- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
- 78
Benim doktorum 39. haftada yapalım dedi sezeryani bana da geç geldi daha erken olmaz mi dedim ama 38 i mutlaka doldursun dedi 10 gün kadar önde gidiyor bebeğim oysaki ama tabiki doktor ne derse o bekleyeceğiz yapacak bişey yokKızlar geçmiş sayfaları okuyunca tedirgin oldum şimdi. Benim doktorum 37. Haftada bebeği sezeryanla alacağını söyledi. Bebeğim dönmedi döneceğini de sanmıyorum iri bir Bebek çünkü dedi. Dönmeyen bebeklerin büyük ihtimalle Sezeryan yapıldığını biliyorum ama biraz daha mı beklesem doğum için sanki 38 olsa daha iyi olur bir hafta daha kalırsa bağışıklık sistemi daha iyi gelişir gibi geliyor. Bebeğim 3 hafta önde gittiği için 37 haftada almak ne kadar mantıklı bilmiyorum Sezeryan olacak anneler sizin doktorunuz kaçıncı haftayı uygun gördü doğum için?
eğer bi aksilik olmaz normal doğum olursa epidural istiyorum. Doktorumla da konuştum normal doğum için şuan bi sıkıntı olmadığını söyledi. Zaman ne gösterir bilemiyoruz ama. Aynı doktorda epidural normal yapan arkadaşım var çok memnun kalmış, çok rahat geçtiğini söyledi.kızlar uzuuuun zamandır giremedim. nihayet artık dinlenme vakti bana geldi :)
epidural normal doğum ypacak olan var mı aranızda ?
valla en iyisini yapmışsın canım. ne demek 35 ten sonra gelen bebeği durdurmam.beimde sancım çok çıktı. ama doktor alalım falan demedi. yine bekliyoruz ne zaman gelmek isterse, her sancısı çıkan o an doğuracak değil ya..açılması olanları bile doğurtmayanlar dr.lar varken bu ne acele.. iyiki kaçmışssın valla helal canım
bugün bakkaldaki ablaya konuşurken karnım aşağı inmiş dedim yook dedi daha inmemiş dedişaşırdım ablalar teyzeler genelde karnın inmiş der hamile bayanlara. bunda ben inmiş dedim abla yok dedi roller değişti sanırsam ama aşağı inmesi daha iyiymiş doğum daha rahat daha çabuk olurmuş öyle dedi kendileri.
Bebeğim karın çevresi geriden geliyormuş zayıfmış canım. Sadece sıkıntı bu. Bebekte başka birşey yokCanim ne oldu ben kaçırdım doktorun neden öyle saçma sapan bi şey söyledi ki sana. allahın izniyle bi şey olmaz sen bi kaç doktora daha git ne olduğunu bilmiyorum ama için rahatlar
benim dr. um da önerdi. ayrıca hastane arada seminer veriyor. anestezi uzmanıda anlattı tecrübeli epeyce yaşı var. ben çok yaptım tercih dr. ve size kalmış diyor. ondan korkmuyorum ama dr. um şöyle dedi. epiduralde tek sıkıntı ıkınamam problemi oluyor ozaman biz üstten itmek zorunda kalıyoruz dedi. bende o üstten bastırma olayından acayip korkuyorum. kırmasınlar biyerimi yaweğer bi aksilik olmaz normal doğum olursa epidural istiyorum. Doktorumla da konuştum normal doğum için şuan bi sıkıntı olmadığını söyledi. Zaman ne gösterir bilemiyoruz ama. Aynı doktorda epidural normal yapan arkadaşım var çok memnun kalmış, çok rahat geçtiğini söyledi.
evet sanırım o şekilde doğum biraz uzayabiliyormuş. Tamamen uyuşma hali değil de az sancı hissediyormuş anne. Doğum uzun sürerse anne ve bebek yorulabiliyormuş. Çok sert bastırmazlar herhalde ya bak bu kısmı bilmiyordumbenim dr. um da önerdi. ayrıca hastane arada seminer veriyor. anestezi uzmanıda anlattı tecrübeli epeyce yaşı var. ben çok yaptım tercih dr. ve size kalmış diyor. ondan korkmuyorum ama dr. um şöyle dedi. epiduralde tek sıkıntı ıkınamam problemi oluyor ozaman biz üstten itmek zorunda kalıyoruz dedi. bende o üstten bastırma olayından acayip korkuyorum. kırmasınlar biyerimi yaw
çok korkulacak bişide değil sanırım bilemiyorum benim dr. iki doğumunuda epiduralle yapmış ama tabi açık net bir dr. çok iyidir. bunuda söylüyorum dedi. kesi dikiş falan ben onlardan çok korkuyorum. yoksa sancı zaten epeyce çekiliyormuş epidurele kadar. onu çekince doğumda olur ama dikiş falan olursa ben ondan korkuyorum. onu hissetmek istemiyorumevet sanırım o şekilde doğum biraz uzayabiliyormuş. Tamamen uyuşma hali değil de az sancı hissediyormuş anne. Doğum uzun sürerse anne ve bebek yorulabiliyormuş. Çok sert bastırmazlar herhalde ya bak bu kısmı bilmiyordum
İnşallah canım inşallahh :)Duracak duracak merak etme :)
çok korkulacak bişide değil sanırım bilemiyorum benim dr. iki doğumunuda epiduralle yapmış ama tabi açık net bir dr. çok iyidir. bunuda söylüyorum dedi. kesi dikiş falan ben onlardan çok korkuyorum. yoksa sancı zaten epeyce çekiliyormuş epidurele kadar. onu çekince doğumda olur ama dikiş falan olursa ben ondan korkuyorum. onu hissetmek istemiyorum
artık işe gelmek çok zor yasaate bakıp duruyorum ama savsaklamıyorum Allah'tan :) kazandığım para helal olsun diye hastalarımla ilgileniyorum onların dualarını alıyorum bu tüm yorgunluğa değiyor gerçi ama işte can tatlı, ayaklarım filan şişiyor, zorlanıyorum
haftaya salı son iş günüm yuppii tam 1 haftam var
Cnm nerde çalışıyorsunartık işe gelmek çok zor yasaate bakıp duruyorum ama savsaklamıyorum Allah'tan :) kazandığım para helal olsun diye hastalarımla ilgileniyorum onların dualarını alıyorum bu tüm yorgunluğa değiyor gerçi ama işte can tatlı, ayaklarım filan şişiyor, zorlanıyorum
süper az kalmış:) benimde haftaya cuma son :)artık işe gelmek çok zor yasaate bakıp duruyorum ama savsaklamıyorum Allah'tan :) kazandığım para helal olsun diye hastalarımla ilgileniyorum onların dualarını alıyorum bu tüm yorgunluğa değiyor gerçi ama işte can tatlı, ayaklarım filan şişiyor, zorlanıyorum
Aynen yaa.. valla aynısını dün bende eşime söyledim. Yani daha dün hamile olduğumu ogrendik.. ne ara büyüdü bu sipaciklar :) şurda kavuşmaya ne kaldı kii.. bizde 36 haftadayız. O değilde şimdi sırada bebeğine ilk kavusacak kim acaba :):)) öyle olmuş gerçekten.. İniyorus aşağı yavaş yavaş. 36 haftalık nasıl oldum hatırlamıyorum vallahi :) günler nasıl geçiyor böyle
hımmm öylemiymiş, ya ben anlamdım bu tıp işini. sanki herkes faklı bir uygulama yapıyor gibi :)Dikiş atılırken hissetmezsinki cnm uyuşturuyorlarmış orayı. Çoğu kadın ne ara kesi atılıp dikiş yapıldığını anlamıyormuş. Öyle dedi benim sorduklarim
Merhaba bende memurum 32+1 de çalışabilir raporu aldım yani 33. hafta başında 5 hafta doğum sonrasına aktarmış oldum.seninkinde bir yanlışlık var sonuçta sende 33.haftada rapor almış oldun bence.çalışan arkadaşlar. şimdi ben öğretmenim. 32. haftada dr gidemedim. 33. haftada gittim çalışır raporu aldım. raporda 33. hafta olduğum ve 4 hafta çalışlır olarak yazıyor. dr bana boşuna 1 haftan gitti dedi. benim mantığım almıyor. sonuçta raporda 33 yazdığına göre ben 32. hafta çalışmışım. yani onu aktaramıyacakmıyım. dr tekrar açmam gerek konuyu ama emin olmak istedim
Ay aman alah korusun zaten. @firkan ın dediği gibi dolurturlar adamı
Çok şülür heniz şişmedim ama şişersem de tuzu azaltıp su içerdim. Ayrıca yukarı kaldırma veya uzatma yönetemi iyi geliyormuş.
Ahaha iyi yapmışsın. Ama dikkat et kendini takip et nolur nolmaz
Doktorluk bir durumun kalmamış ki. Doktor raporu vermiş. Bu durumu sgk ya sormalısın bence. 170hattından yardımcı olacaklardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?