2016 Şubat Anneleri

Selam annisler. Biz 23 gunluk olduk ve bir suru mesaj birikmis okuyamadim hicbirini. Oglum cok huysuz. Uyanikken nasil vakit geciriyorsunuz. Benimki aglamadan durmuyor. Kucak bile kar etmiyor artik. Bide iki sabahtir kusmalari basladi ama oyle boyle degil. Tum gece emdigi sutleri hazmedemmis sanki. Kustuktan sonra ise gormeniz lazim yavrum kanadi kirik kuş gibi iki buklum dermansiz sekilde uyuyakaliyor. Doktora goturmeli miyim bilemedim yarin da ayni olursa mi gideyim?

Ben momfortbaby kullaniyorum canim yenidogan aparatiyla 3. Ayina kadar kullaniliyor sonrasinda aparatsiz. Kollari ve ayaklari icinde ve 5 dk olmadan uyuyakaliyor icinde :)
Dun ılk defa denedım ben de aparatlatla, aparatın ucundakı ek parca katlanmıs ıcınde anlamadım nasıl oldu,duzgun yerlestıremedım sanırım. Makınede mı yıkadınız sız kullanmadan once, 30derecede yıkasam zararı olurmukı, bıde ben kılolu oldugumdan kemerı bana tam olmalı, cıtcıtlı kısmını genıslettım oyle taktım bel kısmına, sısmanlar kullanmasın demısler sanırım

Bezden kacmiayorum alışır oyle de artik geceleri bir kez bazen hic acmiyorum gece 1 de mesela aciyorum sonra 5 6 da aciyorum öyle dediler yoksa alışırmis remiz diye iseyip kendini birakmasin gece az işesin diye de gün icinde 3 4 saatde bir değiştiriyorum.
Ben 4 paket kullandim

Yaa normal yani

Ama uyku saati kacinca bir daha uyumuyor. Bir saat uyudu sadece cidden psikolojim bozuldu oyle yere birakinca 5 dk oyalaniyor (

Bende öyle yapayım ya. Bu gece sürekli böyleydi, şuanda öyle devam ediyor:/
Snırım çok gazı var bugün.

Sanki ık mık yapınca kucağıma almayınca yanlış birşeu yapıyormuşum gibi oluyorum. Çnkü akrabalar falan geldiğinde ay yavrum gazı var diyip kucağına alıyorlar
Bende demek almam gerekiyor düşüncesi oluşuyor

Bence götür. Kusma işi normal ama öyle dermansız kalma kısmı kafa karıştırıcı.

Ama uyku saati kacinca bir daha uyumuyor. Bir saat uyudu sadece cidden psikolojim bozuldu oyle yere birakinca 5 dk oyalaniyor (
Evet canım haklısın ama gerçektende saatlerce uyutmaya çalışıpta uyumazsa çok bunalıyorum. O zaman stres oluyorum ve bebek daha çok mızıldıyor. Annenin stresi bebege çok geçiyor. Afakanlar basıyor bana bende uğraşmıyorum. Zaten uyumayacagı varsa uyumuyor.

İyide her ık mık yapışı gazdan degilki artık sen gazı olduğunu anlıyorsundur. Kaldırdığın zaman mutlaka gaz çıkarıyormu? Öyleyse çıkar gazını yine yatır. Ayrıca bütün gazlı durumlar bebegi çok rahatsız etmez kendi kendine çıkarmaya başlayabilir.
Bebekler sıkıldığında da ıkır mıkır yapıyorlar. sen artık anlarsın bebişini. Özellikle yalnız kaldığında daha iyi düzenini kurarsın.

X
Arkadaşlar bir de bir sorum var. Yavrumun burnu hep tıkalı. Xlear damla, otri bebe kullanıyorum ama maalesef hep hırıltılı nefes alıyor. Doktor yapacak blr şey yok, evini nemli tut dedi ama benim içim acıyor
Canim bende hic fayda etmedi humana cay. İki kutu bitirdim tik yok. Bebisin burnu benim de tikaniyor. Damlayi damlatinca beklemeden hemen cekiyorum ben o zaman daha iyi temizleniyor sanki burnu. Cok sumuklu bir kizim var :) cekince hosuna da gidiyor

Benimkide nerdeyse sizinki kadar aldı. Bi doktor normal dedi biride araştıralım dedi. Malum dr ların görüşleri hep farklı
Can'ım fakat söylemeyi unutmuşum benim bebeğimin dogum ağırlığında düşük o yüzden kilosu yeterli degil dedi normalde iyi bit artış mış aslında

Dün 2. ay aşılarımızı olduk. Çok ağladı. Katıldı her iğnede. Allahtan erken gitmişizde acele edip hepsini birden yapmadı. Her iğneden sonra sakinleşsin diye kucağıma aldım. Dün fazla ağlamadı ama bugün çok ağlıyor. Sanki ağrısı var. Acaba bacakları kolu mu ağrı yapıo diyorum.Uyuyo 10 dk olmadan uyanıyor. Bende yoruldum iyice uykusuzluktan başım ağrıyor. Bugünüde bi atlatsak ta hayırlısıyla inşallah yarın daha rahat olur oğlum.

Iflasin eşiğindeyim
sadece yarım saat uyusam yeter
3.30 de uyandik emzirme alt degistirme uyutmaya calisma derken 5 gibi uyudu
ama ben uyumayip göğüsumü sagdim buna rağmen agridan uyuyamadım
7.30 da uyandi ve hala uyanik
sürekli ikiniyor ufak cigliklar atiyor çok gazi var

Karnina masaj yaptm ayaklarini karnina dogru bastirdim
poposuna zeytinyağı sürdum
biogaia ilaci verdim ayaklarını isittim ama yok çıkmıyor

Demek bünyeden bünyeye fark varsa canım. Sorma benim kızım da sümüklü çok. Sanki koca insan

Yaa bende acayip benzettim :))) instagramın var mı? Eklimiyiz birbirimizde?

Ya benim için sorun değil sağarım yeterki tosuncuk aç kalmasın :)

Bence götür. Kusma işi normal ama öyle dermansız kalma kısmı kafa karıştırıcı.
Canım benim oğlum 1,5 aylık kusma şikayetimiz 24. Gün başlamıştı ve hala devam ediyor inşallah sizinki devam etmez mutlaka doktora danış ben defalarca götürdüm ama hep normal karşıladı mide kapakçıkları tam kazanmadığı için oluyormuş kilo takibinde az kilo alınca ilaçla başladık şimdi bakalım inşallah iyi gelir. Sende devam ederse hiç ihmal etme

Bizimki de hep ik mik. 2 haftadır yalnizim düzen kuramadim. Sanırım acemilik. Aglamaya başlayınca hemen alıyorum. Hafif de değil. 6 kilo nerdeyse. Belim kopuyor. Benimki nerdeyse hic bakinmjyor. Şu renkli çarşaf olayını ben de deneyeyim. 2 ayı doldurduk artık azıcık bakınsin yahuu

Kızlar bebislerınize oyun halısı aldınız mı? peki ne zaman kullanmaya başlayacaksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…