- 11 Eylül 2014
- 504
- 151
- 83
az sayılmaz cnm maşallah iyi gene.kuzenim 37.haftada 2300 doğurdu. buarada ultrason kilosuyla aynı mı çıktı?Canm eşimde bende minik doğmuşuz kilolu bi bebek beklemiyoduk zaten oyüzden 2750 doğdu normal doğumla
6 saat canimMaşallah canım ya :) Rabbim yardım etsin ikinize de... Kaç saat çalışacaksın?
Gunaydinlar Herkese
Dun gece sutum az geldi,gunduz iyiydi ama gece azaldi,sagip verdim anca 60cc icti bebegim ac diye uzuluyorum,bugunde aynisi olursa gece emme ustune biraz mama vericem.
Emzirip ustune mama verenler bebeginiz biberona alistimi? Mamadan sonra emmesi nasil
Kullanıyorum, bazen üşeniyorum çnkü.kalkıp diğer biberona koymaya, birde o biberon soğutsa ılıtma derdi oluyor.ay valla çok tembelim benanladım sağol bilgiler için. yanında bulunan biberon başlığını da kullanıyor musn ?
Ben de 4-5 kez bıberon verdım toplamda kendı sutumu, reddetme degıl ama emerken uyuyakalıyor acaba bıberon kolay meme zor yorulup ondanmı bırakıyor, sarılıgı olmasa sorun etmem ama korkuyorum artacak dıye. Bakalım bu aksam da sutum az olursa bende bı 50cc mama verırım. Mama hıc yapmadım ıcme suyunu kaynatıp her 30cc ıcın bır olcek mama koyucam degılmı? Bıberonum da yenıdogan uclu ama korkuyorum emmeyı bırakır dıye
aynen canım benı anlatmıssın. Benımkıde bosaltamıyor ozellıkle gece hem memeyı almakda zorlanıyor aglıyor sınırlenıyor alınca da emerken uyuyakalıyo. Ben de kalanı sagıyorum. Kasıkla vermeye calıstım ama yok cok zorlandım kasıkla, dayanamayın verıyorum bıberonla. Napalım mama vermektense sagarım dıyorum ama o uyurken benım uyumam hayal. Dun gene aksam 10dan gece 2.30a kadar uyumadı.
Annem de lansinoh iyi çekemiyor diyor sürekli. Ama ben devrini yükseltmiyorumSorma annem olmasa bırakacak kimse de yok. İnşallah bir daha olmaz
Oyy benim de hiç biyerim çatlama dı gogsum çatlak içinde kaldı. Ve kabardi kızardı nedense. İsilik gibi. Portakal suyu içtim 4 Portakalla sıkmis eşim ondan mi acaba? Uff kaşınmaktan bi hal oldum. Her gün yeni bi şey çıkıyor. Demek hem sağıp hem emzırıyorsun. O da zor ama en azından emiyor da. Sadece sağmak süre olarak daha iyi gibi (iki göğüs 20 dk. En fazla aventin tekli elektriklisini aldim) ama sonu yok.
canımçok sağol, dediğin yöntemi uyguladım fayda etmedi maalesef,Doğduğu hastane neden yapmaz ilginç yoğun bakımda kalsa da yapması gerekmez miydi yacanım bana da çok önemli olduğunu söylediler. İşitme testi sonucunu 7 yaşına kadar saklıyorsunuz, fotokopi ile çoğaltın sakın kaybetmeyin dediler.
canım benim kız 4 günün sonunda yaptı. Huzursuzlanınca zeytinyağı ile karnını ve poposunu ovaladım sanırım işe yaradı ardından yaptı. Doktor olabilir diyor normalmiş.
Evolvia mı bidaha tövbe. Mamayi degistirmeyi düsünmüyorum bidaha. Cocugun iyice ayari kaçti. Zaten kolikle gaz sancisi arasinda ince bir çizgideyiz biz ne olacagimiz belli degil.Aynı kişimiyiz diye düşündüm bi an canım:) akşam biz de aptamile döndük tekrar. Hakkında yazılanlar yüzünden tekrar almıycam diyordum ama çok rahatlatmıştı önceki kullandığımızda da yine öyle oldu akşam rahat bi uyku çıkardı yavrum. Demekki her mama her bebeğe yaramıyormuş anlamış olduk. Bebelac gold ve evolvia kara listede bende artık :) sma Yı merak ediyorum aslında daha sağlıklı olduğunu okudum ama yeni bi heyecan aramak istiyo muyum hayır :)
Rahatliyorsan tamamdır canım. Ben dibine kadar çekiyorum. Aventin cekisi iyi gerçekten. Düşük ayarı bile iyi çekiyor. Acıtıyor biraz tabi ama katlanilamayacak kadar değil. Bu dönemleri atlatmak için can atıyorum. Hayat goguslerimin etrafında dönüyorBenim bebe biberonu daha zor alıyor. Maşallah sütümü verirken ağzına damlıyor zaten.biberonda damlama olayı olmuyor ucunu sıkmam lazım oluyor biberonu alması için.
bu arada son bir haftada iki kere vermişimrdir biberonla. Korkuyorum hep biberona alışırsa emmez diyorlar diye.
Haa biberonu hiç almaması ds kötü ilerleyen zamanlarda gece emmesi çok olursa diye :/
Memede durmayı seviyor ama ağzına damlayanları uyurken yutmayı unutuyorboğulur gibi olduğu için çok durmaya ısrarcı olmuyor:)
Annem de lansinoh iyi çekemiyor diyor sürekli. Ama ben devrini yükseltmiyorumçok acıyor o zaman uçlarım.
Bir de annemin demesine göğüslerim çuana kadar hiç tam boş olmamış:/ tabi ben sağınca rahatlıyorum. Az az gelse de bırakıyorum sağmayı rahatlayınca. Cinnet geliyor çnkü odada net çekmiyor
Bizimkinin beşiğini mecbur oturma odasına kurduk evim petekli olmasına rağmen çok soğuk bu yüzden oturma odasına doğalgaz sobası taktirdik. Şuana kdr bi problem olmadı tabi tek çocuk şuan :) akşam 9 dan snra TV nin sesi kısık oluyor Işığı da kapatiyoruzArkadaslar bebeklerinizi sessiz ortamdami uyutuyosunuz yoksa bulundugunuz yerdemi tv filan açik oluyomu.
canım istersen bi doktoruna danış belki bi ilaç verir bilemiyorumcanımçok sağol, dediğin yöntemi uyguladım fayda etmedi maalesef,banyo yaptırdık şimdi uyuyor.yavrum çok ağlıyor strese girdim.bizim yediklerimiz mi acaba sebep oluyor.
gundz ben oturma odasında uyutuyorm müziğide son ses.açıp evi supuruyorm alıştırmaya calsyrm seseArkadaslar bebeklerinizi sessiz ortamdami uyutuyosunuz yoksa bulundugunuz yerdemi tv filan açik oluyomu.
Bende bugn ilk defa mama verdm kiloyu az alms bi ayda 400 gram alms ben aglamiyo bezinide çok dolduruyor diye doyuyo diye dusunmstm ama kiloyu az alms biberonla verdm sonra hepsini kustu bende mememi almazsa diye korkyrm ama siringayla verdim ama hep ağzından aktı iciremedm oyledeBenim bebe biberonu daha zor alıyor. Maşallah sütümü verirken ağzına damlıyor zaten.biberonda damlama olayı olmuyor ucunu sıkmam lazım oluyor biberonu alması için.
bu arada son bir haftada iki kere vermişimrdir biberonla. Korkuyorum hep biberona alışırsa emmez diyorlar diye.
Haa biberonu hiç almaması ds kötü ilerleyen zamanlarda gece emmesi çok olursa diye :/
Memede durmayı seviyor ama ağzına damlayanları uyurken yutmayı unutuyorboğulur gibi olduğu için çok durmaya ısrarcı olmuyor:)
Annem de lansinoh iyi çekemiyor diyor sürekli. Ama ben devrini yükseltmiyorumçok acıyor o zaman uçlarım.
Bir de annemin demesine göğüslerim çuana kadar hiç tam boş olmamış:/ tabi ben sağınca rahatlıyorum. Az az gelse de bırakıyorum sağmayı rahatlayınca. Cinnet geliyor çnkü odada net çekmiyor
Sanirim haklisin ben birde doydu heralde diyip cekiyorum, uyumuyor tabi.. kac cc kac dak emzirmek lazim hic bir fikrim yokKızlar bir iki gündür ben de dahil bikaçınız bebeğim sürekli emiyor bırakınca ağlıyor ve uyanıyor şikayetinde bulunmuştunuz ya üzülerek galiba sebebini anladım. Sütümüz yetmiyor doymuyor yavrucanlar buyüzden bi umut çekiyolar ama fayda yok. Ben de dün akşamdan beri emzirdikten sonra mama veriyorum 80-90 cc de mama alıyor maaşallah şuan 36 günlük. Mama vermeyi hiç istemezdim sadece anne sütü derdim eskiden ama bu kadar katı olmamak lazımmış açken uyuyamıyor bile bebişler yazık. Her iki göğsünü de emzirdikten sonra mama verirsen bırakmaz emmeyi diyor doktorum. Naçizane tavsiyemdir..
Ben de yorulup çekiyorum çoğu zaman canım ama 1 saat bile dursalar çoğunda çekmiyolar zaten çeneleri yoruluyor. Ben artık yarımşar saat emziricem iki göğsümü de üzerine de 3-4 saatte bir mama vericem. Sağıyorun en dinlenmiş halimle bile 50 ccden fazla çıkmıyor E birde sürekli emerse yenisi toplanmıyo busefer ağlıyolar boş çektikleri için gaz oluyor. Gaz yapmayacak bir mama tercih etmek lazım ayrıca o da rahatsızlık veriyor bize en iyi gelen aptamil olduSanirim haklisin ben birde doydu heralde diyip cekiyorum, uyumuyor tabi.. kac cc kac dak emzirmek lazim hic bir fikrim yok
Arkadaslar bebeklerinizi sessiz ortamdami uyutuyosunuz yoksa bulundugunuz yerdemi tv filan açik oluyomu.
Rahatliyorsan tamamdır canım. Ben dibine kadar çekiyorum. Aventin cekisi iyi gerçekten. Düşük ayarı bile iyi çekiyor. Acıtıyor biraz tabi ama katlanilamayacak kadar değil. Bu dönemleri atlatmak için can atıyorum. Hayat goguslerimin etrafında dönüyor
Seni bilmem ama benimkisi kendi akılsızlığından doymuyorKızlar bir iki gündür ben de dahil bikaçınız bebeğim sürekli emiyor bırakınca ağlıyor ve uyanıyor şikayetinde bulunmuştunuz ya üzülerek galiba sebebini anladım. Sütümüz yetmiyor doymuyor yavrucanlar buyüzden bi umut çekiyolar ama fayda yok. Ben de dün akşamdan beri emzirdikten sonra mama veriyorum 80-90 cc de mama alıyor maaşallah şuan 36 günlük. Mama vermeyi hiç istemezdim sadece anne sütü derdim eskiden ama bu kadar katı olmamak lazımmış açken uyuyamıyor bile bebişler yazık. Her iki göğsünü de emzirdikten sonra mama verirsen bırakmaz emmeyi diyor doktorum. Naçizane tavsiyemdir..
Benimkide emmeyi beceremiyo hala ilk defa mama verdm bgn sma gold aldık bizde ama onuda hep kustu geriKızlar bir iki gündür ben de dahil bikaçınız bebeğim sürekli emiyor bırakınca ağlıyor ve uyanıyor şikayetinde bulunmuştunuz ya üzülerek galiba sebebini anladım. Sütümüz yetmiyor doymuyor yavrucanlar buyüzden bi umut çekiyolar ama fayda yok. Ben de dün akşamdan beri emzirdikten sonra mama veriyorum 80-90 cc de mama alıyor maaşallah şuan 36 günlük. Mama vermeyi hiç istemezdim sadece anne sütü derdim eskiden ama bu kadar katı olmamak lazımmış açken uyuyamıyor bile bebişler yazık. Her iki göğsünü de emzirdikten sonra mama verirsen bırakmaz emmeyi diyor doktorum. Naçizane tavsiyemdir..
Aynen doymadıklarından değil orda kalmak istiyo doktora sordum senin kokunu istiyo dedi ama ne zaman ayrılcak böyle wc ye bile gidemiyorum her yerim tutuluyo çok zor ya hele geceleri daha kötü oluyo durum anne olmak çok zormuşCanım aynı sorun bizde de var.gündüz uykusu hiç uyumadı.göğsümde uyuyor heh daldı kalkayım diyorum Gözlerini açıyor sanki az önce dalan o değil...
Sütüm mü doyurmuyor dedim Dr mama verme dedi.ama ağlıyo napim verdim ben de.yine ağlıyor şimdi memeye yattı yine emiyor.mide fesadı geçirecek...
Keşke vermeseydim istikrarı bozdum ya mama vererek ama napim...meğer onun derdi memede kalmakmış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?