- 16 Ekim 2013
- 2.737
- 2.591
- 333
- 37
Ustaca="yadegarim, post: 45581935, member: 682762"]Almadığım şey kalmadı şimdi gidip göğüs kalkanı da alıcam:) lansinoh var zaten sürüyorum Çocuk 6 haftalık olcak hala emziremedim sütümde azalıyor çok üzülüyorum en son çare elektrikli pompa alıp sık sık sağıp vercem.. Teşekkür ederim.
Ben söyle anlıyorum canım gündüz emdiği zaman 3 saat rahat uyuyor aksamda emip uyuduğunda ilk uyuyus yani akşam gene 3 saat uyuyor. 3 saatten sonra emip uyuduğunda uykusuna yenik düştüğü için az emiyor öyle oluncada saat başı aranıyor ben bu şekilde anlıyorumCanım bizde var buemiyor uyuyor yatırıyorum kısa uyuyor doymadıgını anlıyorum ama 30-60 cc arasında yapıyorum genelde onu tam olarak bitirmeden uykuya dalıyor uzun uyuyor uzun dedıgım taş catlasın 3 saat daha 3 saati askın uykumuz olmadı.. Hergun degıl bazı gunler böyle oluyor bende haftada 3-4 gun uyumadıgı Zaman mama verıyorum.. sütüm göründüğü kadarıyla fosur foşur akıyor ama bebeğimemi yetmıyor yoksa yeteri kadar guclu emmiyormu göguslerim tam anlamıyla boşalmıyor sürekli dolu hissediyorum bu sabah o emerken ben göğsüme masaj yaptım sağar gibi baya yumusattım kızı da uyutmadım iyice emsin diye baktm derin uykuya daldı hala uyuyor. Doyduğunu uyuma seklınden anlıyorum eger gözleri oynuyorsa yarı uyanık gibiyse doymamış içi geçmiş oluyor ama nefesını bile hissettirmeden baya dalgın bir uykusu var ki o işte doydum demek oluyor ne yapmalı ? Sorun süttemi bebeğin yeterince emmiyor olmasımı bunu Nasıl anlayacağız??
Ben verdim canım 2.5 kg fazlam kaldı sadece. sende durumlar nasıl?Kizlar siz hic kilo verdiniz mi ya
Bencede öyle evet annem ilk günüde sayıyorara ara sönüyor ara ara artıyor gibi bizim de. Yüzünü öpmüyoruz biz ama sebebi tam belli değil sanırım. Doktor bile birsürü şey saydı. Yediklerin olabilir dedi, deterjan olabilir dedi vs.. Doktorun ne diyecek merak ettim yazar mısın canım bana da.
sağol canım. Aynı gün doğum yapmışız. Bu ctesi 5 hafta oldu bugün 36 günlük. Bana sorarsan perşembe 40 günlük olacak. Annen doğduğu günü de saymış. Sayılmaz sanırım ya o gün.
Biri pişik mi dediKizlar bizim bebisin gecmek bilmeyen pşigi var. Bez degistirdim daha iyi simdi ama hala geçmiyor. Sebamed kullaniyordum pisik kremi onu da degistirdim bepantol aldim. Dr normal dedi cok sık altini kirlettigi içn. Cok sık da altını degistiriyoruz ama yok yani yara oldu
Ekmek olmazsa bende doymam valla özellikle kahvaltıdaBenimde çok tatlı istiyo bende günde 3-4inciri sabah humana çayla yiyorum akşamda aynı şekilde rezene 3-4 hurma yiyorum ekmek yemeden doymuyorum ya
Kızlar bebeğim anne sütü alıyor ama sonra çoğu zaman ağlaması kesilmiyor ve mama vermek zorunda kalıyoruz o yüzden güzel bir biberon almamız lazım mamajo chicco avent ve dr brown var seçeneklerimde anne memesi gibi olsun emmeyi bırakmasın istiyorum sizler hangi marka kullanıyorsunuz
Hadi yaa:/ bende sevinmiştim iştahı iyi diye:) benimki emmeyi seviyor gibime geliyor. Ama uykuya yenilmek var ya o fena...yok genelde olmayan bi sütüm var malesef,
3 gündür deli gibi hoşaf - su içiyorum birde anne çayı aldım bakalım ne olacak
---
annesine yardım etsin baksın hersey yapsın
ama benim tuttup daha oturmadığım müşterilerimin gelip gideceği evide
anne bi sene oturabilirsin biz sadece hafta sonu kullanırız demesin hayırlısı diyorum :)
sanmıyorum obur olacağını kilo alımıda az :)
ilk 5 dk colk colk emiyor sonrası 2 em 3 dur modunda
bende sürekli vermiyorum mamayı,
sadece geceleri cok ağlıyorsa ve iç sesim bu cocuk doymadı diyorsa mama yapıyorum
genelde 50 cc veririm, bu kez kocam hazırladı 100 yapmış :) onuda içmiş kuzum
emziirene kadar göğüslerim taş gibi, sonra emince pamuğa dönüyor
doyunca da az mızmızlanıp dalıyor uykuya
ama dediğin gibi sorun süttemi bebeğin yeterince emmiyor olmasımı bilemedim yani
Benim kiziminda ani irkilmeleri oluyo ben normal diye biliyorum.Hatts soyle bisey okumustum anne karninda yerleri dar,simdi yerleri genis diye bosluk hissi oluyormus ne kadar dogru bililmiyorum.Ama ani irkilmeler tum bebeklerde oluyor.İyi geceler bize bir yardımcı olun güzel anneler,kızım maşallah sakin bir bebek ağlayarak tutturması falan olmuyor,gaz sıkıntısı da yaşamıyoruz şükür sadece doymadığında ağlar. Ama 2 gecedir neler oluyor anlamıyorum sadece geceleri uykuya daldığında aniden gözlerini açıyor sonra iki kolunu iki yanına açıp ağlamaya başlıyor bildiğiniz korkarak uyanıyor kucağıma aldığım anda sakinleşiyor sürekli dua okuyorum ama anlamadım neden böyle oluyor var mı bir fikriniz bu korku için,neden oluyor olabilir yada düzelmesi için öneriniz var mı onu öyle korkar görünce içim gidiyor
Ah canım içimizde patlayan cevaplar var biliyorum. Hepimizin hayatında var böyle densizlerYav meğer herkes bebek bakım konusunda kadınlı erkekli Uzmanlık yapmış da bunu ben maalesef bebeğim olunca öğreniyorum.kendi kültürümden soğudum 1 buçuk aydır yemin ederim.bu kadar bilgin vardı da ben niye şimdiye kadar bilmiyordum ki...
Kv nin eltisinin bebeği ile bizim aramızda 2 ay var.kayınpederim,kayınvalidemin yapmadığı kaynanalığı yapıyor.kıyas kıyas kıyas...bebeğim zayıfmış,niye zayıfmış,odanın kapısını kapatmamalıymışım,bebek bağırsa da yanına gidip ilgilenmicekmişim,kendi oyalanmayı bilmeliymiş,yere battaniye atacakmışım o öyle oyalanacakmış yerde onun üstünde,onlar hiç mama vermemiş( bir annenin en hassas noktası) hem de hiç vermemiş :) 2 gün kaldılar ama canıma tak dedi.o bebek daha kiloluymuş...o bebeğiyle konuşurmuş( benim konuştuğumu görecek kadar yaşadın mı ki burda benle ) ben de konuşmalıymışım...
Bir bebek istedim ya bir evlat...hayatıma musallat olup içine edin demedim ki...bebek bakımında herkes bir yerlerden başladı ki ben herşeyiyle yapmaya çalışıyorum tıpkı burdaki anneler gibi...altına Islak mendil değmiyor benim çocuğumun da pamuklarla siliyorum hala...çok sinir oldum neyse...
Canim sonra sudokrem aldın mi?Biri pişik mi dedi
Arkadaşım aynı dertten yaklaşık on gündür sıkıntıdayım. Ciğer gibiydi, şimdi daha çok yayıldı.3 gündür altı açık duruyor. Bez değişmiştik orima care e geri döndük ama çare olmadı. Bugün huggies aldım. Dokusu daha güzel. Keşke her bebek bezinden görüp alma sansımız olsaydı. Neyse inşallah bu iyi gelir.
Ne dediyseler ve neye karşı çıktıgsam yaptım. Bugün pudra bile denedim
Siz gaz ilacı kullanıyormusunuz?
Doktor bize gaz ilacı verdi kaka yapmayı hafifletir dedi. Miktar konusunda azaldı. Bakalım. Olmadı cildiyeye götürücem.
Maşallah canım allah bağışlasinMerhaba arkadaşlar uzun zamandır giremedim. Baya bi konuşmalar olmuş okuyamadim hepsini... biz bugün 21.günümüz u bitirdik. Kizim büyüyor masallh bizde onlarla tecrübe ediyoruz anneligi bugün dogum dan sonra ilk defa gezmeye çıktık. Kizim iyiydi uyudu bi ara bastı çığlığı bebek odasında emzirdim. Şükür sorun yaratmadi bna. Bna da çok iyi geldi hafifledigimi fark ettim..Ayaklarım açıldı resmen sürekli evde durmak bna göre degil . Hamilelik kiloları ahh gobusum ahh önceki halime döndüm sayılır farkla tabi sarkık bi göbek le nasıl düzelir bilmiyom..yağ mi aldirsak yukarı mi kaldirt şak bilemiyorum yanii.... bizim pozumuz size gelsin. ....
Bende korkuyordum yıkamaya ama bakıyorum lavaboda toto yıkamaya o kadar alıştım ki lavaboda yıkarım ben bu çocuğu demeye başladım. Haa tabi üstümü başımı ıslatarak yıkarım ama yıkarım yaniBen oglumu kendim hiç yikamadim. Korkuyorum. Kv de haftada bir yıkansa iyi diye dusunuyor. Eşime zaten bugün kizginim iş güç oluyor normalde de. Yanı hergun yıkama ya da iki günde bir yıkama taraftarıyim ama olmuyorneyse biraz daha buyusun kendim hergun yikarim
Ben ilk günler üstunu değiştirmiyordum, altını alamıyordum onları hallettim sukur.
beğenmenize çok sevindim:) isimler karakteri etkiler derler eşinizde ismin yansımaları var mı şanslı uğurlu etrafını aydınlatan anlamları var daEşimin ismi kutay çook güzel bir isim
Anladım canımYediklerinin tadi ve kokusu sutune geciyir canim. Bu neden baharatli ve sarimsak giibi kokulu seyler yememek gerekiyor :) bebek cok acsa emiyor fakat erken birakiyor sonra mizildanip memeyi doymus gibi kabul etmiyor.
Sudokrem alacaktık ama o önleyici tedavi etmez dedi dr. Mantarlaşmış durumda olduğu için mantar ilacı ve çinkolu koruyucu krem kullanmamız gerekiyormuş. Ama sudokrem de siparişi vericem bu toto çok hassas.Canim sonra sudokrem aldın mi?
kızınızın adı çok güzelmiş ben de 2 kız olursa onu düşüneyimBiz de ikinciye oğlumuz olursa Kutay Göktürk koymayı düşünüyoruz. Şimdiden onu bile düşündük.Bence çok güzel. Kızımın ismi de Umay Açina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?