- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
5 saatin sonunda pes ettim ve 10 dk da
Olsa ayağıma alip.hafiften salladim
ve su an hala gözler yari baygin direniyor
Bebis emzirince normal benmde istahim cok acik doymuyorum hicNe biliyim istahm çok acldi ya hamileyken byle acikmyodm
Bol bol su iciyim barı her aciktgmda yersem yandmBebis emzirince normal benmde istahim cok acik doymuyorum hic
Anladm cnm bende azaldı sandim sutun.genelde yokmuş demek.ama gerginlik daha da azaltr biliyorsun.umarim ictiklerin işe yarar.ben rezeneden cok fayda goruyorum.aldigin anne cayinda da vardr muhtemelen.yok genelde olmayan bi sütüm var malesef,
3 gündür deli gibi hoşaf - su içiyorum birde anne çayı aldım bakalım ne olacak
---
annesine yardım etsin baksın hersey yapsın
ama benim tuttup daha oturmadığım müşterilerimin gelip gideceği evide
anne bi sene oturabilirsin biz sadece hafta sonu kullanırız demesin hayırlısı diyorum :)
sanmıyorum obur olacağını kilo alımıda az :)
ilk 5 dk colk colk emiyor sonrası 2 em 3 dur modunda
bende sürekli vermiyorum mamayı,
sadece geceleri cok ağlıyorsa ve iç sesim bu cocuk doymadı diyorsa mama yapıyorum
genelde 50 cc veririm, bu kez kocam hazırladı 100 yapmış :) onuda içmiş kuzum
emziirene kadar göğüslerim taş gibi, sonra emince pamuğa dönüyor
doyunca da az mızmızlanıp dalıyor uykuya
ama dediğin gibi sorun süttemi bebeğin yeterince emmiyor olmasımı bilemedim yani
Benim de meme ucum çok küçük savaşlardayız. Ne zaman huzurla emzireceğim bilmiyorum. Aklıma cafelerde emzirme ortusu altında emzirenler grliyor ben yapmaya kalksam birileri çıkıp abla bu ne ya bizim de canımız çekti diyebilir.Biz 32 gunlukken 900 gr almıştık ama mama da verdin sadece meme değil ben her hafta tarttırdım sağlık ocağında bir ay meraktan ölürdüm siz tartışmadınız mı henüzbenden bahsedıyorsun sanırım. Her emzırmede hala aynı sorunu yasıyorum, sorunsuz bır emzırme gecırsem benden ıyısı yok. Gogus ucun kucuk zaten baktım tutamıyo yatarak emzırmeye calsııyorum. Hele cok acsa ve tutamazsa basıyor yaygarayı bu sefer daha zor oluyo emzırmek. Haftaya persembe 1 ayımız dolacak umarım ıyı kılo almıstır
Bugun ilmihallerde bu konuyu iyice arastirdim hata olmasin diye. Kanaman ne zamn biterse leke falan dahil tabi. O zman abdest alip ibadetlere basliyoruz. 40 gun dolmadan yine oherhangi kanama olursa tenz gwcirdigin gunler de lohusaliktan sayilir bu ihtimalden dolayi sadece cima olmamali yaziyorÇok defa yazıldı ama gusül için kanama bitince mi abdest alınacak şimdi benim kanama bitti ama koyu sarı devam ediyor sali 40. Gün günbitiminde mi abdesr alıcam
bu ilk doğum bu arada 5 şubat ta doğum oldu suyum gece 00.15 gibi geldi biri yardım etsin
Hayır kullanmıyorum zeytinyagı ve kaynamış su ile sildim baya azaldı ama birden çogalıyo birden azalıyo yüzü heü yüzümde öpüp kokluyorum belki ben de yapıyo olabilirim diyorum doktora gidicem yatın yine de.aynı bizi anlatmışsın canım. Başlarda her açtığımız bez kakalı çıkıyordu bizim de. Evet o alerjiler oluyormuş sebebi belli değil sanırım. Bunun için bişey kullanıyor musun?
canim benimki 10 ve 16.gunde tartildi,haftaya persembe ayi doluyor hem doktora hem saglik ocagina gidicez o zaman tartilcak. 16.gunde dogum kilosunu biraz gecmisti az kilo aldi ama doktor bir ayi dolsun oyle karar verelm mamaya dediBenim de meme ucum çok küçük savaşlardayız. Ne zaman huzurla emzireceğim bilmiyorum. Aklıma cafelerde emzirme ortusu altında emzirenler grliyor ben yapmaya kalksam birileri çıkıp abla bu ne ya bizim de canımız çekti diyebilir.Biz 32 gunlukken 900 gr almıştık ama mama da verdin sadece meme değil ben her hafta tarttırdım sağlık ocağında bir ay meraktan ölürdüm siz tartışmadınız mı henüz
benimde oldu bugun emzirirken birden oksurmeye basladi hemen dik tutup sirtina vurdum cok korktum ama normal bi durummusBenim bebistede oluyor tatlim ya bide cigere sut kacmasi oluyormus kactigi nasil anlasilor ki?
bende mamajoo var canim memnunun bir de medela aldim ama henuz elime gecmediKızlar bebeğim anne sütü alıyor ama sonra çoğu zaman ağlaması kesilmiyor ve mama vermek zorunda kalıyoruz o yüzden güzel bir biberon almamız lazım mamajo chicco avent ve dr brown var seçeneklerimde anne memesi gibi olsun emmeyi bırakmasın istiyorum sizler hangi marka kullanıyorsunuz
Benimde çok tatlı istiyo bende günde 3-4inciri sabah humana çayla yiyorum akşamda aynı şekilde rezene 3-4 hurma yiyorum ekmek yemeden doymuyorum yaSamantha16 ben hamile kalmadan önceki kilomdan 2 kilo daha eksigim şuan ama çok tatlı bsyler istyo canım ve ben öğle yemeği yemezdm sadece akşam ve kahvaltı smdi onuda yiyorm kilo alcam diye korkyrm beslenmemi duzene sokmam lazm tatlı istedkce su iccem yada meyve yicem bu gdsle hamileyken almadgm kiloyu alcam kuru incir hiç sevmem geçen gün 10 tane yedm heralde yatmadan önce btmese dahada yerdim tabi gecede goguslerimn ağrısından uyuyamadm
Ay bırak ya herkes çok bilmiş herkes süper Anneydi. aman takma benimde sınırımı bozuyorlar herkes bebeğini kocaman doğurdu sanıyor herkesin bebeğinin yüzü ahada bu kadar nedense bi benim bebeğin yüzü küçükMuş! bebeğim 3510 gr doğdu daha ne olsun maşallah ona. kafayı yemiş insanlar herkes süper ama bizden olmamış!Yav meğer herkes bebek bakım konusunda kadınlı erkekli Uzmanlık yapmış da bunu ben maalesef bebeğim olunca öğreniyorum.kendi kültürümden soğudum 1 buçuk aydır yemin ederim.bu kadar bilgin vardı da ben niye şimdiye kadar bilmiyordum ki...
Kv nin eltisinin bebeği ile bizim aramızda 2 ay var.kayınpederim,kayınvalidemin yapmadığı kaynanalığı yapıyor.kıyas kıyas kıyas...bebeğim zayıfmış,niye zayıfmış,odanın kapısını kapatmamalıymışım,bebek bağırsa da yanına gidip ilgilenmicekmişim,kendi oyalanmayı bilmeliymiş,yere battaniye atacakmışım o öyle oyalanacakmış yerde onun üstünde,onlar hiç mama vermemiş( bir annenin en hassas noktası) hem de hiç vermemiş :) 2 gün kaldılar ama canıma tak dedi.o bebek daha kiloluymuş...o bebeğiyle konuşurmuş( benim konuştuğumu görecek kadar yaşadın mı ki burda benle ) ben de konuşmalıymışım...
Bir bebek istedim ya bir evlat...hayatıma musallat olup içine edin demedim ki...bebek bakımında herkes bir yerlerden başladı ki ben herşeyiyle yapmaya çalışıyorum tıpkı burdaki anneler gibi...altına Islak mendil değmiyor benim çocuğumun da pamuklarla siliyorum hala...çok sinir oldum neyse...
maşallah maşallah maşallah bebeğine pek de şirin canım. bizde 36 günlüğüz kırkinı nasıl hesaplıyorsun bana göre perşembe anneme göre carsambada kafam karıştı:) benimde bebeğimde ara ara sivilceler çıkıyor bende sütten old. düşünüyorum canım yüzüne geldiği zaman oluyor bencemerhaba anneler hepimizin derdi aynı kaka, emme, uyku vs..benim kızım da bugün 36 günlük oldu. Kırkımızın çıkmasına az kaldı. Dün alışveriş merkezine gittik asansörde palyaço ile karşılaştık kızımı sevdi. O bile 40 ı çıktı mı diye sordu 40 çıkınca ne olacak merak ediyorum.
Benim kız kakasını 3 günde bir yapıyor doktor normal dedi. Yüzünde küçük küçük sivilce benzeri şeyler var alerji olabilir dedi o da normalmiş. Süt değmiş diyen de var sütle sil iyi gelir diyen de var artık bu teyzeler canıma yettitatlı ye tatlı süt yapar diyen komşu teyzeee, doktorum tatlıdan uzak dur dedi bilgin olsun
Bizde durumlar böyle kızlar, sizleri takipteyim. Bebiş resmi koyanlar maşallah hepsi çok şirin, bu da benim miniğim
oy canım çok tatlı allah bağışlasin maşallah. Allah korusun canım umarım bi şey çıkmaz demir ilacını kullanmaya devam ediyor musun güzelim?Ilaç kullanmıyorum bana da uykusuzluktan yorgunluktan oluyor gibi geliyor. Gece uykum bozuldu zaten gündüz de istesem de uyuyamıyorum bakalım haftaya gideceğim doktora. Tek sıkıntım bir şey çıkar da ilaç kullanmak zorunda kalırsam emziremem diye korkuyorum.
Ay canım benim allah acil şifalar versin KıyamamKanda da bakteri uredi .. 2. Antibiyotiğe başlandı .. Bugün damar yolunu acilmasi icin mafoldu oldumkaç yerden iğne yaptılar anlatamam
Canim benim çok geçmiş olsun umarım bi şeycigi kalmazAhh kuzular..seni cok iyi anliyorum..ben minnosu yogun bakim unitesine verdim..icerden cani yandikca aglamasi kulaklarimda.ayagi kolu delmislerdi..ahh kuzum iyilessin baska bisey istemiyorum Allahtan
Geçmiş olsun canım. Allah acil şifalar versin. En kısa zamanda çıkar inş.[/QUOTE]="karincam, post: 45588543, member: 334476"]Keske kuzum yanimda evimde olsada uyumas aglasa.onu yogun bakima aldilar ben eve geldim..nekadar sakin olmaya calussamda cok zor..herhangi net bi sebepte yok .gribal enfekdiyon icin gittik..gungectikce halsizlesti ve emmedi..cigere sut kacmis olabilir dediler bildigim bu..nolur dua edin iyi seyler soyleyin icim rahatlasin..Rabbim tum bebisleri annelerine ve benim kuzumu bana bagislasin
Maşallah bebeğine canım allah bağışlasin. Dr nasıl bi emzirme önerdi canım?:) olsun ben anladım okurken bana cevap verdiğini canım. Aynı benim oğlum gibi işte ama benimki tam doymadığında yapıyor onu yoksa gözler muhakkak gidiyor canım gaz cıkarırken acılıyor bazen cıkarmadan koyayım diye deniyorum ya uyanıyor ya da gazdan gözünğ açıyor çok sabır gerektiren bi durum bizimki hep agzım boş kalmasın istiyo çok obur
Canım benim iflahımı kurutuyo resmen dün gece ilk yaşadım bende daha oyle yaşayabileceğimi sanmıyorum inan :) ne yemek yiyebiliyorum sayesinde ne evle eşimle ilgilenebiliyorum alıştırma diyorlar ben meraklı değilim ki durmuyor işte.. 2 gündür ama karnının tok oldugunu anlayınca az eglendirip sallıyorum hafif malesefartık anca öyle uyuyo güzel bi de maşallah gaz ilacı işe yaradı hoş gazını ben çıkartıyorum yine ama artık agrısını mı aldı ne yaptıysa uyku sırasında sakin uyuyo ıkınmalarda kesildi sadece her sabah dolu dolu yapar o zaman ıkınıyo aynı saatte. Doktorun emzirme önerisi işe yaradı daha sakin artık. Seninkinin uyuyacagı yokmuş ama :)
gecmis olsun canım benim şimdi iyi olmasına sevindim. nasıl anladın ki?Canım çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin. Bizde dün çıktık hastaneden. Akciğerine süt kaçırdı ve hastaneye yattık. Antibiyotik ve ventolin verildi. Çok şükür şimdi ewdeyiz sdc antibiyotiğe devam ediyoruz.
ara ara sönüyor ara ara artıyor gibi bizim de. Yüzünü öpmüyoruz biz ama sebebi tam belli değil sanırım. Doktor bile birsürü şey saydı. Yediklerin olabilir dedi, deterjan olabilir dedi vs.. Doktorun ne diyecek merak ettim yazar mısın canım bana da.Hayır kullanmıyorum zeytinyagı ve kaynamış su ile sildim baya azaldı ama birden çogalıyo birden azalıyo yüzü heü yüzümde öpüp kokluyorum belki ben de yapıyo olabilirim diyorum doktora gidicem yatın yine de.
sağol canım. Aynı gün doğum yapmışız. Bu ctesi 5 hafta oldu bugün 36 günlük. Bana sorarsan perşembe 40 günlük olacak. Annen doğduğu günü de saymış. Sayılmaz sanırım ya o gün.maşallah maşallah maşallah bebeğine pek de şirin canım. bizde 36 günlüğüz kırkinı nasıl hesaplıyorsun bana göre perşembe anneme göre carsambada kafam karıştı:) benimde bebeğimde ara ara sivilceler çıkıyor bende sütten old. düşünüyorum canım yüzüne geldiği zaman oluyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?