- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Canım senin dün mü kontrol vardı kilo alımı ne durumdaymış bebişinin?ozellıkle cerez, sut , cıkolata kahve dedı doktor bana, onun dısında ben gaz surubu ve damlasına basladım bır de rezene ıcıyorum ve humana cayı, gazı var ama gecen haftakı gıbı 4- 5 saat aglamıyor gazdan
tamda bu saydigin dortluyu cok seviyorumozellıkle cerez, sut , cıkolata kahve dedı doktor bana, onun dısında ben gaz surubu ve damlasına basladım bır de rezene ıcıyorum ve humana cayı, gazı var ama gecen haftakı gıbı 4- 5 saat aglamıyor gazdan
Ben de nane sütü azaltıyo diye duymuştumCanim yarim cay bardagi suda 1 cay kaşığı naneyi kaynat sonra uzerine sicakken 1 cay bardagi sut dok ve onu ic. Resmen sut damarlarini aciyor. Insallah sana da faydasi olur.
Aynı durumdayım, hiç kıyafetlerim olmuyo, giyecek bişey bulamıyorum, pijamadan bıktım, alışverişe gitcek zaman yok,gurbetteyim, eşim gündüz işte, ben yalnız nasıl yapcam tüm işleri uff, görümcem vardı o da bikaç güne gitcek, belki memleketten annemleri gene çağırırım, kendime vakit ayıramaz oldum çünküKizlar hic kilo veremiyorum cok mutsuz ediyor bu durum beni
Ben gece hic yapmiyorum.. gikini cikarmadan yatisa giriyor bebegimKızlar ya bu her emzirme sonrası gaz çıkarma işini ne zamana kadar yapmak gerekiyor? Kollarım koptu yaaGaz sorunu bitince biter mi?
Maşallah ne güzel :) biz gazını çıkarmasak geri uyanıyo, hiç aksatmıyoruz artıkBen gece hic yapmiyorum.. gikini cikarmadan yatisa giriyor bebegim
Istahimin onune gecemiyorum ya ondan kilom ayniBen de nane sütü azaltıyo diye duymuştum
Aynı durumdayım, hiç kıyafetlerim olmuyo, giyecek bişey bulamıyorum, pijamadan bıktım, alışverişe gitcek zaman yok,gurbetteyim, eşim gündüz işte, ben yalnız nasıl yapcam tüm işleri uff, görümcem vardı o da bikaç güne gitcek, belki memleketten annemleri gene çağırırım, kendime vakit ayıramaz oldum çünkü
Ne güzel canım sende minik anne olmuşsun onaEvet canim ya simdi 17 yasinda.. aramizda 14 yas var :) haha elimde buyudu cadi
Sagol canımCanım bi cay kaşığı anason bi tatlı kaşığı rezene ikisini aynı bardakta demliyorm kaynar suyu dokyrm üstüne çay tabağı kapatyrm on dakka sonra suzuyrm suzmezsen beklerse acilasiyo tadi
İlla gazı olacak diye bir durum yokki canım. Ben bıraktım her meme sonrası gaz çıkarma işini.. Kendi kollarını boşa yorma.. belki sıkıntı yapmayacak minişin... emzirdikten sonra kucagında hafifçe dik tut bebişi hiç pişpişleme öyle bile çıkarıyorlar. Artık yavaştan öğreniyorlar gaz çıkarmayı.. memeyi bırakur bırakmaz bagırıp aglamıyorsa ıkınmıyorsa bırak hafif yatıkkende çıkarmayı öğrensin.Kızlar ya bu her emzirme sonrası gaz çıkarma işini ne zamana kadar yapmak gerekiyor? Kollarım koptu yaaGaz sorunu bitince biter mi?
Bizimki pirt yapiyor ya emerken o yetiyor belkideMaşallah ne güzel :) biz gazını çıkarmasak geri uyanıyo, hiç aksatmıyoruz artık
Kızlar ya bu her emzirme sonrası gaz çıkarma işini ne zamana kadar yapmak gerekiyor? Kollarım koptu yaaGaz sorunu bitince biter mi?
Aynen benımkıde gazını cıkarmazsan uyusada 5 dakka sonra kıvranarak uyanıyoMaşallah ne güzel :) biz gazını çıkarmasak geri uyanıyo, hiç aksatmıyoruz artık
Ya dr söyledim hatta muayene sırasında kustu.bizim için önemli olan kilosu dedi.baktı kilo iyi olunca gazini çıkarmadan yatırma dedi.Benim kızımda kusuyor iki hafta önce mama vermek zorunda kaldım mamayı fışkırtıyor resmen burnundan geliyordu emdikten sonra daha az kusuyordu doktora anlattım birde geceleri kuru öksürüğü oluyordu reflüymüş yavrum doktor şurup verdi ve başını 45derece açılı yatır dedi emzirirkende başı yukarda olucak midesinden doktoruna anlat muayene etsin belki reflü vardır canım geçmiş olsun şimdiden
evet canım. benımkı ılk 15 gun sadece 240 gram almıstım hastane cıkıs kılosu ustune, son 15 gun 400gram almıs, doktor mamaya gerek yok dedı, ben gunduz emzırıyorum gece yatmadan sagdıgım sutu de verıyorum emmenın ustune cunku doymuyor , bır de gece sureklı memede kaldıgı ıcın( aksam 9 gece 1 arası) sutum kalmıyor basıyor yaygarayı.Canım senin dün mü kontrol vardı kilo alımı ne durumdaymış bebişinin?
Aksam aynen seninki gibi oldu aslında canım. Tam uyanmadan mikirdaninca emzirdim gaz çıkarmadan yatırdım kicraninca aldım. Şükür çıkarttı. Çabuk çıkmazsa gaz uyaniyor. Gece ben de altını almıyorum bir iki gündür yoksa cin gibi oluyor. Bi de uyumadan dolaptaki sutlerden vericem. Tam doymuyor gün içinde memeler boşaldıgi için. Akşam emmeden 1 saat sonra 50 cc sütü içince güzel uyudu. 12 civarı yatış. 4.30 kalkiş. 5.00 yatış. 8.00 kalkiş. İnşallah düzene girerler.Yok uyandı canım ama gözünü açmadıgözünü açınca ve altını degiştirince en az 1.2 saat uyanık kalıyordu. Bu sefer hemen emzirdim oda uyumaya devam etti.
Ben geceleri gaz çıkarma işi yapmıyorum. Biraz dikçe emzirip yatırıyorum eger gaz sıkıntı yaparsa kaldırıp çıkarıyorum.
İlk gece uykusuna yatırmadan mutlaka 2 saat uyanık tutuyorum iyice yoruluyor mızırdasa da uyutmuyorum. Sonra bir 4 saat uyuyor. Sonrasıda bazen 2 bazen 3 bazen 4 saat oluyor canım. Benim bebiş gündüz daha zor uykuya dalıyor. Gündüzleri beni çok yoruyor. Bir türlü uykuya gecemiyor. Bazen öğlen kahvaltı yapabiliyorum :/ hiç iş yapamıyorum..benimki karanlığı seviyor galiba.. bir misafir olsun gece uykusu zamamı gelse bile uyuyamıyor ne zaman ışıkları kapatıp gece lambası yakıyoruz uyuyor.
Her bebek farklı işte.. seninkinin uykusu nasıl?
Doktora gittim bebek egzaması dedi bir nemlendirici bir de kortizonlu krem verdi ailede de var annemde sanırım genetik geçiyormuş doğumdan son bir iki gündür çocuk iyice rahatsız olmuştu yüzünü sürtüyodu oraya buraya uyuyamıyordu şimdi kremlerle daha iyi ama öyle çok geçmedi henuz 2 gündür kullanıyoruz.. Çevredekilerde hemen başladı geçmez o çıkar bi daha gelir iyice heryerine de yayılabilir bilmem ne neler neler :/
Canım o Hindistan cevizimi yoksa başka bişeymi. Ben aktardan aynı cevize benzer bişey aldım kv önermişti. Çocuklarına ondan vermil hep işede yarıyor oğlum biraz mızmızlansada gazını çıkarıyor. Acaba dediğin şey omu küçük ceviz gibi aynı şekli.Gaz sorununa baska bi çözüm daha soylim bilenleriniz belki bilir Hindistan cevizi varya aktarlarda satılan ondan bitane alsaniz yetio onu 1 2 kere rendeden gecirip ama çok ufak ezebildiginiz kadar toz haline getirin sonra anne sütünü damlatin karıştırın bebeginize cay kaşığı kadar verin günde bi kere verseniz yeterli dikkatli verilmesi gerekiyormuş köyde eskiden gazlara agrilara sancilara bunu yapiolarmis
Aynen ceviz cevizden bile küçük oluyoCanım o Hindistan cevizimi yoksa başka bişeymi. Ben aktardan aynı cevize benzer bişey aldım kv önermişti. Çocuklarına ondan vermil hep işede yarıyor oğlum biraz mızmızlansada gazını çıkarıyor. Acaba dediğin şey omu küçük ceviz gibi aynı şekli.
Şurup ve damla ne kullanıyosun canım??ozellıkle cerez, sut , cıkolata kahve dedı doktor bana, onun dısında ben gaz surubu ve damlasına basladım bır de rezene ıcıyorum ve humana cayı, gazı var ama gecen haftakı gıbı 4- 5 saat aglamıyor gazdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?