2016 Şubat Anneleri

Ben şuan sabitim dogmdan çıktığımda aldığım kilodan 2 kılo fazla vermstm almam inşallah

Canım bebisin kaç günlük. Hiç mi emmiyor benimki gibi? Hiç emmiyorsa 5 saat çok uzun bir süre. Sütun de çoksa süt ateş yapabilir. Ben 3 3.5 saatte sagiyorum veriyorum

Canım 1 hafta öncesine kadar kv de burdaydı.onun yanında melek gibiydi.kadın bi gitti.herşey 180 derece Değişti.bağırdı çağırdı..annem keyif seven biri...evinde çok iş yapmasına gerek kalmadığı için burdaki iş fazla geliyor çabuk yoruluyor.yemdk yapıyor.hazır işte oturun yiyin diyor.sert ve itici.....e çamaşır elksik olmuyor.eşimin işi gereği üstü başı çabuk kirleniyor.şimdi bebek de var...iki büklüm geliyor Yanıma ah çok yoruldum of mahfoldum diyor sürekli...ben de yemeği yapayım ben anne sen sadece çamaşır yıka dedim...bebek de Gazlı.bırakmıyor memeyi...kucak istiyor..zat zor yapıyorum.bugün yapamadım.kahvaltılık yedik.yok yani yapamıyor.yaşında çok yok ama...Alışkanlık...

Aa annen gidince mi geldi canım...boşver canım ya el o..Ban can kan neler yapıyor el niye yapmasın...inşallah canım...

Evet canım. Yok sukur canım. Uyumludur sağ olsun. Kirmax ama iste bambaska biri... Farkliyiz... Bir de ben birax dedigim dedik caldigim duduk biri olunca Ben istedim gelmelerini. Bazen gece yalnız kalıyorum ;( bir sure burda olmaları bizim için iyi olacak...

Dun bi Dr dinledim anne sütünü arttıran tek şey var dedi

Annenin gün içinde bol bol banane sanane ve boşver demesi dedi..

Çok sevdim bunu :) bence de :) ben çok takan biriydim her şeyi. Hamile kaldığimdan beri bu durum azaldı sanki :)

O halde banane sanane boşver :)

Sloganimiz bu

offf ne zormus kaka yolu gozlemek

cogumuzun bebisin de kaka gaz problemi var galiba

4 gun kaka yapamadik biz.
zeytin yagi icirdim yok
poposuna surdum yok
masaj yaptim
fitil yaptim yok
ve bebegim uyuklamaya basladi dun sabah. ne meme emer oldu ne mama emer oldu cocugumu uyandiramadim resmen. ki meme icin cildiran oglum 5-6 saat beslenmeyi reddetti.

hemen acile gittik. rontgen cektiler mecburen
ve bagirsaklari o kadar doluydu ki...

dr acil lavman yapilacak dedi.

bebegime bagirta bagirta lavman yaptilar ama yine yapmadi o an kakasini. bekle dediler. 2 saat sonra ,sukurler olsun , patirdatmaya basladi. 3 bez 1 alt acma bezi doldurdu.

iyi ki gitmisiz ve lavman yapilmis. bebegim bir saat icinde kendine geldi ve meme meme diye cildirmaya basladi

drum eger 3 gunu gecerse hemen getir dedi. mama alan bebeklerin kakasini 3 gunden fazla yapmamasi tehlikeliymis.
aklinizda olsun kizlar

1 ayda 600gram azmıymıs şok oldum. Cevremde ılk ay dogru duzgun kılo almayan bebekler var cok da saglıklar ve mama felan da vermedı annelerı. 200-300 gram olsa neysede 600 gram az degıl bence
Bende bilmiyorum ama doktorun yorumu bu canım,bir de burada birkaç arkadaşın 1 kilo üzeri almış diye yazdığını okuyunca az diye düşündüm bende. Ama en başından beri mama ile takviye ediyoruz düzenli değil ama bazen 1-2 biberon yiyor ama sütüm gerçekten az geliyor ona eminim artık emer emmez ağlamaya başlıyor ne yaparsak susmuyor mama yiyene kadar,bende sağıyorum ama bir göğüsten 30ccden fazla hiç gelmedi şimdiye kadar.
Bakalım elimden geldiğince mama takviyesi yapmamaya çalışacağım yoksa doktor bana 3 saatte 90cc ver dedi,öyle mama versem bu çocuk ne zaman acıkacakta beni emecek bilmem başka doktor arayışına girdim bakalım o ne diyecek

Evet...ben gece wc ye giderken bile bin tane besmele ile :) korkuyorum bir rüya gördüğümden beri...araya Işık taktırmıştım bebek gelince lazım olur diye.gece lambası renginde.zaten o hep açık geceleri...

Ben cok pişmanım anne memesi akışlı biberonla daha garantiye alırsın. Bebekler kolaya alışıyor yorulmadan emmek varken .. Şnşallah alışmaz kuzum
Canım senin bebe biberona mı alıştığı için seni emmiyor? Yoksa uç problemi mi :/

Of çok şükür yapmış. Ben rahatladım gerçekten
Anne sütü alanlarda daha uzun ama mama demek daha az süre. Aklımızda olsun

Bence de iyi bir rakam. İri bebeklerde Kilo almayan bile olabiliyormuş.
Biraz ezbere mama vern diyenler oluyor. Mesela benim doktor, yanlış olmasın ama 5-6günlükken önce emzir sonra 30veya60cc mama ver demişti.
30bile olsa 5-6günlükken çok bile bazen annelerin kendi hissettikleri önemlidir en iyi gözlemleyen biziz çünkü. Benimkisi şimdi şimdi diğer göğsüme geçmeye başladı.onu da iki üş fırt o kadar. Baştan beri herkes iki meme ver diyip duruyordu. Almıyor doyyuyor işte ben daha iyi gözlüyorum çocupu sonuçta

Ay benim kv dede karisma uyusun diyor habire.kakali kalkali yatiyo kiz

Kızlar bebişleri uyurken de uyandırıp 3-4 saatte bir besliyor musunuz ? Yoksa uyanmasını mı bekliyorsumuz??

Evet...ben gece wc ye giderken bile bin tane besmele ile :) korkuyorum bir rüya gördüğümden beri...araya Işık taktırmıştım bebek gelince lazım olur diye.gece lambası renginde.zaten o hep açık geceleri...

Bizim de odada açık gece lambası :) baya iyi aydınlatıyor kitap bilr okunur Rabbime emanetiz. Felak ve nas oku canım onları okuyabiliyoruz sanırım

Selam annisler. Dogurmayanlardan ben yine :) yarin sabah suni sanci verilecek bana ama ac mi gitmeliyim tok mu bilemedim. Sormak aklima gelmedi hic. Sizlere nasil yaptilar. Suniyle olmazsa sezeryana alacak beni.

Ya Ben isten eve geldim birini sagarken diger gogusumden sut bosalmis atletim siril siklamdi bosa gitti sutum ama ona ragmen iki gogusumden 210 cc cikti, sabahta sagicam birde iste sagicam.. Bebek ben yokken doyar insallah ama memede olunca cabuk doyuyo yada fazla rahat geldiginden uyumayi seciyor :/ tabi sonra erken uyaniyor, baazen eh midesini dusunup cok emiyoda rahatliyorum

Selam annisler. Dogurmayanlardan ben yine :) yarin sabah suni sanci verilecek bana ama ac mi gitmeliyim tok mu bilemedim. Sormak aklima gelmedi hic. Sizlere nasil yaptilar. Suniyle olmazsa sezeryana alacak beni.
Hic dusunmemistim bunu :) benim suyum geldi acil gittim..12 saat suni sanci verdiler, ne actim ne tok..kimsede sormadi cnm acmisin tokmusun diye bi

Adem Gunes in Guvenli Baglanma kitabini aldirdim esime,cocuklari uyutup okumaya basladim cok guzel bilgiler veriyor ilk 2 yil ile ilgili ara ara paylasirim icinden ve okumanizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…