2016 Şubat Anneleri

Canım senin dün mü kontrol vardı kilo alımı ne durumdaymış bebişinin?

Kızlar ya bu her emzirme sonrası gaz çıkarma işini ne zamana kadar yapmak gerekiyor? Kollarım koptu yaa Gaz sorunu bitince biter mi?

Canim yarim cay bardagi suda 1 cay kaşığı naneyi kaynat sonra uzerine sicakken 1 cay bardagi sut dok ve onu ic. Resmen sut damarlarini aciyor. Insallah sana da faydasi olur.
Ben de nane sütü azaltıyo diye duymuştum
Kizlar hic kilo veremiyorum cok mutsuz ediyor bu durum beni
Aynı durumdayım, hiç kıyafetlerim olmuyo, giyecek bişey bulamıyorum, pijamadan bıktım, alışverişe gitcek zaman yok,gurbetteyim, eşim gündüz işte, ben yalnız nasıl yapcam tüm işleri uff, görümcem vardı o da bikaç güne gitcek, belki memleketten annemleri gene çağırırım, kendime vakit ayıramaz oldum çünkü

Istahimin onune gecemiyorum ya ondan kilom ayni

Evet canim ya simdi 17 yasinda.. aramizda 14 yas var :) haha elimde buyudu cadi
Ne güzel canım sende minik anne olmuşsun ona
Canım bi cay kaşığı anason bi tatlı kaşığı rezene ikisini aynı bardakta demliyorm kaynar suyu dokyrm üstüne çay tabağı kapatyrm on dakka sonra suzuyrm suzmezsen beklerse acilasiyo tadi
Sagol canım
Kızlar ya bu her emzirme sonrası gaz çıkarma işini ne zamana kadar yapmak gerekiyor? Kollarım koptu yaa Gaz sorunu bitince biter mi?
İlla gazı olacak diye bir durum yokki canım. Ben bıraktım her meme sonrası gaz çıkarma işini.. Kendi kollarını boşa yorma.. belki sıkıntı yapmayacak minişin... emzirdikten sonra kucagında hafifçe dik tut bebişi hiç pişpişleme öyle bile çıkarıyorlar. Artık yavaştan öğreniyorlar gaz çıkarmayı.. memeyi bırakur bırakmaz bagırıp aglamıyorsa ıkınmıyorsa bırak hafif yatıkkende çıkarmayı öğrensin. inan bana hayat kolaylaşıyor.
Ama ıkınıp aglıyorsa hemen kaldır omuza
Unutma bu bebişlere herşeyi biz öğretecegiz. Tabi ZAMANLA.. Aglamadığı zamanlarda ufaktan böyle şeylere başlarsan yavaştan öğrenir. Ama aglarken sıkılıp bozarırken degil

Canım benim kızımda reflü oyüzden gaz çıkarmadan yatırdığım zaman uyanıp kusuyo ben koltuğa oturuyorum tam göğsüme koyuyorum yüzükoyun bebeğimi pıt pıt vurduğum kolumun altına yastık koyuyorum en rahat olduğum halimiz böyle ama gel gör ki sırt ve kürek kemiklerimin ağrısı felaket reflüde 6 ay ile 1 yaşa kadar sürebiliyormuş

Ya dr söyledim hatta muayene sırasında kustu.bizim için önemli olan kilosu dedi.baktı kilo iyi olunca gazini çıkarmadan yatırma dedi.

Canım senin dün mü kontrol vardı kilo alımı ne durumdaymış bebişinin?
evet canım. benımkı ılk 15 gun sadece 240 gram almıstım hastane cıkıs kılosu ustune, son 15 gun 400gram almıs, doktor mamaya gerek yok dedı, ben gunduz emzırıyorum gece yatmadan sagdıgım sutu de verıyorum emmenın ustune cunku doymuyor , bır de gece sureklı memede kaldıgı ıcın( aksam 9 gece 1 arası) sutum kalmıyor basıyor yaygarayı.

Kızlar bebeğiniz kaç cc mama yiyor sütumle doymayinca Mama veriyorum akşam 45 cc süt 60 cc Mama yedi normal mi çok mu veriyorum bebeğim 35 günlük

Son düzenleme:
Aksam aynen seninki gibi oldu aslında canım. Tam uyanmadan mikirdaninca emzirdim gaz çıkarmadan yatırdım kicraninca aldım. Şükür çıkarttı. Çabuk çıkmazsa gaz uyaniyor. Gece ben de altını almıyorum bir iki gündür yoksa cin gibi oluyor. Bi de uyumadan dolaptaki sutlerden vericem. Tam doymuyor gün içinde memeler boşaldıgi için. Akşam emmeden 1 saat sonra 50 cc sütü içince güzel uyudu. 12 civarı yatış. 4.30 kalkiş. 5.00 yatış. 8.00 kalkiş. İnşallah düzene girerler.

Haklısın genetik olabilir benim de kiz kardesimde var. Çocuk doktorumuz da bana telefonda kortizonlu bi krem onerdi ama aile hekimi şuan gerekli değil dedi.pazartesiye kadar gecmezse aldircam ben de.sagol cevabin için geçmiş olsun inşallah pamuk gibi olur ciltleri tez zamanda

Gaz sorununa baska bi çözüm daha soylim bilenleriniz belki bilir Hindistan cevizi varya aktarlarda satılan ondan bitane alsaniz yetio onu 1 2 kere rendeden gecirip ama çok ufak ezebildiginiz kadar toz haline getirin sonra anne sütünü damlatin karıştırın bebeginize cay kaşığı kadar verin günde bi kere verseniz yeterli dikkatli verilmesi gerekiyormuş köyde eskiden gazlara agrilara sancilara bunu yapiolarmis

Canım o Hindistan cevizimi yoksa başka bişeymi. Ben aktardan aynı cevize benzer bişey aldım kv önermişti. Çocuklarına ondan vermil hep işede yarıyor oğlum biraz mızmızlansada gazını çıkarıyor. Acaba dediğin şey omu küçük ceviz gibi aynı şekli.

Aynen ceviz cevizden bile küçük oluyo

Şurup ve damla ne kullanıyosun canım??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…