2016 Şubat Anneleri

Canım benim de sutum azdı hala da az.yaptıklarım hergun rutin olarak ayva-incir komposto, anason çayı , rezene çayı, humana still tea , 8 tane bira mayası tableti, tshin pekmez, birkaç hurma, dereotu marul. Arada da boza. Bana sorarsan bunların içinde bitip de yemediğim zaman sanki sutum daha da azaldı dediğim dereotu. Bence en işe yarar o. İçtiğimde boza da ile yarıyor sanki. Ama azsa rahat bir tip değilsen artmayınca artmıyor. Ben birkaç şeye çık uzuldum bir aydır ve iln başlarda 40 ml çıkan sut 40 gün oldu hala o kadar. Bence en önemlisi rahat olmak ve sut yok diye de kafays takmamak.

Ben hiç kaç saat uyuyor diye hesaplamadım
Ama şu aralar uyanıklık süresi artıyor onu farkediyorum. Laf dinlemeler, yanındn kalkınca beş dakka sonra ağlamalar falan :)
Yandığımın sinyalleri sanırım

Insallah canim, bu kadar uzun ayik kalmasinin sebebi ne cok merak ettim.. kahve filan mi iciyorsun acaba?
Aksine nerdeyse hiç içmiyorum çay da günde 2-3 bardak çok açık nerdeyse su gibi bizimkş çok heyecanlı bir tip uysndımı eli ayağı durmuyor hep hareket halinde dun gece artık ellerini tutup ayakta sallayarak uyuttum.sallamaya aluştırmayın diyenlere şaşırıyorum o zaman bu çocuk hiç uyumayacak

Insallah canim, bu kadar uzun ayik kalmasinin sebebi ne cok merak ettim.. kahve filan mi iciyorsun acaba?
Senin bebiş napıyor canım. Kv zorluk çıkarıyor mu?
Ne de olsa yaştan sebep biraz ağırlaşıyorlar.
Ayrıca gece ne drumda ? Sanki senden şikayet duymadım gece uyumuyor gibisinden??
Bir deee İşe adapte olma sürecin iyi mi?

Bu cümleler neden doğru düzgün kurulamıyor
Hep bir devrik, hep bir yarım yamalak

benim ismim de Zeynep:)) Aslariyla yasasinlar insallah. Benimki de canim 3 de kalkiyor hala kucagimda birazdan uyur:) bitmis durumdayim ya Allah omurlerini guzel eylesin insallah
Aa ne guzel adaşmissn kizimla.Zeynep ismimi cok severim.
Benim ki.uyudu yuzu koyun yatmayi seviyor.bende uykusuzum
Yatsam mi ev isi mi yapsam gel gitteyim:)
Sihirli bi değnek olsa da hergun evi temzlese.bebekle ugrasmk zaten zor.ama zevki var.ev isleri de ustune gelince hepten pil bitiyor.nankör bir de bu isler.hergun ayni seyler.kadin olmk nezor

Canım biz ailecek yandık uyanık olduğu tüm zamanlarda uzerimizde kucaktan bırak basıyor yaygarayı mecbur kanguru aldık ona koyup evde gezdiriyoruz

Kızlar kafayı yiycem sutum artmiyor çocuk doymuyor mama veriyorum ama sutum artsın istiyorum incir yedim yok mercimekli köfte yedim yok pekmezli maya içtim yok ne arttıracak yardım edin nolur
Canım başka bir arkadaşa da yazdım ben çok şey denedim bence işr az da olsa yarayan dereotu. Ama en önemlisi rahat olmak kafaya takmamak. Benim de artmıyor ne yapalım olduğu kadar kabullenince belki artar rahatlıktan

Boşversene yaa. Bana da diyip duruyorlar. Haa başta bende istemiyordum sallanmasın, koyunca kendi kendine uyusun. Tamam en kötü ihtimalle iki pış pış yapayım uykuya dalsın.
Eee anacım ben bile uykuya dalarken bir alışkanlığım var, dalamayınca dalınmıyor. Bu el kadar bebe nasıl uyucağını kendi belirliyor işte.

Bana birde kucağa alıştırmışsın diyorlar, o an çıldırıyorum.
Halbuki çocuğum kucağa alışık değil. Gazı olunca masaj istiyor. Ben en fazla dizime koyup masaj yapıyorum. Kucağınıza alan sizsiniz diyorum
Ayrıca bir çocuğun kucağa alınıp sevgi aktarımı yapılması kadar normal birşey yok bence. Uykuda ıkındıpında, Ağladığında elini tutuyrum. Orada olduğumu hissetsin istiyorum.
Ama doğru ama yanlış

Geçn hafta periscope tan adem güneşi dinliyorum.
Diyor ki nasıl birey yetiştirmek istediğinizi belirleyin önce.
Kuralları olan onun dışına çıkmayan ama aile bağları zayıf olan mı?
Yoksa duygularına göre aşlevi değrlerine göre mi olsun diyordu.
Sanki şu tracy yi eleştiriyormuş gibime geldi dinlerken

Neyse nerden nereye

Aynen valla yedirip yatiriyoruz ya yavrucaklar ondan dertli bit kadar bedenlerinden gitmedi bitmedi bi gaz muhabbeti zaman gecsin 6 aylik olsunlar istiyorum bi an once uzuyor beni
Bunada şükür tek derdimiz gaz olsun baska hastalık olmasinda ama işte küçükler kivraniyolar icimiz gidio öyle böyle buyucekler :)

Prima dün gece testi geçti sabaha kadar altını degiştirmedim.
İlk defa bir gece gözünü hiç açmadan sabah etti. MAŞALLAH Darısı bütün bebişlere ve diğer tüm gecelere inş.
Uyuyan bir bebek=Dinlenmiş bir anne

Doktora gittim bebek egzaması dedi bir nemlendirici bir de kortizonlu krem verdi ailede de var annemde sanırım genetik geçiyormuş doğumdan son bir iki gündür çocuk iyice rahatsız olmuştu yüzünü sürtüyodu oraya buraya uyuyamıyordu şimdi kremlerle daha iyi ama öyle çok geçmedi henuz 2 gündür kullanıyoruz.. Çevredekilerde hemen başladı geçmez o çıkar bi daha gelir iyice heryerine de yayılabilir bilmem ne neler neler :/

Hiç rahat bir tip değilim malesef olmaya çalışıyorum ama olmuyor .ben de süt yapan birşeyi tespit edemedim. Birçoğunu denedim. Bir tek emzirme kampı yapmadım onu da yapmak çok zor.ev işlerini de çok takmuyorum aslunda mümkün olduğunca sadece bebeğimle ilgileniyorum ama sütüm ilk zamanlar daha iyiydi sanki akıyordu falan zaman zaman. Şimdi özellikle akşam saatlerinde hiç yetmiyor. Bebeğim kiloyu da az almış diyince dr çok üzüldüm.

Ay yoruluyor kv sagolsun yemegimizide yapiyor filan :).. camasirlarada kosturuyor zamani olunca.. hihi
Bebek gece uyuyor, tabi 2 - 3 bazen 4 defa kalktigi oluyor emmek icin, cok emerse uzun yatiyor az emip uyursa erken boyle tingir mingir gidiyoruz, ama hani gaz sancisi diye sabahlamadik henuz..
Ise hemen adapte oldum diyebilirim ilk gun ne yapiyorum ya ben burda dedim ama baktim pur konsantre islerimi kovaliyorum gunun sonunda

Benden boyle iste :)

Ahaha bende oyleydim aslaaa diyordum..hele bugün birde sabah 5 bucukta kalkmasina rağmen.. Ki büyük için ayaktaydim..ama 2. Yı iyiki de yapmışim diyorum kokusu bir başka yaaaa..
Ayy bilmem ki ben başından beri tek çocuk fikrindeyim aslında. Şimdi daha da emin oldum. Allah oğluma sağlık versin diyorum. Tabii cook ileride sikilirsam bilmem
Oyy maşallah tatlış kızına. Büyükler gidince ben çok zorlandım canım. Ama alisicaz inşallah

Arada uyamadı mi canım. ? Ben akşam emzirdim 1 saat sonra sağdığım sütler den 50 cc verdim. Hafif aç gibiydi ve gögusler boştu sanki. Yatırdim 12 gibi 4 bucukta uyandı. Emzirdim bii daa yatırdım. 8 gibi uyandi. Seninki deliksiz kaç saat uyuyor? Bi de bazen arada gaz çıkarırken uykusu kaçıyor. Emip uykuya devam etse hep keske

Kızlar çıldırcam yaa bizim kız kolik galiba özellikle akşamları çok ağlıyo her gece 9da başlıyo ağlamaya 3e kadar telef ediyo bizi. Ne yesem gaz yapıyo sanki ve ona geçiyo. En basiti yumurta peynir bile gaz yapıyomuş. Ne yiycem ben gaz yapmayan neler var bildiğiniz?? Gaz yapanları bi okudum yapmayan bişey kalmadı haşlama tavuk dışında nerdeyse..

Bunada şükür tek derdimiz gaz olsun baska hastalık olmasinda ama işte küçükler kivraniyolar icimiz gidio öyle böyle buyucekler :)
Mutlaka tabiki...cogu cocukta oluyor zaten.buyuyorlar ya bi sekilde unutulur bunlarda hamileligi unuttuk gitti...anin tadini cikaralim bence bu hallerini bir daha omrumzde gormeyecegiz.

Canım egzama biraz garip bir hastalık. Bazen gidiyor bazen geliyor. Benim büyk oğlandada var. Gögsnün tam ortasındaydı. Avuç içi kadar. Allahtan sadece kızarıklıktı. (Bazılarının egzaması yara gibi oluyor)
Çikolata hiç yok yumurta haftada 1 demişti doktor. Başka bir yerlerinese bulaşabilir demişti. Kendi vücudunda dagılabiliyormuş Bir türlü geçmedi. Ta kii denize girene kadar. deniz egzama için birebir.. agustos ayında bebişler 6 ay lık olacaklar. Bakton egzaması tekrarlıyor. Deniz suyu sıcakken sok. Yada denizden su al egzamalarına sür. deniz oğlanın egzamasını tamamen geçirdi.. şuan hiç yok.
Sagol canım. Nasıl demliyorsun ne kadar suya ne kadar bitkilerden koyuyorsun? Birde aynı sudamı demliyorsun? Ayrı ayrı demleyipmi karıştırıyorsun? Anlatırsan memnun olurum
Bizimkiside civik, ve artik gunde bir kez maasallah doldura doldura yapiyoruz.. ama bence normal.. kiz kardesimden hatirliyorum ondada oyle oluyordu.. agrisi sizisi var gibide gelmiyor bana, bu yuzden doktora goturucegimi sanmiyorum.
Küçük bir kız kardeşin var sanırım ne güzel şimdi kaç yaşında?
iki göğüsünüzde aynı dolgunluktamı kızlar. Benim biri dolgun diğeri yumuş yumuş
Yok benimde sag küçük sol daha büyük. Gece sol gögsüm taş gibi oluyor sağ gögsüm sadece sertleşiyor. Orantısızım
Canım bebegin kaç günlük doğduğundan beri kaç kg aldı?
Ben aktardan aliyom cnm.ayri ayri aliyom.karisim değil.rezene kimyon tohumu anason.
Demliyorum
Anasonunu az koyuyorum ama
Ne kadar suya ne kadar bitki koyuyorsun canım?

Anasonu hangi ölçülerle veriyorsun canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…