2016 Şubat Anneleri

Dun 2. Ay asimizi olduk.Buyuk kizim esim ve bebegim hasta.Bogazlari agriyo, oksuruk hapsirik burun akintisi Kuzumun burnuna sprey sıktım bir sumukler geldi ki fisir fisir Olmazsa dr a gotureyim sabah kizlari
Senin bebis resmdrki gibi eller kollar açık nasl uyuyo yaa ben kundağını acsam hemen uyanuyo gerile gerile

Kizlar yardimmmm

sag göğüsümün altında bir ssertlik var
Sicak duşa aldım uzerine bebeği emzirdim ve sutu sagdim ama hala var ve canım cok yyanıyor

ne yapmalıyım?

Canım bendende bir bakıyorum 120 cc bir bakıyorum 60cc zor çıkıyor.. Sağı solu belli olmuyor bu memelerin :)))
Canm bilmiyorum valla çok sağmadm ben göğüslerim hâlâ inanılmaz yara arada bir sağıp veriyorum hepsinde de en az 100cc çıkıyodu

Masallah tek gogusten 120 cc cikoyosa doymamasi Mumkun degil.sutunu sagip miktardan emin ol istersen.benim ikisi birden ancak 120 oluyor.aksam yatmadan 60 cc mama veriyorum bu ara
Emzirmeden bi daha sağıp bakıym annem gitti çok üzüldm belki azalmıştır
canım büyüme atağına girdiyse olur öyle...
6 haftalığız canm 6 haftalıkken olur nette yazıyo ama umarım geçici vi durumdur

Kuruyo Canm hatta bazen sagiyorm biberonla babası iciryo o zamanda ona bakyo kim karnını doyurursa ama kurmaasa nolur ki
Goz temasi kurmasi onemli cnm.bebegin gelisimiyle ilgili bu, bilimsel aciklamasini yapamam ama okudumda bunu..ikinci ayin icinde sanirm kuruyolarmis

Dogum parasini nasil cektiniz? Ne yapmak lazim?
Eşim 9 şubatta doğum yaptığımda kimliğimle ve doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvuru yapmıştı, belge doldurtmuşlar, 20 martta herhangi bir pttden kimliğimle 300 tl çekebileceğimi söylemişler, direkt gittik aldık L Lavyer2012

Aklima geldikce canim yandikca ovuyorum
ama şimdilik bir faydası olmadi :/
Canım benim koltuk altımda olmuştu zamanla geçti. Sen fursat buldukça sıcak suda ov.
Annemler eskiden kolonyaya batırılmış pamuk koyarlarmış. İnmesine yardımcı olurmuş. Ben bebek tiksinir diye korktum.
Zamanla kendi geçti.
Eğer geömezse daha sonra cerrahi müdahale ile alıyorlarmış.

Senin bebis resmdrki gibi eller kollar açık nasl uyuyo yaa ben kundağını acsam hemen uyanuyo gerile gerile
Alıştırmak ile alakalı canım. Baştan nasıl uyutursan bebişler alışıyor. Sende kademeli olarak yavaş yavaş bollaştırarak kudaktan çıkarabilirsin

Gunaydinlar sütunuz azaldiysa keşkek yiyin kizlar ben bilmeden yedim 2 gün ust üstte goguslerim doldu biri taştı digeri sertlesti agridan sizidan yatamadim gece gündüz bosaltmak icin bebeği emzirdim elimle sagdim fazla yemeyin bol sütlü günlere

Kizlar yardimmmm

sag göğüsümün altında bir ssertlik var
Sicak duşa aldım uzerine bebeği emzirdim ve sutu sagdim ama hala var ve canım cok yyanıyor

ne yapmalıyım?
Mastit olmuşsun sanırım canım bilirim çok canı yanıyor insanın benim 2 kere başıma geldi ilerlerse ateş halsizlik falan yapıyor aynı grip gibi. Tek çaresi bebeği bol bol emzirmek,sağmak sıcak duşta rahatlatıyor. Dayanamazsan doktor antibiyotik veriyor. Ben enfeksiyon olduğu için o sütü bebeğime vermek istememiştim doktor sebebi zaten bebeğin,onun ağzındaki bakteriler yüzünden oluyor demişti emzirdikçe acısı azalıyor canım rahatlayamazsan doktora gidersin

Kızlar benim ilk bebek ondan sorucam
Bir aylık olduk ve prima premium care kullanıyoruz
Ve bu süre de 7 paket bitirdik 50 lik
Normal mi
Annem saat başı değişiyo bir kere çiş yapsın atıyo hemen
Bu bez dayanıklı değil mi ya

Canım evin kaç derece iki kat giydiriyorum demişsin fazla sıcakta onları bunaltıyor. Ben artık eldiven bile takmıyorum. Bakıyorum göğsü sıcaksa üşümüyor zaten. Elleri soğuk oluyor. Ama dr sen ona bakmıcan dedi. Eller ayaklar soğuk olur dedi. Önemli olan göğsü sıcaksa sorun yok dedi. Birde zor uyuyosa uyuduğu pozisyonu hiç bozmadan 20 dk bekle. 20 dk da tam dalarmış. Birde canım ben oğlumu dışarı çıkardığım zamanlarda daha bi huysuz oluyor. O zmnlarda hem ben hem ananesi okuyoruz onu. Rahatlatıyor. Gaz sancısı için ben ayak altına adaçayı yağıyla masaj yapıorum. Bebeyağıyla karnına saat yönünde bide yukardan aşağı masaj yapıyorum. Öylede rahatlıyor.

Merhabaa arkadaşlar doğumdan sonra pek uğrayamadm buralara. Kolik ve uyumayan bi kızım var çünkü :) maşallah hâlâ çok aktifsiniZ. İnşallah sizde bebişlerde iyisinizdir. Kızım ilk ay fazla kilo almadı çok taktım kafama ya sizinkiler ilk ay ne kadar aldılar

Canım bir kere çiş yaptığında degiştirmene gerek yokki.. sadece çiş varsa bırak hemen degişme.. yoksa bu bebiş sizi batırır

Kalkar kalkmaz sütü sagdim 10 dk 20 cc çıktı daha da gelmeyinca bıraktım
Sonra oglumu zorla emzirdim az geldiği için istemedi direttim

göğüslerim biraz yumuşadı o sertlik biraz gitti

kalkan kullaniyordum hala bugün zeytinyağı sürüp ped koydum oda iyi gelir belki

Canim biz 2 ayligiz yanlis bilmiyorsam 5. Paketim. Bana cok geldi 7 paket 1 ayda. Ben ortalama 3 saatte bir degistiriyorum.

Ben 3 saate bir değiştiriyorum
bi emzirmeden önce birde emzirdikten sonra çünkü emerken yapmayı seviyor

Ama du bakalim ne harcadim
3 adet 1 numara (40 adetlik)
1 Adet 2 numara (52 adetlik)
simdi 2 numaranin sonundayiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…