2016 Şubat Anneleri

cnm gecmis olsun.. bizde antibiyotik cok kullandik ins artik gerek kalmaz...

Nedir bu emzik annecik ben de istiyorumm tüm msjları okuyamadım nedir kerameti :)))
valla kerameti ins biz de buluruz da bunca heyecana deger
ortodontik , tek parca, bpa icermeyen ve bebeklerin sevdigi bir emzikmis cnm.
benim ilk denemem kotuydu ama yilmayacagim

offf
nasil sariliyor ki acaba
nette bir arastirayim cnm
ben de sarayim kuzumu

bu arada cnm banyo cok iyi geliyor... bi suya sok aglama krizi gelince biz asi yapildik 1 hafta su degmesin dedi yarin 1 hafta doluyo hemen banyo ettircem... aksamlari hep yaptiriyoruz iyi geliyo
Evet banyo iyi geliyor cnm birde insan sewmiyorlar isigi kapat gurultu yapan biri varsa odadan cikart oyle uyuyor benimki.birde biz oda yaptik sepet besik aldik durmad.sonra baby max elektrikli besikler var ucuz hemde ona yatirdim hem pilli hem elektrikli oraya yatiriyorum uyumaya yakin.aciyorum sallana sallana uykuya daliyor...hatta simdi de orada onceden ayagimda salliyrdum indirince aciyordu gozleri napiim lavaboya bile gitmeme izin vermiyor arkamdan agliyor ben gelince susuyor.

Aa o kdr alıntı yaptım hiç biri yok teşekkür ederim arkadaşalr çok şükür tahlillerinde sıkıntı yokmuş. yuksek düşük değerler vardı ama çok minik farklar vardı o da olurmuş yenidoğanlarda...

askiminaskiyim canım başta soğanlıkta bir çocuk hasstanesi var deyip götürdü eşim. Meğer devlet hastanesiymiş. Ateşli bebekler, isalli çocuklar kapıdan içeri girmek bile bizi piskolojik hasta etti. Eşim arabayı park edip gelene kadar kapıda bekledim, görünce şok olduk.
Yüzyıla gittik hülya hanım nöbetçiymiş.
Gaz sorunumuz var ama çok şükür gazı çıkartıyor. Bizim gaz problemi aslında şöyle bezi açınca çok güzel gaz çıkartıyor. Hatta gaz ile kaka. Ama kapalıyken çok nadir gaz çıkarıyor. Sadece kıvranıyor. Kime dediysek inanmıyor, siz alıştırdınız diyor, halbuki kıvrandıktan sonra bir iki pırt yapıp sulu kaka yapınca değişmek için açıyordum. Hoppp o sırada kaka yapıyyordu ve ıkınma derdi olmadan
Ay enteresan işte. Erken wc eğitimine başlıcam
Gaz için ilaç vermiyrum. Kendim anne çayı içiyorum faydası vardır inşallah

Pişik için ise, pişik uokken kremlemşyordum. ara ara her bezde olmasa da her gün kremlerdim. Tabi kızarıklık görürsen de kremliyordum. Ama bu boyuta geleceğini düşünmemiştim
Bir haftadır mustela kullanıyoruz, hafifliyor, hatta başlangıç hale geliyor sonra tekrar coşuyor. Bu arada benmde dönem dönem pişiğim artıyor yediklerim mi yapıyor acaba diyorum... Hee tabi bir çok faktör var, pırt yaptığında illa sarı su da yapıyor, primanın yeşil paket bezine geçtik vs vs vs çok faktör var yaniii..
Dün eczaneden sudokrem Hametan falan aldırmaya gönderdim, eczacı onların hepsi aynı türev ilaç, oluşumunu önler ama iyileştirmez demiş, travazol vermiş. Geçmezse mutlaka dr a gidin demiş.
Dünki acildeki doktor pişiğe bakmadı bile :/ şimdi travazozlu mustela ile karıştırıp sürüyüroum, hatta altı açık suanda.

ilknurrr22 sarışınımsı galiba. Ay yok yok bildiğin keltoş

Başa kimlere cevap yazacaktım unuttum, benim sıpa uyanmakta. Bir yandan da ev yerleştiriyorum. Millet ist döndüğümü duymadan yerleşmeliyim :)
Öpüyorum silzeri.

Benim kızda akşam 6 gibi başlıyor ağlamaya gece 12-1 e kadar. O arada hemen hemen hiç uyumuyor. Herşey deniyorum faydası yok. 40 çıkmasını bekliyorum inşallah geçer..
Aşırı huysuz doğduğundan beri başımı kaşımaya bile fırsat vermiyor. Sabah 8 den beri uyanıktı az önce zorla uyuttum. Off annelik ne zormus

Kolikli bebeklere özel youtube de çok güzel müzikler var. Ben onları açıyorum. Onları dinlete dinşete çocuğu kolik edicem, belki de koliktir benim haberim yok

Kızlar birde benim kızın suratı sivilce tarlası gibi oldu. Yaşayan var mı? Bildiğin ergenlik sivilcesi gibi içleri dolu .
İlk önce yanaklarda birkaç tane vardı şimdi epey arttı. Alnına ve çenesine de bulaştı. Cuma kontrole gidicez ama yaşayan yada sebebini bilen var mı ??

Tamam tamam bu son gidiyorum çocuğu yedirmeye. Napayım tam uyanamadı

Benm sgk dan alacağım analık/rapor paramın bir kısmı yatmış. 6ocakta izne çıkmıştım. 12şubatta doğum yaptım.
22şubata kadar olan kısmı onaylamış iş yeri, ve az önce e devletten baktım, ziraate yattığını gördüm sizlerde kontrol edin arkadaşlar.
Sıkışıksanız iş yerinizi zorlayın onaylasınlar e devletten kontrol edin sonra

Ya alerjidir. Ya da sütün yağlıdır.
Bebeklerde karaciğer fonsiyonu gelişmemiş oluyor. Zamanla düselir. Benmkisinin de vardı sivilce ama aonrada (2.haftadan sonra) düzeldi

Biberonla geceleri mama veriyorum Dr yasakladı ama. İyimi yapıırum kötümü bilmiorum.

Benimkinde de vardi doktor hormonal bir durum ilik suyla yika dedi, 10 gunde duzeldi. Sorun degil yani geciyor

@mevsimMehtap Bizim de burda yok öyle pek tanıdık. Valla nolur bilmiyorum kader... Cok zor birine güvenmek

Canım kires birikiyor. Zor değil sen de yaparsın. Ben de korkuyorum hala :) ama ogrenicez. Erkek kardeşim de sıkıntı olmuştu temizlenmeyince.

Peki gazı oldugunda emziriyor musunuz? Gazı oldugunda da emmek istiyor.

İstiyor tabii ki. O zaman ayırt ediyorum artık emerken bile geriniyor.sinirleniyor vs... O zaman da gezdiriyorum . Az az emziriyorum arada.

bskn benim oglan da bezini açınca dağa iyi gaz çıkarıyor. Bezini açar gibi yap :) öyle masaj yapınca biraz iyi oluyor. Ama genelde doğduğundan beri açınca yapıyor . eskiden daha fazlaydı :) simdj azaldı. Ciş de yapıyor :)

Bugün kontrole giitik. Asimizi olduk. 1 kilodan fazla almisiz iyi dedi. Kontrol sırasında bezini açmıştı bizim oglan tabii ki pirt yapmış :) rengi güzel dedi

Günaydın canım bende uyumuşken ev işi şunu bunu yapayım diyorum sonra yorgun düşüyorum bence uyu:)

valla uyudum gitti dayanamadim
bizimkisi uyandirdi ana uyan açım

Öpmeden Nasıl durabiliyorsun ben o kadar çok öpüyorum ki babası ve ben öpüypruz b

Anaaamm öpmeden nasıl duruyorsunuz biz şapır şupuruz maşallah

valla bende yuzunu falan opmuyorum
boynunu kokluyorum yada ellerini opuyorum
kocam uyuzu bebegin burnunu opuyor
o bile ufak bi kizariklik yapiyor
yapma opme desemde anlamiyor
bide bıyıklı bıyıklı öpüyor pislik

biz 2 gün oldu başladık,
3 gün kakasını yapmamıştı ve gazı vardı şimdlik iyi gaz cıkartırıdı artık
çıkasımı vardı o mu cıkardı tam bilemıyorum :)

Bnm kızım kuvezde antibiyotik aldığı için öyle pişik olmuştu ki sulu yaraydı poğosu hep. Mantar oşmuştu üstelik. Hametan oksizinc ve üç merhem daha yani toplamda. Beş merhemden bi karışım verdi dr. Bir de günde iki kere olmak üzere travazol bir saat sonra trosyd her alt açmada da karışımı uyguladık dr tavsiyesiyle. Islak mendil kesinlikle yasak pamuk kullanıyoruz. Düzeldi çok şükür şişmişti resmen kuzumun poposu.

merhaba, bebegim 37 gunluk oldu. 1 ay kontrolunde 800 gr almis boyu da 5 cm uzamis cikti. Doktor herseyi normal dedi ama ben yine de sutum yetmiyor diye dusunuyorum. Bebegim gun icinde nerdeyse saat basi emmek istiyor. Emerken uyuyakaliyor ama 5 dk sonra uyaniyor. Gündüzleri uykusu az ama gece 1 defa kalkiyor, gece rahatiz. Arada bir gece cok agliyor doymadigini dusunup 60 cc mama veriyorum, mama ustune bir de emmek istiyor benim mememde uyuyor. Sutum yetiyor mudur sizce? Sık emdigi icin pompayla cekemiyorum. Bazen memeyle kavga ettigi oluyor o zaman bos mu cekiyor diye dert ediyorum. Bu durumda olan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…