İnşallah canim inşallahÇarşamba'ya daha cok var bence gerek kalmayacak canım öyle hissediyorum..
Yok valla canım bildiğim hiç yok benim.hastanede değiŞti çünkü Ozel sağlık sigortasindan faydalanmak için ımcde doğum yapacam oyüzden yaşam forumdakileri araştırma fırsatım olmadı ama doktorların hepsi iyi duymuştumMELEK1902 merhaba mersin forum yasam hastanesinde bildiğin cocuk dr u var mı canım... Ben benim tosbiği oraya götüreceğim ama hiç bir Dr u bilmiyorum
Uzulme canim dedikleri gibi tedbir amaclidir cok uzun tutmazlar,benim kizimda 5 gun kaldi dogdugu zaman anliyorum seni
Canım sarılıkın süt ile de pek alakası yok. Benim oğlan 3600 doğdu 2 gün sonra eve çıkarken 3400 e düşmüştü. 2 gün daha geçti çocuk doktoruna kontrole gittik 3640 olmuştu. Yani sütüm fazlasıyla yaramış. Doktor dediki normalde yine azalarak gelmesi lazımdı ama bu bebiş kg almış sütün çook yaramış sakın mama verme dedi. Sarılık ölçtük 14.30 çıktı. 2 günde bir takip amaçlı kan aldılar. 13.50 a düştü birkaç gün hiç düşmedi. Doktorda endişelendi ama yatırmadı hastaneye.. birkaç gün daha geçti şükür 11.30 a düştü. Tamam artık gelme düşmeye başlamış dedi. Yani sütün çok doyursada kg aldırsada sarılık olabiliyormuş. İnş biran önce düşerde iyice rahatlarız. Uykusu normal ama 2 saat içinde uyanmıyor ben uyandırıyorum. Ama uyanıkken bayagı bir uyanık kalıyor. Bazen 2.3 saat uyumafığı oluyor. Bende senin gibi uyanık kaldığında resmen havalara uçuyorum
Çocuk doktoruda aynı hastanede Özlem hanıma götürüyorum. Ben çok begendim doktoru kadın bayagı bbir ilgilendi ve bilgilendirdi bizi.. ilgi alakası güzeldi.
Bez olayına gelirsek pipisinin üzerine peçete koymak yetmiyor canım. Hangi elin ile altını siliyorsan diğer elinle bacaklarını kaldırırken o elinke aynı zamanda peçeteyi de tutman lazım. Bacaklarını kalfırırken ayaklarını tepeden tutarak kaldırma elinin tersi ile dizlerinin arka kısmından kaldır yani elinin tersi ile ittirir gibi..o zaman peçeteyide elinin tersi ile tutmuş oluyorsun çiş yapsa bile peçetenin altından aşağı akıyor kıyafetler ıslanmıyor. birde pipi mutlaka aşağı doğru dursun. Öyle peçete koy.
Canım çook geçmiş olsun. Tedbir amaçlı almışlardır ensişelenme.. inş kısa sürede çıkar.
Canım 2 saatte bir tek meme emiyor 15 dk sürüyor. Uyuyunca parmagını agzının kenarından yavaş yavaş sokarsan agzı aralanınca memeyi bırakıyor. Az pişpişliyorum yatırıyorum hemen. Memede uyumaya alışması senin için zor olur. Çünkü süt iyice bitince meme ucu iyice acımaya başlıyor.
Hayırli olsun bebis
Gecmis olsun allah yardımcin olsun ..
Benimkide hep oyle boğazına kaçıyor nefes gidiyor hemen ters çeviriyorum filan insan korkuyo. Allah korusun bebisleri
Hiç üzülme..benim oğlan 2470 46 cm doğdu..bi senin gibi bir şey yaşamadık ama ben her meme verdiğinde boğazına takılıyor süt.. Löp löp çektiği için..sağlıkla kucağına alırsın inşallah..uzulmeki sütun gitmesin..
Okean geçmiş olsun canım inş. en kısa sürede bebişin seninle birlikte olur. Dualarımdasın..
Kızlar çok sağolun. Ne olur dua edin yavruma. Bir saat görüş var onda da 3dk ancak görebildim kızımı. O kadar güzeldi ki şimdi o yukarda ben aşağıda ama yarın beni çıkaracaklar yavrum kalacakmış burda. Canım çok acıyo ya minik kızım benim.
AYY ben kv nin Kucağına veremiyorum ya paylasamiyorum. Ayrica benimde öyle bi olayim var bebek bana bakıyor sesime bakiyor diyo görmüyor diyorum inanmiyo .Evet.. Aynen öyle.. Küçücük Yavrucak bu ses nasıl çıkıyor diyorum:) midesi bulanıyor gibi oluyor aynı.. Dur bak ne oldu bu akşam saatlerce kucagimda bebek karnını doyurdum altını temizledim. Uyku kıvamına getirdim. Yatağına soğuk yatirmiyirun ısıtıyorum yatağını sıcak suyu ayarlamak için mutfağa gittim neneye verdim bebeği uyudu.. Esim gelince bebk bende öyle uyudu ki diyiorrr ..normalde belki takılmam ama.. Bilmiyorum psikolojim bozuluyor
Dualarimiz meleğinle ve seninle beslenmeyi ogretecekler heralde allaha emanet olunKızlar çok sağolun. Ne olur dua edin yavruma. Bir saat görüş var onda da 3dk ancak görebildim kızımı. O kadar güzeldi ki şimdi o yukarda ben aşağıda ama yarın beni çıkaracaklar yavrum kalacakmış burda. Canım çok acıyo ya minik kızım benim.
Kızlar bu süt arttırıcı çayları emzirme dönemimiz boyunca(atıyorum 2 yıl emzircez) sürekli içecek miyiz? Belli bi süresi var mı? tecrübeli annişler yardımcı olursanız sevinirim
Bebişleriniz günde ortalama kaç saat uyanık duruyorlar, uyanıkken nasıl vakit geçiriyosunuz, yatağında mı duruyo, kucağa mı alıyosunuz, sallıyo musunuz, uyanıkken ağlıyolar mı?
Masallah. Darısı biz rötar yapan annelere. : )Herkese iyi akşamlar tatlı annişlerbazi nedenlerden dolayi giremiyordum bayadir. Doğum yapan bütün arkadaşlar gözünüz aydin. Rabbim sağlıklı sihhatli mutlu bir ömür nasip etsin bizlere evlatlarimizla ailemizle.
Bende perşembe günü öğlen saat 14:30 da dogum yaptim prensesimi kucağıma aldim. Normal doğum oldu ve en guzelide sıfır dikiş. Rabbim olmayan herkese nasip etsin bu duyguyu anneligi.
Ya ben evin hemen yanında olan bakkalı bırakın da mutfağa zor gidiyorum.Bugun tam tamına 6 km yürüdüm canim sonra eve gelip yemek yedim tekrar bi avm yaptım 1 saat kadar eve geldim sicak bi duş aldım simdi yatiyorum pert durumdayim.esim de benle yürüdü bugun dogurmazssan artik beklemeyecem dogurmani diyo..cunku o mahvoldum diyo uyuyor simdi
kedidir kediMutfağ geçerken gözüme çarptı renkli birşeyler vardı orada. Tv miydi o
Biz üçincü günü yıkadık. Yani eve çıktık ertesi gün :)Kızlar yaa sizler eve gelir gelmez bebisleri yikadiniz mi yoksa gobekbagini beklediniz mi?
Dr yikamayin diyo tabi de annem diğer torunların da beklemiS göbek baginin düşmesini
Kv ise yıkamak istiyor
Bense hiç bilmiyorum hangisi doğru
benim kızımın yuzunde de var sivilce gibi kırmızı noktalar .ben sıcaktan oluyor diye düşünüyorum.sonuçta bebek deterjanları kullanıyoruz
Sanırım benimde sütten o Zaman doktor bana da geçer dedi benimkinin Sadece yüzünde değil
Canımm Allah beterinden korusun. Sonrasını dusun bir kac güne evinde yanında olacak bu süreçte senin moralin önemli sütlerin bebişe şifa şifa annesi.
Dualarimiz meleğinle ve seninle beslenmeyi ogretecekler heralde allaha emanet olun
Çok sevindim senin adına Can'ım bende perşembe sezeryan oldum korktuğum için beklemek istemedim ama beklenmediğime pişmanım neyse vardır bunda da bir hayır.hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşallah :)Canım merak ettim seni.ben cuma günü normal doğum yaptım .
Amin Can'ım inşallah sağol :)Amin teyzesi
Sende kurtulmuşsun Bahtları. Açık olsun inşallah kuzuların :)
Hepsi gececek evet...ilk dogumda aynen dedigin gibiydim...15 gunde bile kendim yatip kalkamiyordum..birtek benmi boyleyim diyodum gordugum cogu seseryanli benimkadar zorlanmamisti.ben zaten minyonum canim cok az..kilo cok almistim..sanirim birazda ameliyat hirpalamisti beni...zor atlattim..bebegi tutmak emzirmek cok cok zordu altini felan ben yapmasim zaten.ama gecti..ikinciside 3.gun gayet iyi bebisin igtiyaclarini yapabildim .suan 15.gunum iyiyim diye kendimi cok zorlamazsam baya herisimi yapiyorum..yatip kalkmak vs normalSezeryan olan anneler merak ediyorum birtek ben mi zorlandım ameliyat sonrası bu kadar.bebeğimin altını bile değiştiremiyorum anca ayakta yapabiliyorum birinin yardımı olmadan yataktan çok zor kalkıyorum oturduğum yerden kambur kalkıyorum zor yürüyorum sanki hep böyle olacakmışım gibi(( bugün 3. Gün biri bana hepsi geçecek eski günlerine döneceksin desin teselliye ihtiyacım var (
3. Gün için normal tatlım, mümkünse bir hafta dikişlerini hiç zorlama.. İyileşir zaten bugün yarınSezeryan olan anneler merak ediyorum birtek ben mi zorlandım ameliyat sonrası bu kadar.bebeğimin altını bile değiştiremiyorum anca ayakta yapabiliyorum birinin yardımı olmadan yataktan çok zor kalkıyorum oturduğum yerden kambur kalkıyorum zor yürüyorum sanki hep böyle olacakmışım gibi(( bugün 3. Gün biri bana hepsi geçecek eski günlerine döneceksin desin teselliye ihtiyacım var (
çok teşekkürler aventin hangi emziğini kullanıyorsun.soothie diye 0-3 ay arası bir emziği var o mu yoksa diğer 0-6 arası olanlardan mı? belden sarılan korseyi sezeryanın diğer günü mü taktın dikişlerin acımadı mı? bir de hastanede kaç gün kaldın? banyo hemen yapabiliyor muyuz duş mesela dikişlere zarar verir mi?Ben avent in emzik ve yavaş akışlı biberonunu aldım... Sadece anne sütü verdiğim için biberonu sadece bir kez kimyon damlatmak için kullandım emziği ilk geceden verdim ağzınaspinal sezaryen oldum gaz konusundan korkmuştum bir gün öncesinden kayısı suyu içerim felan diyordum 3 gün önceki kontrolde acil girdim sezaryene hemen kalkıp yurudum ağrım olmadı şükür hemen hareket başlayınca sindirim sistemi de calışmaya başlıyo ve zaten sıvı şeyler yemeye başlayınca sıkıntı olmuyo ben ne olur ne olmaz diye ( hem sütten gaz olmasın bebeğinde diye) Humana nın kimyonlu rezene çayını almıştım yanıma sıcak suyla bi kaç bardak içtim.. Nescafe içtim ilk 3_4 gün spinal bas ağrısı olmadı hiç ve tabi bol su... Ertesi gün belden sarılan korse taktım.. Prima premium care almıştım devam ediyorum cok Güzel emiyor hiç beline felan tasmıyor... Her altını açtığımda bazen zeytinyağ sürüyorum bazen de bepanten koruma pişik kremi var onu sürüyorum... Olmadı ama pişik olursa hametan pomad süreceğim... Göğüs kalkanı aventin aldım cok memnun kaldım... Doğru teknikle emzirdiğinde ( memenin tamamını ağzına tıktığında:) cok yara sorunu olmuyor olursa Lansinoh krem ( yıkamadan emzirebiliyorsun) iyi geliyor eğer daha fazla olursa garmastan pomad öneririm ( emzirmeden önce yıkamak felan gerek ilaç cünkü) kelebek uc benim kullanmama gerek kalmadı göğüs ucu yeterli geldi.. Biraz da bebekle ilgili şükür bizimki kuvvetli emiş gücü var... Kimi bebekler nazlı oluyor... Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
İnan içimi rahatlattın aynen sezeryan olup ikinci gün toz aldım 3. Gün tamamen iyileştim diyen çok insan var çevremde ben bu kadar kötü olunca endişelendim bende mi bir gariplik var diyeHepsi gececek evet...ilk dogumda aynen dedigin gibiydim...15 gunde bile kendim yatip kalkamiyordum..birtek benmi boyleyim diyodum gordugum cogu seseryanli benimkadar zorlanmamisti.ben zaten minyonum canim cok az..kilo cok almistim..sanirim birazda ameliyat hirpalamisti beni...zor atlattim..bebegi tutmak emzirmek cok cok zordu altini felan ben yapmasim zaten.ama gecti..ikinciside 3.gun gayet iyi bebisin igtiyaclarini yapabildim .suan 15.gunum iyiyim diye kendimi cok zorlamazsam baya herisimi yapiyorum..yatip kalkmak vs normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?