Dimi annem var diye uyumuşumdur :) ananeliğini kknuştursun odaAnnen olmasaydi yatmazdin cnm.o kadar da degil
Anneler olunca guvende hissediyor insan kendini.benim de annem varken oyle uyuyakalmistm bebis ağlarken.simdi diken üstünde yatiyorum uyanır da duymam diye
Doğduğu hastane neden yapmaz ilginç yoğun bakımda kalsa da yapması gerekmez miydi yaSu isitme testini yaptiramayan var mi yaa bizim kiz yogun bakimda kaldi diye dogdugu hastane yapmadi devlete de 2 kez goturdum randevular dolu bilmem ne gene olmadi.Saglik ocagindaki dr la hemsire yapisti yakama,illa yaptiracaksin diye olmadi telefonla arayip yaptirdin mi diye soryp duruyorlar sanki evladimi dusunmuyorum ben
canım benim kız 4 günün sonunda yaptı. Huzursuzlanınca zeytinyağı ile karnını ve poposunu ovaladım sanırım işe yaradı ardından yaptı. Doktor olabilir diyor normalmiş.dun geceden beri kakasını yapamıyor,ıkınıyor fakat çok az yapıyor.anne sütü alan bebek kabız olur mu ya?yarın dr.a götüreceğim.hem 1 aylık oluyor.kontrol etsin bi de.kızlar hepatit asısının 2.dozunu yaptırdınız mı?saat farketmez dimi?sabah veya öğleden sonra da yapılabilir herhalde dimi?
anladım sağol bilgiler için. yanında bulunan biberon başlığını da kullanıyor musn ?Kendimkendine akma olayı bebeği emzirirsem veya onu emzirmem gerekirse oluyor.
Bebeğim göğsümü boşaltamıyor. Ve bıktım bebek emzir sonra oturup göğüs sağmaktan.
bebek uyuyorken sende uyu lafını duydukça sinir basıyor. 40dakika emzirmeyle uğraş, 10dakika bir göğüs 20dakika bir göğsü sağ derken çıldır geliyor.
Tabi bunun yanında sıtma ve göğüs çatlaklarımda cabası
Su isitme testini yaptiramayan var mi yaa bizim kiz yogun bakimda kaldi diye dogdugu hastane yapmadi devlete de 2 kez goturdum randevular dolu bilmem ne gene olmadi.Saglik ocagindaki dr la hemsire yapisti yakama,illa yaptiracaksin diye olmadi telefonla arayip yaptirdin mi diye soryp duruyorlar sanki evladimi dusunmuyorum ben
ay canım benım kv de aynısı, Allahtan annem var. Annemı evden gondermek ıcın elınden gelenı yaptı, neyse gercek yuzunu gormus oldum . Ben yarın temızlıkcı alıcam cunku annem banyoya tuvalete yetısemedı, klozetın ıcın ıkı haftadır temızlenmedı resmen kır olmus, valla napıyım benden degerlımı kadın en azından banyoları kırklarAksamdan sonra kizim yine saatlerdir agliyo..gaz cikariyo yetmiyo yine kivraniyor..emdikce gaz artiyo.uyuyo yataga koy 2 dk surmuyo uyaniyo..kac kere kahvalti masasindan kalktim bilmiyorum.basim agriyo..evi b.k goturuyo..h
Oturma odamda batti yarin okuldan arkadaslar gelmek istiyor uff bugun biraz ortaligi topliyim dedim ama kiz nefes aldirmiyo..aglicm sinirimden..kv evde ama temizlik vs anlamiyo yapamiyo zten..ustelik mutfakta calisirken yetlere kirinti vs herseyi dokuyo salonda oturuyo tv izliyo oysa normal kendi kullandigimz odamiz var...oglumda obun pesi sira..ayy sistim
Ben cumartesiden beri emzirip 30cc mama veriyorum canım şimdilik göğsümü reddetmiyor ama 15 gün kuralı varmış 15 gün biberon + meme verip reddetmediyse bırakmazmış sözde bekleyip görücem bakalım inşallah bırakmaz minik kuşlar
Kivi ve mandalina yediği gün pişik olmuş bebe. Belki ondandır dedik
Manuel kullanmadım. Kullanamazdım da. Cif şişesini bile 10kereden fazla sıkamayacak kadar sıkıntılı ellerm.
Zaten tek kafalı aldığım sağma makinasını da çiftliye çevirmeyi düşünüyrum.
Ben başta hem meme hem biberon verdim. Hiç yadırgamadı beni. Bi lansinohun kendi biberonu ile bir de dr brown un biberonu bir de benim meme çocuk emmek olsun da nereden olursa olsun mantığında
Her bebekte darklı olur tabiki ama bizde durum böyle
aynen canım benı anlatmıssın. Benımkıde bosaltamıyor ozellıkle gece hem memeyı almakda zorlanıyor aglıyor sınırlenıyor alınca da emerken uyuyakalıyo. Ben de kalanı sagıyorum. Kasıkla vermeye calıstım ama yok cok zorlandım kasıkla, dayanamayın verıyorum bıberonla. Napalım mama vermektense sagarım dıyorum ama o uyurken benım uyumam hayal. Dun gene aksam 10dan gece 2.30a kadar uyumadı.Kendimkendine akma olayı bebeği emzirirsem veya onu emzirmem gerekirse oluyor.
Bebeğim göğsümü boşaltamıyor. Ve bıktım bebek emzir sonra oturup göğüs sağmaktan.
bebek uyuyorken sende uyu lafını duydukça sinir basıyor. 40dakika emzirmeyle uğraş, 10dakika bir göğüs 20dakika bir göğsü sağ derken çıldır geliyor.
yogurt sut kaymagı, bulgur pılavı, cevız, balık, proteınCanım benimde önce göğüs ucumu ıslatmak için çıkardığımda aynı dediğin gibi sulu süt rengide açık ama en son bebeğim bıraktığında bildiğin süt renginde oluyor ama kıvam yine aynı yoğun değil bende araştırıyorum sütün kıvamını ne artırır diye bilen varsa yazsın nolur
sutun rengı bazen sarıya yakın bazen beyaz canım. gecelerı beyaz gunduzlerı daha koyu geneldeIyi canım.açken meme önce veriyorum.sonra mama alıyor.uyumak için yine meme :)) fena değil şimdilik.sütünün rengi nasıl?
Canm eşimde bende minik doğmuşuz kilolu bi bebek beklemiyoduk zaten oyüzden 2750 doğdu normal doğumlabenim de muhtemelen 37 veya 37+ 2 gibi öyle bir şey olabilir.belli değil. kilosu falan nasıldı? normal doğum mu oldu senin ?
ben de gunde 2 fincan rezene iciyorum !iri sabah biri aksam yemeginden sonra yatmaya yakin da kimyon tohumu iciyorum. Fena degil sukrolsun
Canim emdikten sonra yarim saate yakin dik pozisyinda kalmasini sagla gazini cikarsa dahi. Bir de burnundan ciktiginda hemen emzirme.
Ben ilk defa duydum. Biz de sarilik olduk annem verelim dedi arkadaslar sekerli su gerelim dedi vermedim bol bol emzirdim. Sukrolsun atlattik.
Evet kendin iciyorsun.
ya yesil sogani ve ispanagi bi deneyin sut arttiriyor.
ilk gelen sut anlattigin gibi olurmus. Emdikce yagli sut gelirmis oyle diyorlar. Ilk 5 10 dk sora yagli sut gelirmis bebegi doyuran ve kilo aldiran oymus.
Sorma annem olmasa bırakacak kimse de yok. İnşallah bir daha olmazAtesi cekmesini birak evde kucucuk anneye muhtac bebek varken hastane hastane gezmistik
Kendimkendine akma olayı bebeği emzirirsem veya onu emzirmem gerekirse oluyor.
Bugun berbat bigun..salonu mutfagi baya baya temizlemistim.hop arkadaslat aradi cunartesi gelelim dediler..kurslari varmis vs vs ogretmen hepsi...neysede bosuna efor sarfettim cmrtesiye kadar onkere kirlenir ev.ustelik krese giden oglumda evde olacak.bu arada yanlis anladilmasin kv fena degildir faydasi illaki var..dizleri platinli ehip bukemiyo kiloda cok ev isi vs yapamaz yani..cocugu yikiyoz beraber bide onu pispisliyo..oglum evdeyse onu tuvalete felan goturuyo...o degilde cmrtesi saat 1 gibi gelelim dediler o saat bizim kizin gazli aglamkli saati zaten kahvalti masasi 12den once kalkmiyo esim evde olmicak ..napcam ne ikram etcem ..umarim ustumu giymeye zamanim olur
Kizlar bugun ilk is gunum veee oglumu cok ozledim :/ Ustune sabah ilk asimizi yaptirmaya gittik, eve biraktim.. sevgili kv kucaga alistirmayin dedi dedi durdu, kucaktan indirince aglamaya basliyormus (tabiiii ki sende durmaz :) diyemedim tabi, ustune filan kaka yapmis ahaha Allahim dilerim bebegimi cok yormamistir.. neyse suan icin patron oglum gibi gozukuyor ne denir ki buna :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?