Muskat onun adı canım minik bebeklere zararı olmuyomudur acaba yaaCanım o Hindistan cevizimi yoksa başka bişeymi. Ben aktardan aynı cevize benzer bişey aldım kv önermişti. Çocuklarına ondan vermil hep işede yarıyor oğlum biraz mızmızlansada gazını çıkarıyor. Acaba dediğin şey omu küçük ceviz gibi aynı şekli.
İse yariomi cnim.gece uykusu nasil . benimki surekli uynior 2 saatte birCanım kendime demliykrm 1 çay kaşığı anason bi tatlı kaşığı rezene bebisede 4 5 kaşık veryrm
Evet adı muskat unutmuştum ya zararı yok demekki aktarda önermiş kv de hep çocuklarında kullanmış. Tabi miktarı varmı bilmiorum bn kaynamış ılımış suya kazıyorum toz halinde bi iki çay kaşığı içiriorum.Muskat onun adı canım minik bebeklere zararı olmuyomudur acaba yaa
İnternette pek iyi şeyler yazmıyo hakkında şimdi inceledim biraz evimde var bikere kullandım ama artık kullanmam canım uyuşturucu etkisi varmış yan etkileri çokmuş öyle yazıyo bi incele bakEvet adı muskat unutmuştum ya zararı yok demekki aktarda önermiş kv de hep çocuklarında kullanmış. Tabi miktarı varmı bilmiorum bn kaynamış ılımış suya kazıyorum toz halinde bi iki çay kaşığı içiriorum.
Çok şükür gazsız bebek olduğunu da duydum :)Ay yoruluyor kv sagolsun yemegimizide yapiyor filan :).. camasirlarada kosturuyor zamani olunca.. hihi
Bebek gece uyuyor, tabi 2 - 3 bazen 4 defa kalktigi oluyor emmek icin, cok emerse uzun yatiyor az emip uyursa erken boyle tingir mingir gidiyoruz, ama hani gaz sancisi diye sabahlamadik henuz..
Ise hemen adapte oldum diyebilirim ilk gun ne yapiyorum ya ben burda dedim ama baktim pur konsantre islerimi kovaliyorum gunun sonunda
Benden boyle iste :)
Alerjik ise Tavuk bile yapabiliyor:/Kızlar çıldırcam yaa bizim kız kolik galiba özellikle akşamları çok ağlıyo her gece 9da başlıyo ağlamaya 3e kadar telef ediyo bizi. Ne yesem gaz yapıyo sanki ve ona geçiyo. En basiti yumurta peynir bile gaz yapıyomuş. Ne yiycem ben gaz yapmayan neler var bildiğiniz?? Gaz yapanları bi okudum yapmayan bişey kalmadı haşlama tavuk dışında nerdeyse..
Kızlar bence bebeğinize hiçbir şey vermeyin kimyon dahi bnm bebeğim kolik olmasına rağmen hiçbir şey vermiyorumİnternette pek iyi şeyler yazmıyo hakkında şimdi inceledim biraz evimde var bikere kullandım ama artık kullanmam canım uyuşturucu etkisi varmış yan etkileri çokmuş öyle yazıyo bi incele bak
Ayyy işte ben ve benim sıpa. Benimki sarılıkken floresan lamba açtığımda kendini belli etti. Bir geldim ki ellerini gözüne kapatmış. Sen bir haftaşık bebeksin ne biliyorsun ışığı göz kapamayı. :d annem göz bandı dikecekti torununaYok uyandı canım ama gözünü açmadıgözünü açınca ve altını degiştirince en az 1.2 saat uyanık kalıyordu. Bu sefer hemen emzirdim oda uyumaya devam etti.
Ben geceleri gaz çıkarma işi yapmıyorum. Biraz dikçe emzirip yatırıyorum eger gaz sıkıntı yaparsa kaldırıp çıkarıyorum.
İlk gece uykusuna yatırmadan mutlaka 2 saat uyanık tutuyorum iyice yoruluyor mızırdasa da uyutmuyorum. Sonra bir 4 saat uyuyor. Sonrasıda bazen 2 bazen 3 bazen 4 saat oluyor canım. Benim bebiş gündüz daha zor uykuya dalıyor. Gündüzleri beni çok yoruyor. Bir türlü uykuya gecemiyor. Bazen öğlen kahvaltı yapabiliyorum :/ hiç iş yapamıyorum..benimki karanlığı seviyor galiba.. bir misafir olsun gece uykusu zamamı gelse bile uyuyamıyor ne zaman ışıkları kapatıp gece lambası yakıyoruz uyuyor.
Her bebek farklı işte.. seninkinin uykusu nasıl?
Youtube de yayınları var canım. Oradan dinleyebilirsin. Ben tembel sıtaylTracynin hiçbirşeyine biz uyamadık sanki tam tersini yapıyoruz bizim velet kucakta mutlu. Neden almayayım ki . Zaten yeni çoçuk yetiştirme yaklaşımınlarında da alabildiğinşz kadar alın daha güvenli mutlu bireyler oluyorlar diyor. Devamlı kucakta zor olsa da bebeğim dünyaya alışırken o nasıl istiyorsa öyle yapıyoruz biz de ne yapalım. Adem güneş hiç okumadım ben ama okumak istiyorum birçok kişi onerdi.
Maşallah canım ne güzelAksam aynen seninki gibi oldu aslında canım. Tam uyanmadan mikirdaninca emzirdim gaz çıkarmadan yatırdım kicraninca aldım. Şükür çıkarttı. Çabuk çıkmazsa gaz uyaniyor. Gece ben de altını almıyorum bir iki gündür yoksa cin gibi oluyor. Bi de uyumadan dolaptaki sutlerden vericem. Tam doymuyor gün içinde memeler boşaldıgi için. Akşam emmeden 1 saat sonra 50 cc sütü içince güzel uyudu. 12 civarı yatış. 4.30 kalkiş. 5.00 yatış. 8.00 kalkiş. İnşallah düzene girerler.
Gece yıkama zaten canım yazık uykusu bölünüyor. Ben kaka yoksa hiç açmıyorum. Zaten artık yavaş yavaş gece kaka yapmamaya başlayacaklar. Kakayı uyanıkken yapacaklarAyyy işte ben ve benim sıpa. Benimki sarılıkken floresan lamba açtığımda kendini belli etti. Bir geldim ki ellerini gözüne kapatmış. Sen bir haftaşık bebeksin ne biliyorsun ışığı göz kapamayı. :d annem göz bandı dikecekti torununa
Öğleden önce kesinlikle dalamıyor uykuya.gece ise dediğin gibi ıykusu bölünürse yandık.
Gece altını yıkamamaya çalışıyrum.
Ayyy işte ben ve benim sıpa. Benimki sarılıkken floresan lamba açtığımda kendini belli etti. Bir geldim ki ellerini gözüne kapatmış. Sen bir haftaşık bebeksin ne biliyorsun ışığı göz kapamayı. :d annem göz bandı dikecekti torununa
Öğleden önce kesinlikle dalamıyor uykuya.gece ise dediğin gibi ıykusu bölünürse yandık.
Gece altını yıkamamaya çalışıyrum.
Bizim kakayı hep altını açınca yapıyor zaten:) wc eğitimi verdim ben onaMaşallah canım ne güzelnazar degmesin inş.
Gece yıkama zaten canım yazık uykusu bölünüyor. Ben kaka yoksa hiç açmıyorum. Zaten artık yavaş yavaş gece kaka yapmamaya başlayacaklar. Kakayı uyanıkken yapacaklarPişik durumu nasıl?
Sürekli mi yeşil kaka yapıyor?Merhaba arkadaslar bufun dr gittm emme durumumuzu sordum cene kaslari kuvvetli sutte cok geldigi icin suresi kisaliyor dedi doymasa aglar ve kaka yapmaz dedi ikinci sorumu da sordum bebegim yesil kaka yapior dedim rengini gordu ne enfeksiyon nede fazla beslenmeden degilmis sariligimiz var ve bebegimin cok sari oldugunu sariliktan dolayida kakasinin bu renge donustugunu soyledi cok ciddi bir durum olabilir dedi paztsi dr tekrar gidip bazi onemli testler yaptirip karaciger filmi cekilecekmis canim cok sıkıldı beslenmesi kilo alimini guzel buldu buna ragmen sarilik illeti var ve buna sebep oluyormus insaallah bisey cikmaz cok canm sıkkın cokkk
Canım iyi almış ozaman babada bir doktor tutturdu mama diye diğeri gerek yok dedi benim bebeğim 250gr verdi çıkış kilosundan 3300 doğmuştu 3050kaldı 37günde 700gr almış mama vermiyorum bende ama içimde bi türlü rahat değil doktorun bi tanesi felaket gözümü korkutmuştu gelişim geriliği falan diye diğeri gerek yok diyor ama yinede kafamdan atamıyorumevet canım. benımkı ılk 15 gun sadece 240 gram almıstım hastane cıkıs kılosu ustune, son 15 gun 400gram almıs, doktor mamaya gerek yok dedı, ben gunduz emzırıyorum gece yatmadan sagdıgım sutu de verıyorum emmenın ustune cunku doymuyor , bır de gece sureklı memede kaldıgı ıcın( aksam 9 gece 1 arası) sutum kalmıyor basıyor yaygarayı.
Besinsiz kalmak degil sorun cnm karacigerinde sorun olabilirmis 5 gun surekli yesil yapti 5 gundurde cogunlugu yesil gunde bi kere de sari yapio alrindaki nedeni arastiracak kilo alimina ragmen dusmemesi onemli bi soruna isaret eder tabiki yesil kakayla oldugu icin yesil kaka olmasa uzamis anne sutu sariligi derdik ama yesil kaka sariligi olan bebeklerde ciddi bi sorunun habercisi olabilir dediSürekli mi yeşil kaka yapıyor?
İlk doğduğunda sarılık olmuş muydu?
Canınk sıkma eğer kilo alımı güzelse besinsiz kalmamıştırve seviyesi ciddi değildir inşallah.
Aylik 600 1000 gr almasi normalmis nasil gelisim geriligi olur her dr farkli bisey soyluyoCanım iyi almış ozaman babada bir doktor tutturdu mama diye diğeri gerek yok dedi benim bebeğim 250gr verdi çıkış kilosundan 3300 doğmuştu 3050kaldı 37günde 700gr almış mama vermiyorum bende ama içimde bi türlü rahat değil doktorun bi tanesi felaket gözümü korkutmuştu gelişim geriliği falan diye diğeri gerek yok diyor ama yinede kafamdan atamıyorum
Ne kadarlikkiKızlar burda eşi doktor olanlar vardı. Bir arkadaşım su çiçeği çıkardı. Maalesef bulunduğu yerde ozeldekiler bölüm yok demiş devlette pek ilgilenmiş. Dogudalar. Büyüklerde su çiçeğinin riski var. Başka doktor vs de gidemiyorlar. Neler yapılabilirilaç vs. Çok canımız sıkıldı netten bakıyoruz. Olmuyor ;( aklıma burasi geldi
Öff benimki cadoloz yüzüne bişey örttürmüyorfirkan ben uyuturken ortam ışık sa gözüne bir şey ortuyorum yoksa hayatta uyumuyor ;(
Sudocrem demişken canım. Benim oğlan sünnet olunca doktor bezine vazelin sür demişti ama bildiğimiz vazelin degil. Tüp te satılıyor ve sünnet içinmiş. Neyse o bitince normal kokusuz sade vazelin almıştım 2.3 kere bezine sürdüm o cildini tahriş etmiş pipisinin yanlarıbdaki deriler kalkmıştı. Ne sürfüysem düzelmedi pudra bile sürmüştüm bende.. sonra sudocrem sürdüm 2.3 kerede o kırmızılık gitti yavaş yavaş düzelmeye başladı çok şükür.Bizim kakayı hep altını açınca yapıyor zaten:) wc eğitimi verdim ben ona
Ama bir de pırtlayonca çıkan birşeyler var onları
değitorum:/
Pişik aynı duruyor. Aslında pişikten ziyade mantarpudra yayılmasını önlemişti ama iyileştirme işi yok onunda :/
Bir tedaviyi üçgün uygulayamıyruz ki.onu dene bunu dene denmesinden. Evde on krem var. Hepsi de birbirinin muadili
Bugün kantaron yağı al dediler onu da aldık
Diyorum ki mesela sudokremim içine birazcık kantaron yağı mı koysam. Kimyagerliği burada da konuşturucam illa
Od bakma gildüğüme içim sızlıyor her görüşte:/
Ne güzel canım sende minik anne olmuşsun ona
Sagol canım
İlla gazı olacak diye bir durum yokki canım. Ben bıraktım her meme sonrası gaz çıkarma işini.. Kendi kollarını boşa yorma.. belki sıkıntı yapmayacak minişin... emzirdikten sonra kucagında hafifçe dik tut bebişi hiç pişpişleme öyle bile çıkarıyorlar. Artık yavaştan öğreniyorlar gaz çıkarmayı.. memeyi bırakur bırakmaz bagırıp aglamıyorsa ıkınmıyorsa bırak hafif yatıkkende çıkarmayı öğrensin.inan bana hayat kolaylaşıyor.
Ama ıkınıp aglıyorsa hemen kaldır omuza
Unutma bu bebişlere herşeyi biz öğretecegiz. Tabi ZAMANLA.. Aglamadığı zamanlarda ufaktan böyle şeylere başlarsan yavaştan öğrenir. Ama aglarken sıkılıp bozarırken degil
Canım benim kızımda reflü oyüzden gaz çıkarmadan yatırdığım zaman uyanıp kusuyo ben koltuğa oturuyorum tam göğsüme koyuyorum yüzükoyun bebeğimi pıt pıt vurduğum kolumun altına yastık koyuyorum en rahat olduğum halimiz böyle ama gel gör ki sırt ve kürek kemiklerimin ağrısı felaket reflüde 6 ay ile 1 yaşa kadar sürebiliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?