2016 Şubat Anneleri

12den sonra Ölçtürmedim
Kan almaktan çocukta savaşacak kan bırakmadılar kıyamadım. Zaten syeni doğan sarılığıydı. Rengi düzelimce yaptırmadjm.
Canım ben de 10. Günde 12,64 de olçturmeyi bıraktım. Şu an 40 gunluğuz kendi doktorumuz sarılık artık geçti demişti bugün başka bir doktora goturduk hala satılığınız devam ediyor dedi ama tahlil istemedi. Sizin tahliller yapılırken kanı nereden aldılar. Doktor bize topuktan alsaydık daha düşük çıkardı dedi.bsna saçma geldi.kan kandır nereden alındığının ne önemi var.

Eveeeet tam bir saattir savaş veriyoruz neden cunku saat 03.00 olmus sanki kızın içine alarm kurmuşlar memeyi mıkmık emıyor hanımefendi gunaydın dıyor ısıklar kapalıyken aglıyor acınca susuyor delirmeklik hallerrrrr....

Aa birisi bana neden topuktan almadılar demişti.
Elinin üstünden aldılar tabi kaç kere deldiler bir kan için

sadece Anne sütüyle beslenenlerde uzun sürermiş. Bir mama versek belkide hemen geçexek de.
Sarılığı çok da yüksek değil ki tahlil istememiş demek ki

Sabır sabır inşallah

Ne zamandır doğru durust giremiyorum..babam geldi istanbuldan onunla vakit geçirdik torunları gördü.. Herşey yolunda problem yok..sabah kahvaltıdan snr marmarise gidiyorum dedem hastanede ydi..allahtan yoğun bakımdan çıkmış şükür..
Büyük kizimla basım dertte hele birde öğlen uyumazsa.. dur yapmasana etmesene yumuşak sev öyle cekme kardeşini canı acır.. allahtan akşam erken uyudu da rahat ettik..
Küçüğüm oğlum da iyi allaha sukur.. Babamla akşam dışarılara yemeğe çıktık hiç huysuzlanmadi..sadece bugün hiç kaka yapmadı bir şey olmaz umarım..

Yarın sabahtan gidiyoruz bakalım nasıl bir yolculuk bizi bekliyor??

Kocanla ayrı yatıyoruz o kizimla icerki.misafir odasında koyun Koyna ben oglumla..ama özledim yanı kocamla da uyumayı..normalde hamileyken ve öncesinde kendi odasında yatardı büyük kızım ama bebek olduktan sonra illa yanında birini istiyor düzelir mi?? Herhalde düzelir umuyorum yanı..

Herkes kendine iyi baksın gunn içersinde bakamiyorum ama geceleri arada okuyorum..hepinize allah kolaylık versin..güzel uykular versin allah..

Canım ya benim de 4yaşında kuzenim var. Bna çok düşkün olduğu için bebeğin olması onun için bir travmaya döndü. Çaktırmasa da .
Ben çocukla çok haşır neşir olduğu zaman veya birileri onu sevdiği zaman ona görevler veriyordum.
Aa yiğit toprağın bezi değişecek bize bez getirsene, ıslak mendilimiz yokmuş. Ay şu dolaptan x şeyi versene. İşime yarasjn veya yaramasın. Misaifrlere hedyeleimizden versene gibi.... Sonrasında aferin yiğit diyip gururlandırmak istiylrdum.
Onu oyalayacak ve kendini işe yarar görmesini sğalamak istiyordjm. Blki yanlış bir yaklaşım bilemiyrm. Uzmanlar bu konuda nasıl davranıl sergilememizi önerir bilemiyoruö. Ben bu şekilde çocuğın sağını solunu çekiştirmesinden uzaklaştırmıştım en azından.
Yavrum zaten ona birşey olucak diye ellerini zor uzatıyordu. Yaşı birazdaha bilinçliydi tabi. İnş sizinde işleriniz yoluna girer.

Dedene de acil şifalar...

Maşallah canım epey sutlusun sen o zaman. Denemedim emmeye basladigindan beri sagmayi ama Benimkiler 2 saate pek dolmuyor bile. Yumusak oluyorlar. Sut yok gibi geliyor.acaba var mi.İlk aydan kalma sutleri tüketiyoruz Biz geceleri birer birer bakalım 1 haftalik kaldılar. Sonra olmadı geceleri doymayinca mama verrirm diyorum.[/QUOTE]
Canm yumuşak olduğuna bakma emdikten sonra benmde yumusuyo ama.nasl süt ckyo

bidik1983 ayni dertten muzdaribiz benim de buyuk kizim cok daha fazla yoruyor bizi. Ikizlerim 2aylik oldular ancak alismaya basladi ama surekli temkinliyiz evde yataklarina cikip sozde ustlerini ortuyor kafalarina yorgani bastirmak suretiyle. Kucagina almaya calisiyor daha kendi 2.5yasinda. Ama onlar da cocuk benimkinin yasi kucuk zarar verecegini dusunmeden yapiyor ama bi kez anneannesinde kaldi ertesi gun geldiginde bana sarildiktan sonra bebekleri sordu ikisine de kac defa bakti noldu kizim ozledin mi dedim ozledim dedi. Sevseler de ustlerine kuma geldi napsin cocuklar. Ben daha buyuk kizimin yaninda ikizleri sevemedim biri sevdigi zaman ters ters bakiyor bi yazi okumustum nette her psikiyatr farkli soyler belki ama mantikli geldi bana. Buyuk cocugunuza bebekle ilgili gorevler vermeyin abla abi oldun demeyin o da daha cocuk kendi isterse ilgilensin mesela bezini getirsin istemezse zorlamayin. Onun yaninda bebeklere seni kakali bebek pis bebek gibi seyler soylemeyin bebeklerden sogumasin ya da kakali cocuklarin sevildigini dusunmesin ...... Boyle bi kac madde vardi aklimda kalanlar bunlar canim maalesef gecmemiz gereken bi surecten geciyoruz yapacak hic bi sey yok beklemekten baska. Kiskanclik belki de omur boyu surecek cunku biz onlarin bas taciyiz bizi paylasamicaklar biz yine de ayirt etmemek icin elimizden geleni yapicaz

Evet canım bizim terapistimizde aynışeyi söyledi. Abla abi oldun kardeşini koruyacaksın ona dikkat et. Çok bagırma onun kulakları küçük rahatsız olur gibi cümleler yok. Severken çok müdahale yok. Baştan dokunmaması ve yapmaması gereken hareketleri anlatın. Ama özellikle dış etkenlerin(anneanne babaannne dede) büyük çocuğa karışmasına izin vermeyin dedi.
Benimkide çok bastırarak ve sert öpüyor mesela.. birde öpmeye başladımı 5 dk boyunca öpüyor. O sırada benim canım çıkıyor. Öyle olduğu zamanlarda müdahale ediyorum bakıyorum bebek sıkılmıyorsa bir iki öpüşe ses çıkarmıyorum. Büyüğe anlattım sen bebekken babanda bende çok dikkatliydik dışardan birilerinin sana zarar vermesine izin vermiyorduk diye.. şimdide aynısını kardeşinede yapmamız lazım sendr bize yardım edermisin diyorum.
Birde bazen büyük oğlan ile zaman geçirirken bebek mızıldamaya başlarsa bebege dönüp biraz beklermisin abin ile işim var diyorum. Büyük bu cümleye bayılıyor. Bebek her agladığında fırlarsakta büyüklerde problem olabiliyormuş. Ama abiye mutlaka diyorumki kardeşin çok fazla aglamadığı için biraz daha devam edebiliriz. Eger çok aglarsa kalkmak zorundayım.
Uyguladık cidden daha kolay oldu. Tabi yaşın önemi var ama bütün ilk çocuklarda bir kıskançlık ve bebeklere sert davranma sorunu oluyoor maalesef. Tek çözüm sabır sabır..
Ayrıca pis bebek kakalı bebekde çok yanlış. Benim büyük oğlan bir ara ellemiyordu bebege.. altına bak bakayım kaka yapmışmı o zaman çok pis oluyor. Ellemem diyordu bende onun temiz olduğunu bezinden dışarı çıkmadığını anlatıp durdum.
Hem bebegin güvenini sarsmamak lazım. Hemde büyüğü kıskandırmamak... bu iş zormuş arkadaş
bidik1983

Son düzenleme:
Masaj demişken sizlere soru
9 şubatta sezeryan olan bir anne masaj ne Zaman yaptırabilir
bende 6 şubatta sezeryan oldum canım o kadar çok korktum ki yüz üstü uyumaya ağrın sizin yoksa sorun yok bence. sagolsun annem bi güzel sırtıma masaj yaptı cesaretlendirdi de öyle . korkudan omzum tutulsa dokundrtmuyordum:)

Kv gitti 40 günlük ( ilk 20 annem) rahatım bitti az önce yemek yerken 5 kez kalktım :) sözde uyuyor :) yemek bitti uyumaya devam ediyor :)

Canım ben de senden 1 gün sonra doğum yapmıştım biz de bugün 40lancaz eşimi çok özledim görümcem bendeydi kv kp yeğenler de geldi cuma günü veeeeee bugün herkes yolcu, gerçekten mutluyum, hamileliğin son aylarından beri evde birileri var, 3 aydır eşimle başbaşa kalmanın hayallerini kuruyordum, zaten anne baba olmaya alıştık, şükür iznim de var, hayırlısı ile bakarız, hiç korkmuyoruz, evimde bebeğimle doya doya vakit geçircem, insanın kendi evinde rahat edememesi öyle kötü ki, elbette kimsenin hakkını ödeyemem, her 2 taraf da ilgilendi, geldi, kaldı, yaptı, etti ama cidden bi süre sonra sıkıyo, yemek yapmayı da özledim, kv ve görümcemin yemekleri damak tadıma uymuyo, uzun zamandır ne çektim gene de büyüğün kötüsü olmaz, Allah hepsinden razı olsun

Sezeryan olan arkadaslar.. 40 dan sonra doktor kontrolune gittiginizde alttan muayne ediyorlarmi? Ediyorlarsa sebebi ne acaba?

Benim drum 40tan sonra kontrole çağırmadı canım, 9 şubatta sezeryan oldum, 22 şubatta dikiş kontrolüne gittim ve bitti

Ben 15 kilo almıştım 10 kilosu gitti 5 kılo kaldı geriye hala korse kullanıyorum öyle aman aman göbek kalmadı havalar ısınınca kızı babaya bırakıp spor salonuna yazilicam
Ben evi 22 23 derecede tutuyorum iki kat giydirip battaniye örtüyorum üzerine çok sıcağa alistirinca çabuk hasta olur bebekler gezmeye çıkabilirsiniz istediğiniz zaman ama haftasonu avm ler çok kalabalık oluyor mümkünse hafta içi git arkadaş akraba ziyareti yapacaksan ara evi biraz daha ısıtın diye öyle git bence ben öyle yapıyorum

Doktorla Doktorlar pek bir rahat ama benim içim rahat olmuyor ya karaciğere zarar verir vs. Diye goturduğum doktorun işi değildi cerraha goturmuştuk belki ondan istemedi diye takuldı şimdi kafama kendi doktoruna kalsa 10 gün önce rengine bakıp geçti demişti.sanırım doktor değiştireceğim.

Biz hastanedeyiz hala 40 neyin hak getire.. 1o gundur yikanmiyor bile. 6 şubat doğum tarihimiz
Canim benim ya çok üzüldüm bebis hala iyileşmedi mı allahim acil şifalar versin ya durumu nasıl şimdi hemencecik iyi olur inşallah. sen nasılsın canım lütfen üzme kendini iyi olacak bebeğin biraz daha sabret[/QUOTE]
P.trsi kültür sonucu çıkacak insallah bir sorun olmaz canım. Perişan olduk buralarda , Allah dusurmesin eksikliğini göstermesin. Bebis biraz daha sakin çok sukur. Yavrum ağlamakdan helak oldu .

Aman canim bu sefer sen ayakta kalamayacaksin..bence herseyi ye.alissinlar her yemegin gazina bizimkiler oyle yaptilar rahat ettiler bencede mantikli cunku o cocuga kim bakacak bizler bakacagiz.oyle degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…