir bize bir el atsaniz diyorum :))

tecrübeli değilim ama canım benim duyup öğrendiklerim; humana (mamsel) still tea, rezene çayı, bulgur, dereotu, su, süt, tahin helvası, kuru üzüm ve incir

Kızlar dün gece ve azönce wcye gittiğimde akıntım kahve gelmişti acaba nişan öncesi kahve gelip sonra mı pembe kırmızı arası renk alıyor çok az olduğu için kimseye söylemedim doktoruda aramadım henüz takipteyim bebeğim hareket ediyor ve kasılmalarım hergünki sıklıkta sadece pelvik bölge ağrım birazcık daha fazla ne diyorsunuz beklemeliyi miyim ?

Tecrubeli anneler.. ne sut yapar neler iyi gelir neler kotu gelir bize bir el atsaniz diyorum :))
Canim bana koy bulguru ve rezene cok sut yapmisti bunlari yiyip ictigim zaman 11gibi sutumu sagiyordum emziriyordum gece 2gibi goguslerimin doluluguna uyaniyor tekrar sagiyordum

Bu ben varya bazen bi cosuyorummm.. geceliklerimi pijama tk buyuk benden ic camasiri emzirme sutyenleri ve atletler yani makinenin 4 /1 i dolduuu.. gittim 1.5 kapak yumusatici koydum buram buram kokuyoo .. gittim kucuk odaya astim ..bi daha durulama yaptirmadim !! nasilsa 15 subat a var o.zaman a kadar gider Kokusu die .. camasirliga serdm durulatsam.mi yaa..
ayy suan bu kadar sacm seyi yazdigima inanmiyorum ama napim kafama takildiii

Kızlar nbr? Bugün daha iyi gibiyim ama tabii yatıyoruz hala :) sırtıma sıcak havlu iyi geldi biraz...bebeğim bile yorulmuş hiç rahatsız etmedi anneyi...
Kızlar yalnız şunu söyliyim ,uykusuz uykusuz dolaşıyoruz hala işe gidip gelenimiz de var ve bağışıklığımız düşüyor.gece artık öyle bi uyumuşum ki sabah da aynı,Gözlerim açıldı biraz çok şükür

Tekrar geçmiş olsun canım benim... Merak etme burda bir sürü hamile Demir ve defne ye dua ediyor... İnşallah tez vakitte evinize çıktının haberinide alırız... Allah yardımcın olsun...

bir oğlum var tecrübeli sayılırım yani :) tecrübeden ziyade bir de bu konularda biraz okudum, araştırdım bazı tavsiyelerde bulunabilirim.
öncelikle emzirirken öğün atlamamak, kendimizi aç bırakmamak gerekiyor. bol sıvı alımı özellikle su tüketimi çok önemli. bunun dışında süt, ayran, ıhlamur, rezene gibi içecekler de içilebilir tercihe göre. ayrıca şekersiz ya da çok az şekerli komposto/hoşaf, bol sebze özellikle yeşil sebzeler roka, dere otu, maydanoz vb, yeterli protein, karbonhidrat. aslında hamilelik sürecindeki dengeli ve sağlıklı beslenme düzenimizi devam ettirir, yeterli su içersek emzirme dönemini de sıkıntısız geçiririz inşallah. ben ilk çocuğumda bol su, komposto, bulgur pilavı, yeşil mercimek gibi bakliyat yemekleri ve taze sebze-meyve tükettim. çay çok açık olarak günde 1-2 bardak içtim, kahve ilk aylar içmemeyi tercih ettim. 2 yaşı bitene kadar da emzirdim bir sorun olmadı allah'ın izniyle. inşallah bu bebeğimde de aynı şekilde olur.

geçenlerde katıldığım gebe eğitiminde edindiğim bilgileri de yazmıştım önceki sayfalarda ama burada tekrar yazayım gözden kaçmış olabilir:

lohusalıkta kalori ihtiyacı artıyor 800 kalori kadar o yüzden aç kalmamaya ama sağlıklı ve yeterli beslenmeye dikkat etmek gerekiyor
sebze, meyve, tahıllar, kırmızı et, balık eti, kavrulmamış tuzsuz kuruyemişler tüketmek gerekiyor.
anne sütünü artırıcı olarak bilinen besinler; yeşil mercimek, çekirdeksiz kuru siyah üzüm, yumurta, kırmızı et, dut, roka, ıspanak, dere otu, pazı, maydanoz ve elbette mutlaka günde 2 buçuk litre su (daha fazla da içilebilir)
emzirme döneminde bebekte gaz yapabilen gıdalar ise; lahana, sarımsak, karnabahar, brokoli,turp, kuru fasulye, nohut. bu besinler en azından ilk 1 ay yenmemeli sonrasında az miktarlarda yenerek bebekte gaz yapıp yapmadığı gözlemlenerek duruma göre tüketilmeli.
emzirdikten sonra ortaya çıkan tatlı yeme isteğini hurma ile gidermek en doğrusu. günde 4-5 hurma arası cevizle hem tatlı ihtiyacını gidermiş hem de enerji ve vitamin almış oluyoruz.
hamur tatlıları, kızartmalar, hazır gıdalar, konserveler, boyalı gıdalar şekerlemeler, lokumlar, granül kahve, koyu çay yasak. ayrıca ketçap, mayonez, sucuk, salam ve fast food ürünlerden uzak durmak da hem hamilelikte hem de emzirme döneminde çok önemli.
ayrıca bazı bebeklerde sümüksü kaka, kakada kan gibi durumlar olabiliyor bunlar varsa annenin beslenmesiyle ilgili olabilir, inek sütü içen annelerin bazısında bebeklerde huysuzluk, sümüksü kaka gibi durumlar ortaya çıkabilir, böyle bir şeyle karşılaşıldığında başka bir hastalık yoksa annenin içtiği inek sütünden kaynaklı bir şey olduğu akla gelmeli.
ayrıca sütün devam etmesi için bebeği doğduğu andan itibaren 2 saatte bir emzirmek, her seferinde iki göğsü de 10-15'er dakika emzirmek gerekiyor, ilk 1 ay bu şekilde bir rutin emzirme çok önemli, bebek uyuyor uyandırmayım diye düşünmek yok gece bile 2 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek lazım. ( ben ilk çocuğumda bu şekilde emzirdim ve çok şükür sarılık olmadı, doymayıp ağlama gibi bir durum da olmadı. gece-gündüz uyandırıp emziriyordum, biraz yoruyor belki ama bebekler için katlanmalı)
bir de uzman şöyle bir şey söyledi bebek yarım saatten fazla göğüste kalıyorsa ve emmek istiyorsa doymuyor demektir ama emiyor sonra bırakıp memeye yaslanıp uyuyorsa doymuştur. ayrıca bebekler hıçkırıyorsa emzirmek en iyi çare.
emzirirken meme yara olmuşsa göğüs kalkanı kullanmayı tavsiye ediyor doktorlar, lanolinli kremlere de doğumdan bir iki hafta önce başlanabileceği ve bu kremlerin sadece memenin uç kısmına sürülmesi gerektiğini belirtiyor.
en önemlisi de memeyi bebeğe verirken sadece ucunu değil kahverengi kısmının tümünü vermeye çalışmak hem memenin yara olmasını engelliyor hem de bebeğin hava yutmasına engel olup gaz sancısından koruyor.
bir de süt için pompa almaya gerek yok dedi doktor. eğer çalışmaya başlayacaksanız ve sütünüzü sağıp bebeğe içirmek gibi bir durum varsa otomatik pompalardan alınabilir onun dışında gerek yok dedi. eğer ihtiyaç olursa manuel pompalardan edinin ama o bisiklet kornasına benzeyenlerden almayın dedi.

hatırladıklarım bunlar, umarım faydası dokunur bebişlerinize.

hiiiii o zaman bulgur pilavida yok :)) .. ya bayagi kilo almis zaten, yani hadi ultrason cihazi yanilsa 3kilo olsa oda cok.. artik yavas kilo alsin istiyorum ben..
Maşallah kuzuya bundan sonra almasa da olur iyi beslemissin.büyük doğurmakta zormuş cnm..Annem öyle diyor sürekli yeter yeme yeter yeme.bizde işte annelik ne bulsak götürüyoruz. dediğin gibi 3 kilo olsalar yeter...

Canim haftana gore gayet normal 3kg. Benim ikiz olmasina ragmen gecen hafta biri 2700 digeri 2900du. Benim kizima son gun 4kg demislerdi 3780dogmustu istatistikler tam tamina dogru cikmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…