2016 Şubat Anneleri

Aa hergün damlatayım o zaman :)
Ben çok huysuzlanır diye düşinmiştüm. Anasına çekmemiş yavrum
Burnunda sümük göxükmüyor ama fırtı fırt sesler geliyordu. Çekince çıktı.
Bir de tek seferde çekme işini yapayım bugün.
Bu arada youtube de otribebe kullanımına bakmıştım dün , altında bir video vardı ki evlere şenlik
Enjektörle suyu bir delikten veriyor diğer delikten çıkarıyordu
Ay ben şok oldum. Bakayım ekleyebilecek miyim.

Bizim kalorifer li oldugu icin sicaklik 23-26 arasi degisiyor. Nemi de mumkun oldugunca 50-55 arasi tutmaya calisiyorum 60-65 e yukseldiginde bunaliyor bebis. Nette de nemi 45-55 arasi diye okumustum.

Suyu kaldırsam mı acaba nemi azaltayım. Ama bu sefer benim burnumun içi kup kuru oluyor
Bir kaç gün deniyeyim bakalım

aslinda oyle yapiyorum canim hatta goguste kalan son sutu de sagdim dun ama az sut cikti. Yalniz iki gndur kakadi koyu yesil renkte neden olurki kafama takildi

Canım stresli misin? Ev kalabalık olacak diyordun. Ondan sebep de az geliyor olabilir. Emzirme kampına girebilir misin sütünü arttırmak için. Tomrisin notlarında yazıyor

Sabırla sağ canım bırakma az gelse de devam et ki süt lazım sinyali gitsin

Canim sutunu sagip ver en azindan hem sutun azalamaz hemde mamadan daha iyi bence ve inatla once memeni ver olmadi sonra sagdigin sutu ver

Bakayım canım emzırme kampına. Streslıyım cunku kayınvalıdem cok canımı sıktı, aynı zaman da esımde ona destek cıktı ve annemı cok uzduler. Annem yanımda ama ıste canımız sıkkın. Sut arttırıcı cay da ıcıyorum aslında. Gogus kalkanı takıyorum ya 2-3 saate bır baktıgımda kalkanın ıcınde sut oluyor, ama azalmıs olabılır sutum. Bu arada komık gelecek ama ıkı gundur yaprak sarması yıyorum acaba ondan olabılırmı bebegımın kakasının rengi. Usutmus gıbıo bı belırtı yok ama

Saemadan olabilir :) benim doktorum yediklerinle ilgili kakasini rengi dedi cunku :) usutme belirtisi yoksa saemasan olabilir haha

Canlar hamilelikte kararan bolgeleriniz duzelmeye basladi mi ? Koltuk alti, meme uclari, genital bolge ve gobek benimki daha da kotu oldu sanki
Emzirme döneminde karartı hafiflermiş ama tamamen gitmezmiş.
Benimde koltuk altım bile karardı ama geçecek umudum var.
Zorla ver canım sabırla ona alışan memeye de alışır. Biraz zorlanırsın belki ama alışması sana büyük kolaylık olacaktır sütünü meme ucuna damlat en azından aranırken süt gelmiş gibi olsun icanında damla damla memene alıştır

prima 54lü 21lira huggies 50li 19lira çok yakınlar.fazla alayım diyodum pişik falan yaparsa elimde kalır diye bir paket alcam bunlardan birini. en çok hangisinden memnun kaldın?

Canim dedigim gibi ikiside pisik yapmado ve ikiside tasirmadi. Ben ikisinden de 1 er paket 1 numara almistim. Proma birazcik daha buyuk gibi o yuDen once hugies i kullandim bitince primaya gectim. Benim oglum 3750 dogdu 9. Gununde 4200du ve huggies yavastan bacaklarini sikiyordu 11. Gunde bitti neyseki. Suan primaya devam ediyoruz

Eger bebegin kilolu dogma durumu varsa prima al bence. Huggies in 2 numarasida buyuk gelir cunku :)

Canim sutunu sagip ver en azindan hem sutun azalamaz hemde mamadan daha iyi bence ve inatla once memeni ver olmadi sonra sagdigin sutu ver

Bnde oyle yapmaya basladım dun geceden beri cunku sütüm tam anlamıyla gece gelmeye basladı,bir kac kere kandrdm Smdı kardesımı silikon uç almya gönderdim işe yarasın dıe dualar edıyorum

kilosu 3 e yakın olsa prima büyük mü olur sence?

Ay kızlar bebeğimle maalesef zorlu bir gece yada sabahmı demeliyim evet evet sabah 5'ten sonrası çok zor geçti.. Benim biricik kocacım bebeğin altı taştığı için bebegin kıçını ılık suyla lavaboda yıkamış.. Sonrada hazır mama yapmış 60cc bir saat sonra uyandı bende süt verdim hobaaa olduğu gibi çıkardı sonra temizle vs derken bir daha emzirdim onuda çıkardı, baktık olucak gibi değil, toiletinide yapmadı duş aldırdık ve hiç uzatmadan giyindirdik.. Bebeğin bağırsaklar kıpırdadı ve yapti cok sukur ama nasıl kokuyor, offff duramazsınız yanında.. Neyse yinede sevindim midesini üşütmüş vücudu dışarı atıyor neticede.. Sonra emzirdim çok olmamakla birlikte biraz daha kustu ve yine altını pisledi.. Temizledim ve aklıma multi tabs vitaminini vermek geldi, verdim ve bir müddet bekledim kendi emmek isteyene kadar ve bu sefer 5 dak emzirdim geri çektim.. Azar azar verince kusması durdu. Bir saat sonra yine altını doldurdu yine 5 dak emzirdim.. Allaha şükür gözlerini açabildi, gülümsedi de içim rahatladı.. Son olarak yine 5 dak emzirdim ve şuan mışıl mışıl uyuyor.. Evet kocam zor oldugunu anladi ama bende bebegimi ona birakamayacagimi anlamis oldum :/

Ha bu arada bebegi sık sık kusan annelere tavsiyem, hızlı bir araştırmama göre az emzirmek ve soluna yatırmak işe yarıyormuş, mide kapakçığı en iyi böyle kapanıyormuş..

Bnde oyle yapmaya basladım dun geceden beri cunku sütüm tam anlamıyla gece gelmeye basladı,bir kac kere kandrdm Smdı kardesımı silikon uç almya gönderdim işe yarasın dıe dualar edıyorum
benımde gogus ucum yok denecek kadar az, ben kalkan takıyorum bır de arada sagınca uzu cıkıyor
benım bebegımde zor emıyor yoruluyor, memeyı tutamayınca aglıyor, emzırme cok zorlu gecıyor ama ben 1 saat de surse beklıyorum. Sonra cok sut emmedıgını hıssedersem sagıyorum. Bakalım carsamba gunkı kontrolde ne cıkacak kılosu ve sarılıgı

60cc mamadan sonra 1 saat degıl en az 3 saat tok kalır ondan kusmustur zaten emdıgını. Ben hıc mama vermedım ama 60cc mama 600cc anne sutune gore daha doyurucu oluyormus bıldıgım kadarıyla

Zeytinyagi denemedim canim bi fe onu vereyim cocuk kobay oldu evet deprem oldu
Canm benm kız hâlâ çok zorlanıyor tuvaletini yaparken gene vericem galiba ıkınmaktan bi hal oldu yawrum inşallah sende de işe yarar tatlm. Napıyor Okyanus büyüdü mü :)

Bende aynı şekil korkuyorum bir gün menemi almamıştı biliyor musun oturdum agladim. Ben Emziriyorum önce sonra nama veriyorum birde yavrum uzun sure emmiyor hanı sütun yağlı kısmını almıyor ;(
Benimki uzun emiyordu 40 50 dk kadar ama son bir haftadır 20 dk düşürdü bende büyüdü daha kuvvetli emiyor diye düşünüyordum ama doktor 15 dk fazla emzirme sadece hava yutar diyor kafam çok karışık mamayı hazırladım almadı sonraki uyanışında tekrar denicem bakalım ne yapacak doktor evolvia marka mama verdi bize sen ne kullanıyosun canım

Kızlar mamayı nasıl veriyorsunuz. Dr biberon yok dedi yeni adetler çıkarıolar sürekli. Şırıngayla veriyoruz ama ben tek başıma yapamıyorum dikişlerim acıyor. Bide sarılığımız var. Sütüm geldi aslında her iki göğsümüde emziriyorum ama yinede aç mama veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…