- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Bende 2 haftadır yalnızım bebeğimle canım tam aksine dahada çok sevdim ben yalnız olmayı istediğim gibi bakıyorum karışan görüşen yok emdikten sonra istediğim kadar göğsümde uyutuyorum şarkılar söylüyorum günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile evcilik oynar gibi oynuyorum bebeğimle akşam eşim gelince de ikimiz birden ilgileniyoruz eşim her gece ben emzirdikten sonra uyutuyor benim kız reflü olduğu için kusuyor bazen başında bekliyor eşim yatırdıktan sonra bende o arada duş alıyorum kendimle ilgili yapmam gerekenleri hallediyorum günden güne alışırsın kuzum içini ferah tutKızlar ben annem.gittiğinden beri çok kötüyüm. O varken bebege pek elim.degmiyormus meğer. Şimdi o kadar bunaldım kii. Bi durmuyo uyumuyor mikir mikir. Eşimle hiiic vakit geciremiyoruz. Bu ne kadar böyle gidecek? Bunaldim iyice. Bebeğe bakasim bile yok. Yalnız kalmak istiyorum. Büyüsün başka çocuk yapmicam deyip duruyorum. Kafayı yedim galiba
Canm ne kadar oldu dogum yapali lohusa sendromuna mi girdin acaba olmazsa annene soyle takrar gelsin diyecegim ama bebegine alosman icin yanliz kalman daha dogru bi gulsun bak nasil sizlicak kalbin dunyanin en guzel seyi evlatİnsallah bu psikoloji bir an önce biter. Vicdan azabı duyuyorum ama elimde değil. Dünden beri sebepsiz yani aslında kendimce sebepli aglamalarim başladı. Allah içime bir an önce ferahlık versin inşallah. Ama bebek bakmak karşıdan gözüktügü gibi kolay değilmiş.
Ilk asisini hangj gun yaptilar cnm dogdugu gun mu dogdugu gun yaptklarsa pztsi gotur 30 gun aralikla yapiyorlar cnmKizlar bnm kizim 19 subat dogumlu. Pazar gunu 30 gunluk olacagiz. Pzt asi icin gotureyim degil mi?
Canim alisma sureci hep sancili gecer, annen olmasa coktan bu evreyi atlatmistin.. emin ol hepsi gecicek :)İnsallah bu psikoloji bir an önce biter. Vicdan azabı duyuyorum ama elimde değil. Dünden beri sebepsiz yani aslında kendimce sebepli aglamalarim başladı. Allah içime bir an önce ferahlık versin inşallah. Ama bebek bakmak karşıdan gözüktügü gibi kolay değilmiş.
Gecer cnm merak etme.lohusasin sanirim hala.hormonlarin etkisyle insan bi farkli oluyor.alisirsin kuzuna.hatta unutursun ikinciyi istersinİnsallah bu psikoloji bir an önce biter. Vicdan azabı duyuyorum ama elimde değil. Dünden beri sebepsiz yani aslında kendimce sebepli aglamalarim başladı. Allah içime bir an önce ferahlık versin inşallah. Ama bebek bakmak karşıdan gözüktügü gibi kolay değilmiş.
Yara kacinilmaz ve agrisi cok cok fenaMrb hanımlar bende yakında doğum yapacağım siz tecrubelisiniz artık. gögüsleriniz yara oldu mu ne kullandınız acaba.süt olsun diye ne yeyip içtiniz biraz bilgilendirir misiniz
Çok tesekkur ederimYara kacinilmaz ve agrisi cok cok fena
Dogumdan birkac gun oncesinde lansinoh krem surmeni tavsiye ederim.tabi sonra da.yara olduktan sonra kalkan kullanan arkadslar var fayda gormusler.saf zeytinyagi da cok iyi geldi bana.gogus pedi de almayi unutma
Sute gelince bol sivi.duzenli yemek ve kaliteli uyku.gerçi bebisle cok mümkün olmuyo uyku
Bir de hergun rezene ic.iki uc fincan
Hem sutu arttiriyo hem gaza iyi geliyo
Kolay dogumlar
Emzirirken kahverengi kismiyla agzina vermeye dikkat et.. sutun bol olsun istiyorsan bol bol su iciceksin.. 3-4litre tavsiye ediyorum ben sahsen.Mrb hanımlar bende yakında doğum yapacağım siz tecrubelisiniz artık. gögüsleriniz yara oldu mu ne kullandınız acaba.süt olsun diye ne yeyip içtiniz biraz bilgilendirir misiniz
Dka gidemedik daha gidicez insallah ama konustum buyuk ihtimal bakterisi dedi arkadasimin oglunda da aynisi olmus ve sonuc bagirsak bakterisimisBende yarin gitcem tam 5 gunde benmki yesil yapti serum flan takmislardi ama burda kaka tahlili yapmiyorlar yarn il merkeze gtcem o zamn yaptrym icime kuruntu dustu simdi eee nasil bi tedavi olacakms
Bilmiyorum canim plates topu ustune karnimla uzaniyorum agri oluyor kalkiyorumSende niye oluyo ki Canm acaba ben bgn salonu temizledm koltuk felan cektm dikislerm acidi sislikte yok görünürde karnim dümdüz ama blmyrm ki niye kapanmiyo
Cnm ayni gun dogurmusuz.bize de p tesi gunu icin gun verildi aşiyaKizlar bnm kizim 19 subat dogumlu. Pazar gunu 30 gunluk olacagiz. Pzt asi icin gotureyim degil mi?
Heh işte tamda bu durum insanı psikopata baglatıyor. Her akşam her akşam böyle olursa biranda zombileşiyorsun
En iyisi hiç yatmamak demeye başlıyorsun.
Çünkü tam yatıyorsun için geçecek hop kalk.. yine herşeyi tam yapıyprsun yatıyorsun aynı sahne...
Allah yardımcımız olsun kardeşim ne diyeyim.. 2 sene sonra memeden bırakınca rahatlıyorsun
Fala inanma canım bu yüzden canını sıkma
Öncelikle ben hamileyken korunma yçntemlerini çook araltırmıştım. Arkadaşlarımda spral ve prezervatif ile hamile kalan çok var. Onlara güvenemedim. İnsan ilk bbegi olunca çok tırsıyor hemen hamile kalmak istemiyor.
Haplar ise hergün aynı saat almak benim için zor unutabiliyorum. Ee tek kalan iğneler oldu. Yan etkilerine ragmen o yöntemi seçtim ben.
3 aylık iğneleri devlet karşılamıyor. İlk kadın doğumcuya gidiyorsun o yazıyor. O yazdıktan sonra saglık ocagı vuruyor. Benim ilkinde öyleydi..
Saglık ocagı aylık iğneleri veriyordu. Doğumdan sonra 3 tane 3 aylık iğne vuruldum ben. Bebek 9 aylık olunca normal aylık iğnelere geçmiştim.
3 aylık iğnelerde adet olmamıştım hiç. Aylık iğnelere geçince düzenli adet görüyordum.
(3 aylık iğneler sütü etkilemiyor. 1 aylık iğneler sütü azaltıyor MUŞ)en baştan 1 aylık iğneleri tavsiye etmiyor doktor.
Ama tabi iğnelerin yan etkileri var. Mesela bırakınca hemen hamile kalamıyorsun. Çook uzun süre kullanırsan rahmin tembelleşiyor falan..
Benim bu ikinci bebek belki bundada aynı yöntemi uygularım.
İlkinde 2 sene iğne yaptırdım sonra normal korunmaya geçmiştim. 4 sene normal korundum.
Birde şu koltuk altına takılan impilantlar varmış 3 seneymiş süresi..
Bu gun anladigim hicbiseyi atlamamakmis gercektende her seylerinr dikkatli olmaliyiz insanlari dinleye dinleye oturuyoruz yok bisey yoktur gecip gider diyolar ogke degil isteBen yarın test için doktora gideceğim.
zaten doktora gitmiştim çok kakadan sebep ve oluşan pişiğe çare ararken gösterdiğim kaka fotoğraflarkna bakıp doktor 4ay süt ürünlerinden sakın dedi.
Aynı otoğradları acıbademdeki doktora gösterttim. Oda aynı şekilde söyledi.
Tabi geçmeyen pişik de bundan oluyormuş.
Diyeceksiniz ki madem süt ürünü alerjisi süphelendi niyr doktora gidiyorsun gene
Çünkü bizim insanlarımız elinde belge olmayınca inanmıyor. Yeri geliyor eşim bile belki ondan değildir diyor
Zaten akrabaları demiyorum bile. Bir kaşıktan birşey olmaz deyip insan kandırıyorlar
Bilmiyorlar ki her bez açtığımda ağlıyorumiçim yanıyor
Sabah yeşil kaka vardı ama çok yemiştir deyip önemsememiştim. Onu da söyliyeyim bari
dogdugu gun yapildi canim pzt gotureyim cok sagol bize gun veren olmadi canimIlk asisini hangj gun yaptilar cnm dogdugu gun mu dogdugu gun yaptklarsa pztsi gotur 30 gun aralikla yapiyorlar cnm
Cnm ayni gun dogurmusuz.bize de p tesi gunu icin gun verildi aşiya
Gecmis olsun cnmdogdugu gun yapildi canim pzt gotureyim cok sagol bize gun veren olmadi canimbiz yogun bakimdaydik ilk bir hafta annem igramisti d vit icin saglik ocagina bir atlik olunca getirin demisler babamiz izin aldi pzt gideroz bizde acimaz ins kiyamam kuzumaaa
Sezeryan yine iyidir ya benim doktorum epizyotomi dikişlerini fazla dikmiş daraltmış. Para verip daraltırlar normalde benim doktorum kendiliğinden daraltmış hem de abartarak daraltmış. Bir de kontrolde fazla dikmişiz seni dedi ya.Sezeryan yapmis bir arkadasimda yapmaya yapmaya daraldigi icin dogum sonrasi agrili oluyor demisti, ama bizimkisi bayagi bir acildi bebek dogunca acaba esnekligi iyi kalmamismidir? .. valla tirsingen yani.. tirsingen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?