- 11 Eylül 2014
- 504
- 151
- 83
bezi büyük geldi demişsin kaç kiloydu bebeğin ? zaten huggiesle prima arasında kalıyorum..Canim biberon aventin yenidogan aldim kullaniyorum. Emzik vermedim daha. Gogus kalkani ve lansinoh gogus kremi sayesinde cok sukur uclar yara olmadi bence almalisin. Eger gogus ucun cikiksa kelebek uc almana gerek yok ama uclar sorunluysa mutlaka al. Alirken dikkat et 2 boyu var. Esim buyugu almis ilk hic kullanamadik kocaman. Small olani alacaksin. Bezi de prima almistim ama buyuk geldi huggies kullaniyrm memnunum.
Sorun etme Can'ım ilk bir hafta zaten kendimize bile hayrımız olmuyor çocuğa olsun. Ben bugün 15. Günümdeyim hala bebeğin altını kendim almıyorum. Yataktan kalkarken Can'ım hala yanıyor ama geçecek sonuçta boşuna dememişler 40 gün diye. Ki bu söz normal doğumlular için geçerliyken biz ameliyatlıyız canım öyle düşün ve kendini incitecek hareketlerden uzak dur nasılsa iyileşinceye sen yapacaksın tüm bakımlarınıSezeryan olan anneler merak ediyorum birtek ben mi zorlandım ameliyat sonrası bu kadar.bebeğimin altını bile değiştiremiyorum anca ayakta yapabiliyorum birinin yardımı olmadan yataktan çok zor kalkıyorum oturduğum yerden kambur kalkıyorum zor yürüyorum sanki hep böyle olacakmışım gibi(( bugün 3. Gün biri bana hepsi geçecek eski günlerine döneceksin desin teselliye ihtiyacım var (
Girlmother kurutma makinandan memnun musun:) anneme de almaya niyetim var, tabi şu b sınıfı olanı almayı düşünüyorum :) malum diğerlerine gücüm yetmez :)
Amin canım. Çok geçmiş olsun. Allah yardımcın olsunsürekli yer değiştirmekten uyuyamıyorum zaten :)) belden ameliyatlıyım tatlım oyüzden mecburi sezeryannormal olmasını cok istiyordum ama hayırlısı artık inşallah hepimzin bebişleri sağlıklı sıhatli akıllı bebişler olsun
Sen soğuk içiyorsan yada kendini sütünü üşütüyorsanda olabilir. Odada petekler yansa bile banyo yaptırırken biraz daha yüksek ısıya ihtiyacın var canım. Klima yı açıyorsangüzel.Evet sarıydı cnm iki gündür yeşil yapıyor. Aslında oda da yıkıyoz doğalgaz açık klimayı da açıom. Benden almış olabilirmi ki. Ben arada sıcaklıyom ter basıyo soyunuyom. Benden geçti heralde. Burnundan ses geliyor emerken tıkanıklık var gibi. Anne sütü de damlatıyorlarmış ama ne kadar işe yarar ki.
Ben yıkamadım. Sezeryan olunca vücudundaki amniyon sıvısı hemen gitmesin diye ve göbegi iltihap kapmasın diye... göbegi düştü ertesi gün yıkadımKızlar yaa sizler eve gelir gelmez bebisleri yikadiniz mi yoksa gobekbagini beklediniz mi?
Dr yikamayin diyo tabi de annem diğer torunların da beklemiS göbek baginin düşmesini
Kv ise yıkamak istiyor
Bense hiç bilmiyorum hangisi doğru
Hepsi geçecek canım. Benim 2. Sezeryanımda çok zor geçti. Aynı yerden açıp diktiler. Agrılarım çoooook oldu. Minoseti 6 saatte bir mutlaka içtim. Ve nescafeyide unutmadım. Günde 2 tane..Sezeryan olan anneler merak ediyorum birtek ben mi zorlandım ameliyat sonrası bu kadar.bebeğimin altını bile değiştiremiyorum anca ayakta yapabiliyorum birinin yardımı olmadan yataktan çok zor kalkıyorum oturduğum yerden kambur kalkıyorum zor yürüyorum sanki hep böyle olacakmışım gibi(( bugün 3. Gün biri bana hepsi geçecek eski günlerine döneceksin desin teselliye ihtiyacım var (
He gülüm. İnsanlar onu saatlerce oturup izliyorlar.. Ne çok boş vakitleri var bu insanların. Birde bizim kumandamiz var neredeyse 1 aydır elime alamadığimMutfağ geçerken gözüme çarptı renkli birşeyler vardı orada. Tv miydi o
canım bizde de oldu ilk sabah uyandığımda görmüştüm gözlerine yapışmış açamıyordu çok korktum annem ılık su ve pamukla sildi. 2-3 gün devam etti. Fizyolojik sıvı da kullandım sonra geçti. Doğumda anneden bebeğe bulaşan bi virüsmüş sanırım, internette öyle okudum ne kadar doğru bilemiyorum ama birkaç güne geçer canım sizin de.İki gündür beni tosbikin sol gözünde konjontivit var yaçapaklanıp duruyor yavrumun gözü... Temizliyorum sürekli tek hamlede içten dısa serum fizyolojikle.. Dr A gitmek istemiyorum şimdi.. Çünkü topuk kanından sonra oldu sağlık ocağında bulaştıgını düşünüyorum.. Babamız da sinir etti adam dr ama kendi cocugu olunca bi tobrased türevi bile yazmıyor ya :/ pazartesiye kadar bekleyeceğim bakalım inşallah gecer
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün. Maşallah ne güzel dikişsiz olmuş. çok şanslısın o dikişler beni mahvetti doğru düzgün oturamadım ilk günlerde.Herkese iyi akşamlar tatlı annişlerbazi nedenlerden dolayi giremiyordum bayadir. Doğum yapan bütün arkadaşlar gözünüz aydin. Rabbim sağlıklı sihhatli mutlu bir ömür nasip etsin bizlere evlatlarimizla ailemizle.
Bende perşembe günü öğlen saat 14:30 da dogum yaptim prensesimi kucağıma aldim. Normal doğum oldu ve en guzelide sıfır dikiş. Rabbim olmayan herkese nasip etsin bu duyguyu anneligi.
Canım çok geçmiş olsun üzme yıpratma artık kendini, o kendini toparlıyacaktır, ciğerlere kaçan süt sorun yaratabiliyor, gözetim altında olması daha iyi.. Tez zamanda kavuşursunuz inşallah canım..Merhaba çok üzgünüm kızlarbebeğim dün 2600gr ve 48cm olarak dünyaya geldi her şey yolundaydı fakat öğleden sonra emzirirken ağzında sütü bekletmiş sabırım befesini de döndüremedi göğsümde nefesi kesildi sonra ağladı çıkardı ağzından burnundan ama hemşireler götürdüler önce oksijen vermişler sonranyoğun bakıma almışlar küveze konuldu. Bana tedbir amaçlı denildi be olduğunu bile bilmiyorum dünden beri görmedim yavrümü çok kötüyüm ya o an hiç gitmiyor aklımdan olabilir her bebek yaşayabilir falan diyolar da içim acıyo kızımı 2vçkta görcem inş dua edin noolur. Sabırım yarın ben tabırcu olacağım ama bebeğim hastanede kalacak
Yok Canm hatta biz işitme testine gtcektk bekledk.bekledm dusmedi göbek banyo yaptrsn 2 3 gün sonra gelin dediler en son artk öyle banyo yaptrcaktk tam soyundrdm suyu ayarlarken dustu hemen yikadkSağol canım cvp için. Nette baktım göbek duştukten sonra 3-4 gün yıkamayın diyordu onun için yıkayamadım.
Kendi uyanmazsa sabaha kadar uyandrmayi dsnmyrmArtık başkasının kucağına verdim.çok yoruldum.
ben deeeee...
İnşallah Can'ım ilk gün sıcağıyla bilmedim çok hareket ettim bebeğin her ağlamasına kendim kalkmak istedim zorladım galiba3. Gün için normal tatlım, mümkünse bir hafta dikişlerini hiç zorlama.. İyileşir zaten bugün yarın
Nedense sanki hiç iyileşmeyecek hep böyle kalacakmışım gibi hissediyorum bebeğe bişey olacak diye çok korkuyorum iki de bir ağlama nöbetleri geçiriyorum sanırım lohusa sendromu bu oluyorSorun etme Can'ım ilk bir hafta zaten kendimize bile hayrımız olmuyor çocuğa olsun. Ben bugün 15. Günümdeyim hala bebeğin altını kendim almıyorum. Yataktan kalkarken Can'ım hala yanıyor ama geçecek sonuçta boşuna dememişler 40 gün diye. Ki bu söz normal doğumlular için geçerliyken biz ameliyatlıyız canım öyle düşün ve kendini incitecek hareketlerden uzak dur nasılsa iyileşinceye sen yapacaksın tüm bakımlarını
Aynen iki büklüm yürüyorum annem yanımda sağolsun o yapıyor her işi ama bebeğe yetemediğim için de çok üzülüyorum Can'ım Allah razı olsun inanın içim çok rahat etti geçecek kelimesini duymaya ihtiyacım vardıSen soğuk içiyorsan yada kendini sütünü üşütüyorsanda olabilir. Odada petekler yansa bile banyo yaptırırken biraz daha yüksek ısıya ihtiyacın var canım. Klima yı açıyorsangüzel.
Evet çapaklı gözr tıkanık buruna yüzde çıkan sivilcelere hep süt damlatırlar geçirebilir doğrudur. Anne memesindeki yarayı bile iyileştirdiğine göre
Serum fizyolojik almadınmı sen? Almadıysan almanı tavsiye ederim. Çünlü burınları çok sık tıkanıyor
Ben yıkamadım. Sezeryan olunca vücudundaki amniyon sıvısı hemen gitmesin diye ve göbegi iltihap kapmasın diye... göbegi düştü ertesi gün yıkadım
Hepsi geçecek canım. Benim 2. Sezeryanımda çok zor geçti. Aynı yerden açıp diktiler. Agrılarım çoooook oldu. Minoseti 6 saatte bir mutlaka içtim. Ve nescafeyide unutmadım. Günde 2 tane..
Ayaga kalkyığımda agrılarımın tamamen geçtiğini hissetmem 11.gündü. ayaga kalkmam ve oğlumu terapistine götürmem gerekiyordu. Kalktım ve araba bile kullandım. Bazen birşeylere mecbur olmak yada kendimizi yapabilecegimize inandırmak yardımcı oluyor.
Ama sen daha çok yenisin en azındn 7.8 günü bir geçir canım. Daha ayaga kalktığında iki büklüm yürüyeceksin tam dikilemeyeceksin. Hiçbir iş yapamayacaksın. Özellikle 10 gün bitince artık herşeyi başarabilirim diye düşün. Aman ha agır falan kaldırma dikişkerini zorlama
Kızlar yaa sizler eve gelir gelmez bebisleri yikadiniz mi yoksa gobekbagini beklediniz mi?
Dr yikamayin diyo tabi de annem diğer torunların da beklemiS göbek baginin düşmesini
Kv ise yıkamak istiyor
Bense hiç bilmiyorum hangisi doğru
Ay öyle de olmaz ki...zaten uyanır o bence...benimki ilk uyanışını yaptı ve emzirip yatırdım.20 dk ya uyanır.Kendi uyanmazsa sabaha kadar uyandrmayi dsnmyrm
İnş canım. ... Banyo yaptıktan sonra otururken benden bi kaşık kadar bi şu geldi acaba suyum mu değil mi düşün düşün suan fenayim ağrı sanci yok.yatıyorum Ped koydum ama şimdilik gelen giden yok. İdrar değildi eminim ama neydi onu da bilmiyorum. Yarın pazar ve dr büyük ihtimal yok ve bn pazartesi sabah doğum yapacak tim. Annem yolda sabah gelmiş olucak. Çok fenayim ...uyku kaçtı vakit durdu resmen .. normal doğum yapanlar var mı bn gibi olanaynen valla korku heyecan hepsi var şuan bende :) ben çıkacam sen girecen ameliyata ozamaninşallah sağ sağlim kucağımıza alırız bebişlerimizi bol bol dua oku sende bende dua edecem hepimiz için
İnş canım. ... Banyo yaptıktan sonra otururken benden bi kaşık kadar bi şu geldi acaba suyum mu değil mi düşün düşün suan fenayim ağrı sanci yok.yatıyorum Ped koydum ama şimdilik gelen giden yok. İdrar değildi eminim ama neydi onu da bilmiyorum. Yarın pazar ve dr büyük ihtimal yok ve bn pazartesi sabah doğum yapacak tim. Annem yolda sabah gelmiş olucak. Çok fenayim ...uyku kaçtı vakit durdu resmen .. normal doğum yapanlar var mı bn gibi olan
Benmkide uyandı ne cabk aciktysa bugn akşama kadar emdi zaten nasl cis yapiyo her bezi ağır oluyo emmekten dkka başı nolcakAy öyle de olmaz ki...zaten uyanır o bence...benimki ilk uyanışını yaptı ve emzirip yatırdım.20 dk ya uyanır.
Canm benmde 2 3 kere geldi öyle bende acile gttm sancm ckti suyun gelmemiş felan dediler ultrasondan baknca snra yatisim yapıldı ertesi sabah ayrıntılı ultrssona girdm suyun gelms dedi doktor ama benm bebegm ters olduğu için sezeryan oldum sancimda gelmeye baslmsti allahtan cogalmadan girdm ameliyata o kadar sezeryan acisiyla ugrastm bide sancı cekseydm olurdum heraldeİnş canım. ... Banyo yaptıktan sonra otururken benden bi kaşık kadar bi şu geldi acaba suyum mu değil mi düşün düşün suan fenayim ağrı sanci yok.yatıyorum Ped koydum ama şimdilik gelen giden yok. İdrar değildi eminim ama neydi onu da bilmiyorum. Yarın pazar ve dr büyük ihtimal yok ve bn pazartesi sabah doğum yapacak tim. Annem yolda sabah gelmiş olucak. Çok fenayim ...uyku kaçtı vakit durdu resmen .. normal doğum yapanlar var mı bn gibi olan
Aynen benimkide öyle canım gazını cikaryo snrada dişleri olsa naparim acabaYa bu çocuk gazının acısını mememden çıkarıyor resmen döverek emiyor yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?