Teşekkürler her zamanki gibi aydinlattin.Canım pzrts günü sünnet oldu. 4 saat annesütü açlığı lazım dedi. (Verdikleri ilaç kusmasına sebep olmasın diye)
İlkönce çocuk doktoru muayene etti heryerine baktı sünnet için onay verdi. yenidoğan yoğun bakımda damaryolunu açtılar tahlil için kan aldılar. Yanına kimseyi almadılar. Ben görmediğim için mutluyum.
Sonra odaya çıkardılar. Serumu taktılar takarken üzerini çıkardılar battaniyeye sardık. Saat 4.30da aldılar ameliyata. Yaklaşık 40 dk sürdü. Yanına kimse alınmıyor. Ameliyathanede bebek ve çocuklar için özel ısıtılımış odasında yapılıyormuş.
Ameliyattan çıkınca açlığın ve emmememin vermiş olduğu duyguyla ağladı tabi yarım saat 45 dk meme verme dedi. O sırada biraz zorlandık sonra aklıma serçe parmagımı vermek geldi. Güzelce yıkayıp verdim yarım saat emdi. Sonrada emzirdim kusma varmı diye baktılar. Olmayınca damaryolundan antibiyotik verip eve yolladılar. 2 gün sonrada kontrole çağırdı. Dikişlerin üzerinde aynı benimki gibi jelatin gibi birşey vardı o düşerse bezine vazelin sür demişti. 1 günde düştüde.. öyle işte canım. İlk günler pipinin görüntüsü biraz ürkütüyor insanı sonunda üstteki deriyi alıyorlar alttan çıkan parça yeni açılmış bir yer ama yaklaşık 1 haftada pembe renkli normal görünümüne döndü
Doktor ameliyat öncesi gayet açıkbir şekilde bilgilendiriyor. Hangi durumlarda onu arayacagımızı söylüyor. Gece bile arayın acil durumda ben gelecegim. Ulaşamazsanız hastaneye gelin ve acil doktoru bakmasın mutlaka bana ulaşmalarını söyleyin dedi.
Sünnet sonrasıda 10 ar dk ılık oturöa banyosu verdi. (Kuruyup kabuklanmasın diye) ben 10 dk yapamadım en fazla 5 dk tutabildim. Ama yinede kurumadı iyileşti canım.
Geçmiş olsun canım. Evet acayip bir çekiş güçleri varmış bende parmagı verince anladımFirkan bu gün ben o serçe parmağı vermeyi gene yaptım, en son sarılık için kan alıyordular, bu seferki kan alımında epey canımı acıttı. Bebeğimin güçlendiğini görmek süper bir duygu
Tabi o an kan alımı acısından bunlar gelmedi aklıma :/
Evet teklif ettik ama normal ameliyathane olunca hiçbirimizi almadılar. Bebiş sadece beziyle giriyor ameliyathaneye... yanında bir tane yedek bez istediler o kadar emziğide almadılar içeri..Teşekkürler her zamanki gibi aydinlattin.
Evladımdan ayrilma düşüncesi beni geriyo.
Teklif ettiniz mi peki babası yada yanında durabiliyor muyuz diye ?
Birde neler götürmeliyim battaniye kendi battaniyemiz mi olcak çok stres yapıyorum ya.
Ayrı kalmak istemiyorum allaha emanetler tabi allah korusun.
Sagol canım cevabın için bende memurum 1 yıl ücretsiz izin mi alsam yoksa eylülde mi ise başlasam diye kararsız kaldım. peki ise başladığında bebisine kim bakacak canım
Bütün topigin bebekleri benzediEve de geçtim
Bu tedirginliğim biraz da ondan galibaçok korktum enfeksiyon deyimce. Dün halası yıkayalım demişti, daha oda çok iyi ısınmamış gibiydi bana göre. Enfeksiyon falan denince iyice panikledim hele birde bugün dışardaydık, hasta ettik çocuğu diye daga da panik
Sağolasınız aklınıza gelmek güzzel birşey :)
Doktoru aradım az önce sorun yok dedi. Hastaneye yatması bir dert, annemlere laf anlatması ayrı dert... Yaşına girene kadar yollamazlar beni evime
ilknurrr22 benim bebeğe benzemiyor benimkisi kel otomatik elendik
Yarım çay bardağına bi çay kaşığı canmNe kadar pekmeze maya koydun cnm
Ay canım ya çok geçmiş olsun tekrar çok zor ya. pisigi için bi şey kullanmıyor musun güzelim? gaz ilacı mı kullanıyorsun ? hergün bi bardak rezene bi bardak anason iç bebeğin gazına iyi geliyor dene istersenŞimdi biraz daha sakin fitil vermişlerdi hastanede, onun etkisi.
emme isteği var ama sancısı çok. Gazdan ziyade pişiği de huzursuz ediyor olabilir. Doktor pişiği ile ilgilenmese de ciğer gibi oldu. Göz göz nokta nokta kızarıklık var:/
Cok sagol inşallah dayanırim .Geçmiş olsun canım. Evet acayip bir çekiş güçleri varmış bende parmagı verince anladım
Evet teklif ettik ama normal ameliyathane olunca hiçbirimizi almadılar. Bebiş sadece beziyle giriyor ameliyathaneye... yanında bir tane yedek bez istediler o kadar emziğide almadılar içeri..
Battaniye ben hem penye hemde yün battaniye almıştım. Serumu takarken üzerini çıkarınca sardım battaniyelere. Birde anakucagının çok faydasını gördüm. 4 saatlik süreçte beklerken hep sallattım uyanmasın aglamasın diye. Birde emzik tabi. Emzikle uyursa süper oluyorhiiç uyanmadı o bekleyişte.
Endişelenme canım benimle aynı gün 7 günlük bebek ve 5 yaşında abisi vardı. Anne daha çok büyükle uğraşıyordu. İkisi birden sünnet oldu. Büyükken o psikoloji ve acıyı çekecegine şimdi olsun. Acı kavramları yok sadece anneye biraz zorluk ve zahmet oluyor o kadar olsunO sünnet günü sabırlı ve sakin olabilirsen gerisi kolay
Ay benimde aynı sorunum var kim bakacak diye kime güvenecem öf aklım kalacak eminim.biz de gurbetteyiz keşke şu an bulunduğumuz yerde kalsak gene iyi artık tanıdıklar falan var ama burdan başka bi gurbete gideceğiz çok yeni olacagiz ordaBu büyük bir bilinmezlik canım. Annem ah keske annem bakabilse...bakıcı olacak canım inşallah güvenilir biri bulabilirsem burda tanıdık yok gurbetteyix. olmadı ücretsiz ;(
Günaydın canım bende uyumuşken ev işi şunu bunu yapayım diyorum sonra yorgun düşüyorum bence uyu:)Günaydın annişler, Gününüz bebişleriniz ile mutlu huzurlu geçsin inşAllah :)
hazır oğlum uyumuşken uyusam mı masa başı çalışsam mı karar veremedim pofffff
5-10 dk dolanıp karar vereyim en iyisi
Canım bayıltma yok. Hafif narkoz verecegim eli ayagı aşağı salınacak dedi. O kadar yaniCok sagol inşallah dayanırim .
Bende anakucagi götürürum 40 dakika da cok degil ilerdeki travma daha büyük olacak erkek kardeşimin sunnettine girdim 6 yasindaydi kolay oldu lokaldi ana bu kv nin kucağına bile vermeye çekindigim yavrum. Bayılacakya ayilmama drumu varmiy mis .?
ben kullanıyorum su anda canim.emzirdigim icin kalanini sagiyorum hic elektirikliye igtiyac duymadimKızlar manuel pompa kullanan yada kullanmş olan var mı
uyu uyuGünaydın annişler, Gününüz bebişleriniz ile mutlu huzurlu geçsin inşAllah :)
hazır oğlum uyumuşken uyusam mı masa başı çalışsam mı karar veremedim pofffff
5-10 dk dolanıp karar vereyim en iyisi
Evet cok sukur gece rahattik sakinlesti bende cok mutlu oldumbebeğin nasıl canım rahatladı mı?
Öpmeden Nasıl durabiliyorsun ben o kadar çok öpüyorum ki babası ve ben öpüypruz buyu uyu
buarada bebislerin resmini koyan anneler; masallah cok tatli bebisleriniz
insanin koklayip koklayip opesi geliyorama opmek yoook, hayal de opebiliriz
daha kuzumu ben opmemisken teyzelerim sapur supur opmuslerdi 20 gunlukkeno geldi aklima cok kizdm yinee
benim bebiste sacli ama kumral hatta kizilimsi saclisulaledede kizil yok, kime cektiyse sipam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?