Ya işte o ağıza tıkma işini yapamadım.belli bir bölgeye kadarnsığuyır.ucu çok acıyor bu kez de...Canım kilo alımı yetersiz mama 3*60 cc ver dedi ben emzirmeye çalışıyorum surekli ama uyuyor oğul tabii ki.. Bu arada dün yengem geldi bebeği doğru emdirmiyorsun dedi tuttu gogsumu bebeğin ağzına resmen tikadi oğul önce agladi etti ama memeyi alınca öyle güzel emdi ki ilk defa böyle uzun emdi ve goguslerim rahatladı. Annem hep göğsün kayniyor mu böyle sütun gittiğini hissediyor musun diyordu ilk defa hissettim.yaninda bilen birisi olmayinca iş dahada zorlaşıyor.
sessizyazar canım baby me temizleme pamuğu sadece ebebekte mi satılıyo, n11 de filan bulamadım da... Sen nerden aldın?
6lı paket ebebekte 29,9 tl peki 1 pakette kaç adet pamuk var yazmıyo da
Ben de evde pamuk kullanmak istiyorum unibaby yenidoğan ıslak mendili de dışarda kullanmak istiyorum
Maşallah canımInsaALLAH canim 3 kilo 200 gr doğdu
Yara olmasının nedeni ucunu emmesi YouTube da BREAST FEEDİNG ANİMATİON var tavsiye ederim tamamının Nasıl bebeğin ağzına verildiğini gösteriyorYa işte o ağıza tıkma işini yapamadım.belli bir bölgeye kadarnsığuyır.ucu çok acıyor bu kez de...
Senin bebeğinin kilo alımı nasıl peki canım? Doktor bana galacto diye bi damla ve motilium hap verdi sütün kuvvenletmesi için dedi ama ben hapı kullanmıyorum bulantı ilacıymış ama içeriği prolaktin hormonunu yükseltip süt üretimini artırıyormuş bebeğime geçer diye içmedim hergün 2bardak humana çay 1 bardak rezene ve 1 büyük kupa hoşaf içiyorum su harici olarak sen neler yapıyorsun yememe dikkat etmek dışında süt için tatlım ?sut nasıl yaglı olmazmıs anlamadım ben de. Yedıgımıze ıctıgımıze dıkkat etsek yanı ona gore beslensek artmazmı yag oranı acaba. Ben de haftaya kontrole gıdınce doktorun dedıgıne gore hareket edıcem artık, buyuk ıhtımal benımkıde yaglı degıl
Anneciğim ve babacığım 25 gündür bizdeydiler, bugün 20lik uçurduk, anneciğim bebişi ve beni yıkadı, abdestimizi aldık, darısı 40ımızı uçurmaya...
Ve sonra geldi çattı veda vakti, hüngür hüngür ağladım, başım ağrıyor şu an, çok alışmıştım onlara, ev bomboş oldu sanki, anacığımın kıymetini lohusayken daha çok anladım, bir kez emzirmesinin hakkı bile ödenmez, şimdiden çok özledim onları, yakında gene gelirler ama olsun
Yemeğimi, işimi, gücümü yapıyodu, şimdi gene bana kaldı ahh annem ahh seni çok seviyorum
Ayni durumdayim.annem yanimdaydi 8 gundur dun aksam gitti.ayni memleketteyiz ama alismistim yanimda olmasina.cok buruldum uzuldum.Allah eksikliklerini vermesin.candan seven dusunen bi onlar var.Anneciğim ve babacığım 25 gündür bizdeydiler, bugün 20lik uçurduk, anneciğim bebişi ve beni yıkadı, abdestimizi aldık, darısı 40ımızı uçurmaya...
Ve sonra geldi çattı veda vakti, hüngür hüngür ağladım, başım ağrıyor şu an, çok alışmıştım onlara, ev bomboş oldu sanki, anacığımın kıymetini lohusayken daha çok anladım, bir kez emzirmesinin hakkı bile ödenmez, şimdiden çok özledim onları, yakında gene gelirler ama olsun
Yemeğimi, işimi, gücümü yapıyodu, şimdi gene bana kaldı ahh annem ahh seni çok seviyorum
benımkıde hastaneden cıktıktan sonra yanı 7 gunde 100 gram almıstı sadece. Ama cevremde sordugumda ılk ay kılo alımının az olabılecegını ogrendım, sarılıgıda 12.5 cıktı. Bu hafta mama vermedım o yuzden haftaya duruma gore davranıcam. Ben de aynı seylerı ıcıyorum canım. Ektra ısırgan cayı ıcıyorum,ayrıca yogurt felan da yemek lazım ev yapımıSenin bebeğinin kilo alımı nasıl peki canım? Doktor bana galacto diye bi damla ve motilium hap verdi sütün kuvvenletmesi için dedi ama ben hapı kullanmıyorum bulantı ilacıymış ama içeriği prolaktin hormonunu yükseltip süt üretimini artırıyormuş bebeğime geçer diye içmedim hergün 2bardak humana çay 1 bardak rezene ve 1 büyük kupa hoşaf içiyorum su harici olarak sen neler yapıyorsun yememe dikkat etmek dışında süt için tatlım ?
Anneciğim ve babacığım 25 gündür bizdeydiler, bugün 20lik uçurduk, anneciğim bebişi ve beni yıkadı, abdestimizi aldık, darısı 40ımızı uçurmaya...
Forumun hepsini okumaya firsat olmuyor ama goz gezdirdiklerim arasinda kaka problemi vardi gunde 1-8kez arasi yapmasi normal karsilaniyor belki de 10kez. Bi de bi gogsunuz cok dolarsa hic beklemeyin sagin benim simdiki ikizler sut birakmiyor sagolsun ama ilk kizimda cok sislik bile olmamisti 40derece atesle hastaneye gittim herseye baktilar sut atesiymis sut damarlariniz tikanirsa atesiniz cikar titreme soguk ter bi de size ihtiyaci olan kucuk bebeginiz inanin cok kotu annenin hasta olmasi
Bugün aynı şeyi yasayacagim. Tek fark kv vs geldi bugün ev kalabalık.ama eminim gece hüngür hungur aglarim çok zor olacak annemsiz. Annem de çok kötü
Merhaba canım, bende kasım annesiyim öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Pisik için tavsiyem klasik tup arko krem var ya onu kullanabilirsin bi kaç güne bi şeyi kalmaz o çok para verdiğimiz kremlerden kat kat iyi. Bir de kullandığın bezde önemli, altını kuru tutuyor mu ona da bak. Bi kaç dakikada altını açtığında havalandır. İnşallah en kısa surede geçer geçmiş olsun..kızlar bebeğiniz pişik oldu mu?
yavru kuşum pişik ve doktorun verdiği travazol krem biişe yaramadı..zeytinyağı da sürdüm geçmedi
ne kullanıyorsunz pişik için baya kızardı yavrum
Canm sızlamasına razıyım emzirmeyi bırakasım geliyo okadar ağrıyo ki.. O kaşıntı bendede oluyoBenim sizliyor canim bide dunden beri emzirirken kasiniyor goguslerim. Hangi gogsumu emerse o kasiniyor, bir yandan dahatsiz etmeden ustleri kasiyorim
Önceden yoktu canm yeni olmaya başladı önceleri hafifti önemsemiyordum ama artk çok ağrıyr dayanamıyorum resmenOlabilir, bendede bir hafta önce ağrı vardı, şimdilik yok ama vücut alışıyor sanırım, neticede belli bir basınçla süt kanalları boşaltılıyor ağrı yapması normal.. Bir iki haftaya birşey hissetmezsin tahminimce..
Aynen canım. Ben de dogdugundan beri arko kullanıyorum. MissMerhaba canım, bende kasım annesiyim öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Pisik için tavsiyem klasik tup arko krem var ya onu kullanabilirsin bi kaç güne bi şeyi kalmaz o çok para verdiğimiz kremlerden kat kat iyi. Bir de kullandığın bezde önemli, altını kuru tutuyor mu ona da bak. Bi kaç dakikada altını açtığında havalandır. İnşallah en kısa surede geçer geçmiş olsun..
İnşallah canım.inşallah hepimiz anne sütüyle uzunun süre besleriz.doyunca memeni çıkartıyor mu ağzından? Emziği çok sevmedi benimki :)çekiyor çekiyor bakıyor ki bişe yok.ağzını açıyor ki düşsün diye.çok fena :)Ya ben çok kötüyüm sanırım mememi emince süt azalınca belli ediyor diğerinden bazen emziriyirum ama doyduğunu düşündüğüm anda ki çoğunlukla uyuyor. Tekrar istese bile gazını çıkarıp emzik veriyorum onu emiyor. AC olunca zaten emzigi atıyor . ya da uyumuyor ya da kısa surede uyaniyor. Ama doyduğunu düşündüğüm anda vermiyorum. Sanırım kötü yüm :) kilo alımı da güzel seninkinin maşallah canım. İnşallah sütun de bol bol gelir. O mamaya ihtiyaç olmaz hiç...
Canim gogus ucun nasil? Ben de sezeryanla dogum yaptim hastanede aldiramadim gogsumu. Eve gelince manuel pompa aldirip ucunu cikartip agzina verdm. Her verisimde aynisini yaptim. Gogus ucu damagina degmedigi icin emmiyordu benimki. Sende bi dene istersen.
Canım göğüs ucum normal pompayla sağınca daha da buyuyor ama yok işe yaramıyor.. Agladı dur alayım emzireyim diye bir rahatlık yok emzırmek bana psikolojik ızdırap oldu gece hic uyumuyor emmek istiyor memeyi emmiyor kafayı yicem denemediğim şey kalmadı...
Canım ya esnerken yada ağlarken ağzına tikiyorm ben memeyiYa işte o ağıza tıkma işini yapamadım.belli bir bölgeye kadarnsığuyır.ucu çok acıyor bu kez de...
Yikarsin canım biz hep esiimle ikimiz yikiyoruz ilk banyosunu bile tek başımıza yaptrdkKızlar 40 imiz çıktı...legenimize okunmus 40 taş 40 zeytin yaprağımızı koydular annemle kv.önce Babamız yıkadı okunmuş suyla sonra bebis sonra ben...gusullerimizi aldık anneler de yarın gidiyor.Artık bebisle kalıyoruz duygusalik tavan bebegi nasıl yikayacagim yalnız diye düşünmekteyim. ..
İnşallah canım.inşallah hepimiz anne sütüyle uzunun süre besleriz.doyunca memeni çıkartıyor mu ağzından? Emziği çok sevmedi benimki :)çekiyor çekiyor bakıyor ki bişe yok.ağzını açıyor ki düşsün diye.çok fena :)
Canım eğer kilo alımı iyiyse doyduğu anda alabilirsin.
Benim sütüm olsun olmasın hep kendi inandıklarımı yaptım.ağlayınca hemen alma dediler.hemen alıyorum:) ben bebeklerimi ağlatmayacağım.eğer karnı toksa da sırf beni koklamak istediği için /beni yanında istediği için de ağlıyor olabilir.o yüzden alacağım dedim.kucağa alıştırma dediler.ben sarılarak burda olduğumu hissettirmek istedim.mamayı da o anki ihtiyacını hemen karşılamak için Dr kontrolüne başlamadan verdim.elimde olmayan tek şey gaz.onda da Gazı çok olunca memede keyif istiyor.çünkü gazı unutuyor.evet gazlıyken çok emzirmek iyi değil ama onun strese girdiğini görmek yerine sakinleşmesini izliyorum.yani sonu hep meme :)) sanırım o yüzden de kilo aldı.
Bakalım 10 gün sonraki kontrolde mamasız kilo alımı olacak mı...onu bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?