2016 Şubat Anneleri

M melankoliaLover ben herseyi yiyorum nerdeyse..
Kirmizi mercimek corbasi ..
Sehriye corbasi
Bulgur pilavi...
Tavuk
Taze fasulye
Yesil kabak
Manti
Patates kofte
Ispanak..
Pirasa yemegi
Dolma gibi evde ne pistiyse yiyorum..yemeklere et veya kiymada katiyoruz
..kv bana ye ye hersey ye diyo habire ....kimyon atiyorum yeneklerime..bu ara basladi gaz sancilari azar azar

Ay kizlar benim istahim cok yahu.surekli mitfaktayim.yemek yiyorum ama onun disinda tatli biskuvi hurma badem kayisi gibi atistirmaliklar hic elimden dusmuyo.kiloda vermiyom..dogum kilom oylece duruyo..yemenin onune gecemiomda..

Kizlar bebegim meme ucumu isiriyor. Damagina sikistirip geriye dogru da cekiyor.
Canim cok fena yaniyor. Tam yarasi iyilesti derken tekrar yara oluyor. Neden boyle yapiyor bu bebek bilmiyorum

Blogcuanne yi okuyan varmi hic..ay 3.bebeginide dogurmus dogumu cok guzel olmus .hastane odasinda dogurmus ..kiskandim..onun o hikayesini okuyunca normal dogum yapamadigim icin ilk defa cokkk uzuldum.bu arada bloguda verdigi bilgilerde cok guzel.

Ay kizlar benim istahim cok yahu.surekli mitfaktayim.yemek yiyorum ama onun disinda tatli biskuvi hurma badem kayisi gibi atistirmaliklar hic elimden dusmuyo.kiloda vermiyom..dogum kilom oylece duruyo..yemenin onune gecemiomda..

Ay bende de sabahları reçel bal yemekten kendimi Alamıyorum..hele ayva reçeli herhalde 1 hafta da bir kavanoz yedim..

2.cocuk anneleri ilk cocugunzla bebislernzn arasi nasil
Benim kizim 7 yasinda.inanlmaz kardes istyordu hiç kiskanmaz saniyodum.ama cocuk sonucta.dun aksam bi patlama yasadi ve artik benimle ilgilenmiyorsunz diye aglama krizine girdi.bebekle mecburen daha cok vakit geciriyorum.
Aradaki yas farki cok olunca cocugun alismasi kabullenmesi daha zor sanırım
Sizler ne yapiyorsunuz

Benim ki uyuyor memede canım. Bugün.zor geçti. Çok ağladı yavrum
Mama aptamil kullanıyoruz. Öyle içiyor ki mamayi kiskaniyorum

Bende kendime diorum cok zorlaniyorum, bunaldim falan diye..ilk cocuk bide annemin yanindayim..sizleri okuyunca kendimi simarik buldum resmen yinede zor geliyo yaa...uykusuzlugu gazi aglamasi zor geliyo yinede cok sukur iyiki evlatlarimiz var :)

Benim oglum tam 4 yasinda suan...cok sukur hic skinti olmadi .zatwn krese gidiyor aksam beraberiz..ben bebegi emzirirken oda yanimda oyun oynuo veya kitap bakiyor...bebis uyursa onunla ilgileniyorum ama cok uyumlu

Sorma bende çok üzüldüm sonra bebeğim hiç tepki vermedi yanımızda yokmuş gibi davrandı pıstı uyudu.. Bu durum beni daha çok üzdü
bende çok pişmanım. Bundan sonra daha sakin olmaya söz verdim kendi kendime.. yazık minnoşları korkutmamak lazım. İnş becerebilirim.
Canım bende senin gibiyim. İlk oğlumda bu slikon uç ile iyileştirmiştim. Çünkü dışarı az akıyordu. Bu seferde sag gögsümü bu şekilde iyileştirdim. Sonra sol gögsüm yara oldu. Slikon ucı taktım ama çook süt aktı ped tutmamaya başladı habire kıyafet degiştirmek zorunda kaldım. Ama daha yara iyileşmemişti. Kalkan aldım bende. Onu taktım hala süt çok akıyordu kalkan doluyordu bu seferde eğilince kalkanın üst deliklerinden akıyordu. En sonunda burda bskn in paylaştığı fotoyu gördüm. Gögüs pedini ikiye kesmiş kalkanın içine sokmuş. Bende öyle yaptım. Sol gögsümüde kalkan ile iyileştirdim sende dene istersen canım. Yarım gögüs pedini kalkanın içine sok alt tarafa doğru bastır. Akan sütü ped emiyor yinede çok uzun süre bekletme arada değiştir.
Ama kestiğin pedin kesik kısmı alt tarafa gelsin. Sütü emince jelleşiyor o minik jel parçaları gögsüne yapışıyor. Emzirmeden önce mutlaka yıka.
Benimde yaram bu... ama çok şükür bizim oğlan biraz sakinleşti. 6 yaşında oğlum. İlk günler biraz fazla sıktı bebegi ama şimdi bıraktı. O patlamayı bizimki ilk 2.3 gübde yaptı. Beni kimse sevmiyor kimse ilgilenmiyor diye ağlama krizine girdi.
Ama konuşunca sakinleşti.
Ben oyun terapistine gidiyordum zaten. Ona sormuştum ne yapalım diye.
Öncelikle kesinlikle sen abisin ablasın onu koruman lazım demeyin! Bagırma kardeşin rahatsız olur demeyin! Elleme mikrop kapar demeyin! Severken kesinlikle müdahake etmeyin! Dedi. Anneanneye babaanneyede söyledik. Severken kimseye müdahale ettirmedim. Ama oğluma ellenmeyecek yerlerini söyledim anlattım. Agzına kafasına dokunmamamız gerektiğini söyledim. Aglasa bile şimdilik kesinlikle tek başına kucagına kaldramayacagını anlattım.
Okuldan gelince ellerini yüzünü yıkıyor. Ben bebegi kaldırıp kollarını açıyorum abim gelmiş gel bir sarılayım sana deyip boynuna sarılıttırıyorum. Bebek abisinin yanaklarından öpüyor. Bunları yapıyorum şimdilik bir sıkıntımız yok. Birde büyük birşey isteyince bebegi bırakıyorum sen şimdi biraz bekle abinin işini hakledip gelecegim diyorum az mızır mızır yapsada aglasada büyüğün işini yapıyorum. Bu durum abinin çok hoşuna gidiyor.
Birde eşim evdeyse mutlaka bebegi ona verip oğlumu yatırma işini falan ben yapıyorum.

Benim kizim 2 yasina yeni girecek genelde basina gittigi zaman bol bol opuyo,elivenlerini ve sapkasini Cikarip aliyo :)bebe bebe bebis diyo,bizimkinde uyurken yada ikisi ayni anda aglayinca sıkınti oluyo ama kiskanclik cok sezmedim cok sukur huyunda da aman aman degisme yok

Kizlar bebegim meme ucumu isiriyor. Damagina sikistirip geriye dogru da cekiyor.
Canim cok fena yaniyor. Tam yarasi iyilesti derken tekrar yara oluyor. Neden boyle yapiyor bu bebek bilmiyorum

Benimki de yapıyor ve benim artık gulesim geliyor :) dış çıkaracak bir de bunlar iyi gunlerimiz

Canım naptın doğum oldu mu
Yaptim canim. ..cok şükür. .normal sancılarım basladi gece 2 de sabah 8 e kadar evde çektim sabah gittigimde acilmam 1 cm di 8 de suni sanci verdiler saat bire kadar ama acilmam olmadi .sadece yarim cm oldu.sonra bebegin kalp atislari yavaşladığı icin sezeryana alındım. .dun eve geldim iyiyim ama agrilarim felaket.normal doğumun kolaylığını yaşadığım icin bu bana zor geldi

Benim de öyle elimde hep bir şey. Hiç bu kadar aciktigimi bilmem :) hep bir şey yemek istiyorum :) emzirince hele mutfağa kosuyorum

Kizimin uyucagi tuttu...arkadaslarimla toplaniyoduk cumartesi aksamlari..gittim gideyim derjen kiz uyanmadi ih ihh edioo bida uyuyo.emzirip cikacaktim..

Canım o çekme işini kuru kuru yapma. Mutlaka damla damlat. Biraz bekle yumuşuyor sümük, nefes alıp verirken burun deliğine kadar çıkıyor
ben bugun damla damlattim ama cok agladi zar zor damlattim. Sonra cektim az bisey sumuk cikti ama yedek ucum yok bi tane ucum kaldi,dogumdan once alsaydim keske

Kizimin uyucagi tuttu...arkadaslarimla toplaniyoduk cumartesi aksamlari..gittim gideyim derjen kiz uyanmadi ih ihh edioo bida uyuyo.emzirip cikacaktim..

Uyurken emzir canım. Ben dışarı gideceğimiz zaman genelde uyku arasında emzirmeye calisiyirum

Bide onu deneyim bi ayda iyilesmez mi yara ya emzrmek eziyet gibi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…