Evet canım bizim terapistimizde aynışeyi söyledi. Abla abi oldun kardeşini koruyacaksın ona dikkat et. Çok bagırma onun kulakları küçük rahatsız olur gibi cümleler yok. Severken çok müdahale yok. Baştan dokunmaması ve yapmaması gereken hareketleri anlatın. Ama özellikle dış etkenlerin(anneanne babaannne dede) büyük çocuğa karışmasına izin vermeyin dedi.
Benimkide çok bastırarak ve sert öpüyor mesela.. birde öpmeye başladımı 5 dk boyunca öpüyor. O sırada benim canım çıkıyor. Öyle olduğu zamanlarda müdahale ediyorum bakıyorum bebek sıkılmıyorsa bir iki öpüşe ses çıkarmıyorum. Büyüğe anlattım sen bebekken babanda bende çok dikkatliydik dışardan birilerinin sana zarar vermesine izin vermiyorduk diye.. şimdide aynısını kardeşinede yapmamız lazım sendr bize yardım edermisin diyorum.
Birde bazen büyük oğlan ile zaman geçirirken bebek mızıldamaya başlarsa bebege dönüp biraz beklermisin abin ile işim var diyorum. Büyük bu cümleye bayılıyor. Bebek her agladığında fırlarsakta büyüklerde problem olabiliyormuş.
Ama abiye mutlaka diyorumki kardeşin çok fazla aglamadığı için biraz daha devam edebiliriz. Eger çok aglarsa kalkmak zorundayım.
Uyguladık cidden daha kolay oldu. Tabi yaşın önemi var ama bütün ilk çocuklarda bir kıskançlık ve bebeklere sert davranma sorunu oluyoor maalesef. Tek çözüm sabır sabır..
Ayrıca pis bebek kakalı bebekde çok yanlış. Benim büyük oğlan bir ara ellemiyordu bebege.. altına bak bakayım kaka yapmışmı o zaman çok pis oluyor. Ellemem diyordu bende onun temiz olduğunu bezinden dışarı çıkmadığını anlatıp durdum.
Hem bebegin güvenini sarsmamak lazım. Hemde büyüğü kıskandırmamak... bu iş zormuş arkadaş
@bidik1983