2016 Şubat Anneleri

benimde hemen hemen ayni cikiyor.mama aldim ama baslamadim.haftaya doktora gidicez duruma gore baslarim simdi erken diye dusunuyorum

valla oyle yazio diye attim ben cope

Kv geldi sonunda yaninda abisi ve kiz kardeşi ile bebeği görmeye.

o meşhur ismi ahmet olmazsa altin takmam diyen dayı bi çeyrek takti :)
artik zenginiz

kv ne mi getirdi 4 yelek
2 yün takım (kocamin bebeklik takımı)
Iki penye takim ve kaynimin bebeklik oyuncaklari

Kocam acaba annemin yaptıklarını artik fark eder mi. Sanmıyorum öküz fark etmez ..

Kizlar gogusleriniz gun boyu dolu dolu oluyormu? Benimkilet bi tek uyudugum zaman ogle oluyor bide ben aralarda mama veriyorum goguslerimin dolmasi icin aksi halde bebegim doymuyor agliyor ben 1 ay bunu anlamayip bebegimi aglatmisim o kadar ya nerden bileyim doymadigindan agladigini gaz saniyordum

Canım çocuk doktorunuz kilo takibi yapıyordur.kilo alımı nasıl? Mamadan haberi vardır.ne diyor?
Canım sen mama veriyordun değil mi ? Ben inatla düne kadar vermedim bebeğim emdikçe sakinleşip uyuyor her istediğinde emziriyordum ve sarılık hiç yükselmedi ama dün ki kontrolde 18 günde 260gr aldığını öğrenince doktor daha fazla diretmenin anlamı yok aralarda mama vermelisiniz dedi haftalık en az 150gr alması gerekmiş ama bu doktor daha 6.gün kontrolünde de mama takviyesi yap demişti bende güvenemiyorum mama diye tutturuyor doktor acaba başka bi doktora da götürsem mi senin bebeğinin kilo alımı nasıldı ?

Evet canım veriyorum.kilo alımını toparlarsın kısa sürede sıkıntı yok canım.üzülme...bizim kontrolümüz dündü.15 günde yaklaşık 600gr almış.ama günde 2-3 kez verdim bazen 1 kez...Dr da tam tersi bana dedi ki bu kilo alımı mama ile olmaz.anne düğün normale giriyor demek ki,mamayı bırakalım artık dedi.dünden bugüne gece falan da hiç vermedim.bakslım nolcak...benimki de hep memede.doymuyor mu acaba diyorum ama keyif de yapıyor.
Canım bebeğin aç kalınca ağlamadı mı? Hani Ağlar sebebini bilemezsin...huzursuzluğunu belli etmiştir sana.

canim sariligi yukselmemis zaten,ilk ay kilo alimo az olabilirmis hatta arkadasiminki ilk ay kilo almamis ama inatla emzirmis,bence verme baska doktora git derim

canim sariligi yukselmemis zaten,ilk ay kilo alimo az olabilirmis hatta arkadasiminki ilk ay kilo almamis ama inatla emzirmis,bence verme baska doktora git derim
Kizlar mamanin ne zarari varki? Ben vermek durumunda kaliyorum ve yorumlari okudugumda tedirgin oluyorum(

Ya ben çok kötüyüm sanırım mememi emince süt azalınca belli ediyor diğerinden bazen emziriyirum ama doyduğunu düşündüğüm anda ki çoğunlukla uyuyor. Tekrar istese bile gazını çıkarıp emzik veriyorum onu emiyor. AC olunca zaten emzigi atıyor . ya da uyumuyor ya da kısa surede uyaniyor. Ama doyduğunu düşündüğüm anda vermiyorum. Sanırım kötü yüm :) kilo alımı da güzel seninkinin maşallah canım. İnşallah sütun de bol bol gelir. O mamaya ihtiyaç olmaz hiç...

Mama verenler eğer bebeğin kilo alımı ayda 500 -600 gr dan az ise verin derim ben..yoksa bebek hep emmek istiyor doymuyor bunlar hep olacak..bebek bu emmek ister,ayrıca gazı olduğu için de emme refleksi yüksek olur.doymama konusu da ancak ay bazında doktora gidince anlaşılır..

Bebeğin 1 saatte bir kalkması ya da 45 dakka da bir kalkması doymuyor anlamına da gelmez..benim ilk Doğumum yanı kızım da 2 saat uyudugum zor görülmüştür..ama ben 5.5 ay boyunca sadece anne sütü verdim ve kilosu da gayet iyidi..bazı bebekler memede uyumak ister onu seveler ,uykuyu sevmezler.. (Bnm kızım gibi)

Bu yüzden mamayi son ihtimal dusunun derim ben..aydan aya bakın kilosuna ona gore mama verin..

Sadece benim gorusum bu..kizmayin gücenmeyin..
Uykusuzluğun ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim..

Hamilelikte çok dua ettim oğlum kızım gibi olmasın az da olsa uyusun diye şükür valla..yine arada uykusuz gecelerimiz oluyor ama kızım'a kıyasla çok iyi..inşallah hepte böyle devam eder..

Maşallah minik kuzuya ne güzel kilo almış canım. Doğduğundan beri sadece 3 gece huzursuzlanıp ağladı diyorum ya canım hep emzirme saatine dikkat ettim arada her arandığındada emzirdim sütüm var bir göğsümü emerken diğeri akıyor ama doktorun dediğine göre yağlı değilmiş sütüm bu durum çok sık oluyor diyo şimdi günde 4 kez mama veriyorum emzirme sonrası verdiğimde 30cc normal saatinde verdiğimde 60cc bugün 25 günlük oldu bebeğim dün öğrenince çok üzüldüm ağladım diyet yaptırmışsın bebeğine demez mi birde doktor

Yok canım onun sümüğü ne kadar pis olsunki yada ne kadar mikrop olsun. minicik zaten.. otribebenin ağız kısmında kalıyor yıkasan tamam ohh miss..
Ay bende attım. Dün teyzem dedi ki, 5ml in yarısını bir burnuna diğer yarısını diğerine sık
İki damla kıyunca bile genzine kaçıyor nasıl olacak

Bir de bizim oğlanın ağzı sanki büyük adam ağzı susayınca yoğun bir tükürük salgılar ya öyle oluyor:) şimdi evdekilere desem çocuğu mikroskopla inceliyorsun olur öyle diyecekler inanmkcam . Siz deyince inanasım geliyor
Ben çok susuyorum ya sanki çocuğa da su versem rahatlıcak gibi geliyor bana

Çok tereddütlerim var bu konuda canım ama eşimle karar verdik başka doktora randevu alıcam çünkü bebeğim 25 günlük sadece 3 gece huysuzlandı doğduğundan beri ve sarılığı hiç yükselmedi annemde bu kadar takma kafana biz şekerli yoğurt içerek büyüdük mama vermek dünyanın sonu değil diyor ama bebeğimin mamaya alışıp beni bırakmasından çok korkuyorum

sessizyazar canım baby me temizleme pamuğu sadece ebebekte mi satılıyo, n11 de filan bulamadım da... Sen nerden aldın?
6lı paket ebebekte 29,9 tl peki 1 pakette kaç adet pamuk var yazmıyo da
Ben de evde pamuk kullanmak istiyorum unibaby yenidoğan ıslak mendili de dışarda kullanmak istiyorum

valla oyle yazio diye attim ben cope
Cnm ohooo öyle olsa uç dayanmaz valla bende süngeri çıkartıp ucunu yikiyorum anam onun sumugunden nolcakk anoommm :)))
Bnm KV de de mart sonunda gelecekmis oldu olcak doğum gününde gel diyecektim de ah ahhh :))) bklm ne gerçek cidden merak ediyorum :)

Son düzenleme:
Anneciğim ve babacığım 25 gündür bizdeydiler, bugün 20lik uçurduk, anneciğim bebişi ve beni yıkadı, abdestimizi aldık, darısı 40ımızı uçurmaya...

Ve sonra geldi çattı veda vakti, hüngür hüngür ağladım, başım ağrıyor şu an, çok alışmıştım onlara, ev bomboş oldu sanki, anacığımın kıymetini lohusayken daha çok anladım, bir kez emzirmesinin hakkı bile ödenmez, şimdiden çok özledim onları, yakında gene gelirler ama olsun
Yemeğimi, işimi, gücümü yapıyodu, şimdi gene bana kaldı ahh annem ahh seni çok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…