- 9 Mayıs 2012
- 1.049
- 899
- 323
Bnm bi yerim kararmamisti ama gökteki o kahverengi doğum çizgisi varya o hala duruyo :/ girmeyecek mi öyle damgalı gibi durcak mi ki yaCanlar hamilelikte kararan bolgeleriniz duzelmeye basladi mi ? Koltuk alti, meme uclari, genital bolge ve gobekbenimki daha da kotu oldu sanki
Ay bnde tavuk sote yapım barisi :)))Oho o zaman sen hicbisey yiyemezsinki canim :) patates bile gaz yapar yaziovalla ben yesil mercimek bulgur plv kiymali patates yaptim. Ondan oncede tavuk sote plv tarhana yapmistim.
Cnm bn huggies 1 numara kullanıyorum bebisim 3.5 kilo şuan doku olarak kalite olrk çok güzel bel bantlari fln cisi de guzel emiyor ama bacağının arasından siziyor az kaka yapmasına rağmen o nedenle pek memnun kalmadm .bundan önce molfix yenidoğan kullandım o da doku olarak daha sert huggies e gore ama sizdirmiyor hiç taşma yasamamistim. Sırada prima var :)) azcik kilo alsın onu da denicem. Huggies in de molfix in de olumlu olumsuz yönleri varama ikisi de pişik yapmadı bizde .prima 54lü 21lira huggies 50li 19lira çok yakınlar.fazla alayım diyodum pişik falan yaparsa elimde kalır diye bir paket alcam bunlardan birini. en çok hangisinden memnun kaldın?
Allah razı olsun demekki senden duymuşum anne sütunun meme başını iyilestirdigini herkes söylüyor zaten kelebek uc hem memeyi kıyafete degmekten koruyor hem süt iyilestiriyor yani gerçekten çok mantıklı çok aşırı sütüm olmayınca kiyafetimide çok batirmadi batsada önemli değil zaten yeterki canım yanmasınİşte busonunda biri yapmış. Hep söylüyorum bu slikon meme ucu zımbırtısı iyileştirir diye çünkü süt meme ucunda kalıyor ve o koruyor iyileştiriyor memeyi. sen baştan yapmışsın yara bile olmamış canım. Kalkanda mutlaka yardımcıdır ama o memeyi etrafa değmekten kurtarıyor çamaşıra degmiyor ama süt ucunda kalmıyor aşağı kalkanın içine akıyor. yine iyileştirir mutlaka ama ben kesinlikle slikon ucu tavsiye ediyorum. Tek dezavantajı süt dışarı akabiliyor pedi doğru koymak lazım. Yoksa kıyafetler ıslanıyor ama yara mutlaka iyileşiyor.
Kelebek uctada hava alıyor göğüsler delikleri var çünkü onunla emzirmiyorum sadece meme başını koruma amaçlı kullanıyorum canım wee marka almıştım marketten 6 tl idi ama sen bebeğin ağzına verecek sen avent yada chicco al silikonu kaliteli olsun benim meme ucu gayet elverişli emmeye :)kelebek meme uclarıyla mı emziriyosun? aventin falan var hani 20-25 tl arası. herkes göğüs kalkanını övüyo uclar hava alıyo çabul iyileşiyo diye. gögüs ucu hangi marka kullanıyosun
Canım ben ilk birkaç gün memeyi uyarsin diye meme emerken ağzının kenarından biberonun ucunu siktirarak damlatiyordum 15-20 cc o şekilde alıyordu şimdi sütüm iyi sayılır arada gece çok emipte doymayip arandığını hissettigimde 25-30 cc yapıp biberonla veriyorum uyku sersemi anlamıyor bile rahat rahat uyuyor sonraKızlar mamayı nasıl veriyorsunuz. Dr biberon yok dedi yeni adetler çıkarıolar sürekli. Şırıngayla veriyoruz ama ben tek başıma yapamıyorum dikişlerim acıyor. Bide sarılığımız var. Sütüm geldi aslında her iki göğsümüde emziriyorum ama yinede aç mama veriyorum
kilosu 3 e yakın olsa prima büyük mü olur sence?
Canim Allah yardimcin olsun benimde buyuk kizim 2 yasina girecek yaramazlasti mi dersen hala ayni :)) ama 2 bebek gelse nasil olurdu bilemiyorum eminim cok zordur.3 cocuga yetismesi Allah yardimcin olsun,elbet gececek bugunler buyuyecekler pisman oldum deme uzulmeKafayi yemek uzereyim ikizlerim ne gece ne gunduz uyumuyor gaz sorunu var diyor dr ama cikariyorlar da kakalarini da yapiyorlar dun gece aldik 3cocugu da arabayla gezdik biraz uyudular gece 1de yine uyandilar birini uyuttum biri ayakta tam onu da uyuttum derken bel agrim tuttu agridan uyuyamadim bi de sanki surekli tuvaletim varmis gibi bi his geliyor tuvalete gidiyorum hic bi sey yok idrar yolu enfeksiyonu veya sistit olabilirmis yaptigim arastirmalara gore. Psikolojik de olabiliyormus. Evde 2bebek surekli agliyor herkes kafayi yiyor 2.5yasindaki kizim da onlarin aglamasindan iyice huysuzlandi ne yaramazlik yapacagini sasirdi az once emzirdim ikizleri yattilar dua edin uyusunlar buyuk kizimi da saat2den beri ugrasiyorum ancak saat 3bucukta uyutabildim birazdan ikizler uyanir kimseye soyleyemiyorum ama 2.hamileligimden pisman oldum Allah.in takdiri ikiz geldi ama 3cocuk bana cok geldi siz siz olun bi daha dogurmayin suan psikolojim cok bozuk 1cocuk yeterli her aileye en iyi cocuk bile kardes geldikten sonra vukuatlara basliyor
Ah kuzum biz biriyle balia çıkamıyoruz sen üçüyle iyi idare ediyorsun.. Allah yardıcın olsunKafayi yemek uzereyim ikizlerim ne gece ne gunduz uyumuyor gaz sorunu var diyor dr ama cikariyorlar da kakalarini da yapiyorlar dun gece aldik 3cocugu da arabayla gezdik biraz uyudular gece 1de yine uyandilar birini uyuttum biri ayakta tam onu da uyuttum derken bel agrim tuttu agridan uyuyamadim bi de sanki surekli tuvaletim varmis gibi bi his geliyor tuvalete gidiyorum hic bi sey yok idrar yolu enfeksiyonu veya sistit olabilirmis yaptigim arastirmalara gore. Psikolojik de olabiliyormus. Evde 2bebek surekli agliyor herkes kafayi yiyor 2.5yasindaki kizim da onlarin aglamasindan iyice huysuzlandi ne yaramazlik yapacagini sasirdi az once emzirdim ikizleri yattilar dua edin uyusunlar buyuk kizimi da saat2den beri ugrasiyorum ancak saat 3bucukta uyutabildim birazdan ikizler uyanir kimseye soyleyemiyorum ama 2.hamileligimden pisman oldum Allah.in takdiri ikiz geldi ama 3cocuk bana cok geldi siz siz olun bi daha dogurmayin suan psikolojim cok bozuk 1cocuk yeterli her aileye en iyi cocuk bile kardes geldikten sonra vukuatlara basliyor
Sorma bende çok üzüldüm sonra bebeğim hiç tepki vermedi yanımızda yokmuş gibi davrandı pıstı uyudu.. Bu durum beni daha çok üzdüCanım normal pamuk degil temizleme pamukları satılıyor. Dikdörtgen ben onları makasla da ortadan ikiye ayırdım. Bir tanesi çok büyük çünkü... öyle temizliyorum. Çook kaka yaptıysa bir tane ıslak mendille alıyorum kabaları sonrasını yine pamukla siliyorum.
Bagırma işini bende yaptım maalesef... dün akşam 6 dan 9a kadar uğraştım uyumadı. 9 da büyük oğlanı yatırmam lazım eşim yok evde... neyse sakinkeşti bebek yataga koydum diğerini yatıracagım süt ısıtacagım su verecegim hikaye okuyacagım vs.. gittim bebek nasıl aglıyor canını koparır gibi.. ayy çok sinirlendim resmen bunaldıımm 3 saat sonrasında.. diğer oğlanda mız mız uykum geldi hadi yatacagım süüüt diyor. Gittim bebişi kucagıma aldım neden uyumuyorsun yaaaa dedim. Çok bagırmadım ama kızgın söyledim. Suratıma baktı baktı yüzünü buruşturdu. Üzgün üzgün aglamaya başladı tekrar. Offf çok üzüldüm çok pişman oldum. Çok bunalmıştım ama yapmama lazımdı.. neyseki kucagımda diğer oğlanı yaturdım sonra hikaye okudum baktım bebişde sakin kucagımda bir hikaye daha okudum uyudu bebek. 3 saat canımı çıkardı hikayeyle uyudu yaa...sakinliği hiç elden bırakmamak lazım nasıl yapacagım bilmiyorum ama yapmalıyım
Canım çok lekeli olanlatı ben önce normal deterjan ile yıkıyorum sonrada sabuntozu ile yıkıyorum. Maalesef hiçbir sabuntozu lekeleri çıkarmıyor
Tamamaen bitmez canım çoğunluğu bittiğinde meme iyice yumuşar. Ve bebek emdikçe gögsün ezilmiş gibi canın acır..
Kafayi yemek uzereyim ikizlerim ne gece ne gunduz uyumuyor gaz sorunu var diyor dr ama cikariyorlar da kakalarini da yapiyorlar dun gece aldik 3cocugu da arabayla gezdik biraz uyudular gece 1de yine uyandilar birini uyuttum biri ayakta tam onu da uyuttum derken bel agrim tuttu agridan uyuyamadim bi de sanki surekli tuvaletim varmis gibi bi his geliyor tuvalete gidiyorum hic bi sey yok idrar yolu enfeksiyonu veya sistit olabilirmis yaptigim arastirmalara gore. Psikolojik de olabiliyormus. Evde 2bebek surekli agliyor herkes kafayi yiyor 2.5yasindaki kizim da onlarin aglamasindan iyice huysuzlandi ne yaramazlik yapacagini sasirdi az once emzirdim ikizleri yattilar dua edin uyusunlar buyuk kizimi da saat2den beri ugrasiyorum ancak saat 3bucukta uyutabildim birazdan ikizler uyanir kimseye soyleyemiyorum ama 2.hamileligimden pisman oldum Allah.in takdiri ikiz geldi ama 3cocuk bana cok geldi siz siz olun bi daha dogurmayin suan psikolojim cok bozuk 1cocuk yeterli her aileye en iyi cocuk bile kardes geldikten sonra vukuatlara basliyor
Pekmez helva falan sut yapar derler dogru degilmi yanii
Emzirme döneminde karartı hafiflermiş ama tamamen gitmezmiş.
Benimde koltuk altım bile karardıama geçecek umudum var.
Zorla ver canım sabırla ona alışan memeye de alışır. Biraz zorlanırsın belki ama alışması sana büyük kolaylık olacaktırsütünü meme ucuna damlat en azından aranırken süt gelmiş gibi olsun icanında damla damla memene alıştır
TEk delik canim Dr.brovn marka biberon aldım. Uykuya dalamadik bir turlu ağlıyor sureklibenimkide oyle canim sabirla emzirmeye calicaz yapacak birsey yok.Biberon ucun yenidogan ici tek delikli demi.
Canım o çekme işini kuru kuru yapma. Mutlaka damla damlat. Biraz bekle yumuşuyor sümük, nefes alıp verirken burun deliğine kadar çıkıyorAa hergün damlatayım o zaman :)
Ben çok huysuzlanır diye düşinmiştüm. Anasına çekmemiş yavrum
Burnunda sümük göxükmüyor ama fırtı fırt sesler geliyordu. Çekince çıktı.
Bir de tek seferde çekme işini yapayım bugün.
Bu arada youtube de otribebe kullanımına bakmıştım dün , altında bir video vardı ki evlere şenlik
Enjektörle suyu bir delikten veriyor diğer delikten çıkarıyordu
Ay ben şok oldum. Bakayım ekleyebilecek miyim.
Ya işte birde hiç bir şey söylemiyor, bebeğim hala uyuşuk, hiç sesi çıkmadı bugün60cc mamadan sonra 1 saat degıl en az 3 saat tok kalır ondan kusmustur zaten emdıgını. Ben hıc mama vermedım ama 60cc mama 600cc anne sutune gore daha doyurucu oluyormus bıldıgım kadarıyla
Biberonla tabiki, kaşıkla bir hafta sürer mama vermesi yahu.. Benim bebeğe üç kere verdik memeyi yadırgamadı, alıştırmayla alakalı sanırım.. Biberonu sevmeye sevmeye emiyor şimdilik, tersi olurmu bilmem.Kızlar mamayı nasıl veriyorsunuz. Dr biberon yok dedi yeni adetler çıkarıolar sürekli. Şırıngayla veriyoruz ama ben tek başıma yapamıyorum dikişlerim acıyor. Bide sarılığımız var. Sütüm geldi aslında her iki göğsümüde emziriyorum ama yinede aç mama veriyorum
Kafayi yemek uzereyim ikizlerim ne gece ne gunduz uyumuyor gaz sorunu var diyor dr ama cikariyorlar da kakalarini da yapiyorlar dun gece aldik 3cocugu da arabayla gezdik biraz uyudular gece 1de yine uyandilar birini uyuttum biri ayakta tam onu da uyuttum derken bel agrim tuttu agridan uyuyamadim bi de sanki surekli tuvaletim varmis gibi bi his geliyor tuvalete gidiyorum hic bi sey yok idrar yolu enfeksiyonu veya sistit olabilirmis yaptigim arastirmalara gore. Psikolojik de olabiliyormus. Evde 2bebek surekli agliyor herkes kafayi yiyor 2.5yasindaki kizim da onlarin aglamasindan iyice huysuzlandi ne yaramazlik yapacagini sasirdi az once emzirdim ikizleri yattilar dua edin uyusunlar buyuk kizimi da saat2den beri ugrasiyorum ancak saat 3bucukta uyutabildim birazdan ikizler uyanir kimseye soyleyemiyorum ama 2.hamileligimden pisman oldum Allah.in takdiri ikiz geldi ama 3cocuk bana cok geldi siz siz olun bi daha dogurmayin suan psikolojim cok bozuk 1cocuk yeterli her aileye en iyi cocuk bile kardes geldikten sonra vukuatlara basliyor
Allah razı olsun demekki senden duymuşum anne sütunun meme başını iyilestirdigini herkes söylüyor zaten kelebek uc hem memeyi kıyafete degmekten koruyor hem süt iyilestiriyor yani gerçekten çok mantıklı çok aşırı sütüm olmayınca kiyafetimide çok batirmadi batsada önemli değil zaten yeterki canım yanmasın
Kelebek uctada hava alıyor göğüsler delikleri var çünkü onunla emzirmiyorum sadece meme başını koruma amaçlı kullanıyorum canım wee marka almıştım marketten 6 tl idi ama sen bebeğin ağzına verecek sen avent yada chicco al silikonu kaliteli olsun benim meme ucu gayet elverişli emmeye :)
Tatli oldugu icin susatirmis.su ictikce sut artarmis..su gercekten etkiliPekmez helva falan sut yapar derler dogru degilmi yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?