2016 Şubat Anneleri

bezi büyük geldi demişsin kaç kiloydu bebeğin ? zaten huggiesle prima arasında kalıyorum..

Sorun etme Can'ım ilk bir hafta zaten kendimize bile hayrımız olmuyor çocuğa olsun. Ben bugün 15. Günümdeyim hala bebeğin altını kendim almıyorum. Yataktan kalkarken Can'ım hala yanıyor ama geçecek sonuçta boşuna dememişler 40 gün diye. Ki bu söz normal doğumlular için geçerliyken biz ameliyatlıyız canım öyle düşün ve kendini incitecek hareketlerden uzak dur nasılsa iyileşinceye sen yapacaksın tüm bakımlarını

Amin canım. Çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun

Sen soğuk içiyorsan yada kendini sütünü üşütüyorsanda olabilir. Odada petekler yansa bile banyo yaptırırken biraz daha yüksek ısıya ihtiyacın var canım. Klima yı açıyorsangüzel.
Evet çapaklı gözr tıkanık buruna yüzde çıkan sivilcelere hep süt damlatırlar geçirebilir doğrudur. Anne memesindeki yarayı bile iyileştirdiğine göre
Serum fizyolojik almadınmı sen? Almadıysan almanı tavsiye ederim. Çünlü burınları çok sık tıkanıyor
Ben yıkamadım. Sezeryan olunca vücudundaki amniyon sıvısı hemen gitmesin diye ve göbegi iltihap kapmasın diye... göbegi düştü ertesi gün yıkadım
Hepsi geçecek canım. Benim 2. Sezeryanımda çok zor geçti. Aynı yerden açıp diktiler. Agrılarım çoooook oldu. Minoseti 6 saatte bir mutlaka içtim. Ve nescafeyide unutmadım. Günde 2 tane..
Ayaga kalkyığımda agrılarımın tamamen geçtiğini hissetmem 11.gündü. ayaga kalkmam ve oğlumu terapistine götürmem gerekiyordu. Kalktım ve araba bile kullandım. Bazen birşeylere mecbur olmak yada kendimizi yapabilecegimize inandırmak yardımcı oluyor.
Ama sen daha çok yenisin en azındn 7.8 günü bir geçir canım. Daha ayaga kalktığında iki büklüm yürüyeceksin tam dikilemeyeceksin. Hiçbir iş yapamayacaksın. Özellikle 10 gün bitince artık herşeyi başarabilirim diye düşün. Aman ha agır falan kaldırma dikişkerini zorlama

canım bizde de oldu ilk sabah uyandığımda görmüştüm gözlerine yapışmış açamıyordu çok korktum annem ılık su ve pamukla sildi. 2-3 gün devam etti. Fizyolojik sıvı da kullandım sonra geçti. Doğumda anneden bebeğe bulaşan bi virüsmüş sanırım, internette öyle okudum ne kadar doğru bilemiyorum ama birkaç güne geçer canım sizin de.
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün. Maşallah ne güzel dikişsiz olmuş. çok şanslısın o dikişler beni mahvetti doğru düzgün oturamadım ilk günlerde.

Canım çok geçmiş olsun üzme yıpratma artık kendini, o kendini toparlıyacaktır, ciğerlere kaçan süt sorun yaratabiliyor, gözetim altında olması daha iyi.. Tez zamanda kavuşursunuz inşallah canım..

Sağol canım cvp için. Nette baktım göbek duştukten sonra 3-4 gün yıkamayın diyordu onun için yıkayamadım.
Yok Canm hatta biz işitme testine gtcektk bekledk.bekledm dusmedi göbek banyo yaptrsn 2 3 gün sonra gelin dediler en son artk öyle banyo yaptrcaktk tam soyundrdm suyu ayarlarken dustu hemen yikadk

3. Gün için normal tatlım, mümkünse bir hafta dikişlerini hiç zorlama.. İyileşir zaten bugün yarın
İnşallah Can'ım ilk gün sıcağıyla bilmedim çok hareket ettim bebeğin her ağlamasına kendim kalkmak istedim zorladım galiba

Nedense sanki hiç iyileşmeyecek hep böyle kalacakmışım gibi hissediyorum bebeğe bişey olacak diye çok korkuyorum iki de bir ağlama nöbetleri geçiriyorum sanırım lohusa sendromu bu oluyor

Aynen iki büklüm yürüyorum annem yanımda sağolsun o yapıyor her işi ama bebeğe yetemediğim için de çok üzülüyorum Can'ım Allah razı olsun inanın içim çok rahat etti geçecek kelimesini duymaya ihtiyacım vardı

Biz gobegin dusmesini bekledik canim.
Esim oglumun altini actiginda fark etti biz de hazir dusmus alyida acikken hemen ilk banyosuni yaptirdik

aynen valla korku heyecan hepsi var şuan bende :) ben çıkacam sen girecen ameliyata ozamaninşallah sağ sağlim kucağımıza alırız bebişlerimizi bol bol dua oku sende bende dua edecem hepimiz için
İnş canım. ... Banyo yaptıktan sonra otururken benden bi kaşık kadar bi şu geldi acaba suyum mu değil mi düşün düşün suan fenayim ağrı sanci yok.yatıyorum Ped koydum ama şimdilik gelen giden yok. İdrar değildi eminim ama neydi onu da bilmiyorum. Yarın pazar ve dr büyük ihtimal yok ve bn pazartesi sabah doğum yapacak tim. Annem yolda sabah gelmiş olucak. Çok fenayim ...uyku kaçtı vakit durdu resmen .. normal doğum yapanlar var mı bn gibi olan

Uzun aradan sonra oglum iyi emdi
Gazi çıktı
bezi değişti ve 3 4 saat uyur bu sefer
gel gör ki ben uyanığım ve nobetteyim
dağın tepesi bi ilcedeyiz
lojmanin kömürü bitmis
Sagolsun ilce kömür vermiyor
kaloriferler yanmiyor ev buuuzzzzz gibi
fanli ısıtıcı aldik komşudan
simdi 20 dk açık tutup kapatiyorum bi 20 dk sonra aynisini yapiyorum
fanli diye odanin havasini kurutuyor
sabaha kadar artık böyle

Caniim
benim nisan aksam 6 gibi gelmişti sonra ufak ufak ic camasirim islaniyordu ve ben idrar sandim. Çünkü Sancim yoktu
Bi de üzerine saat 9 da 45 dk yürüyüş yaptım saat 2 de sancim başlamıştı 4 de hastahaneye gittigimde ogrenmistim gelen idrar değilmiş suyummus

Son düzenleme:
Ya bu çocuk gazının acısını mememden çıkarıyor resmen döverek emiyor yaa

Ay öyle de olmaz ki...zaten uyanır o bence...benimki ilk uyanışını yaptı ve emzirip yatırdım.20 dk ya uyanır.
Benmkide uyandı ne cabk aciktysa bugn akşama kadar emdi zaten nasl cis yapiyo her bezi ağır oluyo emmekten dkka başı nolcak

Canm benmde 2 3 kere geldi öyle bende acile gttm sancm ckti suyun gelmemiş felan dediler ultrasondan baknca snra yatisim yapıldı ertesi sabah ayrıntılı ultrssona girdm suyun gelms dedi doktor ama benm bebegm ters olduğu için sezeryan oldum sancimda gelmeye baslmsti allahtan cogalmadan girdm ameliyata o kadar sezeryan acisiyla ugrastm bide sancı cekseydm olurdum heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…